Goede Raad is duur?

Eerder in 2014 gaf Klaas Otto van No Surrender MC al aan bereid te zijn om in een overlegorgaan voor Motorclubs deel te nemen. angelo-manuhutuGisteravond (9-6-’15) op TV vertelde ook de President van Satudarah MC, Angelo Manuhutu, bereid te zijn om deel te nemen aan een raad. De motorrijders van Nederland staan onder grote druk. Meer motorfeesten worden afgelast dan toegestaan worden.

Ooit was er een Raad van Motorclubs. Toen Satudarah eruit stapte, begon de teloorgang. De eenheid die er was onder de motorrijders was verdwenen. En de overheid zag zijn kans schoon. Het ging, juist in die tijd, slecht met Nederland. De recessie, banken die omvielen, devaluatie van ons geld, het vertrouwen in de overheid zakte tot een ongekend dieptepunt. Er moest een bliksem afleider komen. En de opheffing van de raad kon voor de overheid niet op een beter moment komen. En de motorrijders van Nederland, de mensen die de simpele keus hadden gemaakt om op een motor te rijden in plaats van in en auto, die waren de lul. Er zaten misdadigers tussen, ze waren opvallend door hun kleding en hun motoren. En de perfecte zondebok op het perfecte moment. De raamstaarders op de ministeries bedachten plan na plan om de motorrijders te demoniseren.

Een paar procent van de motorrijders (720.000 in Nederland) doet misschien iets onwettigs. Maar dat percentage is bij motorrijders niet hoger dan bij de rest van de bevolking. In Amsterdam worden dagelijks drugs maffioso en hun familieleden afgeslacht op straat. Geen motorrijder te bekennen.  Het overgrote deel van de motorrijders heeft met misdaden niets te maken, hebben er zelfs geen enkele kijk op. Een de paar misdadige motorrijders gaan echt niet ergens op een podium staan om door de microfoon te roepen dat ze nu even weg moeten om een onsje coke te scoren en een paar revolvers. Drugsdealers en dieven binnen de motorwereld zijn niet anders dan die in de “gewone wereld” rondhangen. Ook al wil de overheid je dat graag doen geloven. Er is zeker geen groter percentage misdadigers binnen de motorwereld dan daar buiten.

Bikers willen feesten terug!

Bikers willen feesten terug!

De meeste bikers zijn zelfs behoorlijk geïrriteerd als iemand doorgesnoven of lazarus in hun buurt loopt. En zoiets word bijna altijd snel gecorrigeerd. Dagelijks worden patches afgesneden of vestjes ingenomen door dit soort gedrag. Geen gebruiker zit bij de snackbar zijn drugs te snuiven en ook snuiven ze het niet van de tieten van een vrouw. Dat gebeurt alleen in films.

Motorrijders worden constant aangehouden voor geen enkele andere reden dat dat ze motor rijden. En het is behoorlijk aanmatigend om ze allemaal moordende drugs handelende pooiers te noemen. De term OMG is bewust gekozen om motorrijders een slechte naam te geven.

Er wordt standaard gesproken over motorbendes als ergens een paar motorrijders op een terrasje zitten. Zelfs de kleding van motorrijders word gedemoniseerd.

raad1

Dit is een oud plaatje. Vertegenwoordigd niet de huidige bestaande clubs. Is alleen ter illustratie van het artikel hier gezet.

We weten het nu wel. Er is kennelijk behoefte aan een overleg orgaan. Een raad, waarin de clubs onderling kunnen overleggen wat er overlegd moet worden. Een groep bestaand uit mensen die uit naam van hun club mogen spreken, mannen die spijkers met koppen kunnen slaan. En die zijn er genoeg. Motorrijders zijn mensen die juist prima onderling kunnen overleggen. Een nieuwe raad zou het tij kunnen keren. Nu huisvaders hun BMW thuis laten omdat ze niet voor misdadiger aangezien willen worden, motorverkopen dalen omdat kopers het geïntimideer zat zijn, treffens en feesten afgezegd worden en clubhuizen overal in het land gesloten worden, zou een club-raad veel problemen uit de weg kunnen helpen. Dutchbikers hoopt dat de eventuele onderlinge verschillen (voor zover die er zijn) opzij gezet kunnen worden en dat er weer gezamenlijk overleg komt.

