In Zuid Afrika tot in de finesses doorgevoerd. Officiële discriminatie van overheidswege uit. Nu weer terug in Nederland. De staat bepaalt wat je wel of niet mag dragen. Staats intimidatieWant…in Tilburg mogen mensen niet meer met een vest van een motorclub rondlopen. Straks worden mensen gevraagd om geen witte schoenen meer te dragen en geen spijkerbroeken meer. Overigens is er een deel van de redactie die zich ernstig geïntimideerd voelt door mensen met een wit petje en witte schoenen aan. En wij horen regelmatig via kranten, radio en tv en in de kroeg dat er veel gezinnen zich zwaar geïntimideerd voelen door schreeuwende groepen mensen die shirts dragen van hun favoriete voetbalclub. Dus zou een witte petjes en -schoenen verbod en een verbod op het dragen van voetbal supportware volkomen terecht zijn. Over een aantal jaren zal de staat waarschijnlijk zelf kleding gaan aanwijzen die gedragen mag worden en officieel is goedgekeurd door de (politie)staat.

Intimiderend?Een biker vest is niet zomaar een kledingstuk. Het is een deel van jezelf. Naast dat het laat zien van welke club je lid bent of wat voor geloof je hebt, is het een deel van je leven. Veel bikers hebben hun vest vol met allerhande patches, die herinneringen zijn aan feesten of gebeurtenissen waar ze waren. Of er staan teksten op die bijna altijd op een humoristische of heldere wijze iets vertellen over de persoon die het vest draagt. Als je een schuiver maakt zullen er kale plekken op zitten, er kunnen gaten inzitten die herinneringen zijn aan gebeurtenissen. Het vest van een biker is een soort boek van een bikerleven. Het is iets dat de biker trots maakt.

Dank zij de media en de inktzwarte propagandamachine van het ministerie zijn bikers die een vest dragen nu ineens intimiderende kinderhulp tegen pedo'sintimiderend voor het publiek. Ze hebben de monotone zinnetjes en propaganda bullshit dat bikers gevaarlijk zijn net zo lang herhaald tot vaders en moeders hun eigen motorrijdende kinderen begonnen te wantrouwen. Omdat ze op een motor rijden. En de zwartmakerij dendert door. Je mag geen motorvest meer dragen in het centrum van Tilburg. Volgens burgemeester Noord Anus van Tilburg willen meer gemeenten zo’n verbod. Straks mag je geen helm of geen zonnebril meer dragen omdat je er intimiderend uitziet. Of geen burka meer omdat je nooit kan zien of iemand er wapens onder verbergt. Of geen motor meer rijden omdat mensen zich onveilig voelen als ze een motorrijder zien. De waanzin, de idioterie, het leeghoofdige na kwaken van elkaar is onvoorstelbaar.

Er worden voor zulke zaken altijd proefballonnetjes opgelaten. Seks Poes, de burgemeester van Maastricht gooit van intimiderende biker in rolstoelde week omhoog dat motorclubs, net als pedoclubs nu ook verboden kunnen worden. En een paar dagen later geen motorvesten meer in het centrum van Tilburg. Met als latere kanttekening dat meer gemeentes in Brabant dat zouden willen, een vestverbod. Geld ook voor groepen die goede doelen steunen als biker uiteraard. En voor christelijke bikers, knights en ga zo maar door. De mensen zien het verschil niet tussen de ene of andere patch. En het zijn ook niet de patches die storen. Het zijn de verhalen, verzinsels, TV programma’s, bladen en kranten en zogenaamde specialisten die de storende verhalen over clubs bedenken. Ze verkopen sensatie. Die is er niet. Dus verzinnen ze sensatie. En maken anti biker propaganda… de stasi boeken van achter het ijzeren gordijn en de tweede wereldoorlog liggen in de winkel.

De draaiboeken van Goebbels om complete bevolkingsgroepen te demoniseren zijn aangescherpt, verbeterd en uit het hoofd geleerd. De biker is de lul. Sinds 1995 (bijna 20 jaar geleden) hebben ze dus 601 dossiers verzameld over motorrijdende mensen die meerdere veroordelingen op hun naam hebben. Dat hebben ze onderzocht in samenwerking met de Universiteit van Leiden. Hebben ze daar al die zeer privacy gevoelige gegevens over die mensen gewoon van de politie gekregen?  Hebben ze die in een PC kunnen opslaan en hebben die mensen van de universiteit gewoon alles kunnen inkijken, gebruiken en kunnen kopieren voor eigen gebruik? Geld privacy niet meer als je op een motor rijdt? Liggen de gegeven van motorrijdend Nederland op straat? Zullen we het ooit te weten komen?

