De BACA groep.

En zo rijdt je op je motor met twee mede redactieleden een beetje door het land. Op een terrasje (echt, motorrijders zijn hele normale mensen…) horen we dat in de Meern B.A.C.A. (Bikers Against Child Abuse) een Meet and Greet heeft georganiseerd. BACA is een landelijke organisatie van motorrijders die een “bikerbuddy” koppelen aan seksueel misbruikte of mishandelde kinderen. Het was een open dag, iedereen was welkom. Dus…motoren aangetrapt en op weg naar de Meern. Waar inderdaad een aardige groep motorrijders rondliep. Er was een brandweerauto, een politiebusje, een trike, springkussen en uiteraard (daar leven we op) muziek, eten en drinken). We zagen de Angry Birds en een groep van support 81. (Support 81 is een groep die de Hells Angels ondersteunt. Red.) Maar uiteraard ook diverse niet club gelieerde motorrijders vermaakten zich op het kleine terrein. B.A.C.A. vinden wij een goed doel waar een aantal uiterst gemotiveerde motorbezitters aan meewerken.

Een van de B.A.C.A. leden (herkenbaar aan het rood-witte vuistlogo op de rug van zijn motorvest) vertelde ons dat er zelfs politie mensen full member waren bij B.A.C.A. En dat die zelfs een backpatch hadden en nergens geweigerd werden. Een werkte op politie buro Zoetermeer en de andere had de leiding over een peloton van de M.E. zo vertelde het BACA lid ons vol trots. Zo zie je maar dat motorrijders letterlijk uit alle lagen van de bevolking komen. Maar belangrijker is het doel van B.A.C.A. . Het steunen van kinderen die het moeilijk hebben gehad. Een van de vele goede initiatieven vanuit de motorwereld om iets goeds te doen voor de maatschappij. (En er zijn er velen binnen de motorwereld)

The Beast. Truck No Surrender.

Bij B.A.C.A. hoorden we dat er in Amsterdam bij Borchland de “King’s Cruise” georganiseerd was. Amerikaanse auto’s, burgers en drinken zijn voor de voltallige redactie altijd onweerstaanbaar geweest. Dus…handjes schudden, motoren aantrappen en op weg. Naar Amsterdam. Naar Borchland dus. Na even zoeken rijden we het terrein op, waar het vol staat (wat kun je verwachten op zo’n dag) met Amerikaanse auto’s en motoren. The Beast, de No Surrender truck staat er, inclusief terras en No Surrender leden zitten gezellig relaxed op het terras van het restaurant en op het terras voor de truck. We zagen No Surrender leden uit onder meer Amsterdam, België, Noord Holland, Den Haag, Rotterdam en Brabant. Uiterst gastvrije mensen en het terras was een gezellige plek om rustig te zitten met een mooi uitzicht op alle prachtige Amerikaanse auto’s die op het terrein stonden. Ook hier kwamen we de Angry Birds en de groep Support 81 tegen. En ook hier viel ons de hartelijkheid, vriendelijkheid en solidariteit op die er tussen motorrijders onderling altijd is geweest. We vragen ons dan ook serieus weer af waarom de politie het motorrijders zo lastig maakt. Waarom er wordt gesproken van wapenbezit als in een judo school oefenmaterialen (stokken) voor Oosterse vechtsport in beslag worden genomen. Waarom een BBQ aansteker ineens een vlammenwerper is en een gewoon inklapbaar Zwitsers zakmes bij een motorrijder een “steekwapen” genoemd wordt. De staat, en zo de politie, blijft het de motorrijder moeilijk maken.

