Synthetische broederschap.

Geplaatst: 12 maart 2015 in Regels en Respect, WTF!
Tags:, , , , , , , , , , ,

Met het volgende stukkie maken we onszelf niet populair. Maar hey… moeten we populair zijn? Of wil je “a piece of our mind?

We zien steeds meer mensen die zelf een stoere rugpatch ontwerpen, laten maken en er zelfs mee gaan lopen. Ze doen zich dan voor als member van een grote groep harde bikers. Ze dragen voorop hun vest patches met titels die gewoonlijk alleen binnen de MC’s gebruikt worden. We zien mensen lopen met driedelige patches met een brandende skull op hun rug , driedelige nep patches ffpatch2met het HAMC lettertype en logo’s die bijna identiek zijn aan het Hells Angels logo. Full member backpatches van Sons of Anachy worden vrolijk gedragen alsof de drager een echte member van die TV club is. Fietsclubjes dragen stoere jacks en vesten die sprekend lijken op de vesten van bestaande MotorClubs. Kinderen van 15, 16 jaar, meisjes, jochies maar ook volwassenen lopen met jasjes die sprekend lijken op vesten van al lang bestaande Motor Clubs. Er is een wildgroei ontstaan aan wannabees en look-a-likes. Elke Pietje Prik met of zonder motor wil op een biker lijken. En de massa ziet het verschil niet meer. Logo’s zijn overal te koop, zelfs die van de grote Motor Clubs. Waar Hangarounds en Prospects hard werken om na een lange periode Full Member binnen de originele broederschap van een grote Motor Club te worden, kopen zwakke misfits zich in de winkel een blinkend vals imago van stoerheid in leer, vrij leven achter glas en synthetische broederschap.

De media hebben samen met justitie’s propaganda afdeling een bepaald imago van Motor Clubs gebouwd en dat spreekt een grote groep mensen aan. En dus willen veel meer mensen hierdoor lid te zijn van een Motor Club. Maar ze hebben de ballen niet om zich daarbij aan te melden. (wat zouden de buren denken)  Dus bedenken ze zelf een dingetje. Ze zoeken op Google een plaatje dat lijkt op het logo van de voor hun stoerste club en bedenken een stoere naam. En gebruiken zo het harde werk dat een member van een echte Motor Club heeft moeten doen voordat hij Full Member werd. Het zijn de wannabees, de kopieerders van respect, de bloedzuigers die je niet als vriend wilt hebben.

Overigens, wie de schoen past trekke hem aan, we benoemen niemand in het bijzonder.  Het valt ons alleen op dat, nu de motoren weer op de weg zijn, soapatcheswij onderweg steeds meer bizarre groepjes tegenkomen die lijken(!)  op “Old Skool” Motor Clubs”. Met bijbehorende gekopieerde titels als President, Sgt-at Arms, First Two, Original, Founder en ga zo maar door. Baasjes van niks. Wannabees die zelfs het wannabee stadium niet halen. Jochies die nog niet eens op een bromfiets mogen rijden, lopen stoer naast semi kaalgeschoren puistenkoppen in leren vestjes en doen patserig alsof ze de wereld al verdiend hebben. Ventjes van 17, 18 jaar zijn ineens President en zetten daarmee een echte Motor Club President, die zijn titel met alle verantwoordelijkheid daaraan verdiend heeft, respectloos voor gek.

Laten we duidelijk zijn. Ieder mag aantrekken wat hij of zij wil.  Van ons mag je een politie uniform aantrekken of de bikini van een paaldanseres, het maakt ons geen reet uit. Maar accepteer dan ook de mogelijke gevolgen van je verkleedpartij. Want loop je in een bepaald pak, dan kun je aangesproken worden daarop. Zou je zo gek zijn om een politie uniform aan te trekken terwijl je geen agent bent, dan kun je daarop aangesproken worden. Logisch? Ben je geen paaldanseres maar zeg je dat je dat wel bent, dan kan je gevraagd worden te gaan dansen. (!) Dat is met het dragen van een kopie van de colours van een Motor Club dus ook zo. Logisch?

