bellaBella is een van onze columnistes. Regelmatig word ze geraakt door zaken om zich heen. Ze heeft het (gouden)  hart op de tong en maakt er geen moordkuil van. De redactie van Dutchbikers.nl plaatst haar werk regelmatig.

Ik ben behoorlijk van de kaart vandaag. Nadat de 2 broertjes al 2 weken vermist waren, zit het natuurlijk in je hoofd dat ze niet meer leefden. Maar toch zat er nog een klein sprankje hoop dat ze eventueel naar het buitenland waren gebracht. Niet dus. Ze zijn vermoord door hun eigen vader. Ze werden gevonden in een afwateringsbuis. In een sloot. Ik voel me in rouw en ik denk heel Nederland met mij. Overal op het net en in het nieuws lees je nu dat jeugdzorg en andere instanties al jaren bezig zijn met een “behandelplan”.

Mijn god! Het woord “behandelplan” op zich krijg ik al moeilijk door mijn strot! Ik geloof niet dat een ouder die zijn kinderen lichamelijk en/of geestelijk mishandeld te “genezen” is met een geitewollensokken aanpak. Ik vraag me ook af hoe het mogelijk is dat mishandelende ouders instanties om de tuin kunnen leiden. Zijn die instanties dan zo blind en doof? Waarom wordt er niet direct ingegrepen door die zwaarbetaalde jeugdhulpspecialisten?

De vader van Ruben en Julian heeft zelfmoord gepleegd na zijn gruwelijke daad. De lafaard!!!! Hij komt er goed mee weg. Je kan hem niet eens straffen. En wij zullen nooit de kern begrijpen van deze gruweldaad: “WAAROM?”Ik vraag me af of dit gebeurd zou zijn als de juiste instantie bij het gezin betrokken zou zijn geweest? Ik kan het natuurlijk nooit hard maken. Maar diep in mijn hart denk ik dat dat de jongens dan nog wel in leven geweest zouden zijn.

Een grote sterke vent die 2 kleine mennekes vermoord. Twee kids die hun vader vertrouwden. Gruwelijke ouders mogen dank zij een falende jeugdzorg hun kinderen verder mishandelen en Bikers mogen niet meer verzamelen om te rijden, feesten en over motoren te praten. Gestoorde wereld!  Wat voor mensen zijn dat die denken hier dit soort regels te kunnen stellen? Hebben zij enige besef van realiteit? Ik heb al eens verteld dat ik zelf vrijwilliger bij een van de motorgroepen in Nederland ben die misbruikte en mishandelde kinderen helpt. En ik denk daardoor dat wanneer een van die groepen in Nederland bij het gezin betrokken waren geweest, ze de kinderen waarschijnlijk hadden kunnen beschermen tegen verder geweld. Want dat doen die bikers dus. Er zijn vele motorrijdende hulpverlenende vrijwilligers in Nederland. Bikers die een kind beschermen tegen geweld en misbruik. 24 uur per dag 7 dagen per week. Er is United Bikers, de CS-Riders, Bikers4all, Grizzly’s motorvrienden, B.A.C.A., Phoenix4kids, MCKO en dat is nog maar een willkeurige greep uit de vele vele motor organisaties die er zijn in Nederland die kinderen helpen. Ik bedoel, denk er eens over na…

Een Biker als Buddy is natuurlijk niet alles genezend. Maar het helpt wel effectief om zaken als misbruik of mishandeling van kinderen te laten stoppen. Motorrijders bijvoorbeeld worden overal geweigerd door het beleid van gemeentes. Omdat ze gevaarlijk zouden zijn, agressief, drugshandelaren en wapenhandelaren. Fuck! Wat een contrast met de werkelijkheid. Want binnen de motorwereld zijn vele groepen die juist kinderen helpen of beschermen. En de juiste mensen komen als er dreiging is, al is het midden in de nacht. Als een kind in gevaar is hoef je niet eerst een afspraak te maken. Zo’n Biker komt meteen. Vriendelijke goede motorrijdende mensen met het hart op de juiste plaats. Niks agressief. Ze gebruiken geen geweld. Alleen als de situatie zich voor doet dat ze de enige hindernis zijn tussen het kind en verder geweld, zijn ze bereid die hindernis te zijn. Dat is de bedoeling!

