Vroegâh … toen ik met mijn motor de straat in kwam, bleven mensen nog wel eens staan kijken naar die mooie machine.Ieder bleef kijken In deze dagen lopen mensen te vaak schichtig om mijn motor heen, kijkend of de aan zijn 1% teken duidelijk herkenbare en uiteraard misdadige, levensgevaarlijke berijder in de buurt is. Op het toevallig passerende onpartijdige kind na dan, die zijn meestal alleen onder de indruk van de motor zelf. Door het kweken van vooroordelen heeft onze misselijkmakende minister van “Justitie” Ivo Opstelten, de Nederlandse samenleving al aardig omgeluld wat motorrijders betreft. Door te citeren uit Duitse, Scandinavische en Engelse publicaties uit de tachtiger en negentiger jaren, over motorrijders uit die landen, kweekt Ivo in ons mooie landje een negatieve stemming tegen motorrijders. Handgranaten naar de President van de Bandidos. Dat moet van de Hells Angels afkomen. Ook al verklaart die zelfde President dat het niet uit die hoek komt. Een inval in een Satudarah clubhuis waar “wapens” gevonden worden. (twee zakmessen en een speelgoed pistooltje dat een kind had laten liggen) Maar jij zegt: Gevaar! Motorrijders. 1%’ers zijn misdadigers!  Een inbraak in een supermartk. De daders hadden een op een markt gekocht shirt van support Satudarah aan. Maar dat word gelijk vertaald als inbraak door Satudarah leden. En de media nemen alles klakkeloos over wat jij zegt. Dat weet je Ivo. En dus kun je alles zeggen wat jij wilt, het staat snel als “waarheid” in de media en dan is het voor velen de echte waarheid. Die door jou bedachte bloederige biker oorlog tussen Satudarah en de Hells Angels bleef uit. biker peaceBalen toch Ivo? Jij maar roepen dat er een “outlaw oorlog” kwam. Maar niemand ging op een evenement staan hakken en rammen. Evenzogoed is jou propaganda drukpers gestart en blijven je papegaaien herhalen: “het waren Hells Angels!” Je machine draait gewoon door. Afgelopen weekend hoorde ik van een van jouw mensen Ivo, dat vanaf heden elke biker met een rugpatch of colours op zijn rug (jaja daar zitten verschillen in) aangehouden moet worden. Desnoods vijf keer op een dag. Het bikertje pesten neemt nu ongekende vormen aan. Na vele invallen in clubhuizen, waar nooit iets belastends werd gevonden. Na miljoenen kostende rechtszaken tegen de Hells Angels en andere clubs waarin door de rechter werd bepaald dat de Hells Angels (en de andere motorclubs) geen criminele organisaties zijn ga je nu de mensen zelf persoonlijk aanpakken. Aanhouden, zwaar controleren en desnoods de hele dag controleren. Op weg naar de politiestaat, de dictatuur waar Ivo zelf graag aan het hoofd zou willen staan. Vooroordelen kweken. Daar is deze kwaaddenkende mens goed in. We een paar vooroordelen verzameld uit het verleden.

 • Ongeschoren mannen met een lange (zwarte jas) zijn kinderlokkers.
 • Vrouwen met een kromme neus en gerimpeld vel waren heksen, die mochten levend verbrand worden.
 • Mensen met lang haar waren langharig werkschuw tuig.
 • Mannen met lang haar en een, baard zijn wietrokende drugsverslaafden.
 • Straatartiesten zijn zwervers, daklozen.
 • Na de Vietnam oorlog waren alle soldaten die terugkeerden naar huis moordenaars.
 • Als je een tattoo had in de 60’er jaren was je een zeeman.
 • In de 70’er en 80’er jaren, als je naar de sportschool ging was je een homoseksueel.
 • Duitser = nazi, Belg = dom, Schot = gierig, Zigeuners stelen je kinderen, Polen zijn altijd dronken.
 • Nederlander draagt klompen, eet alleen kaas en woont in een molen op een dijk.
 • Schotten lopen allemaal in een rok.
 • Engelsen dragen allemaal een bolhoed.
 • Fransen spelen accordeon en eten alleen Franse kaas en drinken alleen wijn.
 • Spanjaarden eten paella terwijl ze naar stierengevechten kijken. De hele dag door.
 • Zwitsers en Oostenrijkers lopen in lederhosen en jodelen in de bergen de hele dag. En hun vrouwen heten Heidi, allemaal.
 • Pedofiele kinderlokkers rijden standaard in witte busjes zonder kenteken.
 • Motorrijders (m/v) zijn drugsdealende vrouwenhandelende vechtjassen die altijd gewapend zijn.
 • Mensen met een gele ster op hun jas waren mensen die de staat ondermijnden.