Op onze trouwe redactie hebben we mensen die Full Member bij een Motor Club zijn. En doordat we nu eenmaal ook Dutchbikers zijn en al een paar dagen meelopen in de motorwereld, hebben we in die wereld een bepaalde ervaring opgedaan. We hebben het op de harde manier moeten leren. Niemand die ons waarschuwde of ons uitlegde hoe het wel of niet moest. Deed je het fout, dan kreeg je geen sociaal functioneringsgesprekje met je manager maar een snauw en een grauw en als het een te grote fout was een paar hoeken erbij. Dat accepteerde je. Het was de wereld waarin je leeft en waarin je opgegroeid was.

Wij leggen het je uit. Zodat je ervan kunt leren. Zodat je weet dat je aangesproken kunt worden als je zelf een stoere rugpatch draagt die lijkt op de rugpatch van een Motor Club. Dat je respect niet kunt kopen in een kleermakerij, dat je het niet kunt afdwingen door een gekopieerde of zelfbedachte MC lookalike patch op je rug te naaien. Wij vertellen je dat je moet werken om te worden wie je zou willen zijn. En dat je niks kado krijgt in de motorwereld.

Motorrijders zijn uiteindelijk gewone mensen. Die motor rijden en een bijzondere voorkeur hebben voor rijden op een motor. Motor Clubs zijn instituten, verenigingen, vriendenclubs met eigen regels. ladybikersZoals iedere club eigen regels heeft. Niet buiten de wet maar juist geschreven naar de wet. Motorrijders zijn geen outlaws maar juist mensen die genieten van de wereld, de open weg en de bijzondere broederschap die er is tussen motorrijders. Je plek daarin moet je verdienen. Met werk, enthousiasme, inzet, motivatie, en met de ingegroeide wil om op een motor de elementen en de wereld te trotseren.  We hebben de meest voorkomende regels voor je verzameld, je kunt ze hier downloaden.

Een laatste woord van advies dan voor de mensen die echt een Motorclub rugpatch willen en moeten en zullen dragen. Loop eens binnen bij een Motorclub. En zijn er genoeg en waarschijnlijk vind je er juist die mensen die je zocht. Gooi je nagemaakte club colours lekker weg, en probeer het bij een van de bestaande Motorclubs. Van onderaf aan. Als je dan eenmaal je Full Member patch krijgt, zul je trotser zijn dan je ooit had kunnen denken. Dan ben je deel van een onuitwisbare cultuur die al generaties bestaat. Met echte vrienden, broeders, een mooi leven en vrijheid.

Vergeet nooit echter dat het bij een Motorclub allereerst om de broederschap, het samen rijden en onderling vertrouwen gaat. De Rugpatch is een teken van de onderlinge verbondenheid en je deelgenoot zijn van de broederschap.

 

32 simpele regels, klik HIER

 

reacties
 1. Alpha Mike Foxtrot schreef:

  Full Color patches van alle MCs worden op Ali Express aangeboden voor nog geen 3 tientjes! Ik post dit niet om hun verkoop te boosten maar om de overzeese chapters wellicht dit tot een halt te laten roepen.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Daar hebben we het al uitgebreid over gehad hier. De ene winkel gaat dicht, de volgende opent. Het gaat niet om de verkoop zo zeer maar meer om wie die dingen koopt.

   Like

 2. Rudi schreef:

  Ik ben al 35 jaar motorrijder en ken de regels en wetten daar ik ook in een MC gezeten heb en respect heb voor deze clubs en hun leden. Maar ik ben ondertussen 54 jaar en heb echt geen zin meer om alle stappen te ondergaan om bij eender welke club nog full member te worden. Ik ben nu SILENT SKULL LONE BIKER met een rugpatche maar dit wil zeker niet zeggen dat ik geen respect heb voor MC leden. Wij ( momenteel 2 bikers in België ) die als SILLENT SKULLS rond rijden zonder problemen. Der moet ook rekening gehouden worden met de leeftijd en de jaren ervaring van een biker.Wij laten iedereen in zijn wereld leven en verwachten ergens dat wij ook gerespecteerd worden. Ik persoonlijk vind dat de volgende generaties bikers aan de bak mag komen, de oude garde blijft niet meegaan. Hopelijk begrijpen jullie dit standpunt ook.
  Grtz en respect

