Koffiedik

Er zijn geen tsunami’s, de bosbranden zijn uit, Libië heeft geen chemische wapens meer, Geert Wilders begint aan een winterslaap kortom, er is nieuwstekort. En dan zit daar zo’n meneer aan een buro, die van zijn motorduivelwerkgever nieuws moet brengen. De avond ervoor zwaar doorgezakt op het communiefeestje van de buurjongen, kater die nabonkt in zijn kop en dan rijd er een motorrijder voorbij zijn raam. Knallende uitlaat die nadreunt in zijn kop. Motorrijder! MOTORRIJDERS! Yes! Eens even verzinnen, wat kun je daarover schrijven. Artikeltje met de namen Satudarah, Hells Angels, No Surrender, Bad Company MC, Willem van Boxtel, Klaas Otto erin en hoppa verzin er een verhaaltje omheen en je hebt weer sensatie.

Het Nieuwsblad bijt de spits af met het verzieken van de sfeer door nu al te vertellen dat 2014 het jaar van “de oorlogen tussen bikers” gaat worden. Joris van der Aa en Mark Eeckhout, de schrijvers van het zoveelste onzin artikel over motorrijders hebben tot diep in de nacht zitten zuipen en verzinnen wat ze bij elkaar konde lallen om motorrijders te demoniseren. Hun artikel is om 03:00 uur zaterdagnacht gepost. Dus de “heren” hebben lekker zitten doorhalen.

Zij weten het allemaal al, “de Nederlandse motorBENDES vechten een machtsstrijd uit in België.” Zegt een “speurder”. No Surrender word als nieuwkomer in de motorwereld gelijk fors onderuit gehaald door deze blatende belgen.  In het artikel flink veel woorden als motorbendes, criminelen, beangstigend, gewelddadige confrontaties, strijd, bikeroorlogen, moordcomplot en ga zo maar door. De superlatieven vliegen je om de oren om het artikel maar zo sappig mogelijk te maken. Maak de massa bang! Blijf vertellen dat motorrijdende mensen misdadigers zijn. Dan ga je zitten wachten tot de eerste motorrijder door een menigte fatsoensrakkers gelynchd wordt. Simpelweg omdat hij op een motor rijdt. Met zo’n gebeurtenis kun je dan weer een artikel schrijven over moord, motorrijders en misdaad. Zo’n stelletje fucking pennelikkers helpen met hun hersenloos geschrijf mee om de motor rijders als misdadigers af te schilderen. Dat er juist veel motorrijdende groepen zijn die veel goeds doen voor de maatschappij schrijven ze niet over. Goede daden verkopen geen kranten. Dat een kind geholpen word door motorrijders of dat een laatste wens, een keer op een motor meerijden, van een terminale patiënt vervuld word, da’s geen spektakel.

Het zou mooi zijn als een paar echte journalisten zich eens verdiepten in de bestaande motorwereld. Dat ze eens wat feesten bezoeken, een paar ritten meerijden, eens praten met de vele motorrijdende mensen die gewoon plezier hebben in de vriendschap, motorrijden, frisse lucht op hun gezicht.

En dan komt John van den Heuvel eind november met een “onthullend” verhaal over No Surrender.
Over de rug van een club je centen verdienen. Want uiteraard word het weer met de nodige sensationele woorden aangeprezen. “Niet eerder drong een journalist zo diep door in de hermetisch gesloten wereld van motorclubs”. Wat een profiteur is dat dan. “De keiharde werkelijkheid achter No Surrender” En….. jaja niks is te gek om kijkers of lezers te krijgen….”hij was aanwezig bij besloten bijeenkomsten, wilde feesten en geheime inwijdingsrituelen van de club”. Geheime inwijdingsrituelen, zozo! Ook van den Heuvel strooit met superlatieven om de boel verkocht te krijgen. Sensatie kweken. Journalistieke hype van het moment…Motorrijders.

