Verschillen in Motorclubs. Je leest er steeds meer en steeds vaker over. Wij denken dat er niet zoveel verschillen zijn. Uiteindelijk bestaan alle motorclubs, tourclubs, motorverenigingen en hoe je ze ook verder wilt noemen uit een verzameling motorrijders. Mensen die liever een motor onder hun kont voelen als ze ergens heen moeten, dan een auto om zich heen. gewapend01De verschillen zijn uiterlijk het meest zichtbaar. Vestjes met rug logo’s laten zien bij welke club je bent en waar je vandaan komt. De meeste mensen worden lid van een club omdat deze in hun buurt zit. Lid worden van een motorclub is vaak net iets specialer dan alleen rijden. Samen toeren in het weekend en door de week je werk doen is een hele normale gezellige manier om te genieten van je hobby, motorrijden. In het weekend bij elkaar, stukkie rijden en vanuit de club worden diverse evenementen georganiseerd om het gezelliger te maken. Soms kom je diehards tegen. Mensen die bij een club zitten en altijd motor rijden. Ze zijn er echt. Mensen die geen auto hebben. En altijd dus op twee wielen rijden. Vaak slijten ze wat harder maar daar staat tegenover dat ze drie keer zo veel uit hun leven halen. Er is een verschil in soorten motorclubs. Er zijn merkenclubs, tourclubs, interesse verenigingen, motorclubs, colourclubs. En over die laatsten, de colourclubs, is de laatste tijd dus veel ophef. De meest opvallende clubs zijn Satudarah, No Surrender, Hells Angels en sinds kort horen we ook vaak de naam Bandidos als nieuwkomer in Nederland. Er zijn er uiteraard veel meer maar we noemen alleen de op dit moment opvallendste vier motorclubs in Nederland. Er zijn in de laatste jaren wat misdaden gepleegd door groepen, waarvan sommige mensen lid waren van een motorclub. Even duidelijk, de misdaden zijn dus niet door de clubs gepleegd. En niet in clubverband. Wat mensen privé doen kun je nooit de club waar ze lid van zijn aanrekenen.

Zoals bij iedere vereniging of club, op elk feest of danceparty, in elke straat of wijk wel iemand is met grote of kleine criminele plannen. De motorclub is daarin niet anders dan de ANWB, Politie, tweede kamer of de fanclubs van diverse voetbal clubs. Overal zitten criminelen. Zo worden we afgeschilderd.Daar hoef je niet speciaal motorrijder voor te zijn. Motorrijders zijn zichtbaarder dan andere mensen. Ze zijn direct herkenbaar. Dat komt doordat stevige beschermende kleding noodzakelijk is op een motor. Stevige jeans, laarzen, leren jack, als het kan een vest er overheen. En natuurlijk helm en handschoenen. Voeg daar een zonnebril aan toe en je hebt een herkenbare groep. Net zoals je een brandweerman, een soldaat, een wegwerker of ambulance broeder ook herkent aan zijn beschermende kleding. Het gaat slecht in Nederland. Iemand moet daarvan de schuld krijgen. Er moet een soort bliksemafleider zijn. Een bedreiging van binnen uit creëren  is een hele goede manier om de rotzooi uit te halen die je als regering uit wilt halen, terwijl iedereen de andere kant (naar de motorrijders) uitkijkt. Want motorrijders zijn juist daarvoor een gemakkelijke zichtbare doelgroep. En dus worden alle pijlen gericht op de Nederlandse Motorrijder.

Aan het eind van deze maand (juni 2014) zal Ivo Opstelten de boel op stelten zetten in motor minnend Nederland.KeystoneCops Hij gaat een pakket maatregelen aankondigen om Motorrijders in het algemeen en hun clubs, verenigingen en wat maar op twee wielen rijdt aan te pakken. Radicale maatregelen, zoals hij zelf vertelt. Maatregelen die ingaan tegen de Nederlandse grondwet (die dus aangepast moet worden….(!) ) Maatregelen die de wet structuur binnen Nederland nog meer zal aantasten en ons mooie land op weg zal helpen naar een totalitaire “democratie”. De wet zal radicaal aangepast moeten worden. En daar gaan niet alleen motorrijders de dupe van worden. Die worden slechts gebruikt als excuus om de wet aanpassingen erdoor te krijgen. Ivo zal een hoop steun moeten hebben. Kijk dus niet raar op als er hele vreemde berichten over motorrijders ineens in het nieuws komen. Berichten over “vermeende criminele activiteiten” van “vermeende criminele leden van motorclubs”.  We zullen afgeschilderd worden als terroristen, zware misdadigers, moordenaars. In de pers zal de “situatie” met motorclubs als “geëscaleerd” beschreven gaan worden.  En burgemeesters zullen regelmatig een zware en sombere woorden uitspreken over de motorrijders.

