Dit gaat ons allemaal aan! Het demoniseren en het in een hoek drijven van motorrijders is een zaak van ons allen. Veteranen. Mensen die gevochten gebben om vrede te krijgen. Worden behandeld als criminelen. Veel motorrijders worden als criminelen weggezet. Maar dat dezelfde overheid die soldaten veteranen maakt, diezelfde overheid die goede sier maakt in het buitenland dank zij de onvoorwaardelokle inzet van onze troepen, veteranen blijft pesten en demoniseren…. Dit moet stoppen. Daarom hier de persverklaring van Veterans MC – Murphy Crew.

Persverklaring Veterans MC

Persbericht Veterans MC Murphy Crew 12 januari 2015

VOC-BedaHet stopt blijkbaar niet. De overheid blijft zonder wettelijke gronden onze activiteiten dwarsbomen in het kader van het landelijk beleid tegen motorclubs. Ondanks rechtszaken, bezwaren en klachten die vrijwel altijd gewonnen worden wijzigt het beleid niet. De overheid toont geen zelfreinigend vermogen. Het enige wat onze overheid lijkt te leren van de nederlagen is dat men telkens een andere insteek kiest en zich beter verstopt achter de private sector in een poging steeds meer het bestuursrecht buiten spel te zetten.
Sinds mei 2014 trachten we een Veteranen Ontmoeting Centrum op te zetten in, onze militaire stad, Breda. De bedoeling is een VOC te creëren waar alle veteranen welkom zijn en zich thuis voelen; en ja, ook de motorrijdende veteranen! Van, voor en door veteranen én zoals bedoelt in de splinternieuwe veteranenwet. Onze mannen hebben de training tot nuldelijns hulpverlener gevolgd, we willen aan alle eisen voldoen en met alle partijen in gesprek.

veteranendagVan meet af aan biedt de gemeente Breda felle tegenstand: politie, marechaussee, omwonenden, eigenaar pand, verhuurder en beheerder worden tot 3 maal uitgenodigd door een stadsmarinier voor een meeting. Wij zijn expliciet niet welkom. De gemeente Breda praat met iedereen OVER ons maar weigert MET ons te praten. Leugens worden over ons verspreid. We worden als zware criminelen weggezet. Als de verhuurder tegen ons wordt opgezet volgt er een rechtszaak en de rechter stelt ons in het gelijk. Vervolgens “handhaaft” de gemeente op basis van de horecawetgeving en sluit ons pand maar de bestuursrechter verwijdert de zegel. Tenslotte is het bestemmingsplan nog aan de orde en dreigt de gemeente met dwangsommen.

Dan krijgen we plotseling, met uitdrukkelijke toestemming van de gemeente Breda, een pand dat wel voldoet aan het bestemmingsplan. Een prachtig pand waar we heel gelukkig mee zijn. Problemen lijken opgelost en enthousiast wordt er bijna 2 weken gewerkt door vele veteranen. 27 december trekken we erin. De verf is nog niet droog als de gemeente op 5 januari laat weten dat we er 19 januari weer uit moeten. De reden is één grote leugen. Vandaag dienen we wederom een bezwaar in en gaan voor de 4e keer in 4 maanden naar de rechter. We moeten wel. Het contract op de oude locatie is 1 januari niet verlengd. Breda zet ons “op straat”.

Wat het meest stoort is dat de gemeente de strijd bepaald niet met “open vizier” aangaat. Men speelt verstoppertje en de sleutelfiguren blijven in de schaduw. Juristen worden als trekpopjes naar voren geschoven en men blijft ontkennen dat het landelijke beleid tegen OMG’s meespeelt. Het is vreselijk frustrerend om te moeten vaststellen dat onze overheid heel oneerlijk kan opereren. Eerlijkheid en openheid zijn ver te zoeken. DE BURGER HEEFT RECHT OP EEN DUIDELIJKE EN TRANSPARANTE OVERHEID!

