Ivo sluit alles (Nu ook zijn kantoor)

Geplaatst: 9 maart 2015 in Roadkill, WTF!
Tags:, , , , , , , , , , ,

Zie je het niet dan is het er niet

Het “grote sluiten” is aangebroken. Ivo, onze nationale sluitspier, heeft bedacht dat als je clubhuizen van motorclubs sluit, ze vanzelf weggaan. (Ons bereikt net het nieuws dat Opstelten en zijn maatje Teeven opgestapt zijn trouwens. Red.) Zie je ze niet, dan zijn ze er niet. Als eerste waren de Hells Angels in Amsterdam aan de beurt. Met een struisvogelsmoes werd het mooie Amsterdamse clubhuis gesloten. En gesloopt. Snel volgden clubhuizen van Satudarah, Red Devils, Motorclub Alphen, No Surrender, Veterans, Black Sheep en ga zo maar door. Iedere club is al “bezocht” door de slopers van Ivo’s sloopbende. Deuren intrappen en alles intern slopen “na een tip” (Black Sheep), plekken waar motorrijders samenkomen invallen en sluiten na (alweer) “Tips”. Feesten verbieden was het hot item van 2012, 2013 en 2014. 2015 word het jaar van de invallen. Raamstaarders als wapen, bestemmingsplannen als munitie. Waar clubs al jaren samenkomen en geen enkele overlast geven, zijn nu invallen, verdachtmakingen en worden motorrijders ineens outlaws en verenigingen “bendes”. De media doen braaf mee, sensatie verkoopt beter dan vriendschap en broederschap.

Ook individueel worden leden van clubs aangepakt. We hoorden het verhaal van een lid van No Surrender. Hij was naar Den Haag gereden afgelopen zaterdag. Gewoon een beetje toeren. Hij parkeerde zijn motor op het Plein en maakte een wandelingetje door de oude straatjes, langs trendy winkeltjes en over het Binnenhof. Hij kocht een blikje cola bij het haringtentje op het buitenhof en ging rustig op een bankje bij de fontein op het Binnenhof in het zonnetje zitten. Genieten van de middeleeuwse sfeer en de oude gebouwen. Toen het blikje leeg was liep hij terug naar het Plein, waar hij zijn motor had geparkeerd. Terwijl hij zijn helm opzette en zijn handschoenen aandeed, kwam er een politiewagen letterlijk met piepende banden vanaf de Lange Poten, de bocht om, het Plein opgescheurd. “Vast iets gebeurd” dacht onze motorrijder en stapte op zijn motor. Hij reed de weg op en…. de deur van de politiewagen ging open en een agentje van een jaar of 26 stapte uit, hand dwingend omhoog en zijn vinger wijzend naar de stoep. “Wilt u uw motor even aan de zijkant zetten?”, piepte het ventje. Inmiddels was zijn vriendinnetje ook uitgestapt en kwam erbij staan.

 • “Ben ik aangehouden? Wordt ik ergens van verdacht?”
 • “Nee, dat niet”
 • “waarom word ik dan aangehouden?”
 • “Omdat we uw rijbewijs willen zien”
 • “word ik dan ergens van verdacht?”
 • “Nee dat niet”
 • “waarom houd u me dan zomaar aan?”
 • “Omdat we uw rijbewijs willen zien, dat mogen we volgens artikel 164 van de algemene verkeerswet, zoekt u dat thuis maar op, uw rijbewijs alstublieft.”
 • “word ik ergens van verdacht? “
 • “Nee dat niet”
 • “Waarom houd u me dan zomaar aan op de openbare weg”
 • “dit is een verkeerscontrole en dan mogen we dit, artikel 164 van de algemene verkeerswet, uw rijbewijs alstublieft”
 • “word ik ergens van verdacht dan?”
 • “Nee, dat niet.”
 • “Waarom houd u mij zomaar aan dan”

Afijn, dit gesteggel ging een tijdje door dus. Ze kwamen duidelijk voor de motorrijder, met een noodgang de hoek om gescheurd. Hij had een No Surrender vest aan.

dienstnummers van de agenten.

dienstnummers van de agenten.