680000 mensen die motorrijden. Er zitten enorme groepen tussen die door pedofielen misbruikte en mishandelde kinderen helpen. (B.A.C.A., U.B.A.A., Grizzly ’s Motorvrienden – bikers4all en dergelijke) Als ergens iemand terminaal is en voor zijn sterven nog eens wil rijden, komen honderden rijders hem steunen. Er is BFA, Bikers For Animals. Motorrijders die kapot gefokte honden opvangen en herplaatsen. Er zijn grote groepen Christelijke Bikers die al rijdend het woord verkondigen en heel veel goeds doen. Er zijn bikers die mensen die een motorongeluk hebben gehad helpen om weer op de motor te stappen (C.O.B.B.) En er zijn ontelbare initiatieven vanuit motorrijdend Nederland voor kinderen met een achterstand of gehandicapte kinderen of zelfs terminale kinderen. De Motorrijders van Nederland zijn onmisbaar. Het zijn vriendelijke gemotiveerde aardige mensen. Die op een motor rijden. En ja. Er zullen best criminelen tussen zitten. Als jij vandaag boodschappen hebt gedaan zal er in de supermarkt ook wel wat crimineel binnen hebben gelopen. Het is te zot om motorrijders aan te wijzen als criminelen, alleen omdat ze zichtbaar zijn.

Er komt dus een soort orkaan van gebakken lucht op ons af. Overtrokken berichten, veel namen van motorclubs en veel veronderstellingen, aannames en verdachtmakingen. En dan Ivo er achteraan met zijn harde maatregelen. Daarna zullen de motorrijders overstroomd worden door de gemanipuleerde publiek opinie en de media zullen als makke schapen braaf alles kopiëren en plakken wat ze als persbericht binnen krijgen. Het gaat stormen in Motor minnend Nederland. De gebakken lucht kanonnen staan klaar.

Zoals altijd word je mening zeer op prijs gesteld.

reacties
 1. Harry Slagter schreef:

  Heb er laatst al eens een column over geschreven maar de hele politiek heeft een bord voor haar kop. criminelen in de bankensector of witte boorden criminelen uit de zorg of sociale woningbouw, komen ovveral mee weg en met dikke vette handdrukken bedankt voor bewezen diefstal en de Mc’s worden buiten de wet geplaatst http://www.alphens.nl/opinie/opinie-alphen/12970,outlaw-bikers.html

  Like

 2. Tag schreef:

  Helemaal mee eens, goed artikel! Het is belachelijk dat er zo met motorrijders omgegaan wordt. Ik denk dat er meer criminelen in een auto rijden dan op een motor….. Ben op de Harley dag in Apeldoorn geweest, dat was één en al gezelligheid en mooie machines, geen rottigheid niets. Ook op een ander evenement in Wijk aan Zee waren er zelfs MC leden aanwezig, en wat gebeurde daar? Helemaal niets… Was gewoon gezellig allemaal mensen die van mooie machines houden… En ja we zien er mischien wat “ruig” uit, maar dat komt door de beschermende kleding… Verder klopt de media alles lekker op, alles voor de sensatie en opinie vorming.. Maar goed.. Ik ben er trots op om een motorrijder te zijn!

  Goeie site en ga zo door!

  Een trotse custom intruder rijder……

  Like

 3. Zemi schreef:

  Wat een gelul, het is idd makkelijk om een vinger Te wijzen naar “opvallende groepen” maar iedereen weet “het zijn de stille en ONopvallende” waar we voor moeten oppassen. Dus geef de bikers de schuld en een echt crimineeltje krijgt hier door de vrije loop…. FF opletten Ivo, zeker geen kennis of vrienden in de motorwereld…!!! Waailap…

  Like

 4. Bartman schreef:

  Zo is het maar net. Recht uit mijn hart

  Like

 5. Norman Meyer schreef:

  Minister Kamp rijdt toch ook een motor? Is die geen lid van een club? Misschien wel een ludiek idee om hem te bestoken met kritische emails..