Doe wat terug. Kijk op de facebook van JOIN THE CARAVAN! De redactie ondersteunt dit geweldige initiatief van Riders on the Storm (ROTS) , Angry Birds, HellFire Brotherhood en vele anderen. Dat maakt deze acties tot meer dan een initiatief. Het word zo een echte contrabeweging. Een stroming die onstuitbaarop gaat komen voor hun rechten en vrijheden. Maar ook voor die van vrijheid om te zijn zoals je bent in het algemeen en dus tegen stigmatisering en demonisering van wie dan ook.

En wel eens nagedacht over dit:
1% Staat dus voor crimineel. Als ze nu al bang zijn voor die 1%, wat gebeurt er dan als die andere 99% komt?

Je reactie word gewaardeerd,

reacties
 1. Leon schreef:

  En als ons vaderland wordt aangevallen, wie staan er dan aan het front.? Precies

  Like

 2. Onno schreef:

  Hoeveel criminelen rijden geen motor maar in een auto?
  Ik vind die hele discussie over de vesten maar raar.
  Als ik iets wil doen wat niet mag,heb ik zeker niks aan waar ik aan herkent kan worden.
  Het maakt dus niks uit,zo’n vest.
  Iemand die in Tilburg rottigheid wil uithalen doet dat toch wel.
  Ongeacht zijn kleding en/of zijn vervoer.

  Like

 3. Rini Hekker schreef:

  Hallo Het moet toch niet gekker worden daar in Nederland!
  Verbod op Motorvest!
  Beter een verbod op driedelig Pak / costuum met stropdas (ik heb daar een Trauma van)
  Ik ben een Passieve ex Motorrijder : zonder Motor maar wel nog een vest!
  Ik rijd nog wel mee als passagier.
  Volgende keer misschien vestje uit … Alles uit… Naakt op de Motor
  Gegroet vanuit verweg land!

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Kijk, zulke mensen zien we graag! 🙂

   Like

   • Marinus Hendrikus Hekker schreef:

    Graag gedaan! Goed volk Bikers! Meeste Zacht van karakter! Alhoewel : je word geaccepteerd of niet…. Zo is het en moet zo Blijven. Alwaar ik verblijf…. Cebu…. Is het zo Gek nog niet Greets: Rini

    Sent from my Mac

    >

    Like

 4. jm.wat schreef:

  te gek voor woorden…waar haalt die burgervader het toch vandaan..heeft wat schroeven los denk ik…hoe dan ook, als ik nog een biker was, ik zal/zou NOOIT mijn jas uittrekken voor niemand dan ook….

  Like

 5. paul ten schreef:

  support vanuit Belgie, zo blijven we goede buren!, join the caravan!!!! Goed artikel, we hebben respect voor ieders gedachten en hobby’s….

  Like

 6. Silvia schreef:

  mensen reageren en ondernemen actie in ontwetendheid ze kennen geen bikers dus het zijn aso’s en mensen waar je niks mee te maken wil hebben volslagen onzin bikers hebben al een stempel gekregen voordat ze uberhaupt ook maar iets doen als ze het dan al doen maak gewoon eens een praatje met ze en je zal zien dat het gewoon doodnormale mensen zijn met een liefde voor motoren hetzelfde probleem zie ik vaak hier in mij omgeving als het gaat om tattoo’s mensen die ze dragen zijn asociaal ??? je kent die mensen niet wederom maak gewoon eens een praatje met die mensen mijn beste vrienden zitten onder de tattoo’s of hebben een bike of usa car en van die mensen kan ik stuk voor stuk zeggen dat ze er zullen zijn als ik ze nodig heb!! daar kunnen een hoop mensen nog iets van leren!! nu wordt er een hele groep gediscrimineerd op basis van een paar incidenten ik denk dat ze moeten gaan kijken in andere groepen zul je zien hoeveel incidenten daarbij plaats vinden en dat zijn er echt veel meer!!!

  Like

 7. Hans schreef:

  Mooie woorden, maar het blijft bij klagen. Het is een trieste constatering dat zoals in veel andere landen een hele kleine groep mensen de regie voeren over de grote massa, da’s normaal dat heet democratie. Maar deze kleine door ons gekozen groep moet ten uitvoer brengen datgene waarvoor men hen destijds heeft gekozen, het uitvoeren van een politiek programma, het land besturen.
  Wat we vergeten is dat de meeste bestuurders in alle bestuurslagen de politiek slechts gebruiken als springplank voor een latere carrière. De tijd van echte politicie ligt inmiddels ver achter ons.
  We zijn een volk van orde en rede en goed overleg en daar worden we nu flink voor gestraft, en dan praat ik niet alleen over de bikers maar ook over onze senioren en dergelijken.
  Voor een deel zijn we daar zelf schuld aan vanwege onze mentaliteit, zolang het ons niet persoonlijk treft blijven we passief toezien.
  Tijd voor actie? Misschien….maar op de juiste manier.