Kotsmisselijk ben ik van het trieste nieuws en gruwelijk pissed off. Eerlijk, ik weet niet of wij die 2 mennekes werkelijk hadden kunnen beschermen. Maar ze hadden een betere kans gehad. De kids die momenteel door zulke bikergroepen geholpen worden zijn in ieder geval veilig. Geloof mij nou, daar komt geen kwaadwillend mens meer aan . Klinkt agressief ? Dat kan en dat mag ook. Agressief klinken en er -uit zien, wil namelijk nog niet zeggen dat je ook daadwerkelijk agressief bent! Geen kind is beschermd door een geitewollensok aanpak tegen om de tuin leidende gewelddadige volwassenen die kinderen mishandelen en vermoorden!!!!!

grtz

Bella

reacties
 1. Bella schreef:

  Een Biker die rijd en zich inzet om een mishandeld , misbruikt, verwaarloost kind te beschermen en te begeleiden wanneer nodig en zo nodig 24/7 x 365 is een Biker against child abuse.
  Al deze Bikers zouden zich moeten verzamelen en rijden als`1 mabbale groep en dat Worldwide.
  Maakt dan een naam nog wat uit ? Beter begint men dan te praten over Brotherhood!

  Like

 2. Ferry Silverstein schreef:

  Ben het met de redactie eens. Ton zuigt een beetje zonder met iets concreets te komen en Jan wil een roddelstroom, waar hij en Ton kennelijk deel van uitmaken, stoppen. Ik begrijp dat het bestuur van de stichting Bikers Against Child Abuse Nederland niet meer met de Amerikaanse BACA wilde samenwerken, juist omdat er geld aan de Amerikaanse BACA betaald moest worden. Ze zijn verder gegaan met die stichting en hebben uit respect als tweede naam de werknaam United Bikers aangenomen. Niemand is ooit gevraagd weg te gaan of om kinderen in de steek te laten. Nooit is een kind de dupe geworden zoals Jan schrijft. Mijn nicht rijd bij baca en ze heeft het me duidelijk uitgelegd.

  Like

  • jan postma schreef:

   jammer feryy dat je niet de inhoud beter leest van mijn bericht, dan had je niet de opmerking gemaakt dat ik roddels wil, maar deze juist wil ontzenuwen. Ik heb respect voor zowel BACA als welke groep in nederland ook die zich inzet voor kinderen. en ook dutch biker geeft blijk van wienig inteligentie om op deze manier met mijn bericht om te gaan, Omdat jou nicht bij baca rijd weet je ineens hoe het werkt, jammer van deze reacties.Als je werkelijk op de hoogte bent van wat er zich afspeelt binnen deze organisaties laat het ons dan ff weten, zijn we allemaal op de hoogte en kunnen we het hoofdstuk afsluiten.
   maar zoals zo vaak in dit soort gevallen wordt er veel heen en weer gepraat zonder enig resultaat.
   ik wens jullie veel veilige kilometers voor zover jullie ook rijden dan.
   jan

   Like

   • Ferry Silverstein schreef:

    Nou, nog 1 x dan Postma. Ik ga hier niks uitpraten met een onbekende. Je wil roddels ontzenuwen, hoe kom je erbij dat die er zijn dan? Praat over mensen als ze erbij zijn. Roddels ontzenuwen? Je werkt er daardoor juist aan mee. Inderdaad rijd mijn nicht bij BACA. Al een paar jaar. helaas heb ik er de tijd niet voor, ik ben trucker en vaak onderweg. En ik zou jou op de hoogte moeten brengen. Man, als je dat wilt (even google gebruikt) info@bacanederland.nl en info@ubaca.nl . Kun je het zelf vragen. Ik reageer verder niet meer. Ik heb ze zelf gevraagd wat er is gebeurd en heb duidelijke antwoorden gekregen.