“Een verkeerscontrole? U doet een persoonscontrole! “ Het jochie was inmiddels achter de motor gaan staan en gaf het merk en kenteken door via zijn radio. “U vraagt om mijn rijbewijs en niet om mijn kentekenbewijs of verzekering, u kijkt niet naar de technische staat van mijn motor en u vraagt niet of ik gedronken heb. Word ik ergens van verdacht? En heee, ik wil niet dat u mijn kenteken doorgeeft zonder dat ik weet waarom u me aanhoud en wat u met mijn gegevens gaat doen! Stop daarmee, ik wil het niet! Ik wil jullie dienstnummers. En waarom houden jullie me aan voor een persoonscontrole?”

“Ehhh ja… voor de beeldvorming meneer”

Kijk daar kwam de aap uit de politiemouw. Voor de beeldvorming. Dat kan twee kanten op.
1. De politie wil zich een beeld vormen van wie op welke motor bij welke club rijdt. Of
2. De politie wil het door Ivo’s ministerie van propaganda gecreëerde  beeld dat mensen hebben van motorrijders als “outlaws” verstevigen door ze met veel vertoon aan te houden.

Wij denken stevig aan het tweede. Een dag later besloot dezelfde  motorrijder met zijn vrienden te gaan rijden. Ze spraken af….. in Den Haag op het plein. Uiteraard. Terwijl ze stonden te wachten kwamen er twee agentjes aanlopen. Het was erg druk vanwege de CPC loop, een halve marathon van het centrum naar de pier in scheveningen en terug.  Veel te doen dus maar voor No Surrender hadden ze wel tijd. De twee agentjes werden al snel vier agentjes. Met hun mobiele telefoons werden foto’s gemaakt van de kentekens en de motorrijders konden verder ongemoeid vertrekken.

Beeldvorming dus. (Dat kunnen wij ook, klik op de bal!) Het bang maken van de mensen voor motorrijders. Aanhouden waar je kunt, met zoveel mogelijk ivo sloopbalvertoon. Zodat de massa ziet wat daar gebeurt! Afgelopen weekend is het clubhuis van de Sempre Omerta Brotherhood  in Gouda gesloten. Een jaar of vier, vijf zitten deze vriendelijke mensen al op dezelfde plek, zonder enige overlast of klacht. Ineens blijkt dat er volgens het bestemmingsplan geen bar mag staan. En is de boel verzegeld, iedereen kon eruit en naar huis. In het nieuws met vette koppen dat er een “geheim” clubhuis van No Surrender was gesloten. Over beeldvorming gesproken. Ze zien Sempre Omerta staan op vestjes en lezen No Surrender. Da’s knap!

De mensen die lid zijn van een motorclub willen alleen maar motorrijden. Ze zoeken geen herrie, willen geen gezeik. Gewoon rustig op een eigen plek hun eigen dingen doen, zonder overlast, invallen, politiecontroles waarbij de deur ingeramd wordt of je pand gesloopt. Laat de Nederlandse motorrijder met rust. De groteske inperking van de in Nederland door de eeuwen heen zwaar bevochten vrijheid moet stoppen. Laat rijders rijden. Het zijn gewone mensen die gekozen hebben om zich op twee wielen te vervoeren.

Wat vind jij? Je mening wordt, als altijd, gewaardeerd.

reacties
 1. Mort schreef:

  Helaas niks abnormaals meer. Een plukje van ons, 3 zichtbare backpatches en een paar prospects, waren afgelopen vrijdag genoeg om 7 (jawel ZEVEN) geuniformeerden in van die irritant reflecterende gele hesjes en 4 (minstens) stillen op ons af te krijgen. Alom hilariteit op het stratum’s eind, waar overigens (nog) geen samenscholings of colorverbod geldt. Nadat 2 van ons de geelblauwe brigade naar de overkant van de straat hadden gelokt (we wilden de eigenaar van het cafe, waar we zaten niet in problemen brengen) hebben we “de raad van elf” meer als een uur van het “werk” weten te houden met allerlei vragen:

  waarom doe je dit?… Informatie vergaren…
  Waarover dan wel?… uhhh wat zijn jullie?
  Een motorclub… ja daarom, jullie gedrag geeft aanleiding.
  Gedrag, we staan rustig een drankje te nuttigen en te roken onder de warmtelampen ??? uhhh uhhh.
  waarom?… uuhhrr omdat dat moet voor de veiligheid… Men wil meer veiligheid en dat gaat natuurlijk ten koste van een stuk vrijheid (ed. hoezo natuurlijk en wie zegt dat wij, meerderheid der nederlanders, dat willen)
  Hoezo, bedreigen we iets met onze patches dan, dodelijk borduurwerk ofzo? nee, maar dat is beleid, we vergaren informatie, dat wil de meerderheid van de burgers…
  waarop baseer je dat die dat willen? uhhhh uhhhh…. beleid vanuit den Haag (ed. Ivo Opzouten en Fred Op-Teeven, toen nog ;-))

  na dik een uur na deze wanformatie van blauwgeel geluisterd te hebben kregen ze er genoeg van, het elftal bleef wel irritant in kleine plukjes op en neer lopen, van de 4 stillen namen er 2 plaats op een terrasje dichtblij, cola morsend omdat ze ons “bedreigend” hoongelach en dat van alle omstanders in kaart moesten brengen.

