Het motorvest, Ivo’s bikerfobie.

Geplaatst: 29 juni 2014 in Regels en Respect, Roadkill, WTF!
Tags:, , , , , , ,

bikervestHet motorvest. Sinds er motor gereden wordt, dragen motorrijders het. Rijdt je met vrienden in verenigingsverband dan kun je, door een patch met het logo van je club erop te naaien, laten zien waar je vandaan komt. Maar ook wie je vrienden zijn. En waar je geweest bent, hoe je denkt en wat je denkt. Veel motorvesten gaan een leven lang mee. Elke patch, ieder gat, elke slijtplek of kras is een herinnering aan een gebeurtenis. Zo’n vest word een soort landkaart van je leven. Je vrienden die overleden zijn krijgen vaak op een vest een R.I.P. patch en blijven zo dicht bij het hart van de drager. Geen ander kledingstuk is emotioneel zo verbonden met de drager als een motorvest. Het is als een zichtbaar deel van de ziel van de drager. Daarnaast beschermt het de drager bij valpartijen of ongelukken, houdt het insecten tegen en het zorgt ervoor dat je herkenbaar op de weg kunt rijden.

Dat wil de minister de bikers afnemen. Omdat ergens (volgens de minister) in Tilburg mensen hadden geklaagd dat ze het intimiderend vonden, zo’n vest. Een eenvoudig onderzoekje leerde dat dit een verzinsel was van de burgemeester. Er is geen enkele steekhoudende klacht binnengekomen over intimiderende biker vesten. Of is het een plaatselijke of zelfs een gerichte intimidatie. Zou het in opdracht van de met een biker fobie opgezadelde minister Opstelten en zijn “vrienden” zijn, deze demonisering. Motorrijders zijn gewoon vriendelijke normale mensen. Mensen met een gezin, familie, kinderen en een baan. Onze hoofdredacteur rijdt binnenkort 45 jaar de wereld rond op een motor. Als we moeten kiezen tussen de politicus of onze hoofdredacteur, kiezen wij voor de ervarings deskundige. Daardoor begrijpen we de opgeklopte verachting voor motorrijders niet.

Intimideren is op het ministerie tot een kunst verheven. De meest idiote dingen worden er bedacht. Awakenings shirtZo hoorden we het verhaal van een bezoeker van het Awakenings festival in Spaarnwoude. Samen met wat vrienden liepen ze op het festival terrein rustig wat rond toen ze ineens omringd werden door security en politie. Een van de mannen had een shirt aan dat hij gekocht had op een evenement. Hij rijd geen motor, heeft een goede baan, een gezin en leeft een gewoon leven zonder motorrijders. Het shirt had hij gekocht op een evenement dus. Omdat hij het mooi vond. De kleur van de opdruk leek op de rugpatch van een motorclub. En de bezoeker kreeg van de undercover politie (jaja, die liepen op een festival op shirts te letten) de keus, het shirt bedekken of vertrekken. Is dat de leus van de komende jaren? Bedekken of vertrekken? Gaat de staat bepalen welke kleding je wel of niet mag dragen? geweldshirtsKrijgen we een kledingverbod, de vestjeswetten tot in het extreme uitvergroot? Neemt de bikerfobie van de minister ziekelijke vormen aan? Worden shirts verboden? Wij hebben T-shirts gezien die intimiderender waren dan het shirt van deze festival bezoeker. (foto)

Intimiderend was ook het verbod op de veteranen dag voor de veterans motorclub om dit jaar veteranniet mee te mogen rijden in het defilé. Onze redactie was dit weekend ook op dat evenement en het op niets gebaseerde verbod heeft heel wat schade aangericht bij onze veteranen. We hebben met verschillende veteranen gesproken over dat verbod en zijn daarbij veel emotie tegen gekomen. Mensen die het door hun levensgevaarlijke missies voor de vrede toch al moeilijk hadden, voelden zich als afval in de hoek gesmeten. De beslissing om veteranen, die lid zijn van de veterans motorclub, voor het eerst niet met hun vestje aan deel te laten nemen aan het defilé voor de koning en koningin, heeft veel los gemaakt. De beslissing van de veteranen om niet onder politiebegeleiding naar het Haagse Malieveld te rijden maar in verschillende onafhankelijke groepen werd dan ook toegejuicht. En werd met militaire precisie uitgevoerd, de organisatie was wat overrompeld toen de honderden motorrijders onverwacht te vroeg op het terrein stonden. Ook de beslissing van de motorrijders om uit protest 1 man, in dit geval schipper van Boxtel, te laten rijden werd met grote instemming toegejuicht.