  Like

 8. Bart Lauwaars schreef:

  Ik vind het wel erg opruiend en wat me nog het meeste stoort is dat ik door de berichtgeving ongemerkt toch anders ga kijken naar die patches op motorjassen. En dat terwijl ik nog nooit problemen heb gehad met motorclubs. Daarentegen heb ik wel verschrikkelijk veel overlast en ellende meegemaakt door voetbalwedstrijden in mijn leven en ben ik ook meerdere keren onplezierig in aanraking gekomen met andere bevolkingsgroepen in Nederland. Het is wel een beetje vreemd dat de Nederlandse bevolking nu ineens heel bang moet zijn van motorclubs waarvan in de afgelopen twintig jaar 601 personen zijn geweest die strafbare feiten hebben gepleegd. Terwijl er alleen in 2007 al meer gevallen van bijvoorbeeld afpersing waren. Afpersing valt onder de 112.000 geweldsmisdrijven in 2007.

  Klik om toegang te krijgen tot factsheet_geweld.pdf

  Like

 9. Marcel Dijkman schreef:

  Het is te triest voor woorden,geschiedenis herhaalt zich,de politiestaat komt dichterbij,we moeten robotjes worden vd maatschappij (Orwell “1984”)…
  Het is angstig,kunnen we geen hoger beroep aantekenen om de politieuniformen te verbieden,want die geven ons ook geen veiliger gevoel,eerder een gevoel van onderdrukking,ze pakken groepen aan die gewoon hun eigen leventje wilt leiden,en als bepaalde groepen hun agressie tonen en totaal geen respect tonen voor de maatschappij waarin zij wonen,wordt het direct op discriminatie gegooit of moeilijke jeugd en krijgen alle hulp die ze krijgen en het helpt toch niets😝
  En als je de bikerwereld onder de loep neemt,dan tonen de “meeste”in dit wereldje meer respect voor anderen dan wie dan ook…kijk daar maar eens naar..
  Neem de leiders van dit land maar eens onder de loep,volgens mij komt er een hoop shit naar buiten wat het daglicht niet kan verdragen..
  Ik zal in ieder geval niet buigen voor die onbenullen 👊

  Like

 10. j.postma schreef:

  de verontwaardiging van motorrijdend nederland is terecht. het is van den boze om mensen te verbieden bepaalde kleding te dragen. het is ook niet verboden stropdassen te dragen omdat men er in den haag graag mee rond loopt. misschien moeten we straks zoals al iemand voorstelde als biker met een gele ster gaan lopen zodat iedereen kan zien wie er gevaarlijk is in nederland, de motorrijder. want het gaat allang niet meer alleen om de 1% groepen het gaat nu am alle motorrijders van nederland en daarbuiten. Hier moet en zal tegen opgetreden moeten worden. We zijn nog altijd een democratisch land waar niet zomaar een of andre debiele burgemeester een wet kan aanpassen die tegen alle democratische gevoelens indruist.Wij als motorrijders hebben ook onze rechten.

  Like

 11. fransiskus enggal schreef:

  How to join bikers for christ
  Im from east java indonesia

  Like

 12. Dikkie Rik schreef:

  Goed verhaal. En volgens mij volledig correct. In Nederland mag men alles als je maar voetbalsupporter bent. Want ja, met voetbal wordt geld verdiend door de hoge heren. Maar de burger betaald de kosten.

  Nederland is al jaren geen democratie meer, maar een politiestaat. Waar agentjes mogen moorden, mishandelen, verkeersovertredingen begaan en nog veel meer. Ze gaan toch wel vrijuit. Net als de heren in de jurken die op de kansel staan, met hun propagandamachine in Rome, en de hypocriete figuren in de regering die doen of ze gelovig zijn.

  De Nederlandse staat is inmiddels vergelijkbaar met China, Noord-Korea, DDR en meer van dat soort plekken.

  Like

 13. ShovelRulez schreef:

  Het ijzeren gordijn is gesloopt, niet om de mensen uit het Oosten vrijheid te brengen maar om mensen uit het Westen onder hetzelfde Stazi-regime te laten vallen. Tijd voor aktie voor we alle vrijheid en privacy ingeleverd hebben.

  Like

 14. roonie stoojehoonie schreef:

  burgelijke ongehoorzaamheid is hier nog de enige oplossing, de vestjes nooit uittrekken wat er ook gebeurt, hoe vaan je ook opgepakt wordt, de evenementen gewoon allemaal door laten gaan, wat willen, of kunnen ze er dan nog aan doen? elk weekend overal duizenden bikers oppakken???? leef je leven doe wat je wil en hoe je het wil, maar heb respect voor anderen…..individuelen regeren de wereld………………

  Like