support veterans

En dan… onze soldaten. In verre landen hebben deze Nederlandse helden hun leven op het spel gezet voor de vrede. Onze jongens smeedden hechte vriendschappen gedurende die tijden onder zware spanning. Eenmaal terug in Nederland ging ieder weer naar huis en werd het moeilijk om de vriendschappen te onderhouden. Vaak kwamen deze veteranen terecht bij motorclubs. Daar vonden ze de trouw, discipline en kameraadschap terug. Er zijn zelfs speciale motorclubs voor veteranen. De Veterans MC werd jaren terug gevraagd om op de jaarlijkse veteranen dag in Den Haag mee te rijden in het defilé. Omdat ze hun colours achterop hun vest dragen mogen ze dit jaar niet meerijden. Dus een kort geding aangespannen door de veterans en een voorlopige voorziening aangevraagd. Maar…. Dat kan pas als de gemeente het verbod op papier zet. En dat weigert de gemeente Den Haag tot nu toe te doen. Politiek…. Uitstellen, rekken tot de dag (28 juni) voorbij is. Dan is het niet meer van toepassing. Iedere motorrijder wordt zo langzamerhand het slachtoffer van een kliek opgefokte raamstarende zuurpruimen op het ministerie van Justitie. Ouderen worden opgehokt, gekort, weggestopt. Kinderen schoppen elkaar compleet verrot en nemen het lachend op hun telefoontjes op. Motorrijders worden weggezet als misdadigers. Een foutje van 200 miljoen bij een ICT project bij de belasting blijft ongetwijfeld onbestraft en zal in de doofpot verdwijnen. Fraude bij de overheid en de woning coöperaties. Witte boorden komen voorlopig nog overal mee weg.

Maar er is ook goed nieuws beste vrienden….

Hells Angels kopen pand voor 750000 euri in Kerkrade, volgens AD van 18-6. Goed nieuws, dan hebben ze straks een warme plek in een mooie stad als de winter weer aanbreekt. (laatste nieuws… ze mogen het pand niet kopen maar wel een voorlopig contract voor de koop afsluiten. Snap jij het nog?)

En.. meer goed nieuws. Volgens een verklaring van het ministerie van justitie zijn 262 clubhuizen voor motorrijders veilig verklaard, 43 zijn er in de afgelopen 8 jaar gesloten. (door de clubs zelf of door de overheid).

In Amsterdam is 1 motorclub met een clubhuis (volgens Justitie, volgens ons is dat helaas afgebroken een tijd terug)

L1 (regiozender Limburg) : Bandidos zoeken clubhuis in Limburg. Advocaat Bandidos: “Dat is onjuist!”

679 753 van de 680000 motorrijders zijn, volgens de krantenberichten van afgelopen weekend NIET CRIMINEEL.
347 wel  zeggen ze. (0,5 promille. Motorrijders scoren ver onder het landelijk gemiddelde)

En naar 679922 motorrijders loopt geen justitioneel onderzoek. Naar 88 wel (0,2 promille) in de afgelopen zes jaar.

Download het laatste verzinsel van Ivo. De voorbedreiding van de vestjewetten om zo Bikerapartheid door te kunnen drukken, als voorbereiding van een compleet nieuwe wetgeving voor alle Nederlanders. HIER STAAT HET (KLIK VOOR DOWNLOAD)

Zoals steeds word je reactie zeer gewaardeerd.

reacties
 1. herman vogel schreef:

  Jozias van Aartsen staat inmiddels op de ‘lijst’ van Bange Burgemeesters…
  http://hermanvogel.nl/maatschappij/bikers-en-bange-burgemeesters/

  Like

 2. Maria schreef:

  Ik organiseer de King Cruise. Ik doe dat al 10 jaar. Voorheen op het Maxis terrein in Muiden en sinds 2 jaar op het Borchland terrein. Al vanaf het begin komen er op de King Cruise motorrijders van diverse clubs of individueel. Nog nooit hebben wij ‘gezeur’ gehad. Het is altijd gezellig. Mensen komen naar de meeting omdat ze houden van Amerikaanse auto’s en motoren (en burgers en bier =) ) Het mengt ook leuk, iedereen praat met elkaar. We hebben allemaal die liefde voor Amerikaans staal, of het nu op 2 of 4 wielen is.

  Afgelopen editie was een vrij rustige, qua opkomst, zowel auto’s al motoren. Op zich jammer want het was topweer. We hebben wel eens edities gehad waarbij er meer dan 400 motoren zijn geweest.

