Zullen wij je eens verwennen?

Geplaatst: 21 april 2015 in WTF!
Tags:, , , , , , , , , , , , , ,

Zo in de loop der tijd hebben we online nogal wat pdf bestanden verzameld. Rapportages, documenten, brieven, voorpublicaties, het is een hele verzameling geworden. Politie jaarverslagen, aanpak motorclubs, onderzoeken, alle miljoenen die verspild worden aan het pesten van motorrijders, aan het verdraaien van feiten en het zwartmaken van 720000 eerlijke gewone mensen in Nederland worden hierin duidelijker. Want, dit staat online, dit is openbaar. Meestal bedoeld om de opinie te beïnvloeden. Het is nogal wat leesvoer. Maar voor wie leren wil hoe we belazerd worden waar we bij staan is het krachtvoer. We hebben het geheel hieronder gezet. Download wat je wilt hier, wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties.
groet,

Robert Hageman
http://www.dutchbikers.nl

1. outlawbikers-in-nederland Het beruchte rapport waaruit alles geciteerd wordt
2. lp-v-j-0000003291 Jaarverslag Nederlandse Politie 2012
3. TvC_Wij_zijn_geen_padvinders (uit het Tijdschrift voor Criminologie) een voorpublicatie
4. veteranenmotorritmindef Rapport van Opstelten met adviezen om leden van een motorclub te controleren
5. RIEC-Limburg-Jaarverslag-2013-webversie Jaarverslag recherche limburg
6. KennisInDeFrontljn H9 (aanpak adviezen motorrijders en clubs
7. 140616-integrale-landelijke-voortgangsrapportage-omgs-def-2 voorgangsrapportage aan de 2e kamer

reacties
 1. Paul schreef:

  Eerlijk gezegd…..,,,
  Ik wil het eigenlijk niet weten.

  En toch lezen hè?
  Niet doen, zeer frustrerend.

  Like

 2. Jetze schreef:

  Ik ben een gewone burger met een oude Japanse motor. Ik wordt al een aantal jaren een beetje onpasselijk van de berichtgeving in Nederland over de grote MC’s. Toen ik nog een kleine jongen was mocht ik een keer met mijn vader mee naar een biker feest van de Hells Angels in Amsterdam. Jonge wat heeft dat destijds een indruk op mij gemaakt! Ongeveer 8 jaar geleden stond ik met pech stil langs de snelweg. Destijds reed ik rond op een oude goldwing, niemand stopte. Het was mooi weer en er kwamen heel wat motorrijders voorbij. Op een gegeven moment kwamen er een aantal ruige Harley Davidson figuren langsrijden. Het waren Angels, en ze stopten. Na wat grapjes over mijn motor zoals “wat doe je ook met zo’n Honda civic op 2 wielen ging een van hen op de knieën en repareerde mijn motor. Ik had geen koppeling meer en hij wist binnen 5 minuten de boel weer aan de gang te krijgen. Bij ons afscheid kreeg ik de uitnodiging om vooral een keertje langs te komen bij hun clubhuis, ik werd nog even geplaagd met mijn oude jap en ze vervolgden hun weg. Nu vandaag rij ik nog steeds rond op een oude jap, dat is een liefhebberij van mij. Ik ben gewoon gek op het geluid van een vier cilinder. Op mijn kleding is te zien dat ik 81 supporter ben. Ik heb nooit de intentie gehad om full color te worden, supporter is genoeg.

  Door mijn uiterlijke verschijning en het dragen van support 81 patches ben ik al een aantal malen fiks in discussie geraakt met andere mensen. Ik ben op de hoogte van de hierboven genoemde documenten en verwijs deze documenten stuk voor stuk naar de prullenbak. Zeker, er zullen best een aantal motorrijders bij zitten die zich bezig houden met dingen die niet door de beugel kunnen. Maar wees eerlijk, zet eens honderd gewone burgers bij elkaar. Hoeveel “normale” burgers van deze honderd houden zich bezig met illegale praktijken?

  Ik ken een aantal zogenaamde outlaw bikers, ze hebben een gezin, werken hard en geven zich in hun vrije tijd helemaal voor hun club. Soms ben ik te vinden evenementen die georganiseerd worden door de MC’s waar onze regeringen zo bang voor zijn. Nog nooit heb ik meegemaakt dat er dingen uit de hand liepen. Het valt op dat sommige leden van de grote MC’s hun vest binnenste buiten dragen als zij op bezoek komen bij evenementen van een andere MC. Wat een enorm respect voor elkaar! Hier kunnen onze politieke partijen nog veel van leren.

  Destijds toen ik nog een kleine jongen was, was ik echt onder de indruk van die grote ruige kerels met hun motoren. Ik mocht een klein stukje mee rijden in een zijspan. Vanaf dat moment ben ik de lifestyle van deze mannen als mijn lifestyle gaan zien. Toen ik enkele jaren terug met pech aan de kant stond werd bevestigd dat deze lifestyle de juiste is gebleken. Niemand nam de moeite om mij te helpen. Tot het moment dat een aantal kerels met karakter mij zagen staan.

  Misschien wordt het tijd dat de media de moeite een keer neemt om gewoon zelf een mening te hebben en zich eens gaan verdiepen in de man of vrouw die een vest aanheeft met daarop de naam van de club waar deze man of vrouw trots op is. Misschien wordt het ook tijd voor de media dat zij eens laten zien hoeveel goede doelen er worden gesteund door deze Brothers en Sisters.

  Ook al ben ik slechts supporter, ik ben trots op mijn club. Ongeacht de onzin die de politiek en de media over mijn club uitkraamt.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Mooie uiteenzetting. Zo als je het schrijft, dat is onze wereld!