Wat vind jij ervan, dat bikerbashen dat de pers doet? Heb jij een mening? Wij zijn benieuwd!

reacties
 1. Ikkuh schreef:

  Ik moest elke keer wel lachen. ‘Weet door te dringen tot..’
  Volgens mij is de beste man toegang verleend en is er niks binnen gedrongen.

  Like

 2. Martin schreef:

  Komt goed

  Like

 3. CB schreef:

  Dit is op HDC-Deurne herblogd.

  Like

 4. Martin schreef:

  Wat wij ervan vinden is duidelijk, zo mooi als dit geschreven is kan ik het niet eens bedenken. er iets over schrijven wordt met de dag moeilijker, omdat de ontevredenheid en boosheid teveel in mijn huid is gaan zitten. het is voor mij persoonlijk steeds moeilijker om niet in woede uit te barsten in de teksten die ik schrijf en de heren en dames media met allerlei verwensingen de mond proberen te snoeren. Ik spreek ook over wij dat zijn de leden van ons kleine clubje die vorig jaar iets groots op hebben gezet. om een protest te laten zien aan media en justitie dat Onze motorwereld leeft en iedereen gebroederlijk met elkaar omgaat. het heeft dus weinig resultaat gehad! wel veel commentaar.
  Motorrijdend Nederland Laten we de koppen weer eens bij elkaar steken en deze hetze stoppen.

  Grtz. Papi
  Rots-dhc

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Papi, je hebt absoluut gelijk. De protestrit van Riders On The Storm (ROTS) was goed, helder, duidelijk. Maar werd uiteraard verkeerd uitgelegd door de hetze bakkende media. Inderdaad de koppen weer eens bij elkaar steken en deze demonisering proberen te stoppen. Als dutchriders kan helpen, ons kanaal hier staat tot je beschikking.

   Like

 5. Bobby schreef:

  Jarenlang hebben de Overheid en de Media geprobeerd de – door hun ,- zo vurig gewenste oorlog tussen de MC`s in Nederland van de grond te krijgen .Kosten nog moeite werden gespaard , boeken werden geschreven , rapporten werden gemaakt , artikelen geschreven , er werd gestookt en beschuldigd , gemeentebestuurders werden met dreigementen over inhouden van budgetten onder druk gezet om evenementen af te zeggen . Niets hielp . De motorrijders die het aanging haalden hun schouders op en deden gewoon wat ze altijd al deden , lekker met elkaar een stukkie rijden en een potje bier drinken op hun gezamelijke evenementen . Omdat motorrijders nou eenmaal niet zo snel te beinvloeden zijn , vrij stevig in hun schoenen staan , en zich niet zo snel gek laten maken door een stelletje bla bla kwebbelkousen . Probleempje voor de overheid .. Er is al veel geld en energie geinversteerd in deze – nog te komen – oorlog . Wanhopig zijn ze . Het komt in Nederland maar niet van de grond . Op deze manier komen er maar geen extra budgetten vrij voor Justitie , Veiligheid etc , om leuke dingen te doen .
  Van arrenmoeie dan maar in Belgie beginnen . Met het argument dat het Nederlandse Mc`s zijn die in Belgie voor problemen zorgen , via Europa , zo toch nog aan de zo vurig gewenste geldstromen te komen .
  Dit is de waarheid .
  Hopenlijk houden de Belgen hun hoofd koel .

  Like

 6. Robert De Vries schreef:

  Hoi , Ik heb dit artikel geplaats op de Facebook pagina – The Force – Als dit een probleem is laat mij dan even weten , dan haal ik het weer weg . Bby

  Like

 7. Erik schreef:

  Ach ja! wat moet je met dit soort journalisten. Eens kijken of er een x een echte journalist mee op pad wil. Een rondje door Nederland achterop. En langs alle clubs in Nederland. Dan mag je schrijven! Heb niets tegen Belgen en hou van het land. Maar nu begrijp ik waar Belgische grappen vandaan komen! ASSHOLES!!! Dronken een stukkie schrijven kan ik ook!!

  Like