Afgelopen zondag 9 Augustus 2015 was er dan de “gevreesde” Harleydag In Rotterdam. Georganiseerd door HDC Goodfellas. 20150809_133550De politie staakte, de vergunning was verleend, de datum en het evenement, dat al jaren prima word georganiseerd door de Goodfellas Rotterdam, was door het hele land gepromoot. Zon was besteld en geleverd. Wat kon er nog verkeerd gaan? Niets!

In grote getale waren motorrijders en Harley liefhebbers daarom vanuit het hele land naar Rotterdam gekomen. Prima parkeergelegenheid, leuke kraampjes met bikergoodies, uitstekende muziek, betaalbare consumpties, aangedragen door onuitputtelijk glimlachende vrouwen. En natuurlijk… Harleys! In alle soorten en maten, custom, factory, oud, nieuw en aangepast. Het mooiste weer van de wereld, niemand had een excuus om niet te gaan. En zo geschiedde!

En iedereen was er en zag dat het goed  was. Jaja, zo’n politiestaking… Geen agent gezien. In de hele omgeving geen een. Maar wel alle “OMG” motorclubs die (volgens 01justitie) aartsvijanden van elkaar zijn. En elke dag de Grote Biker Oorlog kunnen beginnen. Yeah! Right!

We zagen No Surrender, waarvan het kader aller vriendelijkst begroet werd door het kader van Satudarah bijvoorbeeld. We zagen Hells Angels pratend met Satudarah leden, Demons met No Surrender en meer, veel meer. We zagen splinternieuwe clubs, gevestigde clubs en gewone dagjesmensen. Gezinnetjes, kinderen en senioren liepen relaxed tussen clubleden, lone riders, HDC leden. CMA liep er rond en oude gelooide bikers stonden ongestoord te genieten van de prachtige dag. Een dag die vanzelf liet zien dat het allemaal uitstekend door 1 deur kan. Dat bikers geen criminelen zijn maar gewone mensen. Met een voorkeur voor het rijden op motoren. Niks meer en niks minder. Een dag van lachende gezichten, tevreden mensen, prachtig weer, vriendelijkheid en onderling respect. En iedere bezoeker ging naar huis met een mooie herinnering aan een uitstekende Harley dag.

Dutchbikers hoopt dat de doemdenkers en kwaadsprekers hiervan leren. Dat de media die steeds weer dezelfde leugens over bikers kopiëren 20150809_133612en plakken gaan inzien dat ze het demoniseren kunnen stoppen en dat ze weer onafhankelijk nieuws kunnen gaan brengen zonder steeds dezelfde verzonnen leugens van het propaganda ministerie. We zouden graag zien dat de zwartgallige raamstaarders met niets anders te doen dan bedenken hoe ze bikers kunnen pesten eens lekker op bezoek komen op zo’n Harleydag en zichzelf overtuigen met eigen ogen dat bikers hele gewone mensen zijn. En dat vooral de bang gemaakte burgemeesters met al die zwarte gedachten over motorrijders inzien dat een feestje bedoeld is om feest te vieren en niet om een verzonnen oorlog te beginnen.

HDC Goodfellas heeft, zoals vaak in de motorwereld,laten zien dat bikers geen gevaar zijn voor de maatschappij maar een aanwinst! Dat het Hollandse gevoel van vrijheid, respect en broederschap in de bikerwereld vast verankerd is. Waarvoor dank, HDC Goodfellas. Voor de geweldige dag, de