Om overigens bij die gele ster even stil te blijven staan. Toen die groep door de propaganda machine voldoende gedemoniseerd en vertrapt was, volgde een periode waarin iedereen mensen met een gele ster op hun kleding ongestraft mocht aanvallen. Hun bezittingen werden ingepikt en uiteindelijk werden ze bijna allemaal vermoord. Nu  in 2014 is dus de motorrijdende 1%’er aan de beurt.

one percentHet is nu al gewoon dagelijks taalgebruik geworden. In deze tijd staat het vroegere zo trots gedragen 1% teken dank zij de verdeel en heers politiek van Justitie voor een procent motorrijders die zich bezighoud met criminaliteit. De bedoeling is dat ieder gaat denken dat 1% motorclubs zich allemaal met criminaliteit bezig houden. Dat het 1% teken laat zien dat je een crimineel bent. (Handig, zo kun je de misdadigers zo pakken, ze dragen een herkenningstekentje.) Ooit was 1%’er een trotse geuzennaam voor een groep vrijheidslievende soldaten die na de grote oorlogen motorclubs begonnen om zo toch de broederschap die in de oorlogen ontstaan was terug te krijgen. Ze werden thuis verketterd voor hun acties die ze in oorlogstijd kregen opgedragen door hun regeringen. Bij thuiskomst werden ze gezien als niksnutten die alleen maar konden moorden. Er ontstond een verklaring van de A.M.A. (American Motorcyclist Association) dat 99% van de mensen die motor reden brave gezagsgetrouwe burgers waren die braaf alles deden wat de wetgever ze opdroeg. 1% werd bestemepld als “outlaw”. Het waren meestal mensen met een groter verlangen. Ze hadden een sterker gevoel voor de wijde open vlaktes en avontuur en wilden elke dag leven alsof het je laatste zou zijn. Zo waren ze opgegroeid op het slagveld, zo waren ze terug gekomen. 1% begreep hoe te leven en in leven te blijven. Trots namen ze toen die naam 1%’ers aan. De naam die nu grondig word verziekt door Ivo en zijn papegaaienbende.

geef nooit op.Het gaat te ver. Motorrijders zijn gewone mensen. De keuze van vervoermiddel kan niet gekoppeld worden aan misdaad. Het is genoeg geweest. Het bikerpesten moet stoppen. Gewoon weer normaal onze feesten. En gewoon weer de mogelijkheid om te rijden. Dit is geen vraag maar een recht! Oranjefeesten, beurzen, rockconcerten, voetbalwedstrijden, open popfestivals, braderieën, markten, het hele jaar door in het hele land. Maar zodra een motororganisatie dit opzet of er is een vermoeden dat er een motorclub bij betrokken is, word een vergunning geweigerd. Discriminatie van de bovenste plank. Ons protest komt! Massaal en luidruchtig! Het is mooi geweest! We geven ons niet over aan de ambtenarij, onze levensstijl en vrijheidsliefde is te zwaar bevochten. We zijn vrije mensen. De poster dateert uit 1945, het eind van de tweede wereldoorlog, gemaakt door de geallieerden. (winfield) Om de Nederlanders te vertellen dat ze niet moesten opgeven, dat ze vrije mensen zijn! Dat staat Ivo! Dat neemt niemand ons zomaar even af.

reacties
 1. Sebke VT schreef:

  This world is also mine, even when I’m a biker !!!!!!!

