Word wakker! Begrijp dat er mensen zijn die jouw leven besturen. En dat het op zo’n manier gebeurt dat je het zelf niet eens in de gaten hebt. lievecomputerTV, reclame, radio, kranten, internet, apps, games, muziek je mobieltje, iPad, android.  Massamedia die je steeds, dag in dag uit, vertellen wat jij moet kopen, eten, lezen, zien, horen, dragen of moet denken. Ze doen dit zodat je mooi in de massa meeloopt. De leiders van deze samenleving willen niet dat je zelfstandig denkt. Ze vertellen jou wat je moet denken. Koop dat merk kleding, ander hoor je er niet bij. Rij in die auto, dan heb je “vrijheid”, drink dit, dat is gezond, eet, koop, consumeer, spuit, slik en denk niet teveel. Dat doen wij ook voor je. Door je te vertellen wat wij het beste voor je vinden. Eigenlijk zitten we dik in de problemen. Alleen al omdat jij dit, via een massamedium zit te lezen. En minder dan 4% van de mensen nog echt een boek leest. Je krijgt je info via Google, via je apps, games, reclame en onderbewuste beïnvloeding voorgeschoteld. Info die zorgvuldig is afgestemd op jouw “behoefte”. Die weer is bepaald door je gedrag te volgen via zoekmachines, bankpasjes, creditcards, lidmaatschapskaarten, je mobieltje of tablet, cookies op je computer, camera’s met gezichtsherkenning, een burger servicenummer, pinbetalingen en ga zo maar door. Minder dan 18% van de mensen leest nog kranten omdat de enige “waarheid” die jij nog kent via de TV, reclame, apps of internet komt.20 minuten journaal per dag. Waarin door redacteuren bepaald word wat je te zien krijgt.

Er is op dit moment een hele generatie die niets anders kent dan informatie via de TV en internet. Hun hersens stukgenaaid en gestuurd door redacteuren, guru’s, politici, machtswellustelingen en adverteerders. mind controlDe TV, apps en het internet zijn de Bijbel van nu. De ultieme openbaring! Deze media kunnen presidenten, pausen, koningen en koninginnen maken en breken. Wel eens over nagedacht? TV en internet zijn de meest gevaarlijke machten in deze hele fucked up wereld. Wat als dat in de handen van verkeerde mensen valt? Wat als het grootste mediabedrijf ter wereld gaat controleren wat we zien. Wie weet wat voor rotzooi we dan door onze strot geperst krijgen! Wie weet wat we dan als “waarheid”gaan zien! TV is niet de waarheid! Het is net één groot pretpark! Net als een circus. Vol rondreizende acrobaten, verhalenvertellers, dansers, zangers, jongleurs, themaprogramma’s en voetbalspelers. Het is eigenlijk een verveling dodende industrie. We kunnen zelf niet meer denken omdat, via het scherm, voor ons gedacht word! Je zit daar, avond aan avond te slikken wat ze je laten zien. De TV mensen zijn de enige kennissen die we nog hebben. Fotootjes op je apps, Facebook of chat zijn onze “vrienden”. Je praat niet meer. Je appt. Je tikt emotieloze woorden op een schermpje aan je vrienden. Een smiley laat zien hoe de boodschap bedoelt is.

Je begint te geloven wat je via het beeldscherm word aangeboden, het is het enige dat je nog kent. Je denkt dat de wereld van het scherm echt is en je eigen leven niet. Je doet wat het scherm je zegt. cell-phoneJe eet wat het scherm zegt, je kleed je met kleding die je volgens het scherm moet dragen, je voed je kinderen op volgens methoden die je via het scherm door je strot geduwd krijgt! Je denkt zelfs zoals je via het scherm verteld word! Als iemand je verwijdert uit zijn facebook is dat voor velen reden om ruzie te maken. Waar gaat het over?  Zijn we allemaal ons verstand verloren? We worden centraal gestuurde eenheden. Onze menselijkheid wordt uitgevlakt. En je hebt het niet eens in de gaten. Dat je meegesleurd word in een soort massahysterie, dat je bestuurd- en gecontroleerd word via het scherm. Het scherm is niet de realiteit. Wij, de mensen. Wij zijn de realiteit, wij zijn de wereld! Wijzelf zijn de illusie van onszelf! Wanneer was de laatste keer dat je een avond zonder TV of internet zat? Wanneer heb jij je mobieltje voor het laatst bewust uitgezet?

Wanneer heb jij voor het laatst voor jezelf gekozen?Ken jij je buren, je collega’s, je vrienden? Wanneer ben jij ooit gewoon zomaar doelloos op weg gegaan om te ontdekken wat er echt leeft in de wereld? kindsoldatenWat geld op zak en gewoon zomaar, op weg naar de horizon? Zonder TV, telefoon of internet. Alleen jij en je motor, auto, fiets of gewoon lopend. Zonder je zorgen te maken over hoe laat je terug moet zijn om te eten of voor je werk? Zijn wij bikers, de levensgenieters, aan het uitsterven? Laten we een gecontroleerde wereld vol angst achter aan onze nu al gehersenspoelde kinderen? Slechts weinigen weten nog wat vriendschap is. Wel weten we feilloos welk mobieltje we graag willen hebben of welke TV, computer we willen of welke kleding we moeten dragen omdat het “merk” is. We vergiftigen onze kinderen met ideologieën en geloofs discriminatie.

