Tasers verborgen onder hun jasje. Communicatie oortje in, hand aan de kolf van het pistool. Rubber knuppels in de broekzak, zenuwachtig spiedend staan ze klaar. Verborgen tussen de mensen. In de verte klinkt het lawaai van honderd pantserwagens, tanks, trucks. Drones zijn in de lucht en geven informatie door aan mobiele communicatie wagens die onopvallend geparkeerd staan in gewone, nog onbeschadigde straten.

Op straat voelt men de spanning, opgebouwd door de aanwezigheid van gewapende troepen die in blauwe manschappen wagens strategisch zijn neergezet tussen gewone auto’s.  foto omroep brabantHonderden hekken versperren een vrije doorgang en angstige burgers wachten op wat komen gaat. Want al die maatregelen zullen “ze” toch niet voor niets genomen hebben genomen? Het motorgeronk zwelt aan. Dat moet een aardige groep zijn die de binnenstad komt belegeren, zo aan het lawaai te horen! Een verdwaalde hond wordt nog snel onder een hek weggetrokken, straten zijn ineens uitgestorven.

“Legitimatie!” snauwt een zenuwachtige gewapende en geüniformeerde man ons toe. “Legitimatie!”. We laten ons rijbewijs zien. “Er mogen geen motorrijders de stad in! Dit is door een noodverordening gesloten gebied voor jullie” snauwt het pistool dragende uniform ons toe. Een paar meter verder staan er nog een paar. In gevechtstenue. ME bredaKoppelriem om, handen stoer in de zij. Pistool en knuppels duidelijk zichtbaar, helm binnen handbereik. Uit vreemde hoeken klinkt geluid uit portofoons. Korte snelle commando’s klinken door de anders zo vrolijke en uitnodigende straten die er nu uitgestorven bijliggen. Een stad wordt belegerd? Is het oorlog? Is dit Syrië? Of Irak, Gaza of Afghanistan, Oekraïne?

Nee! Dit is Breda. 17-8-2014. De stad van de schande! De stad die met een noodverordening, tot de tanden gewapende agenten, Mobiele Eenheid en iedere andere voor het grijpen liggende mogelijkheid gewone Nederlandse mensen weert uit de binnenstad. Omdat ze op een motor rijden. Verder geen enkele andere reden, ze rijden op een motor. En op deze “dag van de schande van Breda” laten de volkomen doorgedraaide bestuurders van de gemeente Breda mensen met een motor niet toe. Gewoon. Omdat ze motor rijden. Het zijn geen misdadigers, geen plunderaars, geen drugshandelaren of pooiers. Gewone mensen zoals jij en ik. Die op een motor rijden.

De Bredase gemeenteraadsleden loopt de stront dun door de broek als ze een motorrijder zien of horen. gotchaDe propaganda van Ivo Opstelten en zijn vriendjes heeft in Breda geleid tot een volledig doorgeslagen gemeentebestuur. De ambtenaartjes, die normaal gesproken niet veel anders te doen hebben dan uit het raam naar buiten zitten staren, voelen ineens dat ze iets opvallends kunnen doen. En maakten van zondag 17 augustus 2014 de “dag der schande”. Breda zal vanaf deze dag herinnerd worden als de stad die het lafste bestuur ooit had in Nederland. Een stad die zich liet leiden door propaganda verhaaltjes over criminele motorrijders. Een stad die zich gewapend opstelt (Woordspeling!!) bredapolitietegen mensen die met hun vervoermiddel een bakkie wilden drinken in het centrum. Een stad die zijn burgers opfokte met angstverhalen en dwangmaatregelen. Die een binnenstad vol gewapende agenten en commando posten creëerde om mensen tegen te houden die op de motor een bakkie wilden halen. Inclusief boven de stad vliegende camera drones, open lijnen met buiten de stad geparkeerde Mobiele eenheid versterkingen en zwaar camera toezicht, snauwende agenten, controles. De dag van de schande. 17 augustus 2014. De dag dat de staat de Nederlanden zich in Breda openlijk en direct keerde tegen hun eigen burgers. Het begon met het weigeren van vergunningen voor feestjes, daarna extra controles voor motorrijders, en nu dus de dag der schande in Breda.

De nieuwe helden, de motorrijders van Nederland hebben zich niet laten provoceren door het wellustige machtsvertoon van de angstige paniekzaaiers in Breda. Ze kwamen, keken, en bleven rustig. binnenstadWaarvoor van onze redactie alle respect. Leden van MC ’s werden extra zwaar gecontroleerd, ook die bleven (uiteraard) rustig en respectvol naar ieder. Op het provocerende gedrag van videoteams en fotografen van de politie werd lauw gereageerd, de dag der schande is iets waarmee de bibberende gemeenteraadsleden van Breda moeten leven. En de Bredanezen moeten met hun bestuur leven.