  Like

 2. Schuinsmarcheerder schreef:

  Ivo Opstelten is alleen maar op Justitie gezet om met zijn domme opmerkingen en beleid voor afleiding te zorgen voor de rest van de rand debielen die momenteel beleid maken in Den Haag.
  Niet alleen moet Ivo hoognodig met pensioen, het roer moet helemaal om.

  Like

 3. Rudolf Heinberg schreef:

  Ik vind het onterecht dat wij worden beschuldigd van georganiseerde misdaad, misdaad in het openbaar. Geert Wilders blijft ook ongestraft in de politiek nadat hij zijn discriminerende teksten uitoefende. Ik en miljoenen andere leden vinden dat het anders moet gaan, stop discriminatie tegen bikers!

  #PVV vóór wel en geen bikers.

  Like

 4. JD schreef:

  tijd voor een handtekeningen actie , desnoods om the Veterans MC Holland te ondersteunen met de aanklacht tegen Opstelten.

  Like

 5. H.Blok schreef:

  Ach, het enige wat ik als HD rijder kwijt wil is, dat het tijd wordt dat die sjagarijnige brombeer van een Opstelten opstapt met heel zijn verziekende beleid.

  Like

 6. Gerard schreef:

  Uit alle uitspraken van Ivo Opstelten blijkt dat het een eigenwijs stuk vreten is dat niet open staat voor de mening van anderen. Hij bewijst met zijn opstelling omtrent het tolereren van soft drugs dat ie volledig wereldvreemd is, verdedigt lieden die bij justitie werk(t)en tot hij erachter komt dat ie al een poosje fout zit en nu heeft ie zich op de motorwereld gestort. Als burgemeester van Rotterdam was het al niks en nu gaat ie gewoon door met de sfeer verzieken. Maar hij past perfect in het groepje hersenlozen in den Haag.

  Like

 7. H.Blok schreef:

  Dhr. Opstelten is een ouwe brombeer die allang met pension gestuurd had moeten worden en misschien kan zijn maatje Dhr Teven.

  Like

 8. Falconer schreef:

  Allemaal aangifte doen tegen Opstelten wegens discriminatie !!

  Like

 9. Willem de Winter schreef:

  Harry… Kijk hier eens… http://youtu.be/jstSD-_fEv4 . En zo kon ik er nog wel een paar vinden. Niet van Nederlandse motorrijders overigens, wel van voetbal supporters. Een supporter die zoiets doet, gaat na afloop weer naar huis en aan het werk. Een motorrijder blijft zolang hij rijd herkenbaar en verliest zelfs zijn werk als hij lid is van een club. Zelfs de partners van motorrijders krijgen bedreigingen dat ze hun baan kunnen verliezen omdat hun partner bij een motorclub zit (eind 2013 nog in Hoogeveen gebeurd en in Rotterdam en Amsterdam) Zeker wederom een belachelijke vergelijking?

  Like

 10. Lone Wolf schreef:

  Wat je aanhaald ,Dutchbiker, klopt wel een beetje .
  Als we samen komen op een plek is vrij snel politie aanwezig ,maar na uitleg gaan ze ook weer.
  Helaas worden we idd over 1kam getrokken ,er word eerst gekeken naar motor en patches en daarna pas naar de naam.
  Begrijpelijk van 1 kant ,er word iets geroepen door een minister en de media duikt er vol op ,gelijk met terug blikken van incidenten van afgelopen 10 jaar ,dus alles wat momenteel met motors temaken heeft word in een negatief plaatje gezet ,geen wonder dat de mensen daar verkeerd op reageren en dat de politie daar wwer op reageerd.
  Feit is gewoon dat veel plezier word weggenomen aan motorrijdend Nederland,en dan kun je wel de schuld gaan neerleggen bij de MC,s maar ik ben van mening dat die ligt bij Justitie en de media.
  Groet Lone Wolf(B.A.C.A. International Dutch Chapter)

  Like

  • Willem de Winter schreef:

