Iedereen wil sterker dan de reus zijn. Want… als je de reus kunt omgooien, dan ben je sterker. Denk je…. Mijn grootvader,een zeeman, leerde me al vroeg dat er altijd mensen zullen zijn die denken gevallen reusdat ze beter zijn dan jij. Het spreekwoord “hoge bomen vangen veel wind” ken je vast wel. Heel vaak denkt iemand die dan zo’n hoge boom omhakt dat hij beter, sterker, intelligenter is. Maar in feite ben je niks anders dan een gewone houthakker die dus net een bijl kan vasthouden. “De reus omgooien” (figuurlijk) is ook zoiets. Ook al sla, schiet of steek je hem van achteren neer, je bent toch diegene die hem heeft omgegooid. Dus ben je beter. Denk je…. Maar eigenlijk ben je gewoon een lafbek die alleen van achterlangs durfde te komen. Een hakkerwannabee reus, een lege huls. Ze zitten overal. Vaak op social media, waar dit soort lafaards zich kunnen verschuilen achter allerlei identiteiten. En ze stoer van achter hun toetsenborden van alles denken te kunnen zeggen. Ze bedreigen, schelden, manipuleren en netwerken net zolang tot ze “de reus” hebben omgegooid.

Zo komen we ook steeds meer motorrijdende groepen tegen die driedelige rug patches dragen. Er duiken op de meest vreemde vesten MC functiepatches op. Founder, first one, first five, sgt at arms (van een clubje met twee leden) president (van hetzelfde clubje) original en ga zo maar door.

We hebben er nooit een geheim van gemaakt, onze redactie bestaat uit Bikers. Er zijn MC leden bij. (ja, het zijn net mensen, die Dutchbikers) Die MC leden hebben veel moeite moeten doen om full member te kunnen worden van hun club. Ze hebben veel geïnvesteerd. In tijd, moeite, werk, geld. Ze zijn hangaround geweest, hebben in die periode van hangaround de club en de mensen leren kennen. En de leden hebben de hangaround leren kennen. Zo wordt van twee kanten naar je inzet gekeken. Of jij bij die club wilt en of de club jou erbij wil. Later word zoiets serieuzer als een hangaround een prospect wordt. Je krijgt je MC patch en meestal de onderkant van je driedelige rugpatch. Je bent dan door de club en de leden geaccepteerd en je “proeftijd” (we gebruiken dit woord als voorbeeld) gaat nog een tijd door. Er wordt meer inzet gevraagd van je. Meer verantwoordelijkheid gegeven. Je werkt harder, doet clubtaken waar nodig. Je sjouwt en bouwt, tilt, verft, je helpt binnen de club. En gedurende dat proces leer je jezelf om met juist die club en met juist die mensen te leven. Voor de rest van je leven normaal gesproken. En dan komt de dag dat je “Full Member” wordt. Je mag het clublogo èn de naam van je club op je rug dragen. Dat heb je verdiend. Je bent thuis. Jouw club en je broeders geven je het vertrouwen om het clublogo op je rug te dragen. Dat bescherm je. Dat draag je waar je maar kunt, het laat zien waar jij trots op bent. Waar jij hard voor gewerkt hebt.

baretDe driedelige rug patch met de bijbehorende MC patch is sinds het ontstaan van de motorclubs in Nederland exclusief geweest. Hij moest verdiend worden. Alleen leden van een MC droegen de letters MC. In Nederland beschermde de raad, samengesteld uit leidinggevende mensen van de MC ’s in Nederland de driedelige rugpatch en de letters MC. Je kon het niet zomaar effe op je rug plakken. Deed je dat wel dan had je een probleem. Ook functiepatches en namen werden exclusief door MC ‘s en door clubs die direct gelieerd aan MC ‘s waren gedragen. Deed je het toch, dan kon je op minimaal een stevig gesprek met een MC rekenen. Het is net zoiets als een groene baret. Die kun je op je hoofd zetten maar het maakt dan geen commando van je. Je bent dan gewoon een vent met een groene baret op je kop. Niks meer dan dat.

Die bikercode is aan het devalueren. Iedere groep die motor rijdt koopt in deze tijd een driedelige rugpatch en plakt backpatch 3deligrespectloos ook nog eens de MC letters op hun rug. Betaal je contributie en hoppaaa, je bent zomaar ineens net zo als de MC ‘s. Je krijgt zomaar ineens het respect waar tientallen jaren mannen keihard voor gewerkt hebben. Want het publiek ziet het verschil niet.  Geef respect, dan krijg je respect is door veel mensen persoonlijk aangepast tot koop respectloos een driedelige rugpatch en lijk op een biker.
Plak wat je wil op je vestje aan titels, maakt niets uit. We zagen onlangs zelfs iemand met een nagemaakte Filthy Few frontpatch lopen pronken. (Google maar eens op die naam)

Sinds respect door Hyves onder een knoppie werd gezet, denkt iedereen dat je respect kunt krijgen door een druk op de knop. Elke zielige respectloze eikel die zijn contributie betaalt en op een motor rijdt noemt je ineens Bro. Omdat je ook op een motor rijdt. En vrouwen zijn ineens “Sis”. Zomaar, zonder enig respect. Omdat ze je denken te kennen of op een motor zitten. (Ik ken er drie die ik “sis”noem. Dat blijft zo.)

Het respect is aan het verdwijnen. Praten doen we via whatsapp, als je van een facebook wordt verwijdert vergaat de wereld en geldt dat als een zware belediging en respect heet tegenwoordig “vind ik leuk”.  Het wordt te pas en te onpas gebruikt. Als een biker een foto van zichzelf op een sociaal medium zet, zetten tientallen, soms honderden loze figuren er “respect” onder. Respect voor wat? Voor die foto? Voor het plaatsen van die foto? Respect voor de persoon op de foto toon je altijd face to face.

Respect verdient een mens. Dat zit niet onder een virtueel knoppie. Je moet iemand zijn die met daden, zijn wezen, zijn karakter en zijn gevoel respect heeft gegeven aan anderen. Je helpt. Je bent eerlijk, je roddelt niet, steelt niet. Je laat niet over je lopen, je zegt wat je doet en daarna doe je wat je gezegd hebt.

De driedelige bikers rugpatch is gemeengoed geworden. Iedereen wil ineens zo stoer als Jax zijn omdat ze op TV de serie “Sons of Anarchy” hebben gevolgd of zo. Bedenk wel dat je met je gekochte patch voor gek loopt. Je bent niet wie je denkt te zijn. Je colours zijn niet verdiend maar je kreeg ze cadeau bij een pakkie boter. Als idioten denken dat de echte wereld op TV te zien is. Als mensen denken dat ze echte mannen worden door een driedelige biker rugpatch te kopen in de winkel en die op hun vessie te naaien. En dat ze dan alleen nog een motor onder hun kont moeten schuiven om zich Biker te kunnen noemen. Laten we het netjes houden, dan hebben die mensen het verkeerd.

Ter verduidelijking, iedereen moet zelf weten wat hij/zij op zijn/haar rug/borst naait. Wees in elk geval dan niet verbaasd als je ter verantwoording geroepen wordt door iemand die keihard gewerkt heeft voor zijn cut/colours.

Wat denk jij? En hou het netjes.

reacties
 1. Erick van der lingen schreef:

  Hallo, ik heb groot respect voor de MC’s.
  Ik zal ze dan ook nooit bewust beledigen.
  Ik heb na vele jaren gehandicapt te zijn eindelijk een HD kunnen kopen en kan er nu weer op rijden.
  Ik heb van mijn vrouw als verrassing een HOG patch op mijn motorjack gekregen. Het is alleen maar dat er Harley owners Group opstaat. Verder geen andere verwijzing naar een MC.
  Mag dat eigenlijk zomaar?

  Mvg Erick van der Lingen

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Als je die patch gewoon gekocht hebt, mag dat. Wel zijn er verschillende HOG clubs, ga er eens langs Erick. Je zult er een hoop aardige mensen vinden.