Jammer, dat zoiets simpels als een ritje naar Breda werd opgeblazen tot haast epische proporties.
Volgend jaar mag het weer. Met vergunning. Zeggen ze nu. Maar die kunnen ze ook weigeren en de boel lekker op scherp zetten. Breda! Tot Augustus volgend jaar. Overigens is ook de puchdag in Breda eind september afgezegd. Triest groepje raamstaarders daar op het gemeentehuis in Breda.

reacties
 1. Jan schreef:

  typisch een vreselijke stompzinnig stuk geschreven vanuit het oogpunt van een eencellig lid van een brommerclubje. Vindt iets snauwerig terwijl ze zelf onderworpen zijn aan een bijna rigide vorm van slavernij waar men kiest voor een club met interessante namen zoals president of een soort van sergeant die de veiligheid van de ritjes controleert.
  Houdt een “hoger” lid een kaartje omhoog dan wordt er gevlogen om die randdebiel te voorzien van een biertje of zo.
  En kom aub niet aan met een lulverhaal dat dat niet zo is!!!
  Gewoon een cubje van zielige figuren die er kennelijk “bij” willen horen door zich voornamelijk te vertonen met een opgedirkt vestje.
  En dan de opmerking dat zo’n diendertje nog nooit iets heeft meegemaakt en dan in eens los mag gaan. Echt meer dan lachwekkend.
  Bij een enkele “president” is er zelfs niet meer dan 1 hersencel aanwezig. Krijgt met die ene cel net zijn lid omhoog. Heeft hij geen cellen meer aanwezig om na te denken dat de vrouw die hij een stevige beurt geeft toevallig de vrouw is van een van zijn zogenaamde broeders. Echt personen om vreselijk bang voor te worden brrrr.

  Like

  • guus schreef:

   Nog nooit heb ik zo’n ongenuanceerd stuk gelezen als van de heer jan. Ik weet niet wat u is misdaan vroeger maar blijkbaar heeft u iets tegen mensen die vrijheid hoog in het vaandel hebben staan en niet in de grijze massa wiilen opgaan. Zo te lezen hoort u daar wel toe. Geïrriteerd als er een motorrijder voorbij rijd omdat hij er dan waarschijnlijk aan herinnerd word dat zijn leven maar een richting bevat en Dat is rustig wachten op de dood, vooral geen ruring hebben want oh oh er zal toch eens iets gebeuren wat niet in de lijn der verwachting past. Maar goed als u meneer jan graag belasting wilt betalen om een stad hermetisch af te sluiten,omdat onze burgervader zijn zin niet krijgt, is dat prima. Ik denk dat ze ,met uw denkwijze, u in Rusland met open armen zullen ontvangen. Ik kan altijd op mijn broeders rekenen 24/7 voor wat dan ook. Kunt u dat ook zeggen? Uw reactie op stuk is dus duidelijk fustratie op iets persoonlijks en heeft niets te maken met een mening of reactie op het stuk.

   Like

 2. Arjen schreef:

  Breda krijgt het bestuur waarvoor ze zelf gekozen heeft, dus de brave bredase burger wil dit en zei die niet gestemt hebben moeten hun bek houden over deze dag

  Like

 3. piet schreef:

  De schrijver van dit artikel heeft waarschijnlijk in zijn leven nog niks schokkends meegemaakt, als hij dit met buitenlandse oorlog gaat vergelijken.
  Maarrrrr…..ik vind wel dat de wouten in nl op de verkeerde momenten op de verkeerde manier hun autoriteit laten zien.

  En als ze echt het idee hebben dat ze maatregelen moeten treffen…schakel dan het korps in! Arr

  Like

  • De controle staat. schreef:

   Opstelten wou het korps al inschakelen maar verrek, Veterans MC bleek daar banden mee te hebben dus die mochten niet komen.

   Like

 4. basdew1922 schreef:

  Als Bredanaar schaam ik me zeer voor het gedrag van de gemeente. Alsof opeens alle motorrijders lid zijn van gewelddadige “motor”clubs, en die misselijke clubs noemen zich niets voor niets 1% outlaws, maar de overige 99% leid er wel onder. De overheid, inclusief de gemeente Breda, moet de goedwillende motorrijdende burger moeten beschermen.

