Bikers en Automobilisten…

Geplaatst: 3 augustus 2012 in Regels en Respect
Tags:, , , , , , , , , , , ,

Als je ons snel voorbij ziet rijden:
Stoor je er niet aan of denk nietdat we “stoer willen zijn”. Vijfennegentig procent van de tijd zijn we bezig om uit je blinde hoek te komen of om onszelf uit een mogelijk gevaarlijke verkeers situatie te brengen. Dat we afstand nemen van je betekent niet dat we willen racen maar dat we onszelf de ruimte geven die we op dat moment nodig hebben.

Als je onze claxon hoort:
Wordt niet gelijk beledigd of denk niet dat we je willen irriteren. Het enige dat we doen is je laten weten dat ook wij gebruik maken van dezelfde weg en dat we meer dan normaal opletten dat je ons niet ziet terwijl je zit te bellen, eten, lezen of bezig bent met iets anders dat je afleid van rijden. Het is belangrijk voor ons en voor jou dat je weet dat wij er zijn.

Als je onze uitlaatpijp hoort:
Wordt niet boos of vijandig naar ons. Inderdaad, sommige klinken aardig hard. Maar voor sommigen is er een reden om hard te klinken. We laten weten dat we in de buurt zijn en dat we steeds hopen dat onze investering in deze accessoires zal helpen ons leven te redden als dat nodig is. Onze uitlaten hebben werkelijk niks met ons ego te maken. Het is een trotse persoonlijke aanpassing aan onze manier van leven.

Als je ons ziet in onze kleding
Wordt niet bang van ons of zie ons niet als griezelig. Onze leren jacks, broeken, handschoenen en laarzen zijn onze bescherming tegen het verliezen van grote stukken lichaam, mocht er eens iets fout gaan. Niets meer, niets minder. Veilige kleding is gekoppeld aan ons rijden. We dragen patches op onze jacks en pins op onze vesten. Het zijn symbolen van trots en eer binnen onze groep(en). Giften van mensen die gaven. Deze dingen binden ons binnen onze broederschap van motorrijders. Niet dat we beter zijn dan een ander, maar wij hebben dezelfde soort eer en trots als we iets bereikt hebben zoals je zelf zult hebben binnen je leven.

Als je ons ziet in een restaurant:
Je hoeft je niet te verbergen of geïntimideerd te voelen. Ook wij hebben familie, kinderen en geliefden, net als jij. We glimlachen, we lachen en genieten van de momenten die we hebben. Wij zijn aanspreekbaar en zijn vriendelijk, als je ons de kans geeft.

Als je ons ziet op een parkeerplaats:
Denk niet dat we daar staan “om je te pakken”. Waarschijnlijk hebben we net een lange reis achter de rug en nemen we even pauze. Of we treffen daar een andere groep motorrijders voor een liefdadigheidsrit voor kinderen of een ander goed doel. Misschien staan we gewoon te praten over elkaars motoren, delen we onze trots met onze broeders en zusters. Net zoals jij doet met jouw persoonlijk vervoermiddel. Het is wat wij doen… een deel van ons leven en we willen je graag vertellen waar motorrijden voor ons over gaat. Je hoeft het alleen maar te vragen.

Als je agressief rijdende motorrijders ziet:
Gooi ons niet allemaal op dezelfde hoop van die paar wiens gedrag en akties je veroordeeld. De meeste van ons zijn het niet eens met zo’n rijstijl en weten dat de menselijke natuur de neiging heft om ons allemaal als dezelfde groep te zien. Maar de meesten van ons willen dat niet en verdienen het ook niet.

Als je een groep motorrijders op de weg ziet:
Geef ons de gelegenheid de weg met je te delen. Voeg niet in bij motorrijders die in een groep rijden. Dit maakt ons erg geïrriteerd en zenuwachtig. Vooral als het gedaan wordt zonder op veiligheid te letten. Laat ons zien dat je er bent en dat je weet dat we kwetsbaarder zijn dan jij. We willen je niet uitdagen, we zijn allemaal verstandig genoeg om te weten dat we die slag zouden verliezen.

Als je achter ons rijd:
Geef ons de ruimte die we nodig hebben. Ga niet bumperkleven. Als je ons raakt vallen we. HARD! We willen geen spelletjes met je spelen, we willen alleen genieten van de rit en de frisse lucht en dat ervaren wat de meesten van jullie nog nooit hebben meegemaakt. Als we wegrijden van je, zie dat dan niet alsof we willen racen met je. We proberen ons alleen uit een potentieel gevaarlijke situatie te verplaatsen als je achter ons blijft bumperkleven.

Als je irritatie tegenkomt op de weg:
Reageer je dan niet af op ons omdat we kleiner en kwetsbaarder zijn dan jij. Denk voordat je handelt over het eindresultaat dat realiteit kan worden. De gevolgen van je actie en keuze kunnen heel ingrijpend zijn voor jouw en ons leven. En voor onze gezondheid, onze families, kinderen, vrienden en vriendinnen. Inderdaad zijn er mensen die je verschrikkelijk kwaad kunnen maken. Je afreageren op die mensen, lost het probleem niet op maar maakt het juist erger. Bijna iedere motorrijder zal alles doen wat hij kan om zich uit zo’n situatie te redden, zonder dat jij of hij gewond raakt.

Als je de gelegenheid hebt met ons te praten:
Dan zul je ontdekken dat tegen alle beïnvloeding of vooroordelen die je zou kunnen hebben, wij ook gewoon mensen zijn. We hebben andere interesses en ander speelgoed. De meeste van ons zouden hun laatste cent aan je geven als dat je dag zou kunnen verbeteren. We zijn echt niet anders. Wij rijden ook in auto’s, busjes of vrachtwagens. Dus… ontmoet ons, groet ons. Ik denk dat je verbaasd zult zijn over het vriendelijke welkom dat je krijgt.

reacties
 1. Paul schreef:

  Mooi stuk.

  Zelf kreeg ik ooit de tekst; For all who know or don’t know bikers

  I saw you hug your purse closer to you in the grocery store line…but, you didn’t see me put an extra $ 10.00 in the collection plate last Sunday.

  I saw you pull your child closer when we passed each other on the sidewalk…but, you didn’t see me playing Santa at the local mall,

  I saw you change your mind about going into the restaurant when you saw me…but, you didn’t see me attending a meeting to raise more money for the hurricane relief.

  I saw you frown at me when I smiled at your children…but, you didn’t see me when I took time off from work to run toys to the homeless.

  I saw you stare at my long hair…but you didn’t see me and my friends cut ten inches off for Locks of Love.

  I saw you look in fright at my tattoos…but, you didn’t see me cry as my children were born and had their names written over my heart.

  I saw you change lanes while rushing off to go somewhere….but, you didn’t see me going home to be with my family.

  I saw you complain about how loud and noisy our bikes can be…but, you didn’t see me when you were talking on your cell phone and drifted into my lane.

  I saw you yelling at your kids in the car…but you didn’t see me pat my child’s hand, knowing that he was safe behind me.

  I saw you race down the road in the rain…but, you didn’t see me get soaked to the skin so my son could have the car to go on his date.

  I saw you run the yellow light just to save a few minutes of time…but, you didn’t see me trying to turn right.

  I SAW you cut me off because you needed to be in the lane I was in…but, you didn’t see me leave the road.

  I saw you waiting impatiently for my friends to pass…but you didn’t see me.

  I WASN’T THERE.

  I saw you go home to your family…but you didn’t see me.

  Because, I DIED that day you cut me off.

  I WAS JUST A BIKER.
  A person with friends and a family.

  Like