  minstens 11 man (en vrouw) verknallen dik een uur en god weet hoelang ze ons al niet in de gaten hielden via monitors etc verbrassen belastinggeld voor, ja voor wat eigenlijk… Oh ja de 4 streepjes woordvoerder (ed. hoofd agent) kwam nog ergens met een “jullie weten toch wel dat er een anti MC hetze wordt gevoerd” jawel HETZE (zie voor uitleg http://www.encyclo.nl/begrip/hetze )

  Enfin, voor ons “just another day at the office” laten we hopen dat het binnekort weer respectvoller beleid uit Den Haag komt, ik hou mijn adem echter niet in.

  Like

 2. Jeroen schreef:

  Laten we hopen dat de door de overheid ingeslagen weg voornamelijk het pad van Opstelten was en het nu wat rustiger zal worden aan het front. De komende tijd zal het uitwijzen. Hopelijk kunnen we dit jaar zonder uitsluiting van bepaalde groepen met alle veteranen motorrijders naar Veteranendag en het daarbij behorende defile in Den Haag. Dat zou al een flinke en terechte overwinning zijn.

  Like

 3. Aukepauke schreef:

  Kort samengevat: Mooie stuk. Staat als een huis dat verhaal, niks dan waarheid.
  Nu afwachten wat er voor minister komt, en zijn/haar vizier op gericht is en of deze op de vrienden op 2 wielen gericht blijft of elders heen gaat. Spannende tijd.

  Like

 4. Paul schreef:

  Wat een mooi begin van de dag.
  Eindelijk zijn ze weg.

  Like

 5. Henny schreef:

  Met interesse heb ik uw stukje gelezen en er zitten een aantal heel herkenbare dingen in.
  Ook ik ben lid van MC no surrender en ben een aantal keren aangehouden voor controle van mijn papieren.
  Dat gebeurde overigens op een zeer correcte manier.
  Ik rijdt al 50 jaar motor, en in mijn nadagen ben ik toegelaten tot no surrender, waar ik hardstikke trots op ben, en waar ik het enorm naar mijn zin heb.
  Ja en als (landelijk) het oudste lid moet ik zeggen dat de politie hier in de stad redelijk tolerant is, en zelfs een dag of 10 geleden bij een no surrender uitvaart heel behulpzaam was met het afzetten van de kruispunten en zijwegen.
  Ja en zo kan het natuurlijk ook.
  En al rijdt ik op de oudste motor, en ben ik een ouwe lul, wanneer ik bij mijn brothers ben voel ik me jong, en ik hoop dat dit nog een tijdje zo doorgaat.

  Like

 6. Willem schreef:

  De raamstaarders zullen wel weer ergens een ander fossiel vinden om ons verder te pesten!
  Voor nu tijd om een flesje open te trekken om op dit goede nieuws te drinken.

  Like

 7. Michel schreef:

  Zit net te lezen dat Opstelten en Teeven opgerot zijn…..(eindelijk!!!)

  Like

 8. De GROOTSTE SMEERLAPPEN en CORRUPTE HONDEN WERKEN VOOR DE ROVERHEID!

  Like

 9. John schreef:

  Ja en zelf de 2e kamer vals voorlichten (en dan ook nog zeggen ,het is een kwestie van vetrouwen) over een deal die ze gesloten hebben met een zware crimineel (volgens mij is de VVD dan een criminele organisatie !!!)

  Like

 10. Treas sempre omerta schreef:

  Heb de kater nog , gezeik om je club dicht te gooien wat willen ze nou de boel proberen uit te roeien jammer hoor gaat hem niet worden.
  Groet,
  Treas sempre omerta

  Like

 11. Ayla schreef:

  Vieze spelletjes worden er gespeeld met de motor rijders…..laat ze maar achter de pedoseksuelen en moordenaars aan gaan

  Like