  Like

 5. Kees de Groot schreef:

  Ik snap al deze commotie niet, het is vrij simpel, ik rijd graag met een grote groep gezellige motoren , in het voorjaar waren we zelfs met 189 motoren in één groep tijdens een provincierit in Utrecht, als je dan al weet dat je ergens niet welkom bent, dan zoek je het niet op en ga je er niet heen, als je kenbaar kan maken aan personen om je heen, hoe belachelijk het is en mensen laten dan deze stad of dorp links liggen is het niet ” ons ” probleem maar die van ” hun ”, waarom dat opzoeken als organisatie? De politieagenten kan je er niet op aankijken, die krijgen opdracht en doen gewoon hun werk, soms moeten ze wel, ook al zijn ze het er zelf niet mee eens, heeft niets te maken met hypocritie, de burgemeester geeft de opdracht, hoe idioot die ook is en zij voeren uit, de burgemeester is hier degene met een tekort aan hersencellen, niemand anders in die stad. Het is ook intimiderend, zo veel geronk van motoren, want iedereen geeft wel een beetje gas extra en alle aandacht is op je gevestigd, maar dat willen ze niet.
  Ik vind het verspilde energie om je er verder zorgen om te maken, er zijn genoeg steden en dorpjes waar je gezellig met elkaar kan samenkomen onder het genot van vele pk’s en decibels.
  Vergelijkingen die gesteld worden met andere landen die niets te maken hebben met bv, motoren zijn net zulke hersenloze kreten als de actie van de overheid en gemeente…
  Criminelen moeten worden aangepakt, simpelweg omdat zij de gemeenschap schaden, dit heeft niets te maken met groepen mensen die een gedeelde hobby hebben en dit landelijk kunnen uitvoeren, jaloezie komt eerder bij mij op… Deze bezigheden worden gelijk getrokken met voetbal supporters, helaas is deze ook incorrect, door het vele drankgebruik en de nodig adrenaline die niet in controle gehouden kan worden draven deze groepen totaal door als kleine kinderen en proberen met macht hun grootheid te laten zien, helaas ook hersenloos, bikers daarentegen zijn nuchter, (vaak) rustige vredelievend en saamhorig.. goh, dat dat dan niet is toegestaan he..!
  Helaas verstieren sommige het ook bij de bikers.. zijn opgewonden standjes en lappen alle regels aan hun laars… je ziet ze dan ook elk weekend met duizenden gelijk ergens bij andere rivaliserende motorgroepen bijéénkomen en slaan dan ergens de binnenstad in elkaar, gooien de stoeltjes in het park in de sloot en vallen onschuldige burgers lastig, daarnaast hebben ze spreekkoren die elke ziekte passeren en refereren aan allerlei mogelijke terroristische bewegingen.

  tja tuig van de riggel zijn die motorgasten..!

  pffff ik heb er weer teveel aandacht aan geschonken, heel onnodig..

  Like

  • piet schreef:

   ik ben het bijna helemaal met je eens. Maar o.a. de voetbal supporters/hooligans hebben iets wat de kern is van Heel het verhaal en elke club/MC mij elkaar houdt: saamhorigheid. Dat is het belangrijkste wat ervoor zorgt dat een club draait. Het bij elkaar willen horen en er zijn voor elkaar.
   En buiten militairen zijn er tegenwoordig zeer weinig van die clubs waar het zó echt is dat je ervoor durft t gaan leven.

   Like

 6. De controle staat. schreef:

  Ik lees de stukjes van DutchBikers altijd met veel plezier. Maar het is geen politiek betoog wat de schrijver hier neer plempt. Je moet wel de spottende ondertoon richting de overheid er in kunnen vinden toch? Ik vind het dik in orde!!!
  Je kan de controle van Justitie en Politie nu niet overdreven vinden en dat bikers niet moeten zeuren. Ik ben zelf ook motorrijder maar ook ik word staande gehouden. Even papieren controleren en ik mag weer gaan en alhoewel de tijd anders is doet OOK mij dit denken aan 40/45.
  En de niet motorrijder maakt zich nu geen zorgen maar pas op!!! Nu de motorrijders, daarna bent u wellicht aan de beurt.
  De vele camera’s op straat houden ook u in de gaten!!!

  Wie bij een MC gaat doet dit uit broederschap.
  Maar moet je dan als een paria behandeld worden. Tuurlijk zitten er bij de MC’s rotte appels maar in de tweede kamer ligt pas het echt rotte fruit te stinken.

  Like

 7. ik schreef:

  Zo is het iedere voetbal wedstrijd!
  Zelfs tegen de kleine clubjes…….
  welkom in de wereld waar “onze” ministers en burgervaders de normale mens aanpakken, maar moslim extremisten met stenen laten gooien.

  Like

 8. M. Maverloos schreef:

  Wat een verschrikkelijk slecht bericht! Als ik alle fouten en kromme teksten moet op gaan sommen ben ik morgen nog niet klaar. Maar het feit dat je zegt dat politie hand op de revolver heeft geeft al aan dat je geen enkel benul hebt bij wat ze precies dragen en hoe ze het gebruiken. En je vergelijkt dit met Afghanistan, Syrië, Irak en gaza?! Enig idee van wat er in die landen aan de hand is?

  Jammer dat je niet met je brommert de stad in mag, maar dat hebben andere mensen voor je verpest. Niet “het bestuur”.

  Like

 9. Waarom?? schreef:

  Ik heb nog nooit zulke bullshit gelezen. Jij snapt het dus echt niet he

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Gelukkig snap jij het helemaal.

   Like

   • M. Maverloos schreef:

    Wat een verschrikkelijk slecht bericht! Als ik alle fouten en kromme teksten moet op gaan sommen ben ik morgen nog niet klaar. Maar het feit dat je zegt dat politie hand op de revolver heeft geeft al aan dat je geen enkel benul hebt bij wat ze precies dragen en hoe ze het gebruiken. En je vergelijkt dit met Afghanistan, Syrië, Irak en gaza?! Enig idee van wat er in die landen aan de hand is?

    Jammer dat je niet met je brommert de stad in mag, maar dat hebben andere mensen voor je verpest. Niet “het bestuur”.