Kennen we elkaar nog? Genieten we van het leven? Het echte leven? Zonder instant maaltijden, vergiftigde frisdrank, hormoonvlees, plofkippen, varkenspest, terroristen, ebola, OMG’s, manipulatie, gekke koeien ziekte, vogelpest, aids, bespoten voedsel, opgehokte ouderen en verplichte injecties tegen allerlei ziekten die zijn uitgevonden door de makers van het vaccin tegen diezelfde ziektes? Gaat er nog een dag voorbij dat jij je niet schuldig voelt? Ik kies voor mezelf. En word in het kleine dorpje waar ik woon bekeken als een bezienswaardigheid.

Rijdend op mijn motor, met mijn colours, leren kleding, mijn grote brede lijf en mijn harde lach zien mensen me als eng, opdringerig, bedreigend. Mijn spontane vriendelijkheid en oprechte interesse word gezien als enge bemoeizucht. In mijn kinderen herken ik trots nog een beetje van mezelf terug. Hun hang naar avontuur, maffe ideeën, spontaanheid en hun denkwijze. Ik hoop dat ze het volhouden en niet overspoeld worden met de constructief maatschappelijk opgewekte angst dat ze niet zichzelf mogen zijn.

Dat vrede afhangt
van terroristen.
Oorlog bedacht is
door pacifisten.
Dat haat ontspruit uit liefde,
leven geboren wordt uit dood.

Dat satan zijn zaken
op aarde doet.
En god
in de hemel.

Zo zeggen mensen
die zeggen
dat ze het weten.

Wie zijn zij wel,
dat ze zeggen wie ze zijn?
©rtm

reacties
 1. Paul schreef:

  Prachtig stuk.
  Met de vinger op de zere plek.
  Zelf nadenken, een afwijkende mening er op na houden, “autoriteiten” en hun “waarheid” durven te bevragen, het zijn uitstervende verschijnselen.

  Zelf heb ik nu 2 jaar geen televisie meer. Het leven is nog nooit zo mooi geweest.
  Ik ben, ook, nog nooit zo vaak voor gek versleten.
  De dame bij wie ik mijn televisieabonnement op zei, geloofde me eerst niet, dacht dat het een grap was.

  Objectieve informatie is schaars.
  Subjectieve informatie is er ten overvloede.
  TV is een manipulatieve, opdringerige, geestdodend medium geworden.
  Ik kan er niet meer naar kijken.

  Op internet kan ik iedereen adblocker adviseren.
  Je scherm en je leven worden er een stuk rustiger van.

  Tot slot;
  Leef alsof je morgen dood gaat.
  Leer alsof je het eeuwige leven hebt.

  Like

 2. marcel geraeds schreef:

  Wat begon t toch allemaal onschuldig en eenvoudig, je klapte m open, begon je erin te verdiepen en te bestuderen, niemand die zich druk maakte wat je deed het was gewoon persoonlijke interesse.Zeker had je ook personen die in hetzelfde geïnteresseerd waren, ook over de wereld verdeelt maar minder bekent of minder gedeeld. Er zaten geen toetsen op of links om te delen, gewoon persoonlijk.Je genoot er in je eentje van meestal als je alleen was of in bed lag en na een uurtje of wat klapte je m dicht en je was tevreden .GEWOON EEN BOEK.. Nu klap je m open en de hele wereld ziet wat je doet wat je denkt, persoonlijkheid is vaak ver weg, de ene zit op de bank met familie of vrienden te communiceren, sommigen zelfs ver over hele wereld delen heen niets is meer privé, heb je een mening over iets dan krijg je direct commentaar van tientallen anderen, of je wordt om je mening beoordeeld of veroordeeld. Maar op de ene of ander manier kunnen we niet meer zonder dit, en accepteren alles wat dit teweeg brengt, soms plezier, maar ook vaak ellende, en verdriet. GEWOON COMPUTER. mvg Marcel.

  Like

 3. ruud schreef:

  mooi geschreven Piet

  Like

 4. What comes around, goes around

  Like

 5. Royalbiker schreef:

  Zo min mogelijk TV kijken en geen werelds nieuws lezen – hou je bezig met waar voor je in de wieg gelegd bent – en als Biker blijf alert voor wat er om je heen gebeurd ook voor en met Kinderen. Heb je naaste lief en ook je buren.
  Voor iedereen veel sterkte toegewenst in haar of zijn Leven.
  Royalbiker – Gorinchem.

