We rijden op motoren omdat we graag de wind in ons gezicht voelen. We zijn met velen. En ons aantal groeit. Mensen die net zoals wijzelf, genieten van vrijheid zoals alleen motorrijders datdutchbikers.nl kunnen. Vrijheid te gaan waarheen je wilt. Er ontstaan vriendschappen. En dus rijden motorrijders met vrienden, laten elkaar de mooiste wegen zien die ze bereden hebben. Ze genieten gezamenlijk van de vrijheid. Er ontstaan clubs, verenigingen, vriendengroepen van motorrijders. Zelfs TV series over motorrijders. (zie verderop) Daar is niks mis mee. Leuk om met gelijkgestemden samen te komen. Net zoals in een kerk. Of bij voetbal. Onze vrienden, ons geloof, onze club. Dat hoort bij Nederland. Land van duizend meningen.

We dragen stevige, meestal lederen kleding. Een stevige broek, leren jasje, een helm, handschoenen een motorvest. En velen dragen clubkleuren en club logo’s op hun vest. Dan kun je zien bij welke club je hoort. Net als in de sport. Onze kleding bestaat uit een helm, leren jas, al dan niet met motorvest, stevige broek, laarzen en handschoenen. En dat vest. Dat is voor veel motorrijders een soort landkaart van hun leven. Er zitten patches en pins op. Die laten vaak zien waar de motorrijder is geweest, hoe hij denkt en van welke club hij lid is.

raamstaarderEn dat nu zou intimiderend zijn. Zo’n club patch op de rug. Tenminste, dat stellen een aantal zacht gewatteerde raamstaarders inmiddels. (raamstaarders zijn ambtenaren die niets te doen hebben en dus de hele dag uit het raam zitten te staren). Mensen voelen zich, aldus deze raamstaarders, geïntimideerd als een motorrijder met zijn vestje aan ergens binnen stapt. En dus moet dat vestje uit! Dan mag diezelfde motorrijder wel binnen. De persoon is niet intimiderend maar zijn vestje. Een agent, die openlijk een geladen pistool, een bus pepperspray, handboeien en meer van die zooi aan zijn/haar riem draagt kan met die wapens overal binnen. Dat is tenslotte een politieman, die wapens zijn geaccepteerd. Maar een doodgewoon leren motorvestje, dat is intimiderend. Bizar? Wij denken dat het een verzinseltje is van de raamstaarders. En dat open zichtbare wapens intimiderender zijn dan een leren vestje.

Bikers laten zich niet opsluiten binnen zielloze glazen torens. Bikers zijn de vrijheids helden van deze tijd. Ze gaan liever persoonlijk rijdend op ontdekkingsreis dan dat ze achter Google maps zitten. Ze vinden een gesprek waarbij de gesprekspartner(s) tegenover elkaar zitten beter dan een “appie” sturen, sms’en of e-mailen. Ze rijden liever in de frisse wind dan dat ze omvallen achter een computerspelletje. De weg op! Mensen persoonlijk ontmoeten. Leven! In Bikers leeft een vuur dat bij velen al uit of bijna uit is. Het vuur van de vrijheid!

We leven in een watjesland. Een land vol zo goed als hersendode mensen die hun dagelijkse ??????????????portie voorgekauwd leven consumeren via reclame, TV, nieuwsmedia en hun computer. Het echte leven is teveel voor de meeste mensen van deze tijd.

De weinige laatste echte mensen zijn onder meer de bikers. Mensen die dagelijks de elementen trotseren. Die respect, vrienden en vriendschappen koesteren boven een baan, wurghypotheek, TV en een voorgekookt bestaan. Bikers zijn door ratachtige jaloerse raamstaarders die achterlangs sluipend wel durfden, tot buitenbeentjes verklaard. De echte Nederlanders, nazaten van een volk dat eens de wereld bezat, zijn bijna uitgestorven. In sommigen brand het vuur nog. Bikers willen er traditioneel geen afstand van doen, het is een deel van hun bestaan. Hun levenswijze is origineel, hun hart van goud. De snelwegkrijgers van deze tijd. Nagejaagd door een meute ziekelijk bleke raamstaarders  die vrijheid ziet als iets dat je moet afnemen van mensen.

