Ook dit weekend waren er weer talloze evenementen in Nederland. Waar naast veel motorrijders ook andere liefhebbers van evenementen op afkwamen.Truck No Surrender En nergens bikers die andere bikers te lijf gingen. Geen koningsdag feest verstoord door motorrijders. Geen bendeoorlog uitgevochten in Valkenswaard, waar ondanks het verbod voor het organiseren van een Harley dag, toch pakweg duizend(!) motorrijders een bakkie zijn gaan drinken op de terrassen. Zonder een onvertogen woord, zonder bendeoorlog, zonder gezeik. ’t Is volkomen idioot dat je moet gaan bewijzen via een soort burgerlijke ongehoorzaamheid dat je als motorrijder gewoon een mens bent.

Over die zogenaamd vele criminelen die de motorwereld zou hebben, we berichtten er al eerder over. 680 000 motorrijders. Oké! TBS kliniekEr zitten criminelen tussen. Afgelopen week heeft de redactie wat onderzoek gedaan naar die criminelen. En wij durven te stellen dat lidmaatschap van een motorclub in veel gevallen juist corrigerend werkt. De reclassering faalt jammerlijk, re-integratie programma’s voor ex gedetineerden worden gestopt of drastisch ingekort door bezuinigingen. TBS klinieken krijgen drugs, drank, hoeren, en zelfs wapens binnen. Zo veel dat de TBS’ers zelf zich niet meer veilig voelen binnen de kliniek. Laat staan het personeel van die klinieken. Die mensen zoeken, eenmaal buiten de gevangenis naar veiligheid en regelmaat. Ze zoeken orde en duidelijkheid. En bovenal zoeken ze kameraadschap, iets wat velen niet gekend hebben tot ze…. lid van een motorclub  werden. Geen club die de naam laat verpesten door misdaden aan de clubleden op te dragen. Het gaat om de kameraadschap, hiërarchie, het plezier en de duidelijkheid die het lidmaatschap van een motorclub met zich meebrengt. Niemand word gevraagd om op een openbare veldslag bij een evenement er even op los te komen knallen. Zorg voor de club en je vrienden. Dat werkt corrigerend en geeft duidelijkheid.

rechtsachter staat de truck.

Biker pesten, De truck staat achterin de straat.

Afgelopen weekend was de redactie in Zandvoort. Op het circuit was een American day. Een van de plaatsen werd ingenomen door de enorme truck van No Surrender MC. De truck huisvest onder meer het No Surrender Dragstar Team en is een pracht publiekstrekker. We reden met een paar motorrijders op de A5 toen ons links een politiebusje passeerde. Een eind voor ons schoot het busje naar rechts de vluchtstrook op. Toen we passeerden ging het busje provocerend dicht achter ons rijden. Irritant, die provocaties. Maar we reden door en hebben een leuke middag gehad op het circuit. Toen we aan het eind van de dag Zandvoort uitreden zagen we dat de politie de No Surrender truck met veel vertoon aan de kant had gezet. Kon niet missen.  Het bikertje pesten moet natuurlijk gewoon doorgaan. En uitdagen lijkt een apart examenvak aan de politie school.

Waar afgelopen weekend wel veel schade werd geleden was bij de Nederlandse Spoorwegen. Hooligans sloopten voetbalschadevoor €40000 in de trein van Almelo naar Amsterdam. Ook sloopten ze negen metrostellen in Amsterdam en in de kuip werd voor €66000 euro schade aangericht. Bij de wedstrijden deze maand waren steeds forse vechtpartijen met andere hooligans en de politie. Leuk, zo’n sportief voetbalwedstrijdje. Tonnen aan politie inzet, tienduizenden euro’s schade en talloze gewonden. Maar bikertje pesten blijft Ivo’s primaire hobby. Hij heeft de motorwereld “opstelten” gezet.

10 mei gaan bikers actie voeren. Ze gaan doen wat ze het beste kunnen. Rijden op hun motor. Ergens een bakkie doen en daarna weer naar huis. Zonder slopen, vechten, knokken of ander geweld. Kijk op Join the Caravan om daarover meer te weten te komen.
En zoals altijd, je reactie wordt zeer gewaardeerd.

reacties
 1. herman vogel schreef:

  Deze hetze van het OM tegen motorclubs maakt alleen maar bange burgemeesters….
  http://hermanvogel.wordpress.com/2014/04/21/bikers-en-bange-burgemeesters/

  Like

 2. kaatje schreef:

  Bikers…gouden mensen…mijn aanstaande en ik trouwen op 7 juni….2 mc’s escorteren onze trouwstoet bestaan uit limo en 12 autos..waarom? niet omdat wij banden hebben met ze…nee omdat mijn aanstaande een ongeneeslijke hersentumor heeft en ze dit voor haar willen doen…gewoon omdat ze een hart hebben en verstand in hun donder!!!… Bikers zien er stoer uit…maar zijn niet gevaarlijk. respect voor de bikers…ik ga volgend jaar mijn motorrijbewijs halen en sluit me zeker aan!!! Dat gedoe rondom bikers moet maar eens stoppen….er zijn meer dan voldoende groeperingen die wel aan het profiel voldoen van crimineel en agressie opwekkers…laten ze daar maar hun aandacht op vestigen…en wat de politie betreft….die hebben allemaal last van grootheidswaanzin