    Like

 3. jan.postma schreef:

  Ik vind dat we voor eens en voor altijd een einde moeten maken aan de roddelstroom rond BACA en/of UBACA. misschien kan er iemand eens met de juiste mensen om de tafel en er een kloppend verhaal van maken. Ik ben er klaar voor als de heren en dames het ook zijn. Het gaat hier om de kinderen die ook in dit verhaal weer de dupe zijn of worden.
  En daar gaat het het om (DE KINDEREN).
  KOM OP mensen laten we om tafel gaan zitten en dingen een plaats geven voor het weer een eigen leven gaat leiden,
  jantriker:

  Like

  • dutchbikers schreef:

   De Redactie leest: WE moeten een eind maken aan de roddelstroom. JAN is er klaar voor. Kinderen worden de dupe. WE moeten om tafel gaan zitten. Geweldig die Jan! Ik begrijp dat beide organisaties onder leiding van Jan dus op Jan’s bevel om tafel moeten gaan zitten? Leef je uit guppy! De redactie is benieuwd naar je pogingen! Volgens onze informatie (en die komt van binnenuit de organisaties) zijn het twee prima groepen die beiden uitstekend werk doen. De ene als dochter van een Amerikaanse groep en de andere als Nederlands/Belgische groep. Er is hooguit wat authentiek oudhollands bewijsloos geroddel en geklets, waar ouwe wijven onder het gezamenlijk aardappels schillen over doorzeiken.

   Like

 4. Ton schreef:

  Het is jammer dat Bella refereert aan een stichting die zich nu U.B.A.C.A. noemt en waarvan een aantal mensen uit B.A.C.A. komen. Deze bewuste mensen gebruikten het geld dat voor de kinderen bestemd was voor eigen gewin. Dit zullen ze ook onder de noemer U.B.A.C.A. doen.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Ton, was jij penningmeester daar? Weet jij feiten of ga je af op roddels en vermoedens. Heb je bewijzen? Of klets je maar een beetje met de meute mee?

   Like

 5. jan postma schreef:

  Ik ben het helemaal eens met Bella. en weet zeker dat al die bikers die zich bezig houden met de veiligheid van kinderen ongelofelijk pissed of zijn over het gebeurde, Iedere keer weer een instelling die over de kinderen zouden moeten waken en het helemaal verkloten, wanneer zouden we er nu eens genoeg van hebben en de handen ineen slaan om deze regering en heel de wereld te laten zien dat je gewoon van kinderen af moet blijven .
  DE kinderen zijn de toekomst van deze wereld en daar moeten we een veilige wereld voor scheppen.
  Misschien wordt het toch eens tijd voor een protesttocht naar den haag van ALLE motorrijders in nederland.Ik ben er klaar voor.

  Like

 6. Pietlul schreef:

  Plastic people besturen de wereld, uit naam van groot geld. Dat de zwakkeren van de samenleving daarmee onder het asfalt geschoven worden, lijkt bijzaak. Je kinderen in een afwaterings-buis schuiven, nadat je ze vermoord hebt, is niet van deze wereld. Zelfmoord ook niet. Effecten van jarenlang verzieken, van natuurlijke normen, natuurlijke waarden, de verkeerde mensen het bos in sturen, de verkeerde mensen, op bestuurlijke, en verantwoordelijke plaatsen. En nu kunnen we alleen nog maar rouwen, om het jonge leven, wat er het leven bij liet. Minder bureaucratie en meer hart, dat hebben we nodig, besluitvaardige en integere mensen, mensen die al een pad, of weg hebben afgelegd. Veel asfalt hebben gezien, en alles, wat je er op tegen kunt komen, op alle uren van de dag, maar zeker van de nacht. Mensen die hun deur open houden, als er hulp geboden moet worden, Bella heeft gelijk, she’s pissed, we all should be pissed..1% begrijpt het ( ..on a pale horse he rode..)

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Absoluut piet! We all should be pissed! And show it. Maar het zal wel een krantenartikel blijven, een stille tocht, bloemen en ” business as usual” de volgende dag.

   Like