  Like

 6. Ed van der Meulen schreef:

  dat ze zich in Den Haag maar gaan bezig houden met de Syrie en ISIS gangers, dan hebben ze de handen vol, of ze willen de sharia invoeren.
  tja dan hebben we wat

  Like

 7. Ik ben geen motorrijdster,maar het komt op 1 ding neer Discriminatie en volgens de wet is dat verboden.Dus laat de motorrijder lekker met rust.

  Like

 8. jean-marie schreef:

  idd er zitten overal grote en kleine criminelen in de maatschappy zowel bij de kleine man als midden klasse en zelfs regeringen zijndaar niet van gespaard leiders wat ook hun omvang van crimineel gedrag is . Is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven

  Like

 9. Bovi schreef:

  Nederland zakt steeds verder weg met gekken en gestoorden in Den Haag die compleet geen realiteitsbesef meer hebben.
  Als het ene niet lukt dan het andere maar. Een geestelijke die kinderen misbruikt, och wat erg en doen ze weinig tot niets aan. Asielzoekers die het niet krijgen gewoon laten hiero en mogen zelfs hoger beroep aantekenen, waar gaat het over!, Buitenlanders die niet willen aanpassen geven we gewoon van alles en nu gaan ze ineens bleren dat alle motorclubs criminelen zijn.
  Ben zelf al jaren lid van de plaatselijke motorclub en die doen heel veel goede dingen. Zelfs vorige week hebben ze nog een leuke dag bezorgt aan oude vandagen die huisgekluisterd zijn.
  Maar ja ik als gewoon burger zal het wel niet meer goed zien en ik moet braaf alles betalen wat door anderen vernietigd wordt. Bah bah en nog eens bah, hoe meer je erover nadenkt hoe achtelijker ik die pakken vind in Den Haag.

  Like

 10. Fred schreef:

  Word tijd dat we zelf een politieke partij oprichten voor en door bikers om een eind te maken aan deze waanzin. De verkiezingen van de Tweede Kamerverkiezingen zijn 03 mei 2017 waar we nu al minimaal 680000 stemmen (motorrijders) voor hebben. Dan nog de mensen die dan wel geen motorrijder zijn maar wel sympathie hebben met ons motorrijders komen we zeker over de 1 miljoen stemmen en dat doe behoorlijk zeer in het gouden torentje in Den Haag.

  Like

 11. jan schreef:

  100% met je eens,respect voor dit artikel

  Like

 12. smit schreef:

  Dus kort door de bocht wordt elke club en elke motorrijder over 1 kam geschoten, doe eens kaf van het koren, kijk bijvoorbeeld naar de veterans MC, opgebouwd uit veteranen, die mogen niet herkenbaar rijden op veteranendag, BELACHELIJK!!! Laat ze zich maar druk maken om de “echte” criminelen!!

  Like

 13. Fred Rodriguez schreef:

  Onze regering oftewel Nerdmaffia is idd heel crimineel bezig.Wanneer iemand van Justitie en niet zomaar iemand,Demmink, al 100 keer beschuldigd is van pedofilie,niet aangepakt wordt en Ivo durft wel te zeggen dat ieder lid van een motorclub wel het tienvoud aan misdrijven heeft gepleegd in zijn leven,dan weet je dat je ze niet serieus kan nemen.Op alle vlakken wordt je hier helemaal kaalgeplukt en je land wordt onder je reet vandaan verkocht aan Europa.En Europa is duidelijk geen Democratie.Vroeger noemde ze dat soort mensen NSB’ers.

  Like

 14. Ton Stolk schreef:

  Kijk, mijn mening is dat de Nederlandse regering idd een soort maffia is geworden. Wie echter denkt dat het lid zijn van bovengenoemde motorclubs of van hun eigen “wild hogs” motorclubje hetzelfde is moet maar eens een clubhuis binnenlopen van bovengenoemde motorclubs. Wie denkt dat wild hogs worden aangepakt, denkt dat hij lid is van bovengenoemde motorclubs. Waar is u bang voor???

  Like

 15. René schreef:

  verdeel en heers! Dat is waar ze in den haag mee bezig zijn, rookgordijnen creeeren waarachter ze hun eigen criminele actieviteiten proberen te verbergen. Leg de focus van de schaapjes bij groepen zoals motorrijders, zaai angst en leugens, waarna de schapen wederom blij zullen zijn met wetsveranderingen die ook hunzelf zal benadelen. Op weg naar een totalitair regime, waarin elke vrijheid van het individu verleden tijd zal zijn. Wake Up People!

