Wat nou Bikeroorlog?

Al die opiniemakers, die schreeuwers en die lamzakken die bikers steeds op de huid zitten. Jullie hebben het fout! En voor alle agenten die steeds bezig zijn om kentekens te noteren op bikerfeesten, de voltallige redactie hoopt dat jullie met je rood-wit gestreepte auto 4 lekke banden tegelijk krijgen, op de Brienenoord brug, in de linkerbaan, tijdens de spits. En dat Ivo Opstelten op dat moment bij jullie in de auto zit. Waarom deze verwensingen? Omdat we het “bikerbashen” nog steeds zat zijn.

dutchbikers

Afgelopen weekend, (6 april 2014) kwam een redactielid van Dutchbikers terecht in Rotterdam. De Waalhaven. Daar was een “all American Sunday”, georganiseerd door Pieterse Car Center. Inmiddels alweer voor de derde keer. gele bikesGewoon zo’n dag als door motorclubs al tientallen jaren georganiseerd word en waar mensen uit allerlei clubs gewoon op hetzelfde terrein lopen en genieten van American Cars, trucks, Amerikaans eten, muziek en uiteraard motoren. Gewoon een gezellige dag. Er waren 1%’ers, MC leden, motorrijders, American Car bouwers, Truckers, kantoormensen, gezinnen met kinderen.

Voor de liefhebbers was een Harley-Rideout, een tocht van pakweg 100 kilometer. En daar kwamen veel bikers op af uiteraard. Een dag zoals wij ze graag zien. Maar die verboden wordt zodra het door een motor(gerelateerde) groep opgezet wordt. In dit geval is opnieuw het ongelijk bewezen van de anti-stemmingmakers. club rijdersHet was een geweldige dag, grote opkomst en geen enkel probleem tussen de vele motorclubleden van verschillende clubs die er waren. Geen bendeoorlog maar gewoon een gezellig goed georganiseerd evenement. We hebben ons prima vermaakt tussen alle liefhebbers van techniek, blingbling, stars and stripes en muscle cars & bikes.

De dag, die toch al niet meer kapot kon, eindigde in Katwijk aan Zee aan de oude haven. Kade 8 is een sfeervol klein restaurant op de plek waar vroeger het oer Katwijks restaurant Orion zat. Maar die hebben vanwege interne problemen de zaak moeten verkopen. De plek staat bekend om de sfeervolle locatie en de oer Amerikaanse Spare Ribs. Na zo’n Amerikaanse dag leek dat ons het enig juiste gerecht om te eten.

Dit waren spare ribs.

Alles opgegeten, prima!

En we werden aangenaam verrast. Een flinke portie ribs, uitstekende knapperige frites en vriendelijke gastvrije mensen die hun uiterste best deden om het de bezoekers naar de zin te maken. Voor motorrijders zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Parkeerplaats zat, prima eten en een ruim en sfeervol terras met een mooi uitzicht op de oude haven. Wat positiefs voor motorrijders dus.

Pieterse Car Centre in Rotterdam en Restaurant Kade 8 in Katwijk, jullie hebben ons een mooie dag bezorgd. En tussen alle redactionele werkzaamheden en andere drukte door was dat een zeer welkome afwisseling.

 

reacties
  1. Royalbiker schreef:

    Had ik het geweten was ik ook gekomen behalve als het op 5 April was toen zat ik Rotterdam voor de Actie van R.I.O. en M.A.C.A een actie tegen Misbruik en Mishandeling en voor de plegers er van Hogere straffen. Groetjes Royal United Biker – Gorinchem

    Like