Integer als wij zijn hebben we niets aan de pers gemeld gedurende 3 rechtszaken. We blijven geloven in de onafhankelijke rechtspraak. Geschillen hoor je in de rechtbank te bepleiten. Maar het moet wel ergens stoppen! We blijven niet eeuwig politiek correct als onze overheid dat ook niet doet. HET MOET STOPPEN!

In de 20 jaar dat onze club bestaat zijn wij nog nooit gelinkt met “zware criminaliteit”. Er is nog nooit een strafzaak geweest tegen onze club of een van onze leden. Antecedenten van onze leden liggen onder het gemiddelde van 17 miljoen Nederlanders. Als de overheid blijft beweren dat wij criminelen zijn dan nodigen wij haar uit met concrete zaken en bewijzen te komen of te stoppen met verdachtmakingen, smaad en laster.

DefileWij houden ons aan de wet! Wij respecteren regels en vertonen aanvaardbaar gedrag. Nu de overheid nog …

Bestuur Stichting Veteranenhuis
Initiatiefnemers VOC Breda
Members Veterans MC Murphy Crew

[Gelieve deze persverklaring in zijn geheel te publiceren. Indien u delen gebruikt, link dan naar de volledige: http://www.veteransmc.com/20150112Persverklaring.pdf ]

reacties
 1. Pieke schreef:

  Ja, heb al 40 jaren een rugembleem van onze toerclub. Draag het helaas niet meer: IN nederland ben je crimineel, in Duitsland proberen de “nette” autorijders je van de weg te rijden en de 1 % neme je je embleem af.
  Zegt me allemaal. zelf geen ervaring met bovenstaande maar desondanks is me de lol om met embleem te rijden over. helaas

  Like

 2. CB schreef:

  Dit is op HDC-Deurne herblogd.

  Like

 3. RonalT schreef:

  Als we de persverklaring nou eens met zijn allen naar de gemeente Breda sturen?
  Schandalig dat dit in Nederland kan. Na rechtzaken verwacht je toch dat de overheid zich aan de regels houdt.
  Maar de overheid is nou eenmaal geen betrouwbare partner.

  Like

 4. Cor schreef:

  Laat mij nou eens een kritische reactie geven. De Hells Angels hebben een lange historie van criminaliteit. De Bandido’s en Satudarah beginnen in ons land ook een bedenkelijke reputatie op te bouwen. Dat kan niemand ontkennen. Was het niet de vz van No Surrender die voortdurend aangaf dat zijn club niet crimineel was en gedemoniseerd werd? Sinds de beruchte camerabeelden waarop leden van die club beschoten worden en zelf ook een gun trekken heb ik die voorzitter niet meer gehoord. Nu over jullie: ik ben de laatste die zal beweren dat jullie crimineel zijn want ik ken jullie en jullie club helemaal niet maar als ik een klein beetje google dan vallen me een heleboel dingen op: exact dezelfde soort emblemen als de Angels, kennelijk dezelfde clubopbouw, overal op google afbeeldingen van feesten waarop (internationale) Veterans in innige omhelzing staan met Hells Angels. Vinden jullie het raar dat jullie in diezelfde hoek worden geplaatst? Jullie vragen er bijna om. En zeg eens eerlijk, hoeveel van jullie vinden het eigenlijk stiekum wel heel erg leuk dat je wordt aangezien voor een 1%? Waarom stel ik die laatste vraag? Omdat de oplossing voor jullie kennelijke demonisering heel simpel is: LIJK NIET ZOVEEL OP HELLS ANGELS. Nou hoor ik jullie zeggen; ik maak zelf wel uit hoe ik er uit zie en dat is waar, vrijheid van meningsuiting en zo maar klaag dan niet dat wanneer je op een OMG lijkt je ook als zodanig wordt behandeld. Er wordt op deze site nogal vaak verwezen naar Parijs en het hypocriete gedrag van politici maar op basis daarvan het volgende voorbeeld: Hoe denken jullie dat iemand die morgenochtend in een Arabisch gewaad en met een Palestijnse sjaal op zijn kop een Franse krantenredactie oploopt wordt behandeld? En dan kan die man nog zo hard roepen dat ie het recht heeft om er zo bij te lopen, iedereen zal begrijpen dat ie bij kop en kont de krantenredactie af wordt gekegeld. Kortom, als jullie als normale burgers/ motorrijders willen worden behandeld, kleed je dan ook zo.

