Iedereen in de regering is een politieagent. Per definitie. Willem Alexander is een agent. Rutten is een agent. Pechtholt is een agent. De belasting inspecteur is een agent. En die vrouw achter de balie die op het gemeentehuis jou je vernieuwde rijbewijs moet gegeven is een agent.agent jochie Iedereen die in dienst is van de (semi) overheid kan, door een politieagent te bellen jou in de bajes laten gooien. Zonder dat die agent zelfs maar een seconde nadenkt over jouw kant van het verhaal. De agent gehoorzaamt de overheids medewerker. Het zou ook niet in hem opkomen dit niet te doen. Hij is een robocop achtige machine die door de overheid word bestuurd. Zoals een hond in de huiskamer de mensen daar beschermt is in de maatschappij de agent de hond en zijn de overheids medewerkers de baasjes. Hoewel de gemiddelde Nederlander alleen problemen heeft met de politie als die sluipend en verborgen achter hagen controles uitvoert met als doel de Nederlanders te beroven of te ontvoeren. (Vaak gaat het om berovingen.) De politieagent is als het werkpaard van de staat ingezet als opzichter van jouw particuliere leven.

Alle landen hebben zulke gedrilde mensen in dienst. Maar Nederland heeft, per definitie, de meest onredelijke. Dat komt omdat Nederland ooit gesticht is door vrijdenkers. Maar dat experiment was van korte duur. Wetten maakten snel een einde aan het vrije denken en maakte vrij denken strafbaar. Waar nog wat vrijheid was werd het in agent schietde loop van de voorbije decennia snel de nek omgedraaid met wetswijzigingen en aanpassingen. De wetgeving werd een wurgstrik. En wel eentje die steeds strakker om onze nekken word aangetrokken. Alhoewel het sprookje van een vrij en tolerant Nederland in de gedachten van de gemiddelde Nederlander nog steeds voortleeft. Blind en geconditioneerd als hij is geworden in de afgelopen decennia.

Dus…. Als je agent bent in een land, ben je in dienst van een misdadige plunderende gewapende bende. Hiertussen zijn de Nederlandse agenten vaak extra bizar. Ze volgend orders op waar ze eigenlijk helemaal niet achter staan. Maar de overheidsbaasjes bevelen, de trouwe (politie) hond-onder-de-tafel is afgericht om te gehoorzamen. En dat doet hij. En de agent zeiktdoorsnee burger interesseert het geen ene reet. De doorsnee burger is zo bang gemaakt dat hij er van overtuigd is dat hij politie bescherming nodig heeft. Vooral tegen motortuig. De kinderen van deze beschaving die hun knellend juk af en toe willen afwerpen en op een motor willen rijden zijn door de overheid in een monotoon overkill ritme bestempeld tot de outlaws, de wettelozen van onze samenleving. Je buurman, die eerst stoer was omdat hij een motor had en waar je je kinderen gewoon kon laten spelen, is nu je outlaw buurman die waarschijnlijk wapen handelend, verkrachtend en drugs dealend op weg gaat naar een onderwereld afrekening.

De Nederlander betaalt het ministerie van Justitie ieder bedrag dat ze willen hebben. Het maakt ze niks uit hoeveel. En dat is maar goed ook want als ze zich het wel zouden aantrekken, zouden ze er snel achter komen wie de werkelijke misdadigers zijn. En dat zijn niet de gearresteerden. Het zijn de arresteerders en hun witte boorden baasjes.

Ride safe!
Robert Hageman

reacties
 1. de Legend schreef:

  ik moet eerlijk zeggen, dat ik me vaak moet inhouden naar de cops toe. Maar als ik zou zien dat een Cop een kind of een oudere man of vrouw hardhandig aanpakt gaat deze jongen brommen, trek hem zijn kop van de romp…. voor deze bad cops kan je toch geen respect hebben.. zou je kind maar zijn die hij aanpakt, of aan de motor vast boeit en laat mee rennen, zoals recent, man ik bond hem aan mijn motor vast en ging effe met hem de A2 op…… gdvrr@**

  en nu weer een oude man,,, maar ja die zou een hartinfarct hebben gehad en sectie wees uit dat de cops er niks aan konden doen,,,, JAJA alles nu in de doofpot….

  ik blijf het roepen maak foto’s en filmpjes van die bad cops,,, ons willen ze ook alleen maar naaien…

  Like

  • Aukepauke schreef:

   Ja agenten doen alleen maar foute dingen. In en in slecht zijn zij. Meer blauw op straat is als een kanker gezwel wat zich verspreid door Nederland.