  Like

 3. gerwin schreef:

  Geen idee of het inmiddels al bekend is maar je kunt de colors tegenwoordig gewoon kopen….ook van de Angels of bandidos…..trieste zaak vind ik….je moet ze tenslotte verdienen en daardoor krijg je je respect binnen de clubs…niet door ze te kopen…maar om het aan te tonen even deze link; http://www.dhgate.com/store/product/embroidery-twill-biker-patches-for-jacket/229578279.html#se1-3-1|478226411
  nogmaals…ik vind het persoonlijk te triest voor woorden en ik denk ook niet dat de clubs hier zelf van op de hoogte zijn….dit zou “vroeger” namelijk nooit worden getolereerd.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Och, als je zoiets koopt en ermee gaat lopen…. Ben ik benieuwd of je vrienden/broeders van die club je herkennen als mede broeder. En leg het dan maar eens uit.

   Like

  • Paul schreef:

   Wie koopt zoiets?
   Voor aan de muur?

   Welke gek gaat er mee de straat op?

   Ziet er niet echt authentiek uit.

   Like

   • Maarten schreef:

    Degene die dat doen zijn, denk ik, levensmoe. Maar het is een betere methode dan een vliegtuig vol met passagiers tegen een berg aan te laten knallen.

    Like

 4. peter toet schreef:

  Wil graag reageren op het dragen van zgn rockers patches ed,ik zit bij een fietsclub met idd patches ed en ben zelf motorrijder en begrijp de verwarring.
  Uit respect voor de grote motorclubs rij ik op de motor niet met vest en colors omdat A je die moet verdienen B ik niet bij een club zit C ik er niet eens 1 hebt
  Onze fietsclub heeft BC van bicycle Club en de motorwereld heeft MC.hoop hierbij verwarring iets te hebben weg genomen.

  Respect voor colors altijd

  Like

 5. Willem schreef:

  Ik kan bovenstaand stukje alleen maar onderschrijven. Deze en andere regeltjes hadden en hebben nog steeds de functie om zaken goed te laten verlopen en conflicten en wildgroei in de motorwereld te vermijden. Dat dit niet altijd is gelukt is, is in de recente historie wel duidelijk geworden. Met name dankzij de propaganda van Ivo O. en Fredje T., loopt het tegenwoordig een beetje uit de klauwen, en menen sommige mensen dat ze via hun ‘Amazon’ webwinkel patches erbij kunnen horen en respect krijgen. Respect moet je echter verdienen, en dat krijg je heus niet via een mooie patch. Daar moet je meer voor doen dan alleen een online bestelling.

  Like

 6. gerrit schreef:

  Respect is nodig, van beide kanten van de streep. En in respectvol overleg kan er best wat geregeld worden. Zo is volgens mij en voor zover ik weet de bottomrocker van een bepaalde christelijke club verwijderd van de rug en is er een toprocker voor in de plaats gekomen, en dit alles in overleg met de MC wereld. Zo is de christelijke club herkenbaar gebleven en tonen ze toch respect voor de hardverdiende colors van de MC’s . En dat kan gewoon zonder geweld of intimidatie. Hou je aan de omgangsregels en draag niet zo maar een nepcolor.Je draagt toch ook geen onderscheidingen die je niet hebt verdiend…………..