    Like

    • Hans van Diemen schreef:

     M.Maverloos is een taalpurist! Politie heeft geen revolver maar een pistool! Wauw!!! Dat maakt het volledige bericht dan waardeloos! Toch? M.Maverloos? Jij weet wel hoe ze de wapens gebruiken dus. Ik hoop dat je aan de goede kant van de loop stond. De beslissing was uiteindelijk bij het gemeente”bestuur” en bij niemand anders. (Overigens moet Gaza met een hooofdletter “G”). Ik zie het eerste deel meer als een satirische sfeer omschrijving. En de stijl van schrijven van Dutchbikers vind ik persoonlijk uitstekend, hun berichtgeving stijlvol en to the point.

     Like

     • M. Maverloos schreef:

      Het ging me niet om de taal. Ik vind zelfs dat Dutchbikers qua taal en grammatica een prima bericht heeft geschreven. Mijn punt was inderdaad geen revolver maar een pistool. Hand op de revolver/het pistool is al een stap verder en gebeurde daarom ook niet. Sfeer omschrijving? Dus als Amerikaanse Cowboys stonden ze klaar om te vuren? Op de foto staan 5 agenten die ik er niet uit zien alsof ze heel erg veel stress hebben. Er wordt gesproken over gewapende troepen, dat is letterlijk correct, een groep mensen en zij dragen wapens. Maar om een sfeer te omschrijven is dit natuurlijk overdreven.

      Mijn punt is: dit is een prima geschreven bericht, maar moet met een korreltje zout genomen worden. Er worden punten genoemd waar ik het mee eens ben, maar over het algemeen is dit te overdreven geschreven. Vooral de vergelijking met dergelijke landen/gebieden is over de top!

      Like

 10. Wil schreef:

  Al deze maatregels omdat er sprake is van dreiging tussen rivaliserende clubs uit de motorwereld. Waarom worden dan die clubs dan niet aangepakt i.p.v. willekeurig rondrijdende motorrijders? Als er iemand duidelijk herkenbaar is dan zijn het de full color clubs.

  Nu ken ik behoorlijk wat agenten van hoog tot laag en heb ze wel eens de vraag gesteld; Wat is die dreiging en wie heeft dat onderzocht. Regelmatig krijg ik het antwoord wij hebben wel onderzocht maar geen reële bedreiging gevonden. Of ik heb het niet onderzocht maar er is toch iets tussen die clubs aan de hand? Waar of op wie moeten jullie dan op letten volgens de briefing. (voor een actie is er altijd een briefing) Maar in de briefing komt er geen duidelijk antwoord over wat er op hande is alleen maar let op de full colors.

  Als er al een geschil tussen clubs zou zijn gaan ze dat echt niet uitvechten in het openbaar met allemaal ME´ers en agenten in de buurt. Dus 10.000 bezoekers in Breda die weg blijven is een gemiste kans voor de horeca, de stad en het bestuur in bijzonder. Dit levert helemaal niets op en kost heel veel belastinggeld.

  Like

 11. Royal United Biker wil als het kan met Gedecoreerde Oudstrijders – Biker Rijders in 2015 voorop rijden als Ere burgers van NL. Om gewoon even te laten zien dat er geen onrust gemaakt word en als het kan ook nog een Rit met of voor Kinderen.

  Like

 12. B schreef:

  Biker of voetbalsupporter = persona non grata in dit land…

  Like

 13. Nikeh schreef:

  wat een onzin allemaal. Ik kwam zondagochtend in de stad om naar huis te gaan, het stond geel van de wouten. Overal hekken en politie. Je kwam nergens ongezien doorheen. ME-Bussen, motoragenten en agenten te voet. Wat een bullshit. Allemaal omdat er “onderlinge ruzies tussen motorclubs zijn” Als dat al zo is, vechten ze dat niet op de harleydag uit hoor, maar ergens niet in het centrum en al helemaal niet op zo’n dag. Dat is juist voor de gezelligheid. Maar hé Nederland is de regel-politiestaat, En dat noemen ze dan “Democratie”.. Sure. Het lijkt wel op de tekno scene. Precies hetzelfde gezeik met politie.

  Like

  • M. Maverloos schreef:

   Nikeh,
   Geel van de wouten? Hmm…
   Regel-politiestaat? Hmm…
   Wat heeft dit in godsnaam te maken met Democratie?

   Like

 14. Pieter schreef:

  Dit gaat wel heel erg kort door de bocht. Volgens de berichtgeving was er niemand (van de organisatie) die de verantwoording van deze dag op zich wou nemen. Slechte zaak natuurlijk. Dus schei uit met dat zielige gezeur, steekt de handen uit de mouwen en laat zien dat jullie iets kunnen organiseren. Zodat iedereen, (inclusief ik) in 2015 kunnen genieten van een met motoren goed gevulde binnenstad.

  Like

 15. Endroine schreef:

  Jesus wat is er mis met jou (schrijver) o-o Mensen maken fouten als dit er dan wel een was, maar om meteen in elke zin te schrijven dat het een schande is en de trieste stad is van nederland en bladiebla dat maakt je zelf triest! Jammer hoor.