   Like

 2. the Legend ... schreef:

  alweer een dode : BINNENLAND Een 72-jarige man uit Den Haag is overleden kort nadat hij dinsdagavond was gearresteerd door de politie. Na onderzoek van de Rijksrecherche bleek dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Dat meldt het Openbaar Ministerie aan persbureau ANP vandaag.
  De man zorgde dinsdagavond voor overlast in het centrum van Den Haag. Toen de agenten hem controleerden, bleek dat hij gezocht werd. Ze hielden hem aan, vervolgens werd hij onwel. Hij heeft een hartinfarct gehad, bleek woensdagavond uit sectie op zijn lichaam.

  JAJA HET ZAL WEL…….

  nou de politie is goed bezig om net als sommige MC zich goed te profileren naar de maatschappij toe , en zo geen respect meer krijgt. word tijd dat de selectie aldaar ook eens strenger word…. gelukkig wel MC clubs pesten bij ride outs en de ene bekeuring na de andere uitdelen .

  NOG EVEN EN IK SLA VOOR DAT DE POLITIE OOK MAAR EEN HESJE AAN TE GAAN DOEN…

  EN RESPECT VOOR DE MC DIE HET WEL GOED DOEN… EN ALLE ANDEREN MCV KEEP ON RIDING.

  Like

 3. green schreef:

  nou ook bij BACA Nederland moet je hard werken voor een rug patch al is dat niet persee 3 delig maar wel een hele eer en hard werk als je hem verdient, en trots dat je onze kinderen in NL mag helpen en steunen in de strijd tegen het kwade. En daar mag je als lid dan ook trots op zijn. Daar mogen sommige mc nog wel eens een voorbeeld aan nemen, een proeftijd van 1 jaar. En een jaar is ook een jaar!! Ik hoop dat er ook MC zijn die deze club respect toont en een warm hart toedragen en hun steunen. Want voor deze jongens is geweld geen optie, Dat kan soms erg frustrerend zijn toch knap, want er zitten ook ex mc leden bij . omdat dit direct na 2 jaar exit betekend en dat je je patch inlevert want je krijgt dan geen bewijs van goed gedrag… En overal heb je rotte appels.

  Like

 4. ikke schreef:

  Zo lang er 1 prospect of member van een MC geen motor heeft of (laat ik het ongeloofelijk belachelijk laag houden) geen 2000 km per jaar met de motor rijdt, dan is dit clubje de benaming MC onwaardig. Vergeet niet waar de M voor staat.

  Zo lang er 1 full member van de ene MC zo maar over gaat naar de andere club, dan is deze persoon zijn colors onwaardig. Weg lopen van je colors in plaats van er voor de knokken (figuurlijk) ??!!

  Zo lang er 1 afrekening binnen een MC gebeurt, dan is dit clubje de benaming MC onwaardig. Waarvoor dient die prospect tijd dan?? Wat betekent dat broederschap?

  Zo lang er 1 member van een MC een motor steelt (van gelijk wie), dan is dit clubje de benaming MC onwaardig. Hij zou verdorie moeten weten hoeveel waarde een motor is voor een motorrijder !!

  En die onwetenden die met S.O.A. batches rond lopen, leg hen even uit hoe het in elkaar zit want ze weten het waarschijnlijk niet. Maar ze zijn niet het echte probleem binnen de MC’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Mr 81 schreef:

   ja net als bij Satudarah , broeders zijn het daar, laat me niet lachen, de een slaat de ander omdat no contact is no contact, spreken mag je niet dan krijg je een tweede klap,,achteraf bleek de man toch de waarheid hebben gesproken en was het een misverstand.. pfff Brothers lees verder!!

   Maar wel aan tafel gaan zitten met niet Brothers de banditos Aachen, en die wel hun woord laten doen en een grote mond laten opzetten, en geen klappen krijgen… huh?? En dan even zeggen nou we zijn er al en zijn open, ja ze zijn achterlijk bij Banditos , wat een gesprek over niks dan. waarom dan praten???
   En die gast van trailer trash…. ja ik dacht dat het net als in de film was 1 keer schieten 9 mm en ze gaan neer. .. maar ik schoot wel 11 keer op hem en hij bleef staan… WTF eh nee pannenkoek 9 MM heeft geen stop kracht maar doorslag, wil je stopkracht koop je een 45’er of een 38 special dan gaan ze wel bij het eerste woordje pang neer..

   een brother mag best zijn woord doen, en pas bij 99 % zekerheid exit maar bij die 1% zekerheid van de waarheid even naar je brother luisteren hij heeft er hard voor gewerkt,
   en vervolgens in Duitsland verraden worden door 1 bad pres en compagnon ( informanten van de cops) , goed dat deze mensen wel gerespecteerd werden hahaha, en die arme man in het begin (brother) die krijgt klappen, en bij deze hadden ze het mis..

   en sla klap op de vuurpijl,,, in je auto stappen en even je gun uit je tasje halen zodat heel Nederland het kan zien…. ik word gek.. Je zou je toch bijna schamen dat je deze mensen een 3 delig Col laat dragen en zich MC mogen noemen,,, wat een slechte organisatie, waar blijkbaar alleen de niet echte bad standers klappen krijgen, en de rest van de echte foute gasten binnen de club en of BD de hand boven het hoofd word gehouden.

   En dan trots je docu soap op je site zetten waarin je Brothers met wapens spelen , opscheppen over een achteraf een vergissing met een 9 mm waarbij hij niet neer ging, ( trailertrash is nu aparte MC geworden), en leden die de boel echt verlinken ( in hoge functies) pffffff

   Die Satudarah heeft toch even de MC wereld helemaal bij de burger door de slijk gehaald, sinds dien hoor ik alleen nog maar slechte woorden.

   zelfs dat BACA heel veel werk moet verzetten ( terwijl is geen MC) om nog een ride voor een kind te organiseren, omdat ze met een vestje aan rijden, gemeente aanschrijven, politie inlichten, persoonsgevens afgeven, aantal aanwezigen bij ride out. enz enz.. voordat er toestemming komt.. kom op SD dit is de slechte verschijning ooit naar de buitenwereld toe. Als de raad nog was mochten jullie wat mij betreft Exit als MC.

   Like

 5. E.D schreef:

  Effe een vraagje aan de redactie wat wel en niet kan, ben erg benieuwd naar de antwoorden.

  Ik heb zelf bij een MC gezeten, ben er weggegaan omdat ik mij bij nader inzien niet helemaal in kon vinden. Hoe wat en waarom doet er even niet toe, maar ik ben er uiteindelijk met redelijk goede verstandhouding weggegaan. Ik beschouw mezelf als een echte biker, voor mij is motorrijden een grote passie en ik zie mijn motor als een verlengstuk van mijn persoonlijkheid. Het staat voor mij symbool voor ultime vrijheid en onafhankelijkheid.

  Echter, als echte biker vind ik het ook mooi om het een en ander op mijn vest te naaien ondanks dat ik niet meer bij een MC zit. Ik vind namelijk, zolang je geen collors van andere MC’s draagt of collors die er erg veel op lijken, en niet de MC patch draagt, geen probleem moet zijn om alleen een three patch te dragen. Ik vind het namelijk verschrikkelijk lelijk om een rond ding op mijn rug te dragen.

  Ik zou graag willen weten, of volgens jullie wel een three patch gedragen mag worden, maar dan zonder MC patch? En of je frontflash balkjes mag dragen, uiteraard zonder functie/titel benamingen, plaatsnamen. En hoe zit het volgens jullie met het dragen van de 1% patch? Het dragen van deze patch heeft voor mij ook een speciale betekenis, mag ik volgens jullie deze wel of niet dragen?

  Laatst een discussie gehad met een oud clubgenoot hierover, uiteindelijk kwam het erop neer dat hij ook niet precies wist wat volgens de MC protocol wel en niet kan. Ik hoop dat er hier oude rotten bij zitten die mij kunnen vertellen wat wel en niet kan volgens jullie kan.

