fout zaadje

Van fout zaad worden politici gemaakt…

Er is geen beter gevoel dan verse frisse lucht in je gezicht. Toen ik een jaar of 8 was leerde ik dat al. Mijn vader leerde me fietsen. Als klein Hageneesje had ik, toen ik alleen kon fietsen al snel door dat die wind tegen je gezicht een geweldig gevoel was. Daarnaast de wetenschap dat je links, rechts, rechtdoor of terug kon wanneer je wilde maakte dat ik regelmatig veel te laat thuis kwam bij doodongeruste ouders. Mij thuishouden, “huisarrest” was dan ook het ergste wat je me aan kon doen. Rond mijn 15e scoorde ik mijn eerste brommertje, een Vespa Ciao. Opgevoerd zodat hij de 60 km/h haalde. Ik was er steeds mee onderweg, kon geen genoeg krijgen van het vrije gevoel van gaan en staan waar ik wilde en wanneer ik wilde. Er volgde in de jaren daarna een gechopte politie DKW, een paar puch’s, kreidler, een JAWA motor, een Yamaha, een indian, BMW, Honda en zo reed ik door mijn leven op twee wielen. Zo vaak en zo ver als ik kon. Vaak dagen weg, vrienden overal in europa en altijd wel ergens een slaapplaats te vinden. Het gevoel dat je hebt als je op twee wielen rijdt, als je motor rijdt, dat heb je of dat heb je niet. Maar aan de genietende oprechte biker kun je zien dat hij of zij geniet, dat het leven ze met een grotere grijns toelacht dan bij anderen. Ze hebben die onzichtbare maar altijd aanwezige grijns op hun gekerfde gezicht. De wetenschap dat vrijheid bestaat, dat ze het op ieder moment kunnen binnenrijden. Zoals ik zijn er ontelbaar veel mensen. Genieters van de vrije wereld, de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Dit gevoel zit in ieder mens. Sommigen vinden het, sommigen verstoppen het alsof het hun laatste ademtocht in het leven is. En sommigen vinden het niet. Dat zijn de “foute zaadjes”.

Onno karikatuur van zichzelf

Onno Hoes. De enige die hem serieus wil nemen vind hij in een Gay bar.

Zo af en toe, als God eens verkouden is en hij niest, schiet er wel eens een fout zaadje een eitje binnen. Het zaadje dat had moeten winnen haalt het nèt niet door die nies en het zaadje dat roemloos had moeten oplossen haalt het wel. Met al die miljoenen zaadjes… kan gebeuren. Zo’n zaadje kruipt in het eitje, het eitje word een kind en … och, je weet hoe het gaat allemaal. Ooit was je zelf een zaadje. Zo’n fout zaadje groeit dan op tot een soort mens en word hockeyer of gaat roeien of zo… Zo’n zaadje weet onbewust dat het niet helemaal tof is met hem/haar en vaak komen de mensen die ze later worden bij elkaar terecht als advocaat of in de politiek. Beroepen waar iedereen elkaar onbewust herkent als “foutje” maar waar ze elkaar in de meute kunnen beschermen. Vaak worden ze wethouder of zelfs burgemeester omdat ze denken dat ze de juiste persoon zijn en gebruiken ze hun positie om “hogerop” te komen. Komen politici bij elkaar dan roepen ze “kaerel” en “gewaeldag” en “doe mijn nog maer een dreuge witte wijn op kosten van het plebs” En al lallend en brallend bedenken ze regels en wetten om gewone vrijheidslievende mensen te kunnen pesten.

undercover wout

Onbeschaamd filmende wout.

Onze favoriet op dit moment is Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht. (Hij zou weggaan zei hij… een “man” een man een woord een woord?). Met stip aan het stijgen in de top 5 van Nederlands meest irritante mensen. Onno heeft het op motorrijders voorzien. Zien wij gewoon iemand op een motor genieten van zijn moment, dan ziet Onno een drugshandelende gewapende pooier die als bendelid op weg is om iemand af te persen, iemand te gaan vermoorden of verkrachten of om iets anders wetteloos’ uit te halen. Gaan we in een groep lekker een stukkie rijden met wat vrienden, dan ziet Onno een motorbende, op weg naar een misdaad. Rijden we met veel vrienden, dan zijn we bij voorbaat al verdacht. Je kenteken in de computer, je word gefotografeerd of gefilmd en je heb je goede kans dat je telefoon word afgetapt, je sms verkeer word gekopieerd en dat je internet verkeer gemonitord word.