  Like

 16. Eva schreef:

  Te weinig echte ellende in NL en dan krijg je dit geklaag over gastvrijheid. Ik lees inderdaad onderstaande reacties en kennelijk was er een vergunning nodig. Als het uit de hand was gelopen waren onze burgervader en de ambtenaren te laks… Zo kun je elkaar lekker bezighouden. Kijk naar het journaal en ben dankbaar dat je hier niet wordt doodgeschoten als je vloekt. Hier wordt zoveel mogelijk met iedereen rekening gehouden, en als iedereen zich aan de simpele regels houdt….super land, super stad Breda!!

  Like

 17. Edith schreef:

  Bedoel natuurlijk v.d. Velden (burgemeester) i.p.v. Opstelten………..

  Like

 18. Wim schreef:

  Wat ik mij dan afvraag: waren er dan ook geen politiemotoren aanwezig??

  Like

 19. Edith schreef:

  Ben in de stad geweest. Trieste vertoning. Zonder motoren en alleen berijders zich verzamelend bij 1 cafe ( de bruine pij) die er nog wat van probeerde te maken door een band ( binnen) te laten spelen. Wat mij ten zeerste verbaasd, meneer Opstelten, is dat het kennelijk wel normaal is dat er in het voorjaar hier de gekte uitbreekt van, meestal de bobo’s van Breda, die met een feestmuts met veren zich helemaal volgieten en alles kan en alles mag. Ik kom dan ivm het niet veilig meer voelen als vrouw die 4 dagen in ieder geval niet in de binnenstad (ook al woon ik in Breda)door de zuipende en zich niet in de hand houdende massa. Ook dan worden er meisjes verkracht in het park, vechtpartijen enz. En dat schijnt dan wel te kunnen?????

  Like

 20. Eva schreef:

  Wat een stemmingmakerij zeg! Kom eens met feiten, en als dat niet lukt, zet er dan ook het andere perspectief van de verantwoordelijken tegenover

  Like

 21. a van Den oord schreef:

  Beetje jammer! En die gemeente raadslieden worden van ons geld betaald! !!!

  Like

 22. kale schreef:

  Breda is zeker niet gastvrij ……wat zij toch wel beweren? ??

  Like

 23. rinus schreef:

  jammer dat alle motorrijders door deze gemeente wordt gezien als crimineel. en moet zeggen dat de ambtenaren hier zelf corrupt zijn net als de politie als je hun nodig heb dan zijn ze er niet maar staan ze 2 straten verderop bekeuringen te schrijven aan kinderen zonder licht op hun fiets want ja dan ben je stoer toch je breng geld binnen voor je cluppie en maak je kans om hogerop te komen maar ergste is nog ze pakken alle goed willende mensen en bedrijven hun plezier en eten af weet zeker dat in deze gemeente raad van breda 2 mensen zijn die motorhaters zijn en de hele boel verpesten voor andere en de rest van deze gemeente lopen er achteraan te sjokken en te knikken allemaal lafbekken. wat een watjes pfffffffffffff ivo opstelte ook jij bent een lul maar dat wist je al want in rotterdam kotste je ook al uit ivo r.i p in hell

  Like

 24. ben schreef:

  lekkere verkwisting van het belastinggeld wat de burger weer betaald. des te verder je onderin Nederland gaat des te gekker zijn ze er.

  Like

 25. Joke pollling schreef:

  Ik schaamde me dat ik Bredase ben met twee geweldige broers die Harley rijden keihard werken en nog nooit met iets in aanraking zijn gekomen ik mis de Harley dag dan ook het is en was een top evenement

  Like

 26. Mort of HellFire schreef:

  Breda, de stad waar onze “democratie” zijn ware gezicht liet zien, een totale politiestaat.

  Like

 27. Skunk schreef:

  ooit was ik blij om in Breda Centrum te wonen maar ik ervaar de laatste 10-15 jaar dat het leefklimaat steeds verder achteruit gaat hier; steeds meer camera’s die alles wat je doet volgen, “feesten” zoals koningsdag die het centrum in een getto veranderen inclusief bewakers die zelfs mensen van boven de 80 fouilleren omdat ze er gevaarlijk uitzien en zo kan ik nog wel even doorgaan…
  Ik ben zelf een grote fan van HD’s en heb veel kennissen in “het wereldje” en vraag me regelmatig af waarom er zo overspannen gereageerd word door overheden wanneer het over Harleyfeestjes gaat. Hoezo indicaties dat er mogelijk confrontaties zouden kunnen komen tussen de verschillende mc’s die gecriminaliseerd worden? Kijk naar andere gemeenten waar motorfeesten gewoon doorgaan en waar nooit iets uit de klauwen loopt! Breda zou hier eens naar moeten kijken maar nee; die doen er alles aan om er voor te zorgen dat het imago van HD-rijders steeds slechter word terwijl van origine de oude Harleydag juist in het leven geroepen was om het grote publiek te laten zien dat bikers gewoon mensen zijn en geen beesten.
  Na het voor de zoveelste keer ervaren hoe Breda alles wat goed en leuk is kapot maakt ben ik tot de conclusie gekomen dat Breda geen onderdeel meer uitmaakt van Brabant want gemoedelijkheid is er dankzij alle speknekken die zich bestuurders noemen van deze “stad” totaal niet meer.

