Geheime informatie over Motorclubs.

Geplaatst: 4 september 2014 in Regels en Respect, WTF!
Tags:, , , , , , , , ,

Motor evenementen die jarenlang probleemloos gezellig waren worden afgelast in het hele land. Een enorm grote groep motorrijders word eenvoudig weggezet als misdadigers. Simpel omdat ze op een motor rijden.ladybikers Mijn 67 jarige buurvrouwtje werd laatst gevraagd bij welke 1% club ze hoorde. Ze reed immers op een motor…

Als argument voor het annuleren worden verschillende redenen gebruikt. “Geheime informatie” is daarbij het nieuwe sleutelwoord. Verschillende evenementen kregen geen vergunning omdat er “geheime informatie” zou zijn dat de vergunning geweigerd moest worden. Informatie die de rechter en de politie wel mochten inzien maar die organisatoren of advocaten niet mochten inzien. Zo kun je alles wel recht lullen.
Een “negatief advies van het ministerie” is ook zo’n helder argument om geen vergunning te geven of om een feestvergunning in te trekken. Mooi anoniem ook. Moet je je voorstellen dat je om nadere uitleg vraagt in dit land dat zegt openbaarheid van bestuur te hebben. Een volgend gesprek zou kunnen ontstaan:

 • “Wat voor negatief advies dan beste meneer?”
 • “Tja, dat staat hier niet, er staat alleen negatief advies”
 • “Maar negatief over wat dan?”
 • “Sorry meneer, dat weet ik niet. Ik doe alleen wat mijn baas me opdraagt. Ik lees u voor wat er in deze brief staat. Daar krijg ik mijn salaris voor. U krijgt geen vergunning vanwege een negatief advies van het ministerie. Meer kan ik er niet over zeggen.”
 • “Van wie komt die brief af dan, wie kan ik erop aanspreken?”
 • “Dat is geheim meneer, daar mag ik u niets over vertellen.”
 • “Waarom mag dat niet?”
 • “Ik heb een negatief advies van het ministerie gekregen over het delen van de inhoud van de afwijzing. U bent lid van een 1% motorclub. In de media staat dat u misdaad gerelateerd bent. Ik mag u niets vertellen. Het is geheim”

Te gek om zelfs maar over na te denken. De vergunning voor een evenement afwijzen op basis van een geheim rapport. computergeheimWord dat de nieuwste trend? Mag ik mijn belastingaangifte doen op basis van een geheim inkomen? Op basis van geheime rapporten zijn in de loop der jaren miljoenen mensen verdwenen, gemarteld, opgesloten, uitgesloten en buitengesloten. Is dit het begin van het vogelvrij verklaren van de Nederlandse motorrijder op basis van geheime rapporten? Kan de doorsnee huisvader straks geen motor meer kopen omdat hij dankzij de raamstaarders van Nederland dan voor crimineel wordt aangezien? Een geheim politie rapport vertelt uitgebreid dat steeds meer mensen naar een MC overstappen. Dat er groei verwacht wordt van de zogenoemde O.M.G.’s (Google!) Overigens een goed geheim, als het bekend gemaakt word. Als je niks te zeggen hebt, hou dan je kop leerden wij vroegâh al. We zijn op weg naar een politiestaat. Waar het woord “geheim rapport” al voldoende is om straks een mens op te pakken. En een klacht zonder enige grond voldoende is om mensen op te sluiten. Op melancholische momenten denken we wel eens terug aan de tijd die niet meer komt.

Sommige redactieleden hebben bijvoorbeeld prima herinneringen aan de open avonden op de “Wenckebach”. Gezellig, nooit problemen, geen geouwehoer. Maar ook Tatudarah, Oudewater, Spaarnwoude, Valkenswaard, Apeldoorn, Zwarte Cross, Parkpop en dergelijke zijn evenementen waar we veel mooie herinneringen aan hebben. En we willen die herinneringen blijven opbouwen. Het respectloos wegzetten van mensen als misdadigers omdat ze op een motor rijden moet stoppen.