  Zondag 13 juli is er weer een King Cruise. Van 12.00 – 17.00 uur. Jullie zijn van harte welkom!

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Onze redactie heeft genoten van de vriendelijke gastvrije sfeer die dag Maria. No Surrender had een pracht truck, er stonden fantastisch mooie auto’s en motoren. Zeker een aanrader 13 Juli.

   Like

 3. Biker schreef:

  Ik ben zelf geen lid van een motorclub. Rijd alleen naar een Harley dag om daar iets te drinken en een hamburgertje eten, motoren kijken en weer rustig naar huis tokkelen op de Harley maar zelfs ik als free biker vind het allemaal nu maar wat vreemd worden.

  Wie fluit de minister van Justitie nu eens terug. Dit begint te lijken op het begin van de joden vervolging. Ach denkt u nu wellicht, wat een vergelijking maar leest u het rapport eens rustig. Lees dan eens hoe het begin van de jodenvervolging begon.
  In het rapport staan dingen daar draait mijn maag van om.
  Het riekt naar een totale controle staat. Opstelten met zijn drone’s met gezicht herkenning.
  Opstelten die de vrije hand wel lijkt te hebben met het aanpakken van de MC’s. Niemand vraagt iets erover in Den Haag. Niemand controleert de minister van Justitie.

  Gisteren in Annen geweest met de Harleydag daar.

  Waar waren de door Ivo Opstelten beloofde vechtpartijen, intimidaties en andere FEITEN die onze minister van Justitie de burgemeesters van Nederland beloofd heeft?

  Satudarah
  Outsiders
  Hells Angels
  en nog een paar MC’s liepen daar gezellig rond. Biertje of colaatje in de hand. Hamburger in de andere hand en iedereen was blij.
  Gezinnen met kleine kinderen die lachten.
  Leuke bandjes die vrolijk hun uiterste best deden om de bikers en dagjes mensen te voorzien van een goed stuk muziek.
  De lokale bejaarden die hun duim omhoog steken als je er langs rijd.

  Ach, de motorrijder die mijn reactie nu leest begrijpt mij.

  Ivo Opstelten waarschijnlijk niet.

  Like

 4. De Gier schreef:

  Ik ben voor die landelijke protestrit met beter weer, Bart Road Glide 2006! Weet zeker dat er dan een grotere opkomst zal zijn dan de laatste keer, maar dan moeten we wel richting Den Haag. De rit richting het noorden in Noord Holland vond ik weinig uitrichten. Verder topstuk hierboven. Nu er toch een nieuwe ombudsman moet worden benoemd, stel ik voor een biker-fan daar neer te zetten. Kan hij of zij gelijk de justitie oprispingen bij voorbaat de kop indrukken, voordat het een nationale kater wordt! Opzouten met de klasse justitie. Justice for all, dus ook voor de bikers!

  Like

  • dutchbikers schreef:

   De Gier, kijk op onze facebook, de 28e is er een rit naar Tilburg. En je kunt natuurlijk in Den Haag de Veterans MC ondersteunen op de Veteranendag. En gewoon blijven rijden. Laat je niet gek maken.

   Like

 5. Gerrie schreef:

  Goed,duidelijk artikel over de sfeer tussen de clubs onderling en over het gestook van Ivo Opstelten (doet zijn naam eer aan),ook nog onderbouwd met cijfers.Wat ik niet begrijp is dat als er wat georganiseerd wordt jullie,als redactie,het via via toevallig te horen krijgen.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   We krijgen (nog) niet zoveel persberichten Gerrie. Een deel van onze redactieleden heeft zelfs geen facebook. Overigens rijden we ook niet alle evenementen af om daar verslag van te doen, Dat zou simpelweg onmogelijk zijn. Dutchbikers.nl bestaat uit vrijwilligers, bikers die liever rijden dan schrijven.

   Like

 6. Bart Road Glide 2006 schreef:

  Top artikel weer. Wakker schudden met feiten en deze feiten en cijfers liegen er niet om. Misschien moeten we nog een keer een landelijke protestrit organiseren tijdens beter weer?

  Like