  Like

  • Michiel schreef:

   Je reactie geeft duidelijk aan dat je er geen verstand van hebt. Het hesje is een deel van een persoon en vormt zich in het leven van een motorrijder. Ook geeft zo’n hesje in sommige gevallen bij welke groep je hoort. Dat je dan gelijk de stempel krijgt als crimineel is te gek voor woorden. Stel dat jij van voetbal houd en het shirt of een jas of een petje aan/op hebt..ben je dan een hooligan? Dan nog de aanname dat clubs crimineel zijn. Er zit al jaren een politie macht boven op de clubs om ze te kunnen pakken op criminele activiteiten. Ze komen alleen maar met een paar losse leden waarbij je niet verder komt dan wiet plantages, verboden wapen bezit en huizelijk geweld. Iets wat niet alleen bij motorrijders voor komt. Het enige waar clubs iets aan zouden kunnen doen is het selecteren van hun leden. Een langer traject als prospect zodat je iemand ECHT kent en zodat het nieuwe lid weet wat het dragen van een rug patch betekend, dat het nieuwe lid om de juiste redenen bij de club komt (broederschap,samen komen en motorrijden en niet om stoer bikertje te “spelen”) en dat ze begrijpen dat wanneer je clubkleding draagt je je gedrag altijd koppelt aan je club. Op deze manneer kan de club meer verantwoording nemen voor hun leden. Verder zou het helpen als mensen eens met motorrijders zouden praten ipv over. Ik hoop dat u dan ook eens iemand op de schouder tikt en in gesprek gaat.

   Like

  • phpstolle schreef:

   Of je gaat bij de politie. Ook een “uniform” , wapens, en alle handen boven je hoofd van je ” kameraden” als je je als een totale psychopaat gedraagt. Maar, zijn alle agenten ook slecht?

   Like

  • De controle staat. schreef:

   Beste Cor,
   Kijkende naar je laatste zin,

   Een normale burger?

   Tja.
   Veterans MC
   Zij hebben in het verleden en ook in deze huidige tijd er voor gezorgd dat de “normale burger” rustig kan slapen. Gestreden voor dit Koninkrijk en in verre landen vrienden kwijt geraakt omdat Nederland zijn positie als schoothondje van Amerika niet kwijt wil. En dankbaarheid is er niet.
   Je moet vervolgens dure advocaten inhuren om je te verdedigen tegen die demente Opstelten die het zo druk heeft met de MC’s en het beschermen van zijn pedofiele vriend Demmink dat hij een compleet vertroebelt leefbeeld heeft.

   Godzijdank zijn die Veterans MC mannen niet gewone burgers maar mannen die hun leven willen geven voor elkander.

   Diep respect.

   Like

 5. Emile Hermkens schreef:

  Als oud-secretaris van SOLV ’t Eldershoes voel ik me solidair met jullie protest. Ook ik word/ben afgeserveerd.
  Ik heb nog steeds warme gevoelens aan jullie bezoek aan het veteranenontmoetingscentrum in Hoensbroek en aan de deelname van het chapter Zuid-Limburg aan de viering van het tweede lustrum van ’t Eldershoes. De foto’s bewaar ik met zorg.

  Helaas geldt die solidariteit voor velen alleen maar tot het punt dat jullie bijdrage geëindigd is.

  Like

 6. Willem schreef:

  Als dienstdoend ambtenaar van de overheid zeg ik: vertrouwen in deze, laat me niet lachen. Schande is het””
  .