  Like

 7. Jones schreef:

  oke ik kan vele punten begrijpen en dat men niet moet rondlopen met namaak colors van bestaande mc of tv-serie mc vind ik meer dan normaal, dat is inderdaad wannabee gedrag en ergens wel weinig respectvol naar de full members toe die deze colors hebben moeten verdienen.
  Aan de andere kant kan men sommige mensen die in real life misschien niet echt op de hoogte zijn van de does en donts in bikermilieu toch niet kwalijk nemen dat men de aangeboden merch van hun favoriete programma koopt en als fan dan ook draagt. Misschien moet men daar eens de uitgevers of zo aanpakken…
  En wat met bv de colors van metalband Black Label Society… Ikzelf ben enorme fan van hen en van de ideologie van de frontman Zakk Wylde , namelijk een broederschap onder de muziekfans wereldwijd en dan in het bijzonder van Black Label. Samenkomen om muziek te luisteren te feesten, bier te drinken, naar concerten te gaan, ervaringen te delen, samen muziek te spelen enz…. en dit ook aan te tonen.
  Het was Zakk zelf die het idee om een broederschap te creëren onder de band en crew members cool vond en ook niet wegsteekt deze ingeving opgedaan te hebben bij feestjes met bevriende Hells Angels. Daardoor ook de gelijkenissen met een mc vest de driedelige backpatch en frontpatchen. Maar het is volgens mij toch overduidelijk dat dit om een metalband gaat en niet een mc er staat nergens mc op de patchen, nergens president, vice, enz…
  Ikzelf heb nog nooit echt problemen gehad als ik uitga met mijn vest aan maar ik heb er dan ook voor gekozen enkel de frontpatches te dragen en de backpatch is een eigen ontwerp geairbrusht door een vriend. Anderen die de full patch dragen hebben hier wel al problemen mee gekregen, ze werden aangesproken en er werd geëist de vesten uit te doen of binnenstebuiten te draaien….
  Ik weet niet wat jullie mening daarover is maar had dit wel eens willen weten.

  Like

 8. Jeroen schreef:

  Ik heb groot respect voor MC members, heb er ook best wel eens contact mee, maar vind die 32 “simpele” regels zo hier en daar wel erg ver gaan hoor. Er staat enerzijds benader ze als normale mensen (lijkt me logisch ja) anderzijds mag je ze niet zo maar een hand geven als je je even wilt voorstellen……. Of dat een MC lid nooit alleen naar buiten zou mogen lopen… Ik ken ze en die rijden gewoon alleen op hun motor rond met hun cuts met colors gewoon aan. Het is een kwestie van give respect, get respect. En de colors van een MC na doen of namaken is niet erg respectvol imho.

  Like

 9. herman vogel schreef:

  Gisteren zoefde ik en mijn Ultra Classic nog een aantal motoragenten voorbij op de A27, Ik stak mijn hand naar ze op en zij groeten terug. We genoten tenslotte beide van het zelfde mooie voorjaars zonnetje….. Voor wie het nog niet wist: Ivo Opstelten zit thuis hoor.

  Like

 10. Maarten schreef:

  Dit is precies waarom MC’s zo’n slechte naam hebben. Omdat ze met velen zijn en intimidatie en geweld niet uit de weggaan, denken ze te kunnen bepalen of iemand een patch kan dragen op zijn vestje. Alleen als je je ook past in en gedraagt als het door enkele bestaande MC’s uitgedragen beeld van motorclubs mag je je zo noemen. Het doet er helemaal niet toe of je logo lijkt op dat van een andere motorclub, het gaat er alleen om dat het door enkele MC’s opgebouwde imago van outlaw niet wordt ontkracht. Als je dan niet heel snel gehoor geeft aan de eis je vestje met patch uit te doen, kun je harde repercussies verwachten. Voor sommige clubs, die zich nog niet eens afficheerden als MC, maar wel een logo droegen op de achterkant van hun vestje, was dat voldoende reden om hun patch maar te verwijderen. Het mag duidelijk zijn, het met intimidatie of zelfs geweld doordrukken van wat sommige lui menen dat de mores zijn, past niet in een normale samenleving. Ik roep dan ook iedereen op om dit soort gelul over ‘echte clubs’ te negeren. We leven in een vrij land. We laten ons toch zeker niet de wet voorschrijven door anderen?!