  Like

 16. Maddog schreef:

  Grizzly ’s Motorvrienden… is dat inmiddels niet BIKERS4ALL.nl geworden 🙂 een helemaal waar artikel.

  Like

 17. chambachada schreef:

  Goed en duidelijk geschreven. Ikzelf ben 10 jaar biker geweest, maar wel in de warmte,.op het goddeloze tropiese piraten eiland Sint Maarten/Saint Martin. Er komen regelmatig Harley rijders vanuit Amerika met een cruise ship. Die doen dan een rondje eiland en gaan weer.
  Stilstaande wachtend op verkeer op mijn 450 Rebel werd ik door een dronken automobilist van voren aan- en overreden en bijna voorgoed uitgeschakeld. Rechter enkel verbrijzeld. Als het een BMW met rolbeugel geweest was was die enkel gespaard gebleven. Ik kon na een jaar bijkomen wel weer een beetje lopen en reed nog wat op lichte bikes tot ik door zand op de weg slipte en mijn linkerbeen brak. Die is wonderwel aardig genezen. De rechter klapvoet staat scheef. Daarna hebben mijn vrienden my verboden weer op de bike te stappen. Ik blijf hier op het eiland voor de warmte van de zon en van de mensen. Ik wens alle oprechte bikers eerst goed weer en altijd een veilige rit.

  Like

 18. Mort of HellFire schreef:

  Erg goed artikel, helaas ziet de grote massa niet dat, bij gebrek aan terrortische dreiging om als excuus voor het steeds verder in te dammen van onze privacy en vrijheid voor zgn. veiligheid, wij de bikers en vooral de MC’s als zondebok worden gebruikt.

  Veiligheid, bescherming, toverwoorden van de machtswellusteling: maak de mensen eerst bang en biedt ze dan een pak maatregelen aan om ze te “beschermen”, geen terroristen met een arabierendoekje om het hoofd bij de hand, ok… dan maar de biker die vallen ook goed op.

  Ik kreeg het afgelopen jaar diverse keren briefjes in de bus waarin vermeldt werd dat de politie waarschuwde voor excessief veel inbraken in de buurt, compleet met een prachtig, op dat van de politie lijkend, logootje erop. Na ca 3 a 4x zo’n briefje kwam er ongeveer een half jaar later een “beveilginsconsulent” aan de deur, die DE OPLOSSING kon bieden, een geweldig pakket maatregelen en apparatuur die ons kon vrijwaren van al dat gevaar.
  Die levensecht lijkende briefjes waren dus niets andes dan een misselijkmakende, bangmakerij campagne om anti inbraak producten te slijten. Ik heb mijnheer dan ook verteld wat hij met zijn sensoren kon doen en als ik nog ooit een van zijn briefjes in de bus vond met een flinke houten tuinpaal zou kijken of de sensoren, in eerste tip aangebracht, inderdaad bij “wederechtelijk binnendringen met geweld” zouden afgaan.

  Kilnkt bekend zulke praktijken, dat kan: een zekere “veiligheids consulent” in den Haag, hanteert de zelfde methodes, alleen op grote schaal geholpen door sensatiegiele media en met dit verschil, dat we de prijs niet alleen met veel onnodig geinvesteerd belastinggeld voor alle middelen en mankracht betalen maar met iets onschatbaars: ons recht om te zijn wie we zijn, onze vrijheid en privacy.
  Men maakt eerst stemming, de mensen bang, om ze dan een lading regels door de strot te drukken, maar ja anders ben je in “gevaar”. Men spreekt zelfs over de grondwet aanpassen om het mogelijk te maken vrijheid en dergelijke verder af te nemen, let wel structureel levert dus iedereen die vrijheid en rechtsbescherming dan in, niet alleen die “criminele” biker.