  Like

 6. Piet schreef:

  Erg verfrissende visie en heldere boodschap. Maar zou je de grote mensen massa dit nog kunnen wijsmaken met al hun consumenten gedrag ?! Geheel gehersenspoelde zielen die de waarde van individueel denken en opereren vergeten zijn. In het kort gaat het denk ik alleen nog maar over het rendement cijfertje, achter het sofi-nummer, en verder doorgaan, met conditionering. Het gegeven alleen al, dat je niet meer maatschappij kritisch kunt zijn, zonder er op af gerekend te worden.. In heel vroegere jaren hadden we vrij denkers als de Provo’s, Kabouters, Pleiners en Dijkers. Met allemaal een eigen idee over toekomst. En nog veel verder terug, had je de Vereniging van de Vrijmetselarij. Het werd door de zittende regerende macht nooit echt gewaardeerd, als je blijk gaf van zelfstandig te kunnen denken, en het bedenken van eventuele alternatieven. Vandaag de dag is ook dit nog niet veranderd. We hebben een legertje met zombies die alleen kunnen communiceren met plastic knopjes, op school, werk, thuis en onderweg naar iets toe. Als we aan de rivier van het leven zitten, en zouden beseffen dat het wel degelijk belangrijk is, om te weten wat geestelijk bewustzijn is, en waar het je kan brengen, in de goede zin van het woord, zouden de rapen gaar zijn met dit uitzuig systeem, qua economie en kapitalisme. Aan deze rivier gezeten, is het waar je je kunt afvragen, wat belangrijk is geworden. Het aan de overkant geraken ervan, of het willen weten, waar het water vandaan is gekomen, of waar het naar toe gaat. Of telt alleen dat ene, namelijk dat we gaan accepteren dat we nu eenmaal aan de rivier terecht zijn gekomen, en we gewoon moeten afwachten wat er verder gaat gebeuren, en wie we daar gaan tegen komen, en wat we met elkaar kunnen doen. Iets in de positieve zin van een ontmoeting, zonder elkaar af te schieten, of de strot af te snijden.. Volgens het Zen Boedhisme is alles hetzelfde.., en is niets hetzelfde. Maar het is de basis die telt denk ik, en een hele generatie met jonge mensen die niets geleerd hebben, maar alles al weten.. Individualisme en eenzaamheid zijn trieste levenspartners, en elkaar gebruiken om vooruit te komen werkt misschien in een mieren kolonie, maar zeker niet in een mensen kolonie. En misschien, heel misschien, zijn we per totaal, met veel teveel mensen op deze aarde aanwezig, om het leef-milieu te kunnen sparen, zodanig dat we niet meer ons eigen gif weer terug aan treffen in het water, en de lucht die we in ademen. Als de laatste liter zuiver water op gedronken is, en de paar laatste liter zuivere lucht in geademd, weten we pas dat je al het geld van de wereld niet kunt drinken of in ademen, zodanig dat je de andere morgen weer wakker worden kunt. Maar dat kun je de hoge heren in de politiek op alle plaatsen, in alle landen nooit meer wijs maken, want dan is hun eigen geldboompje in gevaar.. Jammer is, dat ze niet beseffen, dat ook hun kinderen met hun veelvoud aan, verkeerd genomen beslissingen, aan de kant moeten, en aan ten onder kunnen gaan. Korte termijn politiek en kortzichtige leiders, gebrek aan intelligentie, en gebrek aan voedsel, medicijnen en visie, tja ga zo maar door. Er blijft niet veel meer over, dan de ultieme controle over mensen en de dingen die ze doen, ten koste van hele contingenten en leef gemeenschappen.. Voor wat ook al weer ? Om oorlogstuig te kunnen produceren, en aan twee kanten te kunnen verkopen, gevaarlijke virussen uitvinden plus de anti serums, om ook weer te verkopen, en hier en daar een land binnen stappen met een bedrieglijk echt lijkend motief, om olie op te halen. Alles terug delegeren naar geld en cash flow is niet zaligmakend, en brengt geen voedsel, gewassen of rust. En het ergste, geen nakomelingen meer straks.. Want de door ons gebruikte kern energie is alleen maar handig voor mensen die dicht bij de geld kraan zitten. En schone elektriciteit bestaat niet, want is door kolen centrale’s gegenereerd. Ga daar boven op, bedenken, dat er achter ieder deurtje wel eens wat gebeurt waarvan een mens even op adem moet komen, en dan de motor pakt om even uit te waaien, maar dan gaat ook dit helemaal de verkeerde kant op. Algemene demonisering van iets wat we graag doen, waarmee we nog enigszins aan onze trekken komen en in de muziek kunnen duiken van een of andere bluesband, of gewoon banjeren over een veld met veel mooie bikes en wat standjes met van alles. We worden geleefd mensen, laat het niet verder gaan zo. Blijf dicht bij jezelf. Love and Respect.

  Like

 7. Roland schreef:

  Het wordt nog veel enger als je weet welke organisaties achter dit patroon ztten!! Er zit een visie en een missie achter om meerdere doelstellingen te bereiken. Hoe meer je je daar in verdiept des te duidelijker wordt het allemaal. WAKKER WORDEN!!!

  Like

 8. herman vogel schreef:

  Gewoon altijd zelf blijven nadenken…

  Like