En, zoals we hierboven al schreven, fout zaad vind elkaar vanzelf. Om Onno heen heeft een grote groep fout zaad (lees politici) zich verzameld. 40 steden in Nederland “binden de strijd aan met motorbendes”. Want als Onno met zijn piepstemmetje roept, luisteren de radeloze en redeloze pennelikkers direct. Dank zij de paranoide gedachten van Onno Hoes zijn alle motorrijders ineens een gevaar voor de samenleving. En zouden dus inmiddels 40 gemeenten zich gaan inzetten om motorclubs en motorrijders te weren. Het simpele “motorrijder zijn” kan je al je baan bij de gemeente of bij het rijk kosten. In de dertiger jaren gebeurde dit ook bij joden en zigeuners. Die werden vanwege hun geloof of levenswijze uitgesloten van werk. Ook in andere delen van de wereld waar groepen uiteindelijk werden uitgeroeid, begon dit met het afnemen van hun rechten, het verwijderen van hun identiteit, het beperken van hun vrijheid.

Hoe zal de toekomst eruit zien voor de motorrijder? Ongetwijfeld zullen steeds meer gemeenten zich tegen motorrijders keren. Clubgebouwen zullen gesloten worden en motorrijders zullen steeds minder plekken vinden om samen te rijden, te sleutelen, verhalen te vertellen en gewoon als vrienden bijeen te zijn. De politici zullen steeds harder achter de “foute zaden” aanrennen, bang voor hun baantje zullen motorrijdende ambtenaren hun motor wegdoen. Wij voorzien dat dit vogelvrij verklaren van motorrijders straks ook zal toeslaan bij toeleveranciers van rijk en gemeente. Heeft een bedrijf motorrijders in dienst, dan kun je niets meer leveren. Kwestie van tijd voordat deze discriminerende opruiende gedachten gemeengoed zijn geworden.

En wat doen wij? AGENT MET PISTOOLDe motorrijders zelf? Zijn wij niet de mensen die vrijheid in het bloed hebben zitten.
Zijn wij dan niet meer de mensen die een pad maken zodat anderen kunnen komen op plekken die wij ontdekt hebben? Demonstreren in Amsterdam of Brussel, helpt dat nog? Of zijn we lamgeslagen, laten we het allemaal gebeuren? De tijd zal het leren. Als er nog tijd is. Want de grote opruiming van motorrijders is begonnen. Feesten worden afgelast, clubs gesloten, bikers worden zwaar gecontroleerd, dreigen hun werk te verliezen en daarmee de mogelijkheid van bestaan. Vrijheid zal altijd blijven. Clubs zijn al onzichtbaar geworden. Maar blijven bestaan. De vrijheid van vereniging is nog steeds van toepassing. Een biker zijn jasje laten uitdoen maakt hen alleen pissed off. Maar het maakt hem nooit minder biker. Dat zit in zijn genen. Gemaakt met goed zaad.

Komt tijd komt (een) raad? Of is er alleen nog fout zaad?

Robert Hageman.

reacties
 1. Geuz schreef:

  Dit is zeer ernstige discriminatie.
  Kan je ook aangifte van doen.

  Like

 2. Henny Dumoulin schreef:

  Ja, ook ik kan me vreselijk ergeren aan Hoes, die een voorbeeldfunctie had, en ondertussen gewoon doorgaat, en alle burger fatsoen regels aan zijn laars lapt.
  Zo iemand zou toch ook eens een koekje van eigen deeg moeten krijgen.
  Overigens heb ik grote bewondering hoe jullie het elke keer weer voor elkaar krijgen om de vinger op de zere plek te leggen.
  Ga zo door met het goede werk, and keep your knees in the breeze

