Want het zijn mensen die op twee wielen rijden. Zonder gordels om. Ze dragen leren jassen en helmen. Ze zitten verborgen onder werlkelijk iedere laag van de bevolking. Motorrijders!! Zakenlui, ambtenaren, advocaten, truckers, bakkers, slagers, niksnutten en veelnutten, werkelozen en ja, zelfs soldaten rijden motor. Als ik het me goed herinner rijden er zelfs politiemensen op motoren. Maar die dragen een groen jasje en zijn in dienst van Ivo en dus niet verdacht. Alhowel… we kunnen ons Sander V. nog herinneren en zo nog een paar. Maar die stoppen we onder het tapijt en we lullen er niet meer over. Toch? Motorrijders dus. Er is een onderzoek gaande naar motorrijders in het leger die lid zijn van een club. Dat vinden ze eng daar bij Ivo op het ministerie. Soldaten kunnen dan in het ergste geval geen “bewijs van goed gedrag”(V.O.G.) krijgen. Als ze lid zijn van een motorclub. Want… let op… ze gaan proberen het strafbaar te maken. Lidmaatschap van een verboden organisatie, als je in clubverband op je motor rijdt. Kwestie van tijd… Een voorlichter van Justitie zei al als antwoord op de vraag of ze alle clubs gaan verbieden dat, als ze de kans kregen ze die niet zouden laten liggen.

En zo denk ik aan mijn (toer)clubje. 120 leden. Allemaal uit de bollenstreek en omgeving. De voorzitter werkt bij justitie. De Penningmeester is uitvoerder bij een heel groot bouwbedrijf. Een bestuurslid heeft een bakkerij in Den Haag, de secretaris is een receptioniste en huisvrouw. Leuk clubhuis, een voormalige voetbalkantine. Met heel veel inzet, enthousiasme en manuren omgebouwd tot een pracht clubhuis. Weekends altijd gezellig. Beheerd door een voormalig kolonel van de Marine (of majoor, weet ik niet precies). Er komen kinderen, vrouwen en mannen, regelmatig komen er motorrijders op bezoek en er word van alles georganiseerd.  Gevaarlijk?

Weet je wat gevaarlijk is? Een regering die ons, de bewoners van dit fraaie landje volledig leegschud. Mensen die steeds plannen bedenken om meer en meer geld uit onze zakken te schudden. Bezuinigen, het toverwoord van mensen die zelf weinig merken van de door hunzelf bedachte regels. Gaan ze van 193000 euro naar 178000 euro per jaar. Ex vergoedingen en onkosten uiteraard.

Laat de motorrijders met rust. Er zijn zo enorm veel goede initiatieven vanuit de motorwereld die zonder morren voor de samenleving gedaan worden. Omdat broederschap, vriendschap en trouw daar nog echt is. Een gemeenschap waar respect niet onder een knoppie zit maar in het hart. Ivo en zijn bende is gevaarlijk! Voor vrijheid, vriendschap, je voortbestaan, je levenswijze, vrije meningsuiting en grenzeloos avontuur.
We zijn echt benieuwd naar jouw mening.

reacties
 1. Nathalie van Breda. schreef:

  En wie onderzoekt de politie, de gemeente, de advocaten, de rechters? Er is geen onderzoeksburo, geen commissie of wat dan ook die zich daar mee bezighoudt….
  Ik weet uit eigen ervaring dat daar het een en ander mis gaat en er aardig wat ‘boeven’ tussen zitten. Ach, we lezen het toch dagelijks in de krant! Echt recht bestaat er niet meer, ook in Nederland niet. De zogenaamde top speelt vrijwel allemaal onder 1 hoedje. Laten ze eerst hun eigen tuin schoonvegen voordat ze een ander beschuldigen ergens van, waar ze overigens weinig vanaf weten.
  Groetjes van Nathalie van Breda.

  Like

 2. richard ephraim schreef:

  ha ha daarom ben ik allang weg uit nederland. en mc s moet ik ook niet zoveel van hebben maar bijvoorbeeld black dog mc ) daar zitten aleen soldaten. brandweermannen an politie. en af en toe een die er toevallig kan tusenkomen . gevaarlijk??? wat gevaarlijk is zijn de mannen met de stropdassen die alles door een ander laten doen !!!

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Och Nederland is best te doen hoor, overal is wat. Maar het conservatieve Nederland wil graag overal het liefste jongetje van de klas zijn. En dus bedenken allerlei commissies tegen vette beloningen steeds weer nieuwe maatregelen en zoeken ze steeds weer groepen die buiten de door de staat tegen dikke subsidies vastgestelde norm vallen. Nu zijn het de motorrijders die aan de beurt zijn.

   Like

 3. Bobby schreef:

  We kunnen beter naar voetballen gaan .

  Like