Motorrijders kennen onderling respect. Eerlijk respect. Geen loze tik met een vuist op je hart als je een lekker broodje krijgt en dan “respect” roepen tegen de broodjesmaker. Nee, respect voor de broederschap van de vrijheid op de weg. Die selectief al heel oud is. Oldskool respect als teken van onderlinge verbondenheid. Er wordt gezorgd voor elkaar. Er is onderling soms gezonde rivaliteit. Net zoals dat er is tussen bijvoorbeeld sportclubs. Maar vaker is er respect. Voor de samen gemaakte keus om te leven als motorrijder. Voor de keus om je leven volledig te wijden aan je MotorClub, je broeders te accepteren als familie. Letterlijk.

Bikerapartheid blijft toeslaan. We horen het op onze redactie en in de clubs waar we lid van zijn. Bikers blijven verdacht omdat ze op een motor rijden en een clubnaam op hun rug dragen. a13boevenDe clubleden zelf blijven vriendelijk, beleefd en geduldig. Bikeroorlog? Landelijke code oranje? De term “Mobiel Banditisme” duikt op in het jaarverslag van de Landelijke eenheid van de Nationale Politie 2013. Onder die noemer worden kentekens verzameld van auto’s en motoren die aan criminaliteit zouden zijn gerelateerd. Veel bikers hebben inmiddels al meegemaakt dat bij een onschuldig lijkende controle kenteken en persoonsgegevens, inclusief Burger Service Nummer, werden genoteerd. Door middel van ontelbare camera’s langs de weg en een geautomatiseerd kenteken herkennings systeem, is snel bekend dat een auto of motor met een in het systeem voorkomend kenteken zich op de weg bevind. Via het signaal van een telefoon of navigatie systeem is precies bij te houden waar het geregistreerde voertuig zich bevind. Big asshole is watching you …. En dit is nog maar het begin.

Hoe het verder gaat is (uiteraard) geheim. Hou de glimmende kant boven!! En blijf lachen. Omdat we rijden, zijn we al de winnaars. Bikers kennen het gevoel. Raamstaarders zullen blijven zeiken, bikers zullen blijven rijden. Bikers? 1% begrijpt het!

reacties
 1. CB schreef:

  Dit is op HDC-Deurne herblogd.

  Like

 2. Kinky Dromer schreef:

  Het is van de zotte hoe de overheid alle bikers wegzet als criminelen. Ook wij gewone bikers die aan toertochten doen en op een vrije zaterdag met een Harley de weg op gaan worden door agenten benaderd alsof we op elk moment kunnen beginnen te schieten. De lol van het motorrijden vergaat je snel op deze manier!

  Like

 3. DaDuck schreef:

  Dat deze “stroming” mag resulteren in meer aanmeldingen bij motorclubs, meer “afmeldingen” bij de raamstaarders, meer varianten van Ananymous en meer totaal niet geheime filmpjes van dieners, die zich niet voorbeeldig gedragen. Let wel… deze stroming is al heel lang aan de gang en wordt steeds extremer. De emmer is inderdaad al veels te lang overgelopen. Tijd voor een duidelijk antwoord aan deze “stroming”.

  Like

 4. Rotw schreef:

  Nederland is een eng land aan het worden. Er zijn mensen die denken dat als je niets te verbergen hebt er ook niets aan de hand is. Nou dat dachten ze 70 jaar geleden ook. Ik wil het ‘nog’ niet met die tijd vergelijken maar er worden onder het mom van veiligheid en terrorisme ( wat zeker bestreden moet worden) heel veel regels ingevoerd waar iedereen straks last van gaat krijgen. Men gaat bepalen wat je op je motorjas draagt of wat voor shirt je aan mag hebben. Straks kan iedereen in de ganze pas acher elkaar lopen en loop je uit de pas dan krijg je of letterlijk of juridisch een tik om weer in de pas te lopen. Dit moet niemand willen. Ook de raamstaarders niet.