Motorrijders reden met pakweg 1000 rijders een herdenkingsrit voor de slachtoffers van vlucht MH17. Voor de motorrijder die bij die rideout om het leven kwam door een ongeval, werd ook spontaan e.e.a. gedaan. Motorrijders rijden on geld en hulp bijeen te brengen voor kinderen. Onlangs gingen zo’n 120 bejaarden een hele dag uit varen, mede dankzij sponsoring via No Surrender MC Captain Willem van Boxtel. Het is niet alleen rijden, het biker zijn is ook je verantwoordelijkheid nemen in de maatschappij. Satudarah MC nam afscheid van hun overleden Chapter president Micha van Tilburg met een grote afscheidsrit, zoals we ze vaak zien in de motorwereld als een brother overlijdt. Respect zit diep geworteld bij motorrijders.

Het vest maakt de helden herkenbaar. Maar het maakt je geen misdadiger. Als jij naar de supermarkt gaat wie zegt dan dat er niet een moordenaar op dezelfde tijd rondliep? Maakt dat alle klanten van de supermarkt tot misdadigers? En de Nederlandse politieagent die een tienermeisje vermoordde in 2010. Maakt een aantal misdadige agenten het complete politiekorps misdadig?

Het dragen van de kleding die je wilt dragen kan niemand je verbieden. Net zoals je je eigen haardracht kiest. Of het merk motor waarop je wilt rijden of de auto die je wilt. Het is een triest land, dat zijn vrije burgers najaagt. En is het niet bizar? Jasje uit, je bent gewoon mens. Jasje aan en je word gezien als drugs handelende pooier die gewapend met vuurwapens vrouwen zich laat prostitueren. Er zijn zelfs mensen die eruit willen zien als motorrijders maar geen motor hebben. Ze trekken dan in het weekend een stoer uitziend vestje met de colours van de TV serie Sons Of Anarchy aan. Compleet met MC op de rug, original patches aan de voorkant enzovoort. (Pas in Breda gesignaleerd) Zelfs nerds willen op motorrijders kijken dus. Ook mensen zonder motor willen deel uitmaken van de nieuwe helden van Nederland.

Maar Ivo, Mark, Fred en anderen die het proberen, het gaat jullie niet lukken! Je kunt met geenfreedom enkele wet, verordening of dwangmaatregel het vrije vuur in de Nederlandse Bikers doven. Beloof ons een huis in ruil voor verraad van je vrienden en brothers, deel vertrekpremies uit in ruil voor informatie. Probeer ons tegel onze vrienden uit te spelen, het gaat niet lukken. Hoe hard jullie je corrupte smerige rotzooi ook over ons uitgooien, ONS KRIJG JE NIET KLEIN! We stappen weer op, rijden een stuk in wind en regen en we zijn weer schoon. De Nederlandse nieuwe helden, de snelwegkrijgers van Nederland blijven rijden. Die bikeroorlog komt er niet. De raad zal weer opgericht worden. Wat jullie hebben gebroken zal hersteld worden. Onderdrukking is altijd verloren door de onderdrukkers.

reacties
 1. John schreef:

  klopt als een bus wat er verteld wordt. Echter wat een fan van SOA denkt of dragen wil moet hij weten. Net als dat we politiek gezien ook accepteren dat er groepen zijn in een jurk en of sluier.
  Ook die gaan we niet intimiderend te lijf om ff te zeggen wat we er van vinden. Die genen die de patch MC dragen, draag die met trots. Echter ben ik van mening dat een ieder die een patch draagt
  van een niet bestaande club dit niet moet doen met de patch MC. Weet nog dat ik vroeger ook liep met een (patch) van TOP GUN flying tigers en nog noot in een straaljager gezeten had. Werd ik niet aan gesproken door piloten om dat ding te verwijderen. We zouden trots moeten zijn of iets bedenken voor het feit dat er mensen zijn die zo’n nep patch willen dragen. Toch een soort van steun geven en laten blijken dat we het met de gevestigde orde niet eens zijn. Dus mocht je er iemand mee zien lopen denk dan “ach zielig”. Maar maar in je achterhoofd weet je dat jij hem verdiend hebt. Net als ik ooit heb moeten knokken voor mijn rode baret. En dan zie ik hogere heren die die baret gewoon krijgen zonder test of training omdat het bij de rang hoort. So be it. Maar ik weet waar ik trots op ben als ik hem zie liggen in de kast. En hij die hem niet heeft verdiend, wees er blij mee! Zij die hem wel verdienen weten wat een ander er voor heeft moeten doen om hem te krijgen en dat geld ook voor “De Patches”. Leef en laten leven.