  Ik had al een schurfthekel aan dit soort volk maar nu schijt ik er helemaal op!!!
  Het zou mooi zijn trouwens (is misschien een idee??) als er via mond-tot-mond afspraken gemaakt zouden worden om onaangekondigd met zoveel mogelijk HD’s naar Breda te komen en dan het centrum binnen te rijden zodat alles en iedereen daardoor overrompeld zou worden.
  Ik zou me kapot lachen in ieder geval
  Schijt aan de gemeente, politiek en alles wat ermee te maken heeft

  dan maar iedereen 1 percenter

  Like

 28. E hop schreef:

  Wat een ongelofelijk waardeloze burger vader.

  Like

 29. Henk Franken schreef:

  Na aanleiding van de aankondiging van de gemeente Breda snap ik best dat het ‘evenement’ geen doorgang kon vinden. Wanneer een groot aantal bezoekers naar een stadscentrum komen vind ik dit ook niet kunnen. Wanneer dit Marokkanen waren geweest, zou iedereen ook op zijn achterste benen staan.
  Terwijl ook van deze groep een klein gedeelte het verpest.

  Wanneer er dan toch op diverse plekken wordt opgeroepen naar Breda te trekken, snap ik de maatregelen wel. Ook jullie kunnen niet ontkennen dat door (weleens waar een kleine groep) niet een best beeld van motorrijdend Nederland wordt gegeven.

  Organiseer de dag goed en het kan wellicht net als de vespa dag in Breda doorgang vinden.

  Like

 30. Critic schreef:

  Wij van W.C. Eend…..

  De Bredaase gemeente heeft eerder aangegeven dat de No-Harley dag toegestaan zou worden mits deze georganiseerd zou zijn en er een vergunning aangevraagd zou worden.

  Dus in plaats van het wijzen met vingertjes naat de gemeente, had je misschien moeten verzinnen om een degelijk organisatie op te zetten, en daarmee dus de vergunning aan te vragen.

  Zolang dit niet gebeurt, moet je niet zeiken, het blijft nou eenmaal zo dat Harley rijders NIET het beste image hebben, en helaas zullen ze zich daarbij neer moeten leggen. Dus om hier omheen te organiseren had er gewoon een vergunning aangevraagd moeten worden.

  Like

  • Cpt. Haddock schreef:

   WC Eend wil toch zeggen dat je na gebruik wordt doorgespoeld. Iemand bij jou thuis vergeten door te trekken soms?

   Like

  • Fred schreef:

   Ah,het gaat dus om een financiele bijdrage voor de staat.We wonen in een (dacht ik) vrij land en men mag gaan en staan waar men wilt.Het zogenaamde negatieve beeld van de biker is een verzonnen beleid bij die opstelten-mongool,die nederland wil veranderen in een land voor geestdode jaknikkende burgertjes.En gefeliciteerd ,jullie van WC Eend,jullie komen in aanmerking voor de ‘Sukkel-burger”
   prijs

   Like

   • Rick schreef:

    Politiestaat en bureaucratie zijn de moderne “democratie” aan het worden dankzij onze liberale Hageneze!

    Like

    • dutchbikers schreef:

     Hageneze??? Als Hagenees moet if effe auvergeveh… Die gasten die in Den Haag wonen, zijn geen Hagezezeh. Import is geen Hagenees,, die politici hebben hun kantoor in Den Haag, verder hebben ze niks met Hagenezeh. Zee lullen geen eens Haags.

     Like

  • dutchbikers schreef:

   De Bredase gemeenteraad heeft op het allerlaatste moment pas, dagen voordat de No Harleydag geen toestemming kreeg, gezegd dat er een vergunning moest worden aangevraagd. Vergeet niet (en dat doe jij wel WC Eend) dat de No Harleydag een spontaan protest is tegen het geen toestemming geven voor de jaarlijkse Harleydag. Een prachtdag die ineens niet meer kon vanwege te verwachten oorlogen tussen motorbendes, zoals ze het zo mooi plastisch wisten uit te drukken. De propaganda machine van Ivo Opstelten had iedereen zo bang gemaakt voor motorrijders en “bendes” en “oulaws”en “one percenters” dat ook Breda het jaarlijkse Harley evenement afblies. En waar zijn die oorlogen, moordpartijen, “spanningen”? In de zieke fantasie van de bende van Ivo op zijn ministerie. De No Harleydag was dus een protest tegen het afzeggen van de Harleydag. Dus…WC Eend, in plaats van wijzen had je je beter eerst op de hoogte kunnen stellen over het geheel in plaats van te zeiken over het volgens jou “niet zo beste image van Harley rijders”. Je hebt de klok horen luiden…..

   Like

 31. Heren motorrijders laat je niet opjutten door dit Landelijke Bestuurlijke TUIG VAN DE RICHEL!
  Maar bewaar jullie geduld en wat het belangrijkste is jullie EENHEID en KAMERAADSCHAP !
  Jullie tijd en onze tijd komt nog wel !