Het motorvest als onderwerp van discussie. Een nationaal kledingvoorschrift voor motorrijders. Het motorvest. Verbied het om het te dragen! Dan zie je de motorrijders niet. En net als de monsters onder je bed toen je klein was, zie je ze niet dan zijn ze er niet. Fijne dromen!

Stuur ons gerust je verhalen, persberichten, foto’s of wat je maar kwijt wilt. dutchriders@gmail.com is het adres.

Dutchbikers hoort graag van je.

reacties
 1. Matthe schreef:

  Schapen gedrag en onzin, iemand die graag rijd hoeft geen goedkeuring van anderen of zich te associëren met dresscode. Da’s voor feestjes

  Like

 2. Erwin schreef:

  Met een zeer grote groep motorijders van CS (zoek dat maar op) naar drouwendezand (kinder pretpark) geweest..allemaal met collors aan….we zijn vaak aangesproken….Door vaders, moeders en grootouders….allemaal positief….ik vind een 3 delige pak veel meer intimiterend dan een hesje. ..bij een hesje weet je wie tegenover je staat…met een 3 delige pak niet..

  Like

  • DutchBikers schreef:

   CS, De bewakers van het Noorden. Goeie zaak, prima mensen. Drouwenerzand is leuk voor kinderen en volwassenen. (Herinner me een restaurant waar pinda doppen op de grond lagen.)

   Geliked door 1 persoon

 3. Schuinsmarcheerder schreef:

  Misschien moeten we elk weekeinde een tocht van alle aparte clubs die een vest dragen over geheim gehouden routes naar èèn geheim gehouden plaats op geheim gehouden tijdstippen. Dan zijn alle Nederlandse agenten binnen een maand door al hun overuren heen voor 2014 en 2015.

  Like

 4. ruud schreef:

  ze zijn bang aan het maken,er worden wetten veranderd die niet mogen opvallen,dus leg de aandacht op iets onbenullig.oude truck alleen nu valt het op dank zij internet.mijn lege vast ga ik vol plakken.dit gevecht ga ik graag aan met dit dictatoriaal gedrag

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Hou je ons op de hoogte van je belevenissen Ruud?

   Like

  • Penny schreef:

   Ik heb net een hoop reacties van burgermeesters hier in de USA naar bikers wie naar hun stad komen voor treffens etc. op Facebook geplaatst. Daar zijn bikers welcome met of zonder vest en of colours. Deze happenings zijn al van de jaren viertig gaande en veel veel groter dan ook die dat in NL georganiseerd zijn. Misschien kan alle bange burgermeesters van hun amerikaanse counterparts wat ophalen.

   Like

   • dutchbikers schreef:

    We sturen ze op een dienstreisje, willen ze vast wel. How is life in the good ol’ USA?

    Like

    • Penny schreef:

     Ja dat zou ze wel moeten doen lol. Hier is het leven goed op vakantie in Reno op het moment. Maar ja als een truckers vrouw heb ik altijd beetje vakantie lol

     Like

 5. Hans van Voorst schreef:

  Gelijke Monniken Gelijke Kappen.
  Als we toch gaan verbieden, dan kunnen we ook de katolieke kerk in Nederland gaan verbieden, die gasten dragen wel geen vestje maar wel een pij, en van de kerk is bewezen dat zij alles doet om pedofiele priester uit de armen van de wet te houden, door ze over te plaatsen naar het buitenland.
  En ze geven het zelf toe door nu de slachtoffers uit te betalen, maar de kerk als criminelen organisatie te vervolgen daar hebben ze in de Haag niet de ballen voor. Want het escuus is, het is maar een enkele priester. Dus Den Haag een heleboel bikers dragen een vestje, maar een enkele is crimineel, Een heleboel mensen zijn lid van een voetbal club en dragen “Colors” maar een enkele is crimineel. Dus Handen af.