  Mvg,

  E.D

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Beste Ercan
   Zoals we al eerder uitlegden, zijn wij niet de spreekbuis van de Motorclubs in Nederland. Wat wel kan en wat niet kan of -mag is club related. Een Three Piece kan volgens onze oude rotten niet. Dit omdat je op afstand wel kunt zien dat er een three piece gedragen wordt maar niet of er MC naast zit. Om verwarring en misverstanden te voorkomen kan, volgens onze oude rotten, een three piece niet. Een 1% patch moet je kunnen waarmaken. Maar ieder geeft een andere betekenis aan deze patch. Alweer om verwarring te voorkomen is het advies van onze oudste rot om, als je geen 1%’er bent, deze patch niet te dragen. Je kunt uitstekend 1%’er zijn zonder patch. Als je een 1% patch erft of een 1% ring of hanger, mag je die dragen. Aldus onze oude rot. Maar je zult wel steeds moeten uitleggen waarom je die patch draagt. Alhoewel de meningen over de 1% patch in de motorwereld daarover zeer verdeeld zijn. Aldus onze oude rot(ten). Maar, nogmaals duidelijk, wij zijn niet de spreekbuis van de clubs in Nederland, we zijn een opinie website. We hebben een mening en onze redactieleden zijn tevens clubleden. Van verschillende clubs. Dus de meningen verschillen evenzo.
   Groet
   Robert Hageman. (1 van de oude rotten)

   Like

  • E.D schreef:

   Ik kan het toch niet laten om over deze onderwerp een mening te geven. De schrijver van deze topic meent aan de manier van schrijven, dat alleen mensen die lid zijn van een colour club het voorrecht hebben om zich biker te noemen. Wat maakt jouw een biker? omdat jij bij een colour club zit? Je kan wel schrijven dat mensen lafbekkend vanachter de computer commentaar geven maar wat doe jezelf dan? Het probleem met mensen in de zogenaamde MC wereld, is dat ze grootheidswaanzin beginnen te krijgen en denken dat zij de voorecht hebben om wetten en regels te maken voor andere motorrijdend Nederland. Ik zeg bewust colour clubs, omdat het echte MC zijn, veelal nauwelijks nog aanwezig is bij de grote clubs. Daar waar de rode draad, motors, motorrijden en de bikerslifstyle moet zijn, zie je dat hiërarchie, imago uitstraling en machtsvertoon de grote overhand heeft. En geloof me, ik heb ook een aantal jaren meegelopen in deze wereld en ben ook lid geweest van een grote MC en weet echt wel waarover ik praat.

   Wat ik in die jaren heb gezien, is dat de colour clubs om alleen maar in aantal wil groeien, broekenpoepers werft. Jongetjes die helemaal niets met motoren en motorrijden hebben, gaan zich ineens biker noemen, omdat ze bij een MC zitten en een leren vestje dragen met colours erop. Zij mogen zich wel biker noemen en de echte biker, die hart en ziel heeft voor zijn motor en het hele lifestyle heeft, mag zich geen biker noemen en moet oppassen hoe hij zijn patches wil dragen? Een grote bek kunnen trekken, omdat ze weten dat ze een grote gevaarlijke broeder achter zich hebben staan, mischien wel met een criminele achtergrond. Er zitten heel veel jongens bij die verplicht, let wel, verplicht hun motorrijbewijs en motor halen om fullmember te kunnen worden en blijven, maar hebben veelal niets met de motor en mogen zich ineens biker noemen. Ik lees stoere verhalen over reuzen en zeemannen, Hoezo reuzen? Hoezo arrogantie? Wat zijn wij dan, mensen die niet bij een MC zitten? Kabouters?

   Ik hoor ook veel het woord respect vallen, je geeft zelf nota bene aan dat deze woord veelal zonder betekenis in de mond wordt genomen, ben ik helemaal met je eens.Maar jezelf verwacht wel respect omdat jij colours op je rug hebt, waarom zouden mensen daar respect voor moeten hebben. Er is niemand die je verplicht om het hele traject te lopen om fullmember te worden, deze keuze maak je toch zelf? Waarom verwacht van een buitenstaander dat die respect moet tonen voor iemand die colours draagt? Denk je nu echt dat mensen die buiten de colour club wereld, die een three patch op de rug dragen, dit doen om respect te krijgen? Respect, respect, respect, je wordt er inderdaad mee doodgegooid op elke social media van de bikerswereld. Wanneer kun je respect krijgen? juist, als je deze ook geeft ipv afdwingt. En wat is respect? respect geef je aan iemand die zich maatschappelijk inzet, bijvoorbeeld door vrijwilligers werk te verrichten voor een goed doel, iemand die dankbaar werk verricht zoals werken in de zorg, respect tonen aan mensen die ouder zijn dan jezelf, respect geven aan mensen die de minderbedeelde in onze maatschappij helpen enz enz….

   Het is ook te zot voor woorden dat andere voor je gaan bepalen wat je wel en niet op je vest mag dragen. Waarom zoveel heisa maken om zoiets zinloos? Zolang je niet met andermans club pathes gaat rondlopen, functiebalkjes, plaatsnamen en MC patches gaat dragen terwijl je niet bij een MC zit, moet dit helemaal geen probleem zijn. Een ware colour club biker zou zich ook helemaal niet hoeven te storen over deze onderwerp, want hij weet dat de colours die hij draagt verdiend zijn en dat deze horen bij een gevestigde MC. Waarom dan moeilijk lopen doen over bv iemand die een eigen gemaakte three patch op z’n rug draagt? Hij vormt toch geen gevaar voor de club? En is toch zeker geen concurrent? En laten we het alsjeblieft niet hebben over respectloosheid, hoezo, die desbetreffende persoon heeft jouw toch niet gedwongen om het hele traject te lopen om je colours te krijgen en om uiteindelijk fullmember te worden bij je club? Die persoon loopt toch niet met jouw colours rondt? Wat is het probleem? Die van jouw wordt colours genoemd omdat je de club patches met jouw inzet heb verdiend en die andere gozer die gewoon een onbekende eigengemaakte three patch draagt, heeft gewoon een three patch op zijn rug, niets meer en niets minder. Wat is het probleem?

   Mvg,

   E.D

   Like

  • Remko Klein schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens E. D.
   Met name daar waar het “echte bikers” en het claimen van een eventueel “recht” wat een MC lid zou hebben.
   Keurig verwoord!!

   gr. Remko

   Like

  • call me .... The Legend... schreef:

   ja ed gelijk, leden werven, (Brothers ) en hard werken ja en nee, ik ken ze ook mensen bij 81 zonder M rijbewijs en zonder motor. en ja ook mensen die binnen 3 mnd 3 delig dragen, en dan het alles ergste , waar ik ook niks van snap is het overstappen van de een naar de andere club… of je blijft trouw tot aan de dood voor je club, of je stopt en thats it, maar dat getuigt wat er aan de hand is momenteel, Clubs hebben leden nodig en veel Zeker als MC oorlog voeren, Dan krijg je verkeerd volk in je club die je naam in no time kapot maken, Niks Brothers meer en Trouw naar de club, er worden leden geworven bij club supporters (voetbal) huh?…street gangs enz.. ik begrijp de oude MC rotten maar al te goed, En snap ook dat ze er maar wat van Balen, where are the good old times, niks na half jaar van HA naar NS, Bij de HA in kerkrade moeten zelfs mensen uit west NL komen opdagen om de groep te vullen,, en geloof het of niet ze zitten in Kerkrade duidelijk verlegen op mensen dus nemen ze een ex pres BD op in de club,,, Ex crim zonder motor of rijbewijs , waarvan half kerkrade weet dat ze niet deugen… tja ja feiten feiten.

