Bikers. De nieuwe helden!

Geplaatst: 2 januari 2015 in Regels en Respect, WTF!
Tags:, , , , , , , , ,

2015…het is er dan toch van gekomen. Een bewogen jaar voor de Nederlandse motor scene. Protestritten, respectritten, herinnerings- en laatste ritten. Intense opjagerij door de wouten, pesterij van bikers door de raamstaarders van het Ministerie van propaganda, geleid door Ivo Opstelten persoonlijk. We zagen de groei van No Surrender, we zagen ze zelfs op TV en in de bladen. Soms zelfs positief! Media omslag? Of gewoon goeie PR?

We zagen het ontstaan van vele groepen die ineens een MC patch scoorden en op hun rug naaiden.mcpatch Alsof het een gewoon spaarzegeltje was voor motorrijders. Waar clubleden voor werkten, de weg via wannabee, hangaround en prospect tot full member doorliepen, grepen overal in het land mensen op een motor naar een MC patch en werden ineens “bad asses”. Ineens gingen mensen een 1% patch of ring gingen dragen, zonder de 1%ringbetekenis ervan te kennen. Zonder het gewicht te voelen wat vasthangt aan dat tekentje. Ze waren immers motorrijders en dus rebellen, schelmen, Robin Hoods. Och, beste lezer, het lost zichzelf uiteindelijk wel op denken wij.
De motorwereld heeft een zeer hoog “zelfregulerend vermogen”.

2014 was ook het jaar van de opening van een chapter van de Bandidos in Nederland. En ook de Amerikaans Mongols openden stilletjes een chapter in Amsterdam. We kregen in 2014 ook een Moslim Motorclub. Die gaan het moeilijk krijgen. Je zult in deze tijd moslim èn motorrijder zijn. Voor velen van ons gewoon brothers. Maar voor Ivo’s woutenbrigade direkt al een club om extra in de gaten te houden. Wij zien ze graag, Nederland is een multicultureel land en zolang de CMA, Gods Squad CMC en Bikers For Christ in Nederland kunnen rijden is een Moslim Motorclub een goede aanvulling binnen de Nederlandse motorwereld.

Er werd in 2014 stevig tegengewerkt door Ivo’s raamstaarders. Eerst namen ze onze festivals af, daarna mochten we heel af en toe achter hekken een feestje geven (Apeldoorn) Maar vele feesten werden de nek omgedraaid omdat er “informatie” was dat “rivaliserende motorbendes” elkaar zouden opzoeken op die feesten. veteran schipper van boxtelWie het niet op zich lieten zitten waren de Veterans. Ze stapten niet alleen naar de rechter, ze kwamen op de landelijke veteranen dag op 28 juni allen afzonderlijk vroeger dan afgesproken naar Den Haag en zetten daar gewoon hun bikes op het Haagse Malieveld, zonder enige tegenwerking. Die was er niet omdat de Veterans onder meer specialisten zijn in het in verwarring brengen van de “tegenstander”. Zijn niet voor niks Veteranen. Waarvoor ons volledige respect! Ook voor die ene motorrijder, schipper van Boxtel, die namens de veteranen meereed in het defilé. Niet, zoals steeds de hele groep maar 1 man. Uit protest. Hier kun je de aanklacht van de Veterans inzien en het antwoord van de politiek: LINK

IVO CELLWe worden nog steeds nagejaagd. Gewoon omdat we motorrijders zijn. Motorrijders met het hart op de juiste plaats. We zijn gewone mensen met een bijzondere voorkeur voor vrijheid. We laten onszelf niet wegstoppen, genieten van het vele moois dat er is en stellen onze vriendschappen boven alles. We helpen elkaar waar mogelijk en staan klaar voor hen die het moeilijk hebben. Ze kunnen lullen wat ze willen, zeiken, afkraken, aftappen en afluisteren, zelfs infiltreren. De raamstaarders kunnen wetjes bedenken, clublogo’s verbieden (hoe kinderachtig is dat dan!) en plaatselijke verordeningen uitschrijven wat ze willen. Wij, de bikers van Nederland, veranderen er niet door. Wij zijn de vrijheids liefhebbers, de rechtvaardige broederschap van de weg, de nieuwe geuzen van Nederland. We zijn recht door zee, kort van stof, trots, onafscheidelijk en trouw. We blijven rijden.