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Wij roepen iedereen op om zulk gelul als dat van Maarten hierboven te negeren. Want aan je woorden te zien ben jij een van de mensen die het dus gewoon niet wil begrijpen. Je kletst wat media na over agressie en repercussies(!) en geweld. Maar je begrijpt geen reet van wat we nu schrijven hierboven. Je weet absoluut niet wat het motorrijden in clubverband is. Je kent geen broederschap. En laat je vooral niet de wet voorschrijven door anderen. Rij lekker een paar keer te hard bij een snelheidsmeter, paar keer door rood licht, jat wat in een paar winkels, trek een politieuniform aan…. Laat je vooral de wet niet voorschrijven door anderen, stoere Outlaw!

   Like

   • Maarten schreef:

    Ik begin ernstig te twijfelen of jullie Dutch Bikes wel weten waar je het over hebt. Waarom zouden de leden van de plaatselijke Zündapp club niet met patches mogen rijden achterop hun vestje? Bepalen jullie of zij een voldoende sterke club vormen? Als iemand met de kleuren van je eigen club gaat rijden wordt het iets anders, maar laat anderen met rust.

    Like

    • dutchbikers schreef:

     Daar gaat het artikel dus over Maarten. Wie iets op zijn rug wil doen, STAAT DUIDELIJK IN HET ARTIKEL moet dat zelf weten. Als het maar niet een kopie van een bestaand clublogo is. Lees het nog eens Maarten, je hebt wat gemist, je begrijpt het kennelijk niet.

     Like

     • Paul schreef:

      Nu ben ik de draad helemaal kwijt.

      Wie iets op zijn rug wil doen, STAAT DUIDELIJK IN HET ARTIKEL moet dat zelf weten. Als het maar niet een kopie van een bestaand clublogo is.

      Dus als wij onze frontpatches, met daarop MC woonplaats, weer opnaaien, kraait er geen haan naar??

      Waar was die stampij destijds dan voor nodig?

      De patches moesten er af. Niet dat dat ons tegen hield om als broeders te blijven rijden, maar toch.
      Leuk was anders.

      Like

      • dutchbikers schreef:

       Je wilt het niet begrijpen Paul, je wilt je gelijk doordouwen. Kennelijk ben je nogal gefrustreerd door een gebeurtenis uit je verleden? Effe voor de duidelijkheid, wij zijn geen spreekbuis van de MC’s in Nederland. Wij zijn Dutchbikers. We hebben een mening, en schrijven die hier. Wil jij je frontpatches met MC (daar gaat het dus om) opnaaien? Wij houden je niet tegen.

       Like

      • Paul schreef:

       Allereerst, diepe buiging voor deze site, dat ook afwijkende meningen geplaatst worden.

       Ik denk echter niet dat jullie in de positie verkeren om mij te vertellen wat ik wel/niet wil (begrijpen)

       Ook vraag ik me af welk “gelijk ik wil doordouwen”

       Ik dacht voornamelijk vragen te stellen.

       Ben ik gefrustreerd over een gebeurtenis uit het verleden?
       Jazeker.
       Hoe gefrustreerd?
       Vraag dat aan jullie brothers in Duitsland die hun patches bij justitie in mogen leveren.
       Die kunnen het vast beter uitleggen.

       Like

      • dutchbikers schreef:

       Paul, we gaan geen discussie uit de weg. Zo lang er geen scheldwoorden worden gebruikt, is ieder welkom om hier te reageren. En uiteraard reageren wij ook wel eens terug. Bedenk wel, we zijn niet de spreekbuis van de motorrijders in Nederland. We zijn onafhankelijk, werken op de redactie met mensen uit MC’s en met mensen die geen MC lid zijn. Juist door die combo kunnen we zijn wie we zijn.
       En jouw frustratie over de patches inleveren en colour verboden, lokale vessiewetjes enz… die delen we.

       Like

     • Maarten schreef:

      Haal svp mijn reacties weg, want het wordt nu een maffe discussie over wat er nu eigenlijk wel of niet staat in het artikel. Ik denk dat we elkaar heel goed begrijpen, maar het mondt uit in een welles nietes spelletje dat ik niet op dit forum wil voeren.