  Like

 2. Han Posthuma schreef:

  ben het in zo verre met je eens wat er neer gezet is …………maar van die tv sierrie oke maar vind het een leuke en mooie serrie en die patches van die serrie vind ik zelf persoonlijk ook wel wat hebben maar dat is mijn meening veder wil ik alle clubs succes wensen met toch ook vele goede dingen en doelen die ze doen

  Like

 3. Elvis schreef:

  Ja je kan wel een mooi verhaal ophouden maar je kan niet ontkennen met documentaires die op tv geweest zijn over twee motorclubs
  Ze brengen zich zelf in slecht nieuws en verzieken het toch voor een hoop andere
  Waarvoor mijn dank
  Nee we zijn geen crimineel maar het was toch duidelijk te zien en horen wat ze allemaal gedaan hebben
  Ja je heb bij de plaatselijke biljart vereniging ook zulke gasten zitten maar die hoor je niet of laten zich er niet over uit op de tv
  Dus ja ze verzieken het nogmaals voor een hoop andere echte bikers in mijn ogen
  Dus echt hou op met zulke zielige verhalen te schrijven

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Jij bent lekker op de hoogte Elvis. Je baseert je mening op het zien van twee TV documentaires. Lekker onderuit gezakt, biertje, zak chips erbij. Kijken naar de buis. En dan heb je een mening. En wat hebben “ze” dan gedaan? Kijk nog eens die documentaires. Goed kijken. En dan goed nadenken voordat je 720000 motorrijders over 1 kam scheert met als basis twee documentaires over twee clubs. daden worden gepleegd door individuele personen. Daar kun je nooit een hele club op aanspreken. Niet alle pastoors zijn pedofiel.

   Like

 4. Rianne gras schreef:

  Lang leve de motorclub. De mensen die het hart op de goeie plaats hebben. Ik ben blij zulke mensen te mogen kennen.
  Ik hoop dat jullie gauw geaccepteerd worden voor wat jullie zijn nl goeie kerels

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Dank je wel! We zijn goeie mensen. Gewone mensen. Misschien familie of vrienden van je. Of collega’s of mensen die je dagelijks in de winkel tegenkomt. Met kinderen, een baan, kleinkinderen, familie en ook motorrijders kopen gewon hun eten in dezelfde supermarkt als jij. We rijden op een motor, graag! Liever wind dan airco. ,😄😄😄😄😎

   Like

 5. Peter Mulder schreef:

  Dat motorrijders bepaalde kleren aanhebben boeit me niet zoveel. Dat mensen gezamenlijk rijden moeten ze ook zelf weten. Maar meerdere clubs in Nederland komen toch echt wel intimiderend over. Als je een verkeerde opmerking naar ze maakt ben je aan de beurt. Als je kritisch bent worden ze boos. Motorclubs die een president hebben en waarvoor je allerhande testen en waar je aan allerhande voorwaarden moet voldoen. Vrijheid noemen ze dat. Ze hebben ook een president, ook regels en dan zeuren over de gewone samenleving? Je bent pas vrij als je geen lid van een club bent en de wereld verkent op je motor. Dat noem ik de ware motorrijder en gelukkig kan ik er daar ook meer van.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Als je tegen onverschillig wie een verkeerde opmerking maakt ben je aan de beurt. Dat heeft niets met motorrijders/clubs te maken, kan in de kroeg of in het verkeer net zo goed gebeuren. Wel eens op een open avond van een club geweest? Beslist doen! En allerhande testen? Geen idee waar je dat vandaan hebt. We hebben clubleden in onze redactie. Die zijn niet getest. Dat er een president of zelfs een bestuur is, is in een club normaal. Iedere groep heeft een bestuursvorm. Uiteraard kun je alleen de wereld verkennen, sommigen liezen er voor om dat gezamenlijk te doen, sommigen doen dat alleen. Dat is een keus, geen regel. (Red.)