  Like

 6. Barthol schreef:

  Dit is de zoveelste doelgerichte actie op weg naar een politie-staat. Een dictatoriale staat, want je mag vrijelijk hele delen van de Nederlandse bevolking beledigen, mits je maar ‘moslims’ roept en geen ‘joden’. En roept dat je lid bent van een politieke partij. Ondertussen gaat deze met deze nieuwe NSB collaborerende overheid door met het stigmatiseren van andere groepen in de bevolking, in dit geval motorrijders. Maar het wachten is op ‘zigeuners’, ‘moslims’, ‘homo’s’ en andersdenkenden. Nederland glijdt in een rotvaart af richting totalitaire staat met NSB-achtige trekken, inclusief Josef Goebbel’s gezegde: “Herhaal een leugen net zo lang, totdat het volk het als een waarheid gaat zien”..Ja, dit kabinet en deze overheid hebben hun les van zeventig jaar terug nog steeds niet geleerd…

  Like

 7. Schuinsmarcheerder schreef:

  Ivo Opstelten is al een par jaar aan het dementeren, er is alleen niemand in Den Haag die het hem durft te vertellen.

  Like

 8. Penny schreef:

  Onze regering moeten eens kijken hoe het zit met de vele veteranen parades en begrafenis escorts door motor rijder met vest hier in de USA. Nooit een problem geweest

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Hier ook niet Penny. We kunnen ons geen enkel evenement voorstellen waar enig probleem is geweest. Bikerapartheid slaat volledig door in Nederland.

   Like

 9. rc schreef:

  Mischien handig om het europese recten van de mens en het universele rechten van de mens na telezen en die te gebruiken met artikel 94 vd grondwet waarin staat dat internationale verdragen voor gaan op de nederlandse wetten. want het uberhaupt bepalen wat iemand wel of niet mag dragen is puur facisme en dat mag niet.

  Like

 10. Natasja schreef:

  Vind het gewoon ziek, dat in ons vrije Nederland, land van vrije meningsuiting dit verbod wordt opgelegd, deze jongens zijn trots op hun colors, deze hebben zij verdiend en willen dat laten zien. Buitenlanders mogen zich in ons land blijven kleden naar eigen cultuur, hoofddoeken als wordt toegestaan, maar iemand die trots is op zijn colors moeten die maar bedekken omdat mensen zich bedreigd voelen etc etc, wat een bullshit heb hier geen woorden voor, wees eens eerlijk en ga alles eens op een rijtje zetten. Feestjes, treffens harleydagen, het verloopt altijd vlekkeloos nooit geen problemen, wat is dan nu in godsnaam wel het probleem. Ik ben trots als old lady naast mijn man te lopen als hij zijn vestje met colors draagt.

  Like

 11. paul ten schreef:

  Met zoveel berichten en tegenstand , is het voor mij een raadsel waarom er niemand een donatie lijn opstart om een juristen bureau aan het werk te zetten tegen deze klopjacht van de overheid….. elk (niet) doorgaand evenement kan gesponsord worden door bikers , en vele kleine bijdragen leiden uiteindelijk tot genoeg kapitaal om het blijvende onrecht op een rechtbank aan te vechten….

  Like

  • Kees schreef:

   Is niet Nodig Paul.De eerste biker die op grond van een “color-verbod” een boete krijgt, hoeft die maar te betalen en vervolgens beroep kan hij in beroep gaan. Kost niets en dan moet een rechter daar toch een uitspraak over doen. Wedden dat de Biker gelijk krijgt. Ik begrijp ook niet waarom dat nog niet is gebeurt.

   Like

 12. herman vogel schreef:

  Jozias van Aartsen staat inmiddels op de lijst van ‘Bange Burgemeesters’…
  http://hermanvogel.nl/maatschappij/bikers-en-bange-burgemeesters/

  Like