   Man, denk is na, legende. Misschien hebben die opa of jochies wel een standje verdiend. Lekker klagen en mopperen. Makkelijk leventje zo.

   Like

 2. Willem schreef:

  Ach ja, natuurlijk zijn er bij de overheid een hoop raddraaiers die de zaak permanent opnaaien en op scherp zetten, om zodoende hun gelijk te halen dat er een z.g. biker oorlog aan de gang is, en alle clubs crimineel zijn. En ze doen erg hun best om dat steeds weer via de media te propageren.
  Het staat tenslotte in al hun rapporten, en als het papier staat, moet het haast wel waar zijn! En als je het maar vaak genoeg hoort roepen, ga je er op den duur ook nog zelf in geloven dat het echt zo is.
  Ik vraag me echter ook af wat de gemiddelde politieagent, die wordt opgeroepen om weer ergens motorrijders te gaan pesten, voor info krijgt wat er gaande is. Zijn bazen zullen er heus wel voor zorgen dat hij veel ‘gekleurde’ informatie krijgt, over z.g. gevaarlijke bendes die op hun motoren op weg zijn naar de zoveelste criminele activiteit.
  Soms vindt ik het ook wel vermakelijk als er weer eens platte pet onder mijn motor kruipt om het framenummer te controleren. “Niet gestolen hoor!” roep ik dan lachend.
  Ook stellen ze soms van die intelligente vragen zoals “waar gaat de reis naar toe?”, als je nota bene één kilometer van een Harleydag of ander motor evenement staat. Duh!!!
  Natuurlijk is het vervelend als je weer 15 minuten aan de kant van de weg op je rijbewijs staat te wachten, omdat ze zo nodig alweer je jeugdzonden uit de computer moeten downloaden. Met een smartphone kan dat tegenwoordig in 20 seconden, maar de ICT bij de overheid is blijkbaar nog niet zo up-to date. 🙂 Ach ja, dan heb je even tijd om even met je maten te kletsen, een peuk te roken of een slokje water te drinken. Met getrokken pistool zoals op de foto’s in je twee laatste artikelen, heb ik ze gelukkig nog niet gezien. Laten we maar ervan uitgaan dat dit alleen ter illustratie was, en dit hopelijk geen dagelijkse praktijken worden. 🙂
  Het lijkt me trouwens erg frusterend als je als gewone bromsnor een hele dag ergens langs de weg bikertje staat te pesten, en als enig resultaat van een dag werk heb je een bonnetje uitgeschreven voor een verkeerde nummerplaat of iets anders onnozels. Je zou haast ervan uitgaan dat ze dan als ieder ander mens met gezond verstand gingen nadenken over waar ze mee bezig zijn, en wat die onzin allemaal kost.
  Maar de overheid bewijst helaas keer op keer dat gezond verstand bij hun een schaars goed is.
  Robocop heeft eigenlijk maar een hondenbaan. Soms heb ik wel met ze te doen.

  Like

 3. jetze schreef:

  Nederland heeft in de biker een zondebok gevonden. Wij zijn zeer zichtbaar en de overheid maakt domme, zeg maar gerust heel domme fouten. Fouten die ons allen veel geld kosten. Afleiding van die fouten is nodig. En zie daar de biker, trots, fier, onwrikbaar is zijn overtuigingen en dan ook nog in grote getale. Op wie kun je beter de schuld afschuiven van die grijze muis? Juist de biker, vooral als je als grijze muis te bang bent om voor je eigen fouten uit te komen.

  Like