  Like

 32. Henk Haarlem schreef:

  Ik zeg, Dit moet een maandelijks gebeuren worden puur om de gemeente kluiten geld over de balk te laten smijten. (iets waar een ambtenaar sowieso al geen moeite mee heeft)

  Like

 33. marlies schreef:

  Gewoon schande!!!…nooit geen problemen geweest. .altijd een gezellig feestje.
  Een schadepost voor de binnenstad.

  Geliked door 1 persoon

 34. richard schreef:

  TE GEK VOOR WOORDEN STELLETJE ONNOZELS!!!! DIT HOUD EEN KEER OP, GELOOF MIJ 😉

  Like

 35. Daddy schreef:

  Drugsdealers, kinderen verkrachters, oplichters, inbrekers, hooligans enz. enz. lachen zich kapot en ze hebben vrij spel.

  Like

 36. willem schreef:

  En met bovenstaande is eigenlijk alles gezegd. Alweer zijn tienduizenden Euro’s in Breda over de balk gegooid, omdat deze z.g. Burgemeester zich weer gek heeft laten maken door de nietsnutten van de bende van Ivo.
  Persoonlijk ben ik helemaal klaar met Breda, en zou er ooit nog eens een Harley dag in Breda komen, ben ik niet meer bij. Jammer voor de goede organisatie en de uitbaters van die gezellige kroegen in Breda, die kasteleins die ook altijd hun stinkende best hebben gedaan om er een leuk motorevenement van te maken. Het is niet anders, en ik wens Breda veel succes in de toekomst met het zoeken naar een echte burgervader met een beetje ruggengraat, en niet zo’n regenworm.

  Like

 37. Breda schreef:

  Namens de Bredase burger waren jullie absoluut wel welkom. Is jaren een super feest geweest, aanwinst voor de stad. Jong en oud, allerlei soorten mensen door elkaar en altijd respect. Gelukkig gaat deze vreselijke zuurpruim van een burgemeester snel weg en laten we hopen dat de binnenstad snel weer vol staat met motors en bewonderaars. De betutteling in Breda geld overigens niet alleen voor de MC helaas.

  Like

 38. Jan schreef:

  Tja, Motor rijders blijft een moelijk verhaal voor die mensen maar voetbal supporters van Go Ahead Eagels die onder weg waren voor een confrontatie met PEC Zwolle fans daar horen we werder niks over, er werden slag en stootwapens en harddrugs gevonden terwijl De Eagels helemaal niet hoefde te spelen, krijgen alle fans van De Eagels nu een shirtverbod en is het nu in één keer een criminele club ? tja zeg het maar,maar ik snap er niks meer van

  Like

 39. kale schreef:

  Van der velden…… ga je schamen man!!!!

  Like

 40. H.W. Betlem schreef:

  Zelden zoiets opgefokts meegemaakt als de laatste maanden. Het gaat helemaal nergens om. Mensen die al dan niet in (vrienden)club-verband zich ergens vertonen worden met argusogen in de gaten gehouden. En maar blijven ‘sarre4n’ en uitdagen in de hoop dat er eentje het niet meer slikt en doordraait. Doordraait van dit volkomen zinloze machtsvertoon, ter bescherming van het gewone volk. Beschermden ze maar eens ECHT, tegen die minkukels die deze onzin opstoken.

  Like

 41. Anja schreef:

  Jammer ja, ben niet een typische liefhebber van motoren, maar keek op de Harleydag wel altijd mijn ogen uit. Mooie, vertroetelde motoren, geen twee hetzelfde. Voor het oog een beetje ruige types die een relaxtheid uitstraalden waardoor geen mens zich bedreigd voelde. Een biker van zo’n twee meter lang, wilde haren, nog wildere tattoos die op een volkomen natuurlijke manier een jongen met Downs syndroom alles uitlegde over zijn Harley. Het leek even op het Bavels Truckconvooi. Zou dat nu ook verboden gaan worden, heb laatst ook een paar ruige truckers gezien…………. Hoe dan ook, van der Velden, ik vond je wel een goede, betrokken burgemeester maar ik hoop dat je opvolger het lef heeft om hedendaagse volksfeesten zoals de Harleydag, onder eenvoudige regels toestaat. En als hij dan perse wil dat er een hele politiemacht op de been is, verstop die dan, zodat het publiek nog de binnenstad durft te bezoeken.

  Like

 42. Oxi schreef:

  Wat een zielige vertoning en een zielig zooitje, hoe de politiek weer eens wat verzint, daarmee een hele groep bikers over 1 kam scheert, discriminatie ?, en waarmee de mensen/inwoners natuurlijk weer het bokje zijn… regering leuker kunnen we het niet maken… om van zum kotsen

  Like

 43. Marina schreef:

  ongelooflijk wat er allemaal gebeurd daar 😦 voor al dat geld hadden ze ook gewoon een paar agenten rond kunnen laten lopen terwijl de GEZELLIGHEID geld in het laatje bracht voor de horeca en de gemeente had een graantje mee kunnen pikken op wat voor manier dan ook misschien aan parkeergeld van de bezoekers met de auto 😉 ….stelletje kleinzielige dombo’s daar in breda !!

