De ballen van de Parel

Geplaatst: 18 mei 2015 in Roadkill, WTF!
Tags:, , , , , , , , , , ,

Eten. Dat doen wij bikers vaak. Rijden, feesten, eten drinken. Dan daarna een stevige knokpartij? Op de facebook van een BACA lid stond dat ze dat bij BACA niet doen. Dan hebben wij nieuws voor dat BACA lid. De parel leimuidenDat gebeurt nergens in de motorwereld! Een feest wordt nooit opgezet met als doel een knokpartij aan het eind te hebben. Vooroordelen over motorrijders, door een motorrijdster? Apart! Maar dat even terzijde. Dit weekend met een groep motorvrienden een mooi ritje gereden. Via Wateringen, Den Haag, Wassenaar, Kaag, ringvaart naar Leimuiden. Daar vonden we De Parel, bij de brug aan de Ringvaart. Al jarenlang een bekende tussenstop voor mensen die rijden, varen of gewoon effe een rustig plekkie zoeken.

Zo ook wij dus. We konden onze motoren makkelijk parkeren en vonden een tafel, midden op het terras. De bediening was er snel bij om onze bestelling op te nemen. Diverse drankjes en…. we hadden er vaak over gehoord, 4x een broodje bal. Die waren ons aanbevolen. De drankjes stonden al snel op tafel. Maar het eten liet op zich wachten. Na 25 minuten nog niets. CIMG0898-copyDe bediening kwam langs om te vragen of we nog iets wilden drinken, een van ons gezelschap vroeg of ze misschien even kon kijken waar onze broodjes bleven? 15 minuten later, na 40 minuten wachten dus, kwam een dame met de eerste twee broodjes op ons afgelopen. “Eindelijk” was de kreet direct. Waarop de bebrilde bedientante bijdehand snerpte:” wilde je ze soms koud hebben? ik kan ze ook weer meenemen hoor!”. Ze maakte een terugtrekkend gebaar met het bord, alsof ze met de bestelling weer wilde weglopen.  Nu hebben wij wel manieren. Dus kwam er geen antwoord terug naar de saggerijnige vrouw. Ze schoof de ballen op tafel, liep naar binnen haalde nog twee borden en pletterde de de rest van onze bestelling op tafel.

De ballen lagen op een opengescheurd broodje. Voorgesneden, in veel vet opgewarmde plakjes bal lagen verspreid over het broodje. Vet op het bord, vet in het broodje. CIMG0886 copyHet vet was duidelijk niet alleen gebruikt om de gesneden ballen  op te warmen, er zat een aparte smaak aan.

Als biker zijn we wel wat gewend. Maar roadkill, druipend van vet en opgediend met een grauw en een snauw was toch wel iets dat we dan delen met jullie. Een van onze mannen had een broodje kaassoufflé besteld. Zijn broodje kwam als allerlaatste. Simpel kaassoufflétje  frituren en op een broodje leggen duurde bijna 50 minuten. En toen het eenmaal voor hem lag, was de kaassoufflé nog ijskoud van binnen. Bediening erbij, broodje weer terug en binnen 5 minuten (het kan dus wèl) was er een nieuwe. Die overigens lauwwarm was van binnen.

Afijn, het terras was zonnig, we hadden het naar ons zin, de rit was leuk en we waren een daggie uit. De Parel bij de brug vermijden we een tijdje. We hebben er vaker gezeten maar dit was voor ons een reden om de zaak voorlopig niet meer te bezoeken. Zat leuke horeca aan de ringvaart waar de mensen vriendelijker zijn en het eten hopelijk beter is.

Groet

Robert Hageman
info@dutchbikers.nl

reacties
 1. Henny schreef:

  Ja jammer dat op sommige plaatsen de klant geen koning is. Ik denk dat het in de horeca nog veel te goed gaat.
  Als ik zo geholpen zou worden zou ik weg gaan.
  Gelukkig zijn er genoeg andere gelegenheden waar je vriendelijk geholpen wordt

  Like

 2. Jetze schreef:

  Zonde dat de horeca een leuke dag moet verstieren. Zouden ze dat ook doen bij andere groepen? Of alleen bij motorrijders? Mochten jullie ooit in Friesland landen dan is Appelscha een leuke plek om de vermoeide ledematen een moment van rust te gunnen. Echt leuke terrassen en een top bediening ( ook voor bikers ).

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Wij denken niet dat ze in de keuken staan te wachten op motorrijders om dan het bestelde eten te verkloten. Dat is een keuken mentaliteit die gewoon is in die zaak. Wij rijden overal, Appelscha klinkt al goed genoeg om eens naartoe te rijden,

   Like

 3. Ajira schreef:

  50 minuten voor een kaassoufle is wel erg ruig.. moesten zeker de kaas nog uit een geit in het weiland achter het restaurant persen ? Voor mij is er overigens maar 1 plek waar ik een broodje bal wil halen, en dat is “de ballentent” in Rotterdam.

  Like