   dit laat maar weer eens zien wat er speelt momenteel in de MC wereld. geen Controle meer slechte organisatie,, geen overzicht meer over je leden ( te veel te snel aannemen , minder hard werken ervoor, ) Dat is wat SD is gebeurt in Germany,, presidenten die loopjongens van de cops zijn… selectief zijn… daarvoor was het vroeger zo belangrijk je te bewijzen,, je werd ook meer gescheckt en een oogje in het zeil gehouden,, wie is het ,, wat is het ,,, is hij een echte brother of niet… daar short het nu echt aan… geen motor rijbewijs en geen motor geen lid of überhaupt niet binnen komen… no prospect…

   mensen zelfs BACA mcv niks 3 delig niks MC (verplicht motor) jaja het is echt zo… die zorgen nog voor structuur….en background checks.. Dit is nog eens een oldschool motorclub wat mij betreft… ok ze moeten ook selectief te werk gaan anders heb je zo Benno L naast je rijden op weg naar een beschadigt kind,, en dat wil je niet,,

   Maar goed Benno L rijd ook geen motor maar goed ook,, Mensen die geen motor hebben of rijden hebben niks te zoeken in een MC wereld punt!! en ga je exit is exit en niet van de een naar de andere club… (trouw aan je kleuren blijven) niks makkelijk verdienen,, dan stap je ook makkelijk over,,, ik zou gek zijn als ik bloed zweet en tranen voor mijn club heb gegeven en mijn kleuren,, en dan even zo maar naar NS overstappen… daaaag,, dat doe je niet als je er echt hard voor gewerkt hebt,,, en deze term lees ik vaak hier respect hard werken bla bla,,, dat is wat het volk ook ziet ,, en daarom het niet meer zo nou neemt en een 3 delig clubje begint,, met het moto waarom niet de echte OMC zijn toch ook niet meer serieus bezig ,,, het volk leest en hoort ook dat er MC leden zijn zonder motor , en snel overstappen,, er zijn zelfs oude rotten die het slechte voorbeeld hebben gegeven naar de maatschappij toe,, Neem Otto van HA naar NS .. dan de raad op heffen.. omdat SD toch maar doet wat zij willen,,, tja MCers dan vraag je er om dat mensen gaan zeggen ja dat kan ik ook, en misschien nog wel beter,, en voor dat je het weet loopt half Nederland met een colour…… Dus hoor op met zeuren over respect tonen en dat niet iedereen een colour mag dragen,,, Dat alle OMC eerst maar eens gaan herstructureren , en weer oldschool worden en de regels aanscherpen.. dat het volk de maatschappij weer respect krijgt…. hoe kun je nou respect krijgen oals bv voor Satudarah die hun eigen Brothers op de bek slaan,, en verraders in een club hebben zitten…. Jezus de maatschappij heeft Angst dat is het,, en tussen respect en angst zit een groot verschil… respect verdien je door jezelf te zijn en iemand te zijn en inzet te tonen,, gewoon mens te zijn ,, en geen rand debiel die zijn wapen even in de auto checkt (Zie soap film SATUDARAH ) zo iemand verdient toch geen respect voor zijn CL, terecht angs ……

   Van mij krijgt ieder mens respect die zich ook zo naar mij toe opstelt. respect moet je nou eenmaal verdienen,, en angst en paniek zaaien is easy… ga maar op de zondag markt zwaaien met een pistool of bedrijf cafe eigenaren of pers ze af met geweld… (angst)

   En het mooie is dat media ook veel doet ,, neem de Cops hier in NL en USA Jezus iedereen wurgen , afknallen, meisje achter in de politie auto verkrachten,, gisteren een jongen geboeit achter de motor aan laten rennen…WTF ,,, de burger krijgt ook voor die gasten minder respect,, angst krijg je bijna voor die cops,,,ze moeten net je helpen… Ik bel nog liever mijn opa om iets te laten oplossen dan de cops,, opa weet wel raad die komt nog uit de goede oude tijd van respect verdienen door hard te werken…..

   een vriend van me liet zijn hond eens zien aan me en riep wat tegen hem ,,, nou het beest zeikte bijna onder zich en kroop zo wat onder het tapijt in,,, hij zei :” zie je die hond heeft respect voor me”. nee l.u..l angst heeft hij,,,, weet je welke honden respect tonen voor je als je net als een roedel voor ze bent een leider … een goed getrainde herdershond op de wei die op elk kommando naar je luister das pas een hond die respect voor je heeft als baas en plezier in zijn training heeft… maar dat kost tijd ( bloed zweet en tranen).. wie hem snapt hou hem vast.. je bent een oude MC rot,,,

   Maar goed wat je zaaid zal je oosten…..

   Ik vind bij a dat alle oude rotten uit de MC wereld zich samen moeten pakken en een nieuwe MC moeten op richten MC oldschool…. genoeg geschreven,,, ik ben het kwijt dank je voor wie zich de moeite heeft gedaan om deze lap tekst te lezen,, ik veroordeel niemand en wil zelf ook niet veroordeeld worden,,, ik verwacht begrip,, en een kritische kijk op dit thema MC.

   . EN NEE BEN GEEN BRO MEER DIEN OOK GEEN ANDERE CLUB MEER OMDAT IK WEL NOG OLDSCHOOL BEN EN ERUIT BEN GESTAPT OMWILLE MIJN EIGEN REDEN DAT DE MC WERELD OP ZIJN KOP STAAT EN NET OMDAT IK MERKTE DAT MENSEN GEEN RESPECT MEER HADDEN MAAR ANGST EN ONBEGRIP EN RESPECT SLA JE ER NIET ZO MAAR IN,,, OF EVEN MET 30 man aan komen rijden,, das machtsvertoon en heeft niks met respect te maken………………. ik wens u allen een fijne morgen toe……….

   grtzzzz

   Like

   • call me .... The Legend... schreef:

    ben door mijn dislectie hier en daar punten en komma’s vergeten sorry… wat dom van me….. pffff..

    Like

   • dutchbikers schreef:

    Iedereen mag hier zijn zegje doen. Ook iemand die zich “The Legend” noemt. Van je achtergrond informatie klopt niks helaas. Maar jij denkt dat en mag dat zeggen. We zijn het niet met je eens, “Legend”. Maar we zullen je recht om je mening te uiten altijd verdedigen.

    Like

    • the Legend schreef:

     yo wat jullie willen, ik hoef maar een naam te hebben , en ja the Legend haha ik kan er zelf om lachen.. en goed dat jullie zo reageren over mijn achtergrond informatie ik vind het prima als deze als niet kloppend word aangegeven, (das ook de bedoeling) want idd deze background info kunnen jullie niet hebben of jullie moeten van de recherche zijn en dan nog niet, ook mijn oude roadname ga ik natuurlijk niet prijs geven . alleen wat kennis en weetjes zolang ik weet wie en wat en hoe vind ik het best. Iedereen kan hier mee lezen en ja ik ben niet van gisteren… dus das niet zo moeilijk te raden… en als jullie old or new bikers zijn dan snappen jullie dat!

     en waarom helaas????? willen jullie het dan echt weten… huh…toch niet om te melden aan je meerdere haha.. als je hier een topic begint ja dan mag je ook verw8ten dat er ook wel eens woorden vallen die niet iedereen in de mond durft te nemen.

     En ik blij dat jullie dat waarderen en ook posten, en dat meen ik. ik trek jullie bijna in twijfel als jullie veel over me willen weten…😜

     jammer jammer je kan en mag niet alles weten.. behalve mijn pincode 😎 ” neem alles maar met een korrel zout. en zie er maar de humor van in. de waarheid zit meer in het verhaal van me, meer dan in mijn achtergrond.. .😜

     toch leuk dat jullie even reageren!! en dank dat jullie mijn recht verdedigen. veel suc6 met je of jullie colum hier… ik heb verder niks meer te melden..

     grtzzzz

     Like

 6. Corge G schreef:

  Geacht pannel,

  Ik schrijf deze reactie omdat ik denk dat we niet allemaal tot de (Elite) kunnen en willen behoren. Ik rij sinds 1988 motor en ben gewoon gestart op een Suzuki 400 GS, denk dat ik in totaal een kleine 90000 km op de motor gereden heb.