  Like

 44. Fred schreef:

  Ik schaam mij diep dit ik als gepensioneerde en Harley rijder voor dit Justitie bedrijf gewerkt heb!!!!!!

  Like

 45. Piet schreef:

  Nee ik begrijp het joh!!!!!!!!, ze waren in de verkeerde stad bij een verkeerd evenement, , ze zijn helemaal in de war in Breda!
  ZE MOESTEN VAST BIJ EEN RISICO WEDSTRIJD VAN 1 OF ANDERE VOETBAL WEDSTRIJD ZIJN, JE WEET WEL DAT SPELLETJE WAARBIJ IEDER WEEKEND VAN ALLES VERNIELD WORDT EN ONS DUIZENDEN EURO’S KOST!!!!

  Gelukkig was er nog een Good Fellow feest in Rotterdan en………is daar wat gebeurd nee natuurlijk niet!

  KIJK DAAR EENS NAAR BREDA!

  Like

  • missbehave schreef:

   Zoon machtsvertoon moeten ze in de Schilderwijk neer zetten tegen die Isis gestoorden!!! Walchelijk dit als echte Bredaase schaam ik me voor mijn stad en het “bestuur”

   Like

 46. herman vogel schreef:

  En als nu heel motorrijden-Nederland de binnenstad van Breda bezoekt als eerbetoon aan de slachtoffers van MH17….(?)
  http://hermanvogel.nl/maatschappij/bikers-en-bange-burgemeesters/

  Like

 47. Caroline Priem schreef:

  En met een trike zou je dan ook geweigerd zijn ???? We betalen wegenbelasting voor een auto en er staat op de papieren dat het een auto is. Moeilijke kwestie.

  Like

 48. Marcel Geraeds schreef:

  Beste Dutch Bikers dit ga ik zeker op mijn facebook pagina delen, hier in dit land worden ze steeds gekker zoals ik al zei kleuren zijn om verschillen te zien en om er van te genieten of het nu om planten dieren mensen of motorclubs gaat de kleuren zijn er om het verschil te zien wie bij wie hoort,beter als onzichtbaar en niet weten wat er op je afkomt. Maar ja hier zijn ze helemaal in de ban van alleen het negatieve van kleuren, terwijl het alles duidelijk maakt.

  Like

 49. Piet schreef:

  Ongelofelijk !! Ambtenaartjes die nog nooit wat hebben mee gemaakt, nooit eens ergens gezeten hebben, waar het nogal levendig was, en nooit eens een eigen beslissing hebben durven maken, mogen nu dan te keer gaan. De motor rijders weren uit Breda, het gebied tot oorlog terrein verklaren, en met tot de tanden toe bewapende hulp troepen op de achter grond. Dit om enige escalatie het hoofd te kunnen bieden.. Pathetic. Kleinzielige burgertjes, met te grote beslissingen voor te kleine schoudertjes, in de zweterige pakjes achter het raam geparkeerd op overuren gezet. Wat is er in Nederland precies gaande ? Er zijn zoveel ontwikkelingen om ons heen die ernstige aandacht vragen, maar nee, we gaan de motor rijders uit de stad houden. Omdat deze mensen tegen het verbod in, toch hun gang zijn gegaan, ze zijn gaan rijden op hun vrije dag. (!) Ik heb even geen woorden meer, we zijn in een ongezond klimaat terecht gekomen. Lijkt wel ver gezocht, maar even geleden werden bepaalde groepen mensen ook gedwongen, om weg te blijven hier en daar. Met name Joden, Zigeuners en alles, wat niet met blauwe ogen en blond haar geboren was. Te gek voor woorden, wat je zegt, het is een GROTE SCHANDE, ga jullie schamen daar in de gemeente Breda.!! Vergeet alle “bijkomstige zaken” als de vliegtuigramp in de Oekraïne, of de strijd op de Golan-vlakte in Israël, of al de miljoenen vluchtelingen in het Midden Oosten. Wij hebben Breda op de kaart gezet.. Pfff.. Laat mij maar 1% wezen, ben ik trots op.

  Geliked door 1 persoon

 50. Cpt. Haddock schreef:

  Been there, doen that. De burger op kosten gejaagd, en alle politie het weekend naar de klote en voor wat. Omdat Opstelten niet kon slagen voor zijn motorrijbewijs? Om dat zo’n ouwe zuurpruim in Den Haag afleiding nodig heeft om zijn eigen falen uit de krant te houden. Nu Ivo vraag je bijstand uitkering maar vast aan want ik weet zeker dar jij na de eerstvolgende verkiezingen geen baan meer heb.

  Like

  • Pierre schreef:

   Ik denk dat ze van Opstelten vroeger eens een keer zijn driewieler hebben afgepakt, die is natuurlijk vroeger heel erg gepest door zijn dikke kop.

   Like

  • John Claywalker schreef:

   maar wel een dikke uitkering na minimaal 3 jaar wachtgeld( waar 10 standaard huishoudens van munnen leven)

   Like