   Ze zouden voetbalwedstrijden zonder supporters moeten gaan spelen. Dan staat heel Nederland op z’n kop. Toch slopen hooligans in 1 wedstrijd meer dan er door motorclubs in 5 jaar is gesloopt bij wijze van spreken. En voor baca, mooi dat ze weer weggaan als je uitlegt wat baca doet. Ik denk dat ze op de hoek blijven kijken of het waar is, als motorrijder ben je bij voorbaat een verdachte. Maar als een club uitlegt dat ze op een trouwerij op bezoek komen, worden ze door politie de stad uit begeleid. Of zijn ze op een begrafenis van een clublid, dan is daar altijd respectloos politie aanwezig. Inderdaad gaat het grote aanhouden nu beginnen. Let aanstaande zomer maar op als je motor rijdt. Zware controles op papieren, verzekering, decibels, de motor enzovoort. En een uurtje later houden ze je voor de lol weer aan. Ivo heeft de oorlog verklaard aan de bikers van Nederland. Feesten afnemen, evenementen afnemen, plechtigheden verstoren, extra zware controles. Het word een fijne hete zomer.

   Like

   • Lone Wolf schreef:

    Dat zou goed kunnen gebeuren Ja.
    Ik hoop het niet natuurlijk,
    Laten we hopen dat we normaal met onze motoren kunnen rijden en als we ons gedeisd houden zal die hetze hopelijk snel verdwijnen

    Like

   • Harry schreef:

    Wederom een belachelijke vergelijking, ik kan mij niet herinneren wanneer en in Breda door toedoen van supporters schade is aangericht aan andermans eigendommen. Om maar te zwijgen van bommen bij huizen van supporters of iets dergelijks. Hooliganisme is op precies dezelfde manier gecreëerd als de motorclub “bendes” zoals het gezien wordt in de politiek. Er zijn uitwassen, maar deze blijf je houden bij zowel supporters/hooligans, motorrijders, gelovigen en bestuurders

    Like

 11. Lone Wolf schreef:

  IK ben geen1% biker .ik rij voor een organisatie die daadwerkelijk iets doet voor de veiligheid voor kinderen.
  Zelf heb ik nog geen negatieve reactie gehad ondanks het feit dat ik ook rij met een backpatch.
  Maar toch begrijp ik de hype niet die momenteel heerst tegen motorrijders in clubverband.
  De rechter heeft zelf bepaald dat de MC,s geen criminele organisatie,s zijn , wie is Ivo dan om dat besluit naast zich neer te leggen en toch de MC,s daarvan te betichten .
  Ik ga er vanuit dat een minister NIET boven de wet staat en dus ook geen laster mag verspreiden naar andere mensen enof organisaties.
  Het verbieden van motorgerealteerde evenementen vind ik erg ver gaan ,je doet de organisatie veel schade aan en het bezoekende publiek weer een teleurstelling en dat alleen maar omdat Ivo dat vind.
  Regering word eens wakker en fluit die randdebiel terug en laat ons lekker onze hobby beleven ,wij nemen jullie toch ook niet het voetballen weg,iets waar vele malen meer geweld word vertoond.
  Blijkbaar is dat wel normaal dat bij voetbal evenementen tonnen geld gebruikt word voor ME en politie inzet maar owee als er een motor bij komt dan zijn het criminelen.
  Ivo denk eens na .
  Groet Lone Wolf (B.A.C.A. International Dutch Chapter

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Baca word door justitie en het grote publiek niet anders gezien dan een club. Zodra je op een motor zit ben je verdacht. Justitie maakt geen enkel onderscheid.

   Like

 12. Harry schreef:

  Sorry, ik snap jullie punt best. Maar om nu de vergelijking te trekken met het lot van de joden in WOII gaat mij te ver, veel te ver.

  Ik heb nog niets gelezen van kampen voor motorrijders of iets dergelijks. Van de afkeer van mensen heb ik ook niets gemerkt. Het calimero gedrag is vrij hoog laat maar zeggen.

  Like

 13. Bass Player schreef:

  ik ben geen motorrijder, maar de schrijver heeft wel gelijk – van vooroordelen is nog niemand iets wijzer geworden. En wat betreft de media, die kramen al jaren onzin uit en niet alleen over motorrijders. Succes met het protest.

  Like

 14. Wij zijn vogelvrij om te rijden en voor Kinderen te strijden zodat ze veilig kunnen Leven

  Like