  Like

 3. Muis schreef:

  Goedgekeurd door MC de FUNZ Holland

  Like

 4. Broer schreef:

  Van het weekend in zantvoort nog tijd bij no surender staan te kletsen gewoon gezellig niks mis mee de media en dergelijke moeten niet alles zo op blazen leven en laten leven

  Like

 5. Piet schreef:

  Jammer dat Ivo en consorten het geweld bij ons willen neerleggen. Terwijl het toch ergens anders te doen is. Is dit selectieve justitie misschien ? En dat er, op het moment dat je lid wordt van een MC, een plafond ontstaat, en je dus verantwoordelijkheid neemt. Reclassering en al die andere onzin kosten alleen maar geld, dus laat de motorwereld gerust. Echte criminelen vangen, die met een stropdas lopen, of de treinen slopen, of de bejaarden rippen. 1% begrijpt het. Grtzz Piet

  Like

 6. Beveiliger schreef:

  Biker zijn Top MAAR, ik werk in de beveiliging en draai heel erg veel festivals op de meeste festivals moeten de BIKERS een eigen stukje op het festival terrein hebben. De vaste regel op de festivals zijn dat er GEEN Glaswerk drank of drugs mee naar binnen mogen (ok de “gewone bezoekers”stoppen de drug op plekken waar wij niet mogen fouilleren) maar de Bikers moeten en zullen alles mee naar binnen nemen anders zullen ze de “beveiligers wel ff een lesje leren.”
  Ook moet HUN stukje op het terrein worden afgezet met rood/wit lint zodat er geen “gewone” bezoekers op hun stukje komen. Gebeurt dit wel dat word die persoon met harde hand verwijderd. Waarom gebeut dit? IK heb geen hekel aan Bikers integendeel. Maar dit gedrag bevestigd voor velen het “VOOR”oordeel.

  Like

  • Mort of HellFire schreef:

   Al op HEEEEEEEL veel meetings, events en treffens geweest, maar me nog NOOOIT tussen roodwit (hey HA colours hoe attent) lint of welke andere kleur laten plaatsen en dat ook niet van anderen gezien. Bovendien is je verhaal over m,ensen hardhandiug verwijderen absolute LULKOEK. Maar ik kan me voorstellen dat als je een groep als schapen opdrijft en verplicht in een vast vierkantje te zitten, je ze niet vrolijk stemt. Ik zou zeggen beveiliger, probeer mij en mijn brothers een tussen dat lint te krijgen, we zullen echt geen harde hand gebruiken, maar dat lint vreet je eerder op dan dat wij er tussen gaan staan. 😉

   Like

 7. Zegert van Eijk schreef:

  Royal United Biker – laat me gewoon mijn gang maar gaan en geef ons vrij baan – om Kinderen waar ook in NL een steun in de rug te zijn en hen te laten weten dat ze nooit meer alleen er voor staan in moeilijke dagen. Maar wel met ons hesje aan de weg op gaan.

  Like

 8. Corinne Schonenberg schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens, Rob. Laat ze maar eens kijken naar voetbalsupporters. Of gewoon dat hele voetballen afscaffen, dat scheelt een hoop geld, geweld en ellende.
  Groetjes van Corinne.

  Like

 9. Pablo Gallas schreef:

  Dit klopt helemaal en ik vind dat er een motornieuws krantje moet komen met zulke teksten, leden zat. Goed werk.
  Gr Pablo

  Like

 10. john schreef:

  alle motor dagen worden af gelast,omdat ” men” bang zou zijn voor ongeregeld heden…

  ajax wind de beker.(geef geen moer om voetbal)

  kijk eens wat daar gebeurd ………hele treinstellen en metro’s worden vernield..toch weer een schade post van 10 000 de euro’s,maar te zwijgen over de ” order handhavers” zal toch snel in de tonnen lopen.

  GEEF ONS ONZE HARLEY DAGEN TERUG (die kosten niks)

  Like

 11. Sunshine schreef:

  Ik heb de mannen van No surrender MC gezien op Zandvoort en niks provocerend!!!!!!!!!!! gewoon lekker gezellig genieten van American day …………flikker op met die politie die de mannen zonodig moeten uitdagen op de snelweg ZIELUGGGGGGGG hebben niets anders te doen zeker?? Laat ze idd maar es dat voetbal tuig oppakken !!!! MOOI JEZELF BLIJVEN MANNEN VAN NO SURRENDER!!!!!!!!

  Like

 12. Max schreef:

  Lees dit maar eens..

  Like

 13. Mort of HellFire schreef:

  Weer een prima artikel, het is tenenkrommend hoe opvallend dat het biker-pesten is, maar dat behalve de bikergemeenschap zelf, kennelijk iedereen rustig doorslaapt. Wakker worden ze nog wel. Als ze het niet van ons worden, dan wel als men hun vrijheden verder af pakt.

  Like