Verstand, open mind, levens ervaring. Daar zijn motorrijders bekend om. We hebben heel veel ervaren mensen in de motorwereld. Wij vertrouwen erop dat het verstand zal winnen en dat er weer gepraat gaat worden over oplossingen. Dat we gaan zoeken naar mogelijkheden en niet naar moeilijkheden. Raad gezocht!!

reacties
 1. Jan schreef:

  jo motorclubs zijn tof alleen 1 %ers zijn homos en mietjes. gr jan

  Like

 2. Harry Betlem schreef:

  Een raad, overlegorgaan, of hoe je het ook noemen wilt, lijkt me een goed idee. Zeker als clubs die niet ‘per definitie’ een color club zijn, maar toch een ‘staat van dienst’ hebben in de zin van fatsoen, respect, (ook voor niet motorrijders), eigen evenementen en ritten, etc. Daar ook in kunnen participeren. Zonder verplichte ‘afdrachten’, maar gewoon omdat het ook bikers zijn. Afspraken over feesten, ritten, meetings en de mogelijkheid om elkaars activiteiten ongehinderd en op voet van gelijkheid te kunnen bezoeken.
  Kortom, de zo gewaardeerde en zo breed uitgedragen kameraadschap onder motorrijders echt uitdragen. Ik, als lid van een NIET full color club, maar wel een heel gezellige, zo niet ‘de gezelligste’ , zou dat kameraadschappelijke element enorm waarderen. Elkaar niet ‘in de haren’ zitten bij toevallige ontmoetingen, niet ‘op je hoede’ moeten zijn, niet het gevoel hebben ‘minderwaardig’ te zijn t.o.v. Full color mc’s bij toevallige ontmoetingen.
  Net zoals IK elke biker groet onderweg, gewoon deel zijn van die gemeenschap.
  In mijn ogen komt crimineel gedrag overal voor. Onder advocaten, tennisclubs, voetbal suppoerterclubs, etc. maar daarom is die vereniging niet per definitie crimineel.
  Live and let live, enjoy your freedom on just 2 wheels.
  Voor alle duidelijkheid, ik spreek niet namens de club waar ik lid van ben.
  Ik word het gedoe ondertussen spuugzat. Ik ben gewoon een motorrijdend mens.
  Ik ben benieuwd.
  Succes
  Herrie

  Liked by 1 persoon

 3. smousje schreef:

  Komt ervan als men in tijd van recessie bikers wilt pesten succes biker,s met de raad van acht ik zeg DOEN

  Like

 4. Freek Pauw schreef:

  De raad van 8 heeft helemaal niks te maken met alle andere motorrijders die geen enkele club vertegenwoordigen.
  De organisatie KNMV en M.A.G. zijn de uitgesproken organen voor de normale motor bezitters onder ons die niet een patch dragen of een aan een motorclub deelnemen die merkgerelateerde zijn.
  Groot onderscheid die tekst schrijver volledig mist.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Heel goed punt. Laten de motorrijders van Nederland aan de KNMV en M.A.G.(EN VERGEET DE ANWB NIET) vragen om een afvaardiging samen te stellen die met justitie om tafel gaat zitten. Om zo het Bikerpesten te bespreken en te laten stoppen. En nergens word gesproken over een raad van acht beste Freek. Er word gesproken over een raad. De raad van acht is al lang voorbij. De schrijver denkt dat Freek e.e.a. mist…

   Like

 5. Bobby schreef:

  Wat een hypocratie , uitgerekend diegene die de Nederlandse MC Scene naar de klote hebben geholpen , en de Raad van 8 , omwille van hun eigen en bissnes en ego , door de plee hebben gespoeld , lopen nu om hardst te roepen om de terug keer , en te klagen . — Robert Feniks

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Blijft overeind staan dat een raad nodig is. Schuld is geen issue hier. Er is geen overleg. En voor justitie zijn motorrijders “sitting ducks”. Een overleg orgaan zou moeten praten. Modder gooien wiens schuld het is, heeft geen zin. Geen enkel probleem is ooit opgelost door te bepalen wiens schuld het was.

   Like

 6. Henk schreef:

  Het gaat er niet om wie waarbij zit,en hoeveel clubs er in de raad zitten.Wel om vrij en veilig door Nederland te kunnen rijden of toeren en overal min of meer vrienden tegen te komen.Althans mensen waarvan je weet dat ze te vertrouwen zijn en je met rust laten of een pilsje met je drinken.En als er dan wat scheefgaat op een laat uur moet je het een paar dagen later kunnen uitpraten en bijleggen,niet met de hele raad ,maar met een paar wijze mannen van diverse clubs,tot er een oplossing is.Nederland is een van de weinige landen waar het redelijk veilig is.Dat kan nog veiliger zodat je rustig kan genieten van het toeren in dit mooie land.Alleen of als club.Ook gaat het er niet om massaal een vuist te maken tegen de overheden.Die vallen ons al lastig sedert de eerste dag dat er iemand met een motor de weg op reed,en dat zal voorlopig nog wel zo blijven.Wat zouden we er een potje van maken als ze ons niet een beetje op de rem gooien op zijn tijd.Daar moet je tegen kunnen.Als je jezelf netjes gedraagd heb je nergens last van.Alle bekeuringen en gezeik die ik ooit meemaakte heb ik verdiend gekregen en uitgezeten en betaald als een man.