  Like

 7. phpstolle schreef:

  Beste veteranen. Jullie hebben voor een ideaal het leger gezocht. Jullie zijn om de vrede te bewaken ergens heen gezonden. Sommige waren misschien ook dienstplichtigen.Maar als je met de feiten geconfronteerd wordt, en je merkt dat die veiligheid gewoon kapitale belangen zijn die vaak ook nog ergens een volk hebben onderdrukt en die jij ook als “je vijand” moest bestrijden.
  Ik kan me voorstellen dat een soort minister het benauwd krijgt als hij cohesie merkt, en die is plenty bij motorclubs te vinden, en ook dat zowat alle echte bikers ook heel echt wakkere mensen zijn! Ze doen het in hun broek tegenwoordig. Dus Parijs passeert de revue, een aanval op de vrijheid van meningsuiting, die onlosmakelijk staat met vrijheid van levensstijl.
  One World One People! One for all all for one! Alle clubs in alliantie! Want dit is nu al in de maak sinds enkele dagen terug. En zo werkt het bij hun. Doe allen een extra badge, die van je alliantie! Verdeeld verlies je, verenigd ben je sterk. Lees en word een beetje boos. http://welketoekomst.wordpress.com/2014/10/11/ook-u-bent-binnenkort-een-extremist/

  Geliked door 1 persoon

 8. Richard Onepercenter schreef:

  Tja, eerst meedoen en nog komischer toestemming vragen om in de raad van 8 MC’s te komen en nu huilen dat ze hetzelfde behandelt worden. Heb meer Respect voor de ex commandos en mariniers die toen voor de Aquila Electa kozen. Die vroegen geen toestemming voor hun colors en 1% emblemen.

  Like

 9. Hans Dekker schreef:

  Houd de (rechtvaardige) strijd vol! Genoeg hebben we van de betutteling. Genoeg!

  Like

 10. florens schreef:

  je leven geven voor het het rijk dat wel , maar respect geven doet het rijk zeldzaam .
  laatstaan je in het gelijk stellen.

  Like

 11. De Gier schreef:

  Artikel net gedeeld op FB. In alle eerlijkheid heb ik een ambivalente relatie met de MC’s, maar voor de Veterans MC gelden andere criteria. De club bestaat uit veteranen die hun sporen hebben verdient in het verdedigen van ’s lands belangen in het buitenland. Daarvoor geldt in de eerste plaats respect. Dat ze ook voor hun colors de nodige selecties aanhouden, is aan de MC. Maar voor de eervolle energie die is gestoken in het aantrekken, opknappen en uitbaten van het veteranen huis (VOC) verdienen ze onze politieke steun. Dus de gemeente Breda moet direct stoppen met het MC pesten, Veterans MC een faire kans geven om het pand verder te ontwikkelen en open te stellen en eventueel overlast van motoren voor buurtbewoners zoveel mogelijk beperken. Tot dat het tegendeel is bewezen, zie ik niet in waarom dit nobele plan nu al in de kiem wordt gesmoord. Koud water vrees, politiek kop-in-het-zand stekerij. Dat is wat gemeente Breda nu doet. Ik hoop dat de rechter Veterans MC in het gelijk stelt zodat ze echt kunnen starten. Veel nulde-lijns hulpverleners staan klaar om met onze veteranen in contact te treden. Wat kan daar in Godsnaam op tegen zijn. Sterker nog, onze lokale en centrale overheden zouden dit juist moeten supports ipv te dwarsbomen!

  Like

 12. wilma schreef:

  Schandalig overheid ga je schamen, geen woorden voor,…. Bah bah,..

  Like

 13. Carl schreef:

  Het moet inderdaad afgelopen zijn , wij hebben jaren lang ons land gediend, daarna allerlei overheidsfunctie’s bekleed, met een goed geloof in de overheid die nu ons aan alle kanten dwars zit.
  Een schande 😦

  Geliked door 1 persoon

 14. herman vogel schreef:

  Het demoniseren, discrimineren en wegzetten van minderheden in onze samenleving is iets waar deze overheid erg goed in is. We mogen als motorrijders al blij zijn dat we ons paspoort nog niet hebben in hoeven te leveren.
  Zolang angst regeert en Mark Rutte naast Benjamin Netanyahu voorop loopt in een mars voor vrijheid, gelijkheid en democratie, zullen motorrijders niet gezien worden…
  http://hermanvogel.nl/angst-regeert/

  Like