   Like

  • Mat schreef:

   Jetze ik als gevangenisbewaarder buiten dienst kan alleen zeggen dat je gelijk hebt. Men ligt wel te kakelen over de M.C.s maar niet over de echte criminelen met pak en stropdas. Ik heb geregeld te maken gehad met mannen uit de 1% clubs en kan alleen zeggen dat ze me ten alle tijden recht in de ogen hebben kunnen kijken wat ik niet kan zeggen van vele anderen.

   Like

   • jetze schreef:

    Mat, die stropdassen zijn nog het allergevaarlijkste van allemaal. Nu is er weer zo’n stropdas ( toevallig een burgemeester ) die de motorclubs wil gaan verbieden. Waarom? Omdat er een figuur de drang had om op een café te schieten. De dag dat dit nieuws naar voren kwam schoot ik bijna uit mijn slof. Reden hiervoor is dat er direct gezegd werd dat dit het werk was van een outlaw motorclub. Ik weet nog dat ik tegen mijn vrouw zei dat dit stelletje naarlingen van de media ook alles aangrijpen om ons en onze lifestyle in een kwaad daglicht te stellen. Ik zei tegen haar dat ik er woord van geloofde. Natuurlijk stond er weer zo’n randfiguur met stropdas te schreeuwen dat er een verbod moest komen op de MC’s.

    Wat mij nog misselijker maakte was de mening van de gewone mensen. Wij zijn de schuldigen, wij komen intimiderend over met onze vesten, wij zijn gevaarlijk want wij rijden in groepen, wij zijn criminelen.

    Ik persoonlijk vind dit zware aantijgingen van mensen die niet weten wat wij zijn en waar wij voor staan. Nooit neemt iemand met een dergelijke mening de moeite, ons en onze manier van leven te leren kennen. Ons vest staat voor waar wij in geloven, het laat zelfs het verloop van ons leven zien, waar wij geweest zijn, wij eren onze gevallen broeders op onze vesten zodat zij niet vergeten worden en altijd in onze gedachten met ons mee rijden. Als dit intimiderend overkomt dan is er wat loos met de gewone bevolking. Persoonlijk kan ik geen enkele groep bedenken die zo eerlijk en met vooral met veel respect met elkaar omgaan. Zeker er is wel eens een meningsverschil maar dat is vaak snel opgelost. Wij rijden met elkaar en voor elkaar, beschermen elkaar en passen op elkaar. Heeft iemand pech dan helpen wij elkaar. Het maakt niet uit wie je bent of met welke club je rijd, jij staat stil en ik help je. Al is het alleen maar met mijn aanwezigheid, ik ben er voor je tot er hulp komt. Een ongeschreven wet in onze wereld.Hier kan de hele samenleving echt wat van leren. Dit willen ze niet want ze zijn te druk bezig met zichzelf en hun eigen bekrompen denkwijze.

    Destijds werd met veel poeha met beschuldigende vinger naar ons gewezen. Mijn vader, ( hij rijd nu op de grote snelweg zonder einde ) zei hierover altijd dat als iemand met zijn vinger naar ons wijst zijn er altijd drie vingers die naar de persoon zelf wijzen. Dat hij gelijk had wordt nu weer bewezen. Blijken de bikers er niets mee te maken te hebben. Een heel klein berichtje in de media. Nu zonder poeha. Ik persoonlijk wordt hier een beetje naar van.

    Misschien wordt het tijd dat wij de wereld laten zien dat wij heel normaal met elkaar omgaan. In principe is dit heel simpel. Gewoon op een dag een ride-out organiseren waaraan alle clubs meewerken. Gegarandeerd dat het een mooie dag wordt. Wedden dat er geen verkeerd woord onderling wordt gesproken maar dat er wordt genoten van iets waaraan wij als bikers allemaal verknocht zijn. Samenzijn met onze motoren en rijden voor elkaar. Dit is waar ik al jaren in geloof, Ik rijd omdat ik dat wil en omdat ik dat altijd gedaan heb. Ik hoef niet veel geld te verdienen of een super carrière. Een dak boven mijn hoofd, voldoende te eten voor mijn gezin en een volle tank is voldoende. Het is mijn grootste wens de wereld te laten zien dat wij met elkaar leven en dat wij respect voor elkaar hebben. Dat respect mist de gewone burgerij en dat is jammer.

    Like

    • Geuz schreef:

     Stropdassen zijn als mode ingesteld voor Katholieke adel door Lodewijk XIV, die ons land vaak aanviel gedurende de 80-jarige oorlog.

     Like

 3. Willem van Gool schreef:

  kweet niet of jullie het ook al hebben ontvangen.Ik heb helaas het krantje niet bewaard maar in het volgens mij brabants dagblad staat dat de harley dag breda weer kan worden gehouden ,als er maar geen hesjes met club emblamen gedragen worden. Kijk dan gebeurt er ook niks als er zo ie zo wat gebeurt is.Grtz.Willem

  Like

  • dutchbikers schreef:

   En jarenlang niks aan de hand met vestje, nu ineens zonder vestje. Iemand is motorrijder-clublid. Met of zonder vestje. Van ons mogen ze het lamlazarus krijgen met dat vestjes gezeik. Dragen we al een halve eeuw ruim, die vestjes. Nu ineens is het bedreigend. Fuck it!

   Like

   • Aukepauke schreef:

    Struisvogel politiek he, je ziet ze niet ze zijn er niet.
    Hesjes of niet, blij dat het weer eraan komt, zijn mooie dagen die harley dagen.

    Like