  Like

 7. Gerard schreef:

  Confederates zijn ‘ondergebracht’ bij de Angels.
  En ik mis de collors van de Rebel Crew.
  En de ‘raad van 11’ is zeker wat jullie bedoelen met raad van motorclubs…..

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Jij zit er bovenop zeg. We bedoelen dat er een raad moet komen, een raad van motorclubs. Zoals we schrijven. Of dat een raad van 11, 8, 29 of 19.5 is….. onbelangrijk. Zolang er maar weer overlegd gaat worden en er weer mensen van de clubs om tafel gaan zitten. Dank je voor het opletten. Het plaatje was slechts ter illustratie van het artikel.

   Like

 8. Henk schreef:

  Alles ging goed ,en constant was er tientallen jaren onderling overleg onder de motorclubs in Nederland,tot 2005 toen justitie besloot de Hells Angels op te rollen en als criminele organisatie te verbieden.Een deel van de aanklacht was het verwijt dat het bewijs voor die criminele organisering lag in het feit dat ze met de andere clubs ook onderhandelden om ruzies recht te trekken.Ruzies werden uitgelegd als oorlogen en het is een misdaad,en strafbaar daar over te praten of het nu ten goede of ten kwade is.Dat schrok dus veel MC’s af.Maar het O.M. kreeg ongelijk en H.A werd vrijgesproken .Ondertussen was er wel de klad in de onderlinge vergaderingen gekomen want niemand wil om een lullig gesprek de lik indraaien omdat de onderlinge vrede bewaren mogelijk strafbaar blijkt.De straffen op het breken van een justitieel verbod zijn ook niet mis.Daarna is het nooit meer echt goed gekomen en zijn onderlinge misverstanden en ruzies op de plank blijven liggen.In het belang van alleman die een color rijdt,,en de rest van de mensheid die dat mooi vindt is het dus een noodzaak om eens serieus met elkaar te gaan praten

  Like

 9. Henny Dumoulin schreef:

  Zoals altijd heb je weer een mooi stukje geschreven dat precies weergeeft hoe de overheid tegen motorclubs aankijkt.
  En het is doodzonde dat een veteraan als ik die zijn hele leven al motor heeft gereden, (bijna 50 jaar waarvan 44 jaar Harley) ziet hoe motorclubs gedemoniseerd worden.
  MC staat voor motorcycle club, en ja daar zitten geen mietjes bij, en het zijn allemaal stoere knapen die je beter niet kunt uitdagen.
  En ja, ik vindt het een voorrecht om lid te zijn van een MC, en bij mij staat de motorfiets absoluut centraal.

  Liked by 1 persoon

 10. Jet van Gent schreef:

  Goed gesproken Rob, ik ken inmiddels ook redelijk wat mensen die motor rijden… zelfs een aantal mensen die lid zijn van een club. Niet een van hen is zover ik kan beoordelen crimineel of gevaarlijk… het is idioot dat de regering probeert om jullie zo in een zwart daglicht te zetten. Wat ik al eerder heb gezegd, ze moeten criminaliteit eens echt aanpakken… en stoppen met beschuldigingen te uiten die niet gegrond zijn…

  Liked by 1 persoon

 11. Paul schreef:

  Lijkt me de enige juiste stap, in antwoord op de splijtzwam tactiek van de media, in opdracht van de overheid.

  Like

 12. marcel geraeds schreef:

  Ik ben het volkomen eens met dezeninmenng van jullie van dit geouwehoer van de staat wordt je strondziek en ze blijven maar aan de gang.Waar is het einde van deze onzin wat ze de gewone burger op de nek willen binden, nou onze hele regering met hun raamstaarders bekijken het maar ik stap fijn op mijn bike en geniet er elk moment van. Respect voor jullie, en dat de rest maar dood donderd. Word je gestoord van dadelijk kunnen we met pak en stropdas rondlopen en nergens meer plezier mee maken.

  Liked by 1 persoon

 13. Maddog schreef:

  wederom weer top en naar waarheid geschreven, zou een colom in de telegraaf niet wat zijn, komt er tenminste eerlijk nieuws in de kranten over bikers 🙂

  Like