  Weer een stuk rechtsbescherming, vrijheid en privacy kwijt en waarvoor? beveiliging waartegen?? wat hebben die bikers nu allemaal gedaan??? en dan heb ik over hier in Nederland, niemand noemt echte voorbeelden van problemen, want die zijn er niet,
  De zgn “aanslagen” in Limburg worden zelfs ontkend door het slachtoffer, iets maar dan ook maar iets met de MC wereld te maken te hebben en meer dan insinuaties zijn het nooit geweest, alhoewel het gros van de media ze neerzet als “feit”. Er worden in den treure beelden getoond van een tafel met wapens, die (let wel) dik een decennia geleden in Duitsland zijn gevonden, bij een club die helemaal niet in Nederland actief was.
  Er worden over de gehele lengte doorgezaagde en als klok fungerende “handvuurwapen” met dito doorgezaagde kogels, als gevonden vuurwapen aangevoerd, buisvormige op raketwerper of bazooka lijkende buis in een loods van geheel iemand anders dan de MC inzake, maar wel gemeld als zijnde bij de inval bij die MC gevonden.
  Een paar kiezelsteengaatjes in een ruit, waarschijnlijk door een voetzoeker op een grindpad, wordt tot geworpen handgranaat gepromoveerd… iedereen die wel een een handgranaat in werking heeft gezien, weet dat de hele ruit een meerdere inde omgeving, als al niet de halve pui er uitgelegen zou hebben. Maar daar staat weer zo’n malloot van de media tegen een al evengrote nitwit van een burgemeester, beiden met witbleke doodsgraversgezichten (lang leve de grime afdeling) te vertellen hoe erg het allemaal wel niet is.

  Dan zijn er nog de 600+ politie dossiers, waar telkens aan gerefereerd word, over 30 jaar verzameld en bevat 80% verslag van een of meerder misdrijven. Over 30 jaar, JA dat is wel 20 gevallen per jaar op hoeveel Bikers over die 30 jaar, laren we zeggen 2000 MC leden gemiddeld per jaar en dan 20 gevallen dat is 1%, dus 99 % niet, allen wordt die ware context nooit vermeld, Jan met de Pet denkt dat 80% crimineel is en 1 op de 5 zelfs recidivist. Mensen onthoudt maar even 1% heeft wel eens wat misdadigs gedaan, hebben we het over een groep die dus echt volledig in de spotlights staat en waarvan elk feit met een pluizenkam wordt bekeken. En dan wel 1%, goh dat geeft dat diamantje opeens een heel ludieke betekenis, sorry Ivo.

  Nog meer cijfers: windhappers. (een nieuw fenomeen in de lastercampagne)
  Windhappers zijn mensen die geen aantoonbare bron van inkomsten hebben om bijv. een Motor te kunnen rijden en ook nog gewoon een beetje kunnen leven.
  Laten we voor het gemak even een, zojuist door een goedkope pool vervangen, trucker nemen die uit betere tijden nog een motorfiets over heeft.
  Nu hebben onze Ivo en zijn team, geholpen door researchers bij andere ministeries ontdekt dat wel ZEVEN % van de bikers van dit soort windhapper zijn, JAJA wel ZEVEN. Overdonderend bewijs, die 93% anderen hebben alleen nog geen kan gezien hun baan kwijt te raken, en moeten als ik dagelijks op en neer door weer en wind op en neer naar werk,
  7% is dus windhapper, werkeloos, want geen inkomen, nondeju da’s wel veel, even gegoogeld, maar 5.7% van de bevolking is werkeloos. Ivo heeft een punt, oh nee, wacht even 11.2% van de beroepsbevolking (zeg maar van 18 tm 67) is werkeloos, jammer Ivo. Wat zijn trouwens die andere 93% van de windhappers, VVD politici?
  Helaas zullen deze cijfers ook nooit gepubliceerd worden bij een lekker smeurartikel, 7% MC leden is windhapper, dat is een mooie kop, wie wil de waarheid, Ivo zeker niet, U wel?

  Overigens ik ben letterlijk een windhapper ik werk 40/week voor een salaris, waar ik Ivo en de zijnen voor een groot deel 52% belasting over afdraag (jaja, lastercampagnes kosten veel geld)
  Op en neer naar kantoor etc, doe ik uiteraard op de motor, geen vizier, dus ik ben letterlijk een “wind happer” en ik om diezelfde reden kan ik ook niet zeggen dat ik nooit een vlieg kwaad doe, want soms slaat er we eens een tegen mijn jukbeen of tanden te pletter.

  Genoeg bespiegeling voor nu…
  Laten we hopen dat de nederlandse burger hij rad dat onze “veiligheids minister” en zijn handlangers doorziet voor wat het is, een STAATSGREEP naar de vrijheid, rechtsbescherming en privacy van die zelfde nederlander, NIET alleen de biker, U, ik, iedereen.

  Sorry voor de typefouten, ik wordt nogal boos als ik weer even nadenk over welk vuil spel er gespeeld wordt over onzen ruggen heen,om goede mensen stukje voor stukje van hun rechten, privay en vrijheid te beroven.

  Like

 19. Kees schreef:

  blijkt wel dat de regering een grote maffia aan het worden is of al is

  Like