Bikeshow Rosmalen, storm in een glas water?

Geplaatst: 21 oktober 2014 in WTF!
Tags:, , , , , ,

De Bigtwin Bikeshow komt er weer aan. Jaarlijks trekt dit motorevent tienduizenden motorrijders uit heel Europa. Om tebigtwin2014 kijken wat er allemaal voor nieuws voor motorrijders is bedacht. En om oude vriendschappen te vernieuwen. Ieder jaar staan de colour clubs zij aan zij en vinden al die motorrijders en –liefhebbers het een geweldig evenement, war nog vaak lang over wordt nagepraat.

Dit jaar is het anders. Er verscheen een aankondiging in het blad Bigtwin en op de internet site dat het dragen van clubkleuren verboden zou zijn. Wij lazen dat dit door de gemeente Rosmalen besloten zou zijn. Dusssss…….

We belden tien horeca gelegenheden in Rosmalen en vroegen ze of ze iets wisten van dat verbod. Niet èèn ondernemer bleek er van op de hoogte te zijn. Dussss….

Belden we de gemeente. Rosmalen valt onder Den Bosch. We belden het algemene nummer en kregen van de afdeling voorlichting Jan de Wit aan de lijn. Die wist nergens van. Het was zijn afdeling niet.

bigtwin2014-2We moesten Herman Loerakker hebben. Van hem leerden we dat pakweg anderhalf jaar geleden met de horeca in de binnenstad van Den Bosch een afspraak was gemaakt over vestjes. Dragers van een vestje van een club die een “minder goede naam” hadden (tekst van Herman zelf!) mochten niet binnen in de horeca van Den Bosch centrum. En omdat Rosmalen onder Den Bosch valt, zou die afspraak ook wel voor Rosmalen gelden dacht de overigens uiterst vriendelijke en hulpvaardige Herman. Jammer dat dit niet gecommuniceerd was met de horeca gelegenheden die wij belden in Rosmalen. Niemand bleek op de hoogte van een “vestjesverbod” en iedere motorrijder was zonder uitzondering hartelijk welkom in de Rosmalense gelegenheden die wij belden.

Voor de veiligheid gaf Herman ons nog de naam van de veiligheidscoordinator van Den Bosch. Karin Schiffer heet ze. Het telefoonnummer hadden we snel gevonden via de zoekmachine van de gemeente Den Bosch. Klik eens aan voor de grap.

Karin is druk. Ze heeft een paar bijzondere portefeuilles zagen we. Op dit moment kon ze ons niks vertellen. Ze moest met collega’s overleggen en navragen en ze zou ons terugbellen of –mailen.

Tot nu toe lijkt het dus een storm in een glas water. Als ik de mensen mag geloven die het zouden moeten weten. Anderhalf jaar terug is er een afspraak gemaakt (geen wet of zo, een afspraak)  met de horeca in de binnenstad van DenOme-Ivo Bosch. Dat daar clubs die een minder goede naam hebben (hoe bepalen ze dat eigenlijk?) niet in de horeca binnen mochten. Een oude afspraak dus met horeca in Den Bosch. Maar omdat Rosmalen bestuurlijk onder Den Bosch valt, vallen die volgens Herman dus onder die afspraak.

Maar… Karin Schiffer gaat het uitzoeken, overleggen, bespreken, collega’s vragen en nakijken en terugbellen/mailen. Ons advies? Lekker je jassie aanhouden en gaan. Op de openbare weg is geen verbod. Je kunt dus gewoon naar de Bigtwin rijden. Op het terrein wordt niemand tegengehouden door de organisatie. Beetje lullig gewoon om een oude afspraak met horeca gelegenheden in de binnenstad van Den Bosch uit het stof te halen om motorrijders weer te gaan pesten in Rosmalen 2014. Het is een Bikerbeurs. Zonder motorrijders, geen Bigtwin. Bikers dragen motorkleding. Wen eraan! We dragen geen motorkleding om indruk te maken maar om onszelf te beschermen. En omdat we trots zijn op de machines die we rijden. En trots op de clubs waar we lid van zijn, trots op onze vrienden, avonturen, broederschap. Dat zie je aan onze kleding. Dat blijft zo!

En als Karin belt, houden we je op de hoogte.

reacties
  1. meijers schreef:

    Alles geregeld:

    MC Colors toegestaan!
    Mede dankzij de druk vanuit de organisatie heeft de Gemeente Rosmalen besloten dat tijdens de Bigtwin Bikeshow het dragen van MC Colors gewoon is toegestaan. Ook de vele vragen die de Gemeente heeft gekregen vanuit de biker scene hebben daar toe bij gedragen. Dit wil niet zeggen dat hiermee ook een eventuele algemene controle door de politie en belastingdienst buiten de poort van de baan is, want daar gaat de Gemeente Rosmalen niet over.

    Bron: facebook BigTwin

    Like

  2. Ajira schreef:

    Die vestjes afspraak slaat nergens op. Ik woon al 36 jaar in ‘s-Hertogenbosch, twee van de grote clubs hebben een chapter in ‘s-Hertogenbosch, en je hoort hier echt nooit iets over problem of wat met die clubs of bikers in het algemeen. Bovendien, mannen met vestjes houden zich heel rustig, want als zij problemen veroorzaken worden alle leden er op aangekeken.

    Het zijn over het algemeen opgefokte wannabe’s die stoer doen door te roepen dat ze lid zijn (maar het vaak niet zijn, lol…) of leden kennen en vervolgens ruzie schoppen en daarmee de club (die totaal niks met de ruzie te maken heeft) voorzien van een slechte reputatie.

    Het is overigens maar een handje vol kroegjes en restaurantjes in de stad die vestjes weren… bovendien, als 2 van de grote clubs een chapter en clubhuis hebben, waarom zou je dan naar een dure kroeg in de stad gaan ?

    Like

  3. Erwin schreef:

    Hebben we nu geen slapende honden wakker gemaakt?

    Like

  4. Ri Vis schreef:

    Zuchttttttttttttt wat zou ik daar graag naar toe willen……..

    Like