      Like

   • anonieme schreef:

    Amen. Give respect to get respect.

    Maarten is iemand die alles kan krijgen wat ze hartje begeert. Alleen vergeet die 1 ding en wat die ook nooit zal leten. Broederschap. Voor elkander doort vuur gaan.

    Like

    • Maarten schreef:

     Tjonge wat staan we weer snel klaar met conclusies. Jullie kennen me niet weten niet met wie ik rij en hoe lang. Dus ajb, hou je ongelooflijk stomme gelul voor je. Net als dit slappe gezeik over wat wel kan en wat niet kan qua clubkleuren. Iedereen met een beetje kennis van de bikerwereld weet dat een aantal MC’s het niet tolereren dat je met een clubembleem achterop je vestje rijdt, ongeacht of dat embleem wel of niet lijkt op dat van een bestaande MC. Dus kom niet aan met dat ik niet zou weten wat brotherhood is, want daar weet je geen reet vanaf, net zomin als je blijkbaar iets weet van motorclubs of je wil de waarheid niet vertellen. Nogmaals, ik erger me aan een stel lui die denken te kunnen bepalen wanneer je je clubkleuren op je vest kunt dragen en wanneer je je club een MC kunt noemen. Dat gaat hen niet aan en ik zal me nooit aanpassen aan dat soort gezeik. Respect kun je verdienen. Mijn redpectvkrijg je niet automatisch bij het verwerven van een full membership van een bestaande MC.

     Like

 11. marcel geraeds schreef:

  Inderdaad ben zelf geen lid van een motor club maar heb er veel respect voor deze regels, ze hebben er hard voor moeten werken om hun patches te verdienen,dus af blijven van hun spullen, Als ik me een nieuwe motor koop wil ik ook niet dat Jan en alleman met hun tengels eraan zitten. En de namaak colors ja dat zijn in mijn ogen de wegrenners als er werkelijk eens iets is,dan zie je hun werkelijke aard,ergens niets voor over hebben of moeite voor doen werkt niet. gemakkelijk krijg je nog geen vinger in je kont. Dus ze maken anderen het lastig ermee die er moeite voor gedaan hebben door zich te gedragen als een zogenaamd mc lid en de stempel op de werkelijke mc,s te drukken.

  Like

 12. pol schreef:

  ik zit alweer een tijd in barcelona waar de mc wereld nog heel gezond is, en we hopen het zo te houden. ik volg al dat gebeuren in nederland op de voet, en ben blij met het goede werk wat jullie verrichten als dutch bikers. moeilijke tijden daar met een boel shit om tegen te knokken, maar biker ben je met of zonder club en een biker is een vechter en die verliest niet zo snel.
  keep on going with the good work guys! respect!
  enne…. altijd welkom hier, kom maar is een paar birras drinken…

  Like

 13. Paul schreef:

  Ik snap het niet helemaal.
  20 jaar geleden werd vrijwel iedereen ontdaan van z’n mc patch. Door de grote clubs.
  Het was een gesloten wereld.
  Zelfs al reed je al jaren samen, zomer/winter, woon/werk, treffens door heel europa.
  Al bemoeide je totaal niet met de colorclubs.
  De letters MC waren voorbehouden aan een kleine groep Clubs.
  Wanneer en waarom is dat gewijzigd?

  En verder ook, is dat echt zo erg?
  Dat de patches als paddestoelen uit de grond schieten?
  Het blijven toch min of meer gescheiden werelden.

  Ook een aantal colorclubs lijken hun colors steeds vaker weg te geven.
  Waar komen al die ‘brothers’ vandaan?

  Tot slot denk ik dat, in de wereld van vandaag,elke motorrijder de andere nodig heeft. Meer nog dan vroeger.
  Give support, get support.

  Like

 14. Kees schreef:

  politie zelf doet ook mee met de nieuwe kleuren (zwart/geel)

  Like