   Like

 6. balthazar gerardus schreef:

  Beste bikers, ik ben ook zeker tegen al die rare regeltjes en het verbieden van bijeenkomsten. Maar waar ik ook moe van word is het feit dat die colours dragende motorrijders het alleenrecht denken te hebben op patches en zo. Ik begrijp de achterliggende gedachte echt wel, bij hun club moet je laten zien dat je er alles voor over hebt en een echte brother bent. Heel nobel en niks op tegen. Echter wat iemand anders op zijn rug heeft gaat niemand anders iets aan. Niemand dus. Ik ben geen lid van een club, draag geen vest. Maar het is hier allemaal een beetje kinderachtig in mijn ogen. 1%-er? Cor van Hout en Willem Holleeder etc. Dat zijn/waren 1%-ers. De bikers die hier die patch dragen hebben veelal ook gewoon een baan, betalen belasting, hebben een hypotheek enz.

  Hier in Vlaardingen hebben we sinds kort het “No Surrender” clubje. De president rijdt op een heuse Intruder 800 en het meerendeel van de leden, ze zijn met 6 of zo, heeft naar verluid niet eens een motorrijbewijs. Zij lopen met nieuw leer en brandschone patches in de stad rond in de hoop dat ze enigzins intimiderend overkomen zodat ze een clubhuis krijgen. 1%-ers? Een stelletje wannabees. Niemand is hier onder de indruk.

  Bikers zijn in mijn ogen indivualisten die elkaar sowieso altijd helpen en opzoeken. Daar doet een patch niets aan af. Bikers rijden ook motor en geen auto. En 1%-ers? Daar geloof ik niet zo in.

  Like

 7. phpstolle schreef:

  Dit komt door “Het Nieuw Normaal”. Een NWO Agenda21 MKUltra greep op je vrij denkvermogen. Men wil de “uniformen” weghalen van de groep entiteit en alle burgers uniform denkend maken.
  Gelukkig zijn alle biker groepen in de kern een groot groep. Als er tegen jullie allen gestreden wordt, dan is men een voor al en al voor een.
  In Australië heb je ook de Bikie law, je hoort hier nauwelijks wat van in NL. Maar Australië loopt al ver in het invoeren van deze snode NWO Agenda21 der Illuminati Zionistisch duister cabal.

  Like

 8. Waarheid.? schreef:

  Zal wel vloeken in de kerk zijn maar wat is een biker?
  Een groep jongens die een weekend in Duitsland gaat rijden?
  De zondagmiddag rijder?
  De “ik rij in de winter ook door op mijn btw” rijder?

  Je hebt het over nerds die zonder motor ook helden van Nederland willen worden?

  Maar op een Harleydag komen van de 150 aanwezige Satudarah leden er 130 met de auto! Zijn dat dan bikers?
  Hoeveel leden van Satudarah zijn eigenlijk echt motorrijder? Hoeveel van die leden gaan echt rijden in bv het Hartz gebergte of Moesel gebied? Die in de stromende regen dan een regenpak aantrekken en weer door gaan.

  Of hebben ze alleen maar een motor van rond de 400 euro omdat het moet? (als ze die al hebben)
  Liever lekker warm in de auto. Geen gedoe met regen en dan stoer op een hd dag lopen.

  Zijn dat de nieuwe helden?

  Gelukkig zie je meer en meer groepen Harleyrijders die niks maar dan ook niks meer met mc clubjes te maken willen hebben. Die puur voor het rijden gaan en de gezelligheid van het samen rijden en nadien bier drinken. Geen moeten maar gezelligheid.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Als jij niet weet wat een Biker is, kunnen wij het je niet uitleggen. Dat weet je of dat weet je niet. En vloek waar je wilt, dit is een vrij land. Waar ook voor “waarheid” plaats is….

   Like

 9. Corry Daalhof schreef:

  Geweldig stuk en helemaal mee eens!

  Like

 10. Marcel schreef:

  volkomen mee eens, zoals altijd en overal, regeringen haten elkaar en bepalen wie wij moeten zijn. En niet iedereen tolereert dat dus moeten ze maar de hesjes uittrekken, want iemand kon het eens opvallen dat er mensen zijn die wel gewoon willen genieten van hun hobby. Ik heb er veel respect voor dat er jongens zijn en dit gewoon doorzetten, en de regering eens laten zien dat ze een eigen wil hebben.

  Like

 11. Flip Kraakman schreef:

  goed geschreven, maar hier moet nog veel meer bekendheid aan gegeven worden. Zulke schoften horen niet in onze regering die horen aan de schandpaal!

  Like

 12. Carl hensen schreef:

  Goed geschreven, en het klopt allemaal als een zwerende vinger, Top

  Like