  Ik ben van mening dat je voor de juiste klus ook het juiste gereedschap moet gebruiken. Heb zelf drie motoren waaronder een Honda pan European een echte tourbak, Ducati 750 voor als je snel wil rijden met een mega wegligging, en er is natuurlijk maar een motor als je het over geluid en uitraling hebt, allemaal jaren negentig.

  Wat mij vooral verbaast is waar we het hier allemaal over hebben en wat we daarvoor moeten krijgen. Ik hoor iedere keer respect, respect voor leden van een Motor Club, met dan wel of niet drie delige logo’s (patches). Dan wel de respect-verhalen over Groene, Rode, Zwarte Barretten met Anker.

  Begrijp me goed ik weet dat je voor deze logo’s, Barretten een prestatie moet neerzetten. En dat als men over veteranen spreekt in het leger, dit militairen moeten zijn die in een oorlogsituatie hebben gediend.

  Persoonlijk zit ik niet bij een Motor Club en heb ook niet bij een van deze eenheden gediend. Ons clubje motorrijders bestaat, uit gasten die ook al langere tijd motor rijden en waar we zo nu en dan nog eens een tourtje samen maken.

  Als militair was ik (maar) een Gele Rijder, voor die het niet weten “Dit is de Artellerie eenheid die de saluutschoten doet bij officiele gelegenheden”. Na mijn dienstplicht overgestapt als Technisch Specialist. In totaal ruim zes jaar in militaire dienst gezeten waarvan een jaar in Duitsland. Ik ben in Nederland in een vechtpartij terecht gekomen omdat ik militiar was, wat mij vier weken ziekenhuis heeft opgeleverd. Dan wordt je nog steeds niet uitgenodigd op veteranendag.

  In wat voor wereld leven wij? Als ik tijdens een rit stop langs de weg, dat ik met mijn japjes, kort geknipt haar, zonder baard en zichtbare tattoos of club logo’s minder respect verdien dan met mijn Harley met alles erop en eraan.

  In een intervieuw met een Amerikaanse marinier heb ik eens een uitspraak gelezen: je vecht niet voor je land, je vecht niet voor je eenheid maar je gaat door het vuur voor de man die naast je staat.

  Ik stop voor iedereen die met stukken staat, ik groet iedere motorrijder of deze nu op zijn Motorscooter of een vette Harley rijdt, lid is van een club of niet en ben er vast van overtuigd dat je alleen maar respect kunt krijgen als je het ook toont.

  Respect voor alle annonieme motorrijders die het gewoon leuk vinden om te rijden.
  Cees Gelderman

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Goed verhaal Cees.

   Like

   • Duncan schreef:

    beste Redactie,

    ik heb met een clubje vrienden een duikteam opgericht en hebben wat truien laten drukken die wel lijkt op een 3 delige patch… had echt totaal geen idee dat dit zo’n issue is. We hebben er geen MC of functies op staan of zoiets. Is zo iets wel acceptabel?

    Like

    • dutchbikers schreef:

     Beste duikert.
     we zijn niet de spreekbuis van de motorclubs in nederland, we kunnen hier dus niets over zeggen. Het beste kun je naar een club gaan en de driedelige patch laten zien en het daar vragen. Of maak een eendelige patch (schuif de drie delen tegen elkaar in 1 nieuwe patch) dan zit je altijd goed.

     Like

 7. De controle staat. schreef:

  Leven en laten leven motorrijders. De een vind 1000 km per jaar genoeg en de ander rijd door weer en wind. De collorclubs en hun bijbehorende regeltjes en wetjes zijn echt niet mijn ding. Ik ken en wil dat niet maar is het je ding. Man man, wie ben ik omdat te veroordelen. De recente inval bij BS MC in Ede door de politie doet mij de nekharen echter wel weer ophoog rijzen. Niks gevonden maar dat zegt niks zei een agent want ze verbergen de wapen goed. Bij Joris Demmink werden genoeg bewijzen gevonden maar een oud studiemaatje als Minister van Justitie helpt kennelijk goed.

  Maar enfin, als je een SOA patch op je rug naait. Prima toch. De gemiddelde motorrijders lacht je uit maar is het jouw ding moet je dat vooral doen.
  Waar ik echter wel wat moeite mee heb is dat de collor clubs menen dat ze zelfs recht hebben op kleuren. Ik had ooit eens toen ik nog in Amerika woonde bij een buurman van me die een Harleyzaak had in New York een shirt gekocht met geel zwart er in. Jaren later terug in Nederland was ik op een treffen en daar begon de ellende. Ik moest dat shirt uit doen want dat waren hun kleuren. Was gewoon een harley shirtje met geen enkele verwijzing naar hun clubje. Wijselijk heb ik het maar gedaan. Noem me laf maar heb geen zin in een kapotte kop. Ik kom mijn biertje drinken en klaar.

  Ik rijd al jaren Harley. Sleutel zelf en verbouw zelf. Rijd voor mijn plezier. Maar als er dan een paar 20 jarige jochies mij met mijn 56 jaar gaan vertellen dat ik iets niet mag omdat het hun kleurtjes zijn.
  Jochies die nog niet eens hun motorrijbewijs hebben en dan lid zijn van een MC.
  Waar zijn de grote MC’s dan in godsnaam mee bezig. Zieltjes winnen?
  Te kinderachtig voor woorden maar ik heb gewoon medelijden met dat soort jochies. Ze weten niet eens waar ze aan beginnen. Maar ach, aan de andere kant. De tijd dat het voor het leven was is ook al geweest. Club hoppen is geen enkel probleem meer.

  Like

 8. Ara Uru 1907 schreef:

  Wat mij ook opvalt is het; “Ey Bro!” dat ligt die gasten die colors kopen cq krijgen via een alliance en/of support voor in de mond!
  Mannen bewijs eerst je loyaliteit en liefde voor de desbetreffende club, en als de members daar vinden dat je het respect verdiend om hun colors te mogen dragen als zijnde Full patch member.
  Begin dan eens met “Eey Bro!” want alleen dan kan je er redelijkerwijs van uit gaan dat je samen gefeest hebt, samen gekotst, gehuild, gelachen mekaar eens op elkanders gedrag aangesproken hebben desnoods ff knokken..mekaar uit de brand geholpen voor oppas voor de kids etc…kortom lief en leed gedeeld hebt!
  Alleen dan, vind ik persoonlijk, kan je van een broederschap spreken.
  Het is niet in woorden, maar in daden!
  “Don’t Bro me, if you don’t know me!”.
  GR2GR

  Geliked door 1 persoon

 9. jm.bokder schreef:

  Helemaal mee eens !

  Like

 10. henk schreef:

  Er zijn een aantal MC die zich op evenementen zoals big twin 2014 (waar ze gast zijn) zo profileren dat ze in ieders ogen totaal geen respect verdienen/krijgen door dit door massale aanwezigheid proberen af te dwingen. Dat hoort een MC raad toch wel te corrigeren als die tenminste bestaat!

  Like

 11. Karel schreef:

  het zijn en blijven over jarige pubers

  Like

 12. Freek schreef:

  Waar waren deze nieuwe MC leden dan voorheen of beter gezegd lafbekken. Nu ineens wel een vestje aantrekken of kopen want dat doen ze.

  Makkelijk ook om jezelf ineens MC te noemen en inderdaad al patches first one, kont neuker etc want dat zijn het. Lafbekken die beginnen te rennen als ze echte MC’s tegen komen.

  Nogmaals broederschap koop je niet maar moet je verdienen. En daar mee basta….