  Like

 5. Marcel schreef:

  stelletje paniekzaaiers zijn het de hele regering stel je voor heel Nederland gaat motor rijden wat zouden ze mislopen aan wegenbelasting, geheime rapporten, stelletje uitgeleefde landplukkers zijn het. Dat ze maar eens voor het volk kiezen in plaats het volk voor hun. Ik ben eens benieuwd wat de volgende maatregel gaat worden wat ze ons gaan afpakken. Respect voor jullie mensen.

  Like

 6. Gast schreef:

  Ik ben er inmiddels klaar mee. Het is give respect, get respect. Door de werkelijk schandalige behandeling van de politie die ik ondervind als lid van een motorclub, heb ik me voorgenomen, bij de eerste de beste respectloze behandeling die ik van een lid van deze misdadige(politie)organisatie, ik uithaal. Lekker ouderwets, dan maar een paar klappen op mijn bek terug en een gratis overnachting. Maar WEL 1%. Kijk, ik wil best de wet respecteren. Maar niet als die zelfde wet wordt opgesteld door een paar nono’s, en wordt gecontroleerd, door een paar van die “ich hab es nicht gewust” types. Dan praat ik nog niet over die belachelijke maatregelen. En daarom, mijn geduld is op. Protestacties hebben geen zin, we worden verkettert en in een hoek gezet. Gecriminaliseerd dus. Goed, als je het wilt kun je het krijgen ook. Dus bij een krantenartikeltje in de nabije toekomst over een biker die het niet meer pikt en zo’n veredelde scout een vuist tussen zijn ogen plant, weet je gelijk dat ik voor de eerste tijd weer van mijn frustratie af ben. En mijn bikercollegae een tijdje rust hebben. Is voor zo’n klabak toch weer een paar uurtje bureauwerk en een paar weken ziekte verlof. En dat lucht op!!

  Like

  • waarheid.? schreef:

   Ik begrijp je gevoel “Gast”. In grote getale staan daar de agenten en agentes. Sommige vers van de politieschool. Geen persoonlijke ervaringen met een MC lid of met eem MTC lid of freebiker. Maar alles uit het boekje en wat zij voor de controle tijdens de briefing te horen hebben gekregen.

   Ik kan het mij goed voor de geest halen. Zo’n wachtcommandant die het vanaf een papiertje af leest. Vooral inpraten op de jonge onbedorven ziel van de groep 1 strepers die als een nest bange jonge honden opkijkt naar die ervaren agent. Want wat hij zegt is waar. En dat gaan we doen. Bevel is bevel en daar gaan ze.

   En daar sta je dan. Het natte najaar komt er aan. Wellicht straks al tijdens een controle een nachtvorst.

   Je zaklamp, pepperspray, boeien en niet te vergeten je Walther aan je koppel. Mooie nieuwe fel gele reflectie jas aan en een mooie pet en als een moderne bruinhemd mag je de grote enge bikers staande houden.
   Je uit het hoofd geleerde riedeltje “goedenavond meneer, dit is een algemene controle meneer, niks persoonlijks meneer enz. Heeft u uw id ook bij u meneer en meer van die braak vragen.

   Zo ff warm in de politie auto de gegevens checken.
   Eens kijken wat voor gore crimineel ik nu heb bij zijn ballen. Huh, meneer is zelfstandig ondernemer. Hah, vast een belasting schuld. Shit nee geen achterstanden. Vast nog wel een openstaande bekeuring. Shit nee netjes alles betaald.

   Een kijken. Yes open uitlaat op zijn Harley. Bekeuring schrijven. Zo…..
   enz…..
   De volgende dag in de krant.

   GROTE CONTROLE MC LEDEN.
   DIVERSE BEKEURINGEN UITGEDEELD.

   Like