  Like

 3. marcel geraeds schreef:

  als ik dan vandaag het nieuws zie en die weggelopen Hoes zie op welke manier hij zijn kut gedrag wil verheimelijken daar wordt ik dus kotsmisselijk van acceptatie van sommige mensen zoals Hoes en zijn vriendjes. dit vinden ze normaal, nou ik ben er eerlijk in. dit kan zal ik nooit accepteren. Wie het hier niet mee eens is even goede vrienden. maar ik accepteer nooit mensen die een oordeel vellen over clubs, terwijl de club Hoes geaccepteerd moet worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. marco schreef:

  Ja auto’s leveren meer belasting op. zodat ze hun fouten kunnen verantwoorden cq goed praten

  Like

 5. jetze schreef:

  Wat ben ik blij dat ik een goed zaadje ben geweest vroeger zeg.Ik hoef niet te liegen, mooie praatjes zijn niet aan mij besteed en ik hoef gelukkig al helemaal niet met de wind mee te waaien. Ik ben een biker in hart en nieren. Reed al op een mini motor rond ( op een zandweggetje ) toen de meeste van mijn vriendjes nog moesten leren fietsen zonder zijwieltjes. Later toen ik 18 werd macht ik van mijn vader geen auto kopen. Een schop in mijn kont kon ik krijgen, er kwam geen auto op het erf van pa. Als vervend motorrijder zei hij altijd dat de eerlijkste en beste mannen motor reden. je kon ze herkennen aan hun vieze handen, gore kleding die altijd onder de olie vlekken zaten en aan hun hartelijke liefdevolle blik als er een ander op een motor voorbij reed. Ik ben inmiddels mijn baan kwijt omdat ik mijn lifestyle niet op wil geven. Jammer voor de baas, hij begrijpt niet niet wat mijn drive is. In augustus ga ik met mijn zoon naar de support 81 party in Kampen. Waarom? Omdat ik op mijn beurt wil dat ook mijn zoon leert dat bikers een fijne groep van mensen zijn die recht door zee zijn en alles voor hun vrienden over hebben. Dit en het gevoel wat een een biker heeft als hij (of tegenwoordig ook zij) tijdens een ride-out, verenigd met zijn familie en de door hen gekozen motoren door het land rijden. ook mijn zoon moet leren dat een biker altijd glimlacht vanwege het feit dat wij een speciaal ras zijn en weten wat vrijheid is. Wat is het jammer voor zo’n fout zaadje dat hij zo jaloers moet zijn op onze kleuren. foute zaadjes zijn nogal wat vaal van kleur. Mijn vader leeft niet meer maar ik ben blij dat hij tenminste de moeite heeft genomen om met mij naar een biker feest te gaan. Hoe erg het ook moge worden, ik blijf biker. Niet gedreven jaloezie, geld of het vervullen van een ander zijn dromen mag ik bezig zijn met wat mij echt drijft. Mijn biker familie, mijn 35 jaar oude jap (die nog steeds glimt als een nieuwe) en de wetenschap dat ik leef zoals mijn vader leefde. Gewoon, rijden. Wat is het fijn om telkens als je naar buiten gaat je een glimlach op je gezicht krijgt gewoon omdat buiten je glimmende machine staat te wachten. Iedereen die zegt dat wij criminelen zijn wil eigenlijk graag met ons mee, die liefde en broederschap voelen. Zij kunnen dat niet. Best wel zielig hoor. Starten als een fout, grijs zaadje.

  Like

 6. DaWE schreef:

  Ik als zuiderbuur volg deze site al een tijdje en ook de politiek die gevoerd wordt rond het motorgebeuren in Nederland.
  Volgens mij is de regering niet tegen motorrijders (integendeel zelfs) maar eerder tegen de grote MC’s en dat is volgens mij nog altijd een kleine minderheid onder alle motorrijders.

  Like

 7. herman vogel schreef:

  Er word hier geschreven over ‘fout zaad’ maar is bekend dat in vele gevallen slechts voorvocht al genoeg kan zijn?
  Hier het Voorvocht van Rechts…. http://hermanvogel.nl/fred-teeven-2/

  Geliked door 1 persoon

 8. marcel geraeds schreef:

  Daar zullen de motorrijscholen gelukkig van worden dadelijk durft geen mens meer hun motorrijbewijs te halen. stelletje str…zakken hier in dit land

  Like