  Like

 13. fbruin schreef:

  Ik dacht dat ‘bikers’ zich nooit zo in hokjes lieten vangen, echter .. de laatste tijd zie je inderdaad de MC’s als de spreekwoordelijke paddestoel de grond uit schieten .. Niet mijn feestje zoiets 😉

  Like

 14. Cpt. Haddock schreef:

  Grootste clubs bepalen de regels? Is dat jullie uitleg van Democratie? De Achterhoekse kopkleppers hebben al meer leden dan welke MC dan ook in Nederland. De teloorgang van de MC’n is enkel en alleen te danken aan de MC’n zelf. Zij hielden de rangen niet gesloten en bombardeerden vanuit het niets “bekende Nederlanders” tot full member zonder dat ze ook maar een scheet hadden gelaten in het clubhuis. Als de MC’s het respect weer terug willen krijgen wat ze hadden en verdienden zullen ze eerst en vooral naar zichzelf moeten kijken.

  Like

  • call me .... The Legend... schreef:

   duidelijke taal ik sta er precies ook zo tegenover.. back to oldschool

   Like

 15. kees schreef:

  de grote clubs zijn ook ooit begonnen als jongens die een patch lieten maken en op hun rug naaiden.
  Dat “de markt” nu “open” ligt voor nieuwe clubs vind ik mooi.
  En verder is het aan de nieuwe clubs om te zorgen dat ze kunnen blijven bestaan.
  Je zit bij de club waar je bij zit en niet bij een andere club om jouw persoonlijke redenen.
  Datzelfde zal gelden voor de mensen die een “eigen” club beginnen.
  Geef ze een kans.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Ieder mag en kan een motorclub beginnen. Lijkt ons geen enkel probleem. Het probleem begint als ze hun logo in een driedelige rugpatch gaan dragen met de MC patch erbij. Ik bedoel, je kunt als je wilt rijden gewoon bij een mooie tourclub gaan? Er zijn er honderden. Gezellig, vriendelijk, aardig, clubgebouw. Waarom een MC imiteren? Waarom willen lijken op een MC? Ga dan naar die MC, begin waar iedereen begonnen is en verdien je plek. Of ga lekker bij een MV of MTC of zo als het alleen om het rijden gaat.

   Like

   • Jarno schreef:

    ‘Het probleem begint als ze hun logo in een driedelige rugpatch gaan dragen…’ Nee! Jullie maken er een probleem van! We leven in een vrij land, wie zijn jullie om te bepalen hoe de jas van een ander eruit moet zien! Welk recht geeft jullie dat? Iedereen imiteert iedereen… of waren er al een paar MC’s sinds het begin der tijden?

    Like

    • Jarno schreef:

     En woorden als prospect, hangaround, member en colors zijn ook echt OER Hollands…Not! dus wie imiteert nou wie?

     Like

    • dutchbikers schreef:

     “Jullie?” Wie zijn dat? “Jullie”. Je mag van ons elke jas dragen die jij wil dragen Jarno. Letterlijk.Je mag erop naaien wat jij wilt. En als je wilt weten wie “jullie” zijn? Wie een “recht” heeft? Ga eens naar een open clubavond van een Motorclub en stel je vraag daar? Want daar liggen de antwoorden. Als je werkelijk antwoord wilt en niet alleen maar loos vragen in de lucht wilt schieten op een Dutchbikers Blog, stel je vraag dan face to face aan iemand die het weet. Zo kun je tot een discussie komen en leren. DE zomer staat eraan te komen, treffens en feesten genoeg om wijzer te worden

     Like

     • call me .... The Legend... schreef:

      beste dutch ,, ja maar voor de juiste antwoorden adviseer ik toch liever niet om maar bij iedere club in te lopen ,open dagen wel ,haha,, ik denk dat je bij de oude rotten nog wel wat van zou kunnen leren. maar die houden zich netjes stil in zo een geval… en de rest meestal ook.., je kan beter lid worden van een MC dan weet je hoe en wat….maar momenteel is dat hier en daar te makkelijk ,,

      ik adviseer lees hier ook eens wat meer voordat je idd zo maar wat roept.. of begin eens met lezen hier over de does and dont’s naar een MC toe

      Like

   • otto bull schreef:

    Helemaal mee eens. Je moet ervoor werken om drie delig te hebben en respect te mogen krijgen uit de mc wereld. Daarnaast kun je ook als mtc – mvc lid respect verdienen. Al is het moeilijker. Maar ligt er aan hoe je je zelf opstelt. Vergeet nooit dat een driedelige kleur hard voor gewerkt is. Iemand die bv met een Sons of Anargy rijdt vind ik persoonlijk een gemaakte motor rijder die met de mode mee gaat. Goed voor merchandise maar slecht voor de bikers. En oja, bikers dragen een spijkerbroek en geen kleding vol met hd wat je in de shop koopt. Liefst met smeer, heb je nog wat aan je bike moeten doen om op een treffen te komen. Ik heb respect voor de jongens die de ballen hadden om support – hangaround – prospect en daarna full member te worden. Wees gegroet, Otto Bull.

    Like

    • brom schreef:

     Beste Otto Bull,

     Nogal kort door de bocht geredeneerd. Ik zie Full colour members op een brommertje ( ja, je leest t goed ) rijden, Bij de zelfde MC zitten mebers die GEEN motor hebben, zelfs geen rb A. Springen met een vest aan in een auto! of rijden mee achter op n trike, t moet toch niet gekker worden. Ik ben suporter, wil mij zelf graag biker noemen en doe dat dan ook. 40 jaar een rijbewijs, 200.000 km rijervaring, en dan gaat zo’n snotneusje bijdehand doen? Kom je ze alleen tegen zijn t schijtlijsters, lopen ze met een boog om je heen om dan om de hoek hun suikeroompjes te bellen, kunnen ze je belagen met 10 man, dat durven ze dan wel, lekker stoer.

     Like

    • call me .... The Legend... schreef:

     wel een spijkerbroek met kevlar mensen,, want die wonden waar ze het straat vuil uit moeten schuren om ontstekingen en etterende wonden te verkomen ,laat staan afgeschaafde botten die moeilijk te herstellen zijn ,, deze behandelingen in het ziekenhuis zijn ook voor de die hard MCer erg pijnlijk….;)

     Like

 16. Michael schreef:

  Grappig verlopig ben jij net zo anoniem iemand . Je Colors verdienen bedoel je zoals Sam Klepper die ineens als prospect alle fulltime colours kreeg. En een soort staatsbegavenis laat me niet lachen. Het respect werd al verloren toen Brothers elkaar gingen vermoorden uit hebzucht. Tuurlijk rijden er veel eikels en stumpers nu rond.

  Laat maar rijden hebben wij minder last en aandacht.

  Like

 17. marcel geraeds schreef:

  ik ben het volkomen met de schrijver eens, het woord respect is tegenwoordig nergens meer te vinden , het begint al vroeg op de scholen. En als ik dit zo lees wordt het nog minder, deze jongens verdienen respect en geven elkaar respect. Het lijkt wel of ze dit willen uitbannen terwijl er zoveel van afhangt, als iedereen meer respect zou hebben waren er veel problemen die opgelost zouden kunnen worden. Maar ja dit is mijn mening.

  Like

  • Jarno schreef:

   Vanwege welke prestaties verdienen deze jongens respect dan? Daar ben ik wel benieuwd naar!