We gaan daarom op zoek naar de Dutchbiker van 2014. Die ene persoon die door zijn inzet, persoonlijkheid en motivatie net dat beetje extra deed voor de motorrijders van Nederland. De Dutchbiker 2014 rijdt actief motor, is betrokken bij de motor scene en is wie weet de brother die je er altijd bij had willen hebben omdat je club er beter van werd. Je kun mensen nomineren. Stuur naam, adres, emailadres en een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van de reden waarom je iemand nomineert per email naar info@dutchbikers.nl. De mensen met de meeste nominaties komen op een lijst waarop gestemd kan worden. Daaruit komt dan de dutchbiker 2014. Nominaties dus alleen via email. Met naam, adres, email en telefoon van de genomineerde. En een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van waarom die persoon genomineerd word. Dus een berichtje op onze facebook in de trant van : “karel, want hij heeft zo’n mooie rit geregeld” gaat het niet worden. We zijn serieus bezig, dit is geen onderonsje maar een serieuze verkiezing. Ook een rit, rideout, treffen, herdenking, feest, BBQ en zo kan geen dutchbiker 2014 zijn. Het moet een actief motor rijdend mens zijn.  We stellen je nominaties zeer op prijs.

reacties
 1. de Legend schreef:

  dutchbikers: waarom geen link Colum hier naast voor al deze goede doel MC, de bekendste van NL zoals BACA die wereldwijd zitten met een link.. nu zijn het alleen MC links? een top 10 of top 5 lijkt me een goed idee. Nederland alleen heeft al 4 Chapt .. en nog div Chapt is 8 andere landen waarvan de grootste in Amerika…

  http://dutch.bacaworld.org

  Like

 2. J. schreef:

  Ik ben een burger ik rij op een motor en heb ooit een 1% schildje gekregen van iemand die rijd voor een van de grotere MC’s in Nederland. Ook ik heb een vest met daarop de naam van een motor vereniging waarmee ik rijd. Soms kom ik op bezoek bij leuke evenementen die georganiseerd zijn door een MC. Ik leef volgens de simpele regels van de motorwereld en ervaar nooit iets anders dan respect en saamhorigheid als wij elkaar treffen. Hoe anders is het als er een motorrijder langskomt die een reflecterend vest draagt en een blauw knipperlicht op zijn geleende motor voert. Voor de gemiddelde burger en de zojuist beschreven motorrijder staat het 1% schildje voor misdaad en criminaliteit. Voor mij betekend een 1%er is iemand die weet hoe het werkelijk is. Die 1%er verdiend mijn respect opdat dat degene is die altijd klaarstaat voor zijn broeders en zusters en nooit van hun zijde zal wijken als zijn aanwezigheid nodig is. Hoe anders is dit voor het gros van de gewone bevolking.

  Voor alle bikers van Nederland, mijn respect hebben jullie. Ik wens jullie allemaal veel zonnige en vooral veilige kilometers toe in 2015.

  Like

 3. koos schreef:

  is mij het sop in de kool niet waard , je bent wie je bent

  Like

 4. marcel geraeds schreef:

  Respect is volgens mij verboden in Nederland, een eerlijke mening over je gevoel van vrijheid ook, als ik zie wat er in dit land voor respect over is gebleven dit slaat werkelijk alles. Het begint al heel vroeg op de scholen de jeugd weet niet eens hoe het woord respect geschreven wordt, en als ik dan zie hoe onder ons motor rijdend Nederland met respect om gegaan wordt dan kunnen ze zich daar een voorbeeld aan nemen. Maar ook hier willen de raamstaarders een einde aan maken zodat het dadelijk nergens meer te vinden is, dan moeten we ons maar eens gaan afvragen wat de nieuwe regel wordt om vriendschap en vrijheid in het leven te behouden. Maar makkelijk zullen we het die landskannibalen in Den Haag niet maken, om ons dit beetje ook nog te laten afpakken.

  Like

 5. herman vogel schreef:

  Je word niet iemand door de ringen die je draagt of van de teksten op je rug.
  Je bent pas iemand als je dat niet nodig hebt…..
  Wens iedere biker een respectvol en vooral een heel zonnig nieuw motorjaar toe.

  Like

 6. CB schreef:

  Dit is op HDC-Deurne herblogd.

  Like

 7. […] Bikers. De nieuwe helden!. […]

  Like

 8. Bill alias Crazyfrog schreef:

  Een Biker word je niet dat ben je!!ik ben dat van mijn 14de en nu 63 ik heb vrienden en of kennissen in al deze grote mc en nog nooit onwelkom geweest of problemen gehad omdat ik respeckt voor allemaal,eerst de lolmet de bike en tussen ons,dan de rest!!-

  Like

 9. Waarvan akte, we gaan ervoor met ons allen, grtzz Rinse

  Geliked door 1 persoon