   Like

   • dutchbikers schreef:

    Vraag het eens aan een van hem als je er een tegenkomt. Motorrijders zijn uiterst aanspreekbaar, vriendelijk, eerlijk en open. Want we denken dat dit verschilt van club tot club en van persoon tot persoon. Gewoon een member vragen: “Waarom verdien jij respect? Die gasten van Dutchbikers.nl zeggen dat ik het aan jou moet vragen. Dus? Waarom? Wat voor prestaties heb je verricht en waren die om respect te verdienen” (Of zoiets, wie ons niet serieus neemt, krijgt terug wat ie geeft)

    Like

    • Jarno schreef:

     Ik ben zelf ook motorrijder! Maar het zou fijn zijn als Marcel daar zelf op zou antwoorden! Hij zegt immers dat deze jongens respect verdienen… En een vraag met een vraag beantwoorden is zo makkelijk. Brevet van onvermogen, om in leger termen te blijven…

     Als het om prestaties als de Groene baret gaat ben ik heel serieus, vandaar ook mijn reactie. Ik ben minder serieus als het om mannen gaat die elkaar ‘ter verantwoording roepen’ omdat ze een verkeerd jasje aan hebben! Dat noem ik kinderachtig…

     En of ik prestaties heb verricht die respect verdienen, dat moet je niet aan mij vragen. Dat is aan anderen om over te oordelen! Respect kan je namelijk niet afdwingen, ook niet met jasjes en colors of dat soort dingen!

     Ik zeg leven en laten leven, dus laat iedereen lekker op zijn jasje plakken wat hij wil!

     Like

 18. Jarno schreef:

  Totaal respectloos om Groene Baretten te vergelijken met leden van een motorclubje, of van mijn part de carnavalsvereniging… want wie zegt dat je daar niet hard moet werken voor je lidmaatschap…
  Alleen de term ‘hangaround’ al… rondhanger vrij vertaald… moet je in het elite leger van rode, groene en zwarte baretten met anker, niet mee aankomen!

  Leuk dat mannen samen motor willen rijden en een clubje oprichten maar ga nou niet denken dat die opnaaiers en jasjes ook maar iets betekenen of respect verdienen in deze wereld.
  Je leven geven in Bosnië, Irak, Afghanistan of waar dan ook ter wereld, dat zijn mensen die respect verdienen!

  Niet zielige mannen die elkaar ‘ter verantwoording’ roepen omdat ze een paar vleugeltjes op hun jasje hebben genaaid… GET A LIFE!!!

  Ik ben zelf motorrijder en veteraan en heb niks tegen motorclubs maar ga dit niet vergelijken met echte helden die respect verdienen als Marco Kroon of Gijs Tuinman!

  Like

  • Jarno schreef:

   ps. ben zelf drager van een Rode baret, dat heeft in mijn ogen nog niks met respect te maken maar met een prestatie… maar wel een hele andere prestatie dan goed de bar schilderen of de glazen wasssen… of wat een hangaround dan ook mag presteren… Kan iemand daar misschien meer uitleg over geven, wat zij doen dat respect moet opleveren?

   Like

   • Wil schreef:

    Het lijkt idd wel of respect een alleenrecht voor mc leden is. Ik ben ook heel benieuwd wat deze mc leden voor bijdrage geleverd hebben aan onze maatschappij waardoor zei respect verdienen. Daarnaast gaat het nog altijd om wederzijds respect en daar gaat het al direct mis. Ik heb in alle jaren dat ik motor rij nog nooit een handje van een mc gezien.

    Like

    • DutchBikers schreef:

     Het gaat hier om onderling respect en niet om algemeen maatschappelijk respect. Dat zal de meeste clubs een zorg zijn. Maar onderling respect, respect van soortgelijke denkers en levensgenieters, dat is belangrijk. Enneehhh handje? Dan ben je mij nog nooit tegengekomen.

     Like

     • Wil schreef:

      Welke onderling groep gaat het dan om? Iedereen moet “ons bikers” respecteren, maar op welke gronden hebben ze dit dan verdiend? Goed dat je wel je hand op steekt maar het neemt niet weg dat de color clubs dit als echte bikers gewoon niet doen. M.a.w. de colors tonen geen enkele vorm van respect naar andere motorrijders maar verwachten het wel van andere. Beetje flauwe club hoor.
      En als groene baret drager kan ik je zo laten zien hoe je wel respect verdient.

      Like

      • DutchBikers schreef:

       Ieder mens verdient respect. Laten we dat even duidelijk stellen. IEDER MENS. Ik rijd bij een colorclub. We groeten altijd andere bikers onderweg. Geen idee waar jij je informatie vandaan hebt maar je hebt het aardig mis. En jij kunt als groene baret drager wel even laten zien hoe je wel respect verdient? Effe de training in praktijk brengen? Je hebt al respect voor je moeite om de baret te halen. Je hebt respect door je werk. Maar jij wil nog “effe iedereen respect bijbrengen”? Beetje jammer zo Wil.

       Like

     • Wil schreef:

      Dus als ik het goed begrijp verdien je binnen de mc wereld je respect door een periode van prospect allerlij kutklusjes te doen en je als oud vuil te laten behandelen. Vreemde jongens die mc’ers.

      Like

      • DutchBikers schreef:

       Tja, zo kun je het ook zien. Lekker negatief. Want wat jij niet leest is dat het niet “verplicht” is. Het word je gevraagd. Je mag, je moet niks. Niemand zal een hangaround dan in elkaar timmeren of zo, wil hij niet, ok. Dan niet. Geen kutklusjes trouwens. Gewoon helpen waar je kunt. Rare insteek heb jij zeg.

        Begrijp dat het gaat om vriendschap, niet om slavernij!

       Like

  • dutchbikers schreef:

   En Jarno, nog even… we vergelijken Groene Baretten niet met motorclubs. We stellen dat, om je Baret te krijgen, je behoorlijk wat werk moet verzetten. En dat je, om binnen een Motor Club je membership te krijgen, ook behoorlijk wat werk moet verzetten. Uiteraard volledig ander werk, de werkzaamheden zelf zijn niet vergelijkbaar. Voor een zwarte band zul je ook moeten werken. Je kunt hem natuurlijk kopen maar dat maakt niet dat je de kennis hebt die bij die zwarte band hoort. Afijn, je begrijpt denken we wel wat we bedoelen.

   Like

  • brom schreef:

   hehe, ook KCT?

   nunc aut nunquam

   Like

  • call me .... The Legend... schreef:

   ik heb ook respect verdient in mijn leven ,,, maar niet door te sterven ervoor,,, oorlog is gemeen en vies en ik vind ook respectloos, mensen horen zich niet onder elkaar af te schieten ,, ieder mens is een mens ,, net zoals ik ook van dieren hou… mag ik eens wat zeggen totaal off topic,, iedereen roept ja MC wereld mannen wereld no women alowed .. eigenlijk jammer want de testosteron gedreven man is net strijd lustig van nature,, ik denk als er nu eens vrouwen bij mochten zoals BACA… dat verzacht toch de boel wat en ben eerlijk ooit behoort van een vrouwelijke leider die een oorlog begint… Een beetje Oestrogeen in de club kan geen kwaad 😉

   Like

 19. poppel schreef:

  Respect is voor ons helemaal maar krijg het niet ? Ook verslagen, jij de reus leven en laten leven. Dat is respect. grt van j v poppel

  Like

 20. Aukepauke schreef:

  Ik vind het wel leuk moet ik zeggen, hier in de stad hebben wij nu 3 clubs, westport chapter, een frontpatch club en een 1piece backpatch is er als nieuwste bijgekomen.
  Om de 1 of andere reden vind ik het altijd heel gaaf om leden of clubs voorbij te zien rijden en horen, beetje het kind in mij misschien?

  Iig geval vind ik het een goede zaak dat de ‘regels’ wat soepeler zijn, vrijheid van meningsuiting vrij land enzo vind ik gewoon belangrijk en geld ook voor dit soort zaken vind ik.

  1% patches kan je niet zomaar dragen, daar zit toch wel een gewicht aan of hoe zeg je dat? beetje het outlaw, semi criminele aura hangt daar omheen.
  Maar gewoon toerclubje met leuk logo, ach waarom niet? Zolang je je niet anders voordoet dan je bent en je niet de grim reapers gaat noemen of gunmen terwijl het advocaten zijn en tandartsen, dat is wel wat krom.
  Maar ook daarvoor geld, iedereen mag doen wat hij zij wilt, zolang je andere maar niet kwetst of pijn doet.

  Zo een vriendenclub is gewoon leuk, de echte ‘elite’ blijft bestaan en onderscheid zich uiteraard. hamc of de sjaakies, verschil is er duidelijk.

  Bovendien, als iemand een groene baret opdoet en geen commando opleiding heeft voltooit, is hetzelfde als een hamc vest dragen en geen lid zijn.
  Eigen club oprichten is anders, bv een paarse baret dragen, ook zelf verzonnen.

  En dat er mensen zijn die jaren erover hebben gedaan om een vestte mogen dragen? Zijn keus, dus zijn probleem.
  Mijn buurman met zijn eigen clubje koopt het zo op internet? Dat de gene die er jaren over doet om dat vest te krijgen daar kwaad om word, zijn probleem niet die van de buurman, sterker nog, sociaal onaangepast gedrag. Je bent toch vrij om te doen en dragen wat je wilt? Vrijheid van de biker zoals dat hier altijd gezegd word, of alleen als het je uitkomt.
  Dubbele moraal heet dat volgens mij, selectieve verontwaardiging.

  Dan nog iets, wie bepaald wie een echte biker is?
  Ik rij elke dag, een half uur in totaal woon werk, mijn vader al 40 jaar lang bijna elk weekend, mijn broer zo nu en dan.
  Mijn oom, vrijwel nooit, enige met een harley en iets van hangaround ofzo bij een grote club.

  Je bent wat je je voelt, wat je vind etc.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Het is juist precies deze manier van denken die de devaluatie van de patches heeft ingezet. “Sociaal onaangepast gedrag” Mooie term voor een valse hond die uiteindelijk afgemaakt word. Je begrijpt niet hoe de motorwereld is opgebouwd. Hoe het ontstaan is waarom patches gedragen worden. Je kent de cultuur van “voorbij rijden”. Het kind in jou moet eerst opgroeien, volwassen worden. Dan misschien begrijp je waar dit over gaat.

   Like

   • Aukepauke schreef:

    Nee ik begrijp er niks van en het ligt allemaal aan mij.
    Sorry maar beetje simpele reactie waar ik weinig mee kan, iig bedankt.

    Like

 21. herman vogel schreef:

  “Respect is altijd nog iets wat je moet verdienen en kun je niet afdwingen noch kopen”.

  Like

 22. Henny Dumoulin schreef:

  Een heel mooi stukje, met wijze woorden, die geschreven zijn door een echte biker, die weet hoe het er in een echte MC toe gaat.
  En natuurlijk is het ook van de gekke dat je gewoon op internet colors kunt kopen, zelfs van bestaande motor clubs.
  Dit was inderdaad een jaar of 10 geleden niet denkbaar.
  Maar toen had je de raad van acht nog, en sinds het verdwijnen hiervan is die wildgroei toegenomen.
  Maar ik denk dat ook dit verschijnsel even snel zal verdwijnen als dat het gekomen is

  Like

  • Remko Klein schreef:

   Geschreven door een echte biker…..
   Wat is nou een echte biker? ZIjn dat alleen MC leden?
   Kunnen vrouwen een echte Biker zijn?
   Is een echte Biker meer dan iemand anders? Meer dan een andere motorrijder?

   Ik ben een hele echte motorrijder, vind ik zelf,
   En daar heb je toch geen colors voor nodig?

   gr Remko

   Like

   • dutchbikers schreef:

    Wat een hoop vragen Remko. Weet je echt zelf het antwoord niet op je vragen? Ons advies? Google! Ga op zoek naar de antwoorden. Praat met Bikers, clubleden, motorrijders. Ieder heeft eigen gedachten, dat is het mooie van het recht op eigen mening. Door vragen te stellen aan mensen waar je vragen over hebt kun je leren en een opinie vormen.

    Like

    • Remko Klein schreef:

     Er staan vraagtekens achter, het zijn echter meer kanttekeningen.
     Genoeg met MC leden gesproken en ik weet nog steeds niet waar die de behoefte om bij een dergelijk clubje te horen vandaan komt. De meest gehoorde opmerking is dat je ook niet vraagt waarom mensen supporter zijn van een voetbalclubje…. En dan refererende aan de harde kern supporters.

     Ik begrijp de behoefte niet en de discussie niet.
     En al helemaal niet waarom een MC lid meer zou zijn dan een andere “biker” of motorrijder…..

     Ik onderteken overigens met mijn eigen naam……

     gr Remko

     Like

 23. Mo Schnijderberg schreef:

  Tja wat moet ik nu zeggen ? Respect ? Ik bedoel het wel zo , en ik ga een stukje tekst pikken. Cause that’s me.

  Like

 24. Marcel Dijkman schreef:

  Helaas om te zeggen,maar het woord “respect”is het meest (mis)(ge)bruikte woord wat er bestaat,op dit ogenblik.
  Sommige individuen weten nog niet eens wat het betekend.

  Like

  • Meint Dussel schreef:

   Respect is een hartgevoel, dat je krijgt door belangeloos het algemene doel te dienen. denk ik

   Like

   • call me .... The Legend... schreef:

    even de wiki echte betekenis van respect voor iedereen:

    Respect betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

    zelfs voor een dier kan je respect hebben , of de natuur… de aarde enz enz

    Like

 25. Remko Klein schreef:

  Ik citeer een stukje en uiteraard is een stukje tekst ergens uit halen altijd makkelijk en uit het verband getrokken, maar toch,… Ik lees ” Dat ze echte mannen worden door een driedelige patch te kopen in de winkel en die op hun vessie te naaien”…. Nu zit ik al een jaar of wat op de motor, in weer en wind, door half Europa en allerlei soorten wegdek. Ik heb alleen geen vestje over mijn jakkerjekker aan… Dat wil ik namelijk niet, ik ben een individu en wil niet bij een clubje horen, dat is mijn keuze en nog een bewuste keuze ook. Ik ben ook geen biker, ik rij alleen maar motor. Als ik ik iemand zie die een probleem heeft dan vraag ik of ik kan helpen, zeker als het een andere motorrijder betreft, met of zonder Collors, Rockers, Padges en wat al niet meer….

  Nu kan ik het hele stukje verkeerd begrepen hebben, maar begrijp ik nu goed dat alleen “echte mannen” het recht hebben om dat allemaal op hun vestje te naaien?

  De raad beschermde het exlusieve recht op dit hele gebeuren, lees ik ergens in vierde allinea In welk democratisch proces binnen motorrijdend Nederland is dit zo besloten? Er zijn toch zo wat puntjes waar ik me niet helemaal in kan vinden….

  gr Remko

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Inderdaad trek je het een beetje uit zijn verband zo. Vooral dat democratisch proces, dacht je dat er verkiezingen moeten komen in de bikerwereld. Het is een simpel besluit geweest ooit van de bestaande leidende (lees grootste) clubs in die tijd om hun inzet, moeite, clubspirit, broederschap e.d. te beschermen door een Raad in te stellen. En uiteraard mag jij het jouwe hierover denken. Is je democratisch recht. 😉

   Like

 26. Bart schreef:

  Respect! (geintje…) De vergelijking met de groene baret is wel goed. Ik weet een klein beetje wat voor moeite je ervoor moet doen om een groene, rode of zwarte (met zo’n anker) baret op je hoofd te mogen zetten. Die krijg je niet zomaar, daar moet je diep voor gaan. Er is in Nederland een groep mensen die onder de naam Dutch Stolen Valor op zoek gaat naar mensen die zich onterecht tooien met deze baretten en dito onderscheidingen. Zij zoeken deze mensen op en vragen om opheldering. Komt deze er niet dan wordt men uit de anonimiteit gehaald en kom je met naam en rugnummer op Facebook terecht. Misschien dat de MC’s er ook een dergelijke werkwijze op na moeten gaan houden.

  Like

  • Wil schreef:

   Het behalen van zo’n baret is best pittig maar is maar een schijntje bij het werk wat je er na te doen krijgt.

   Like

 27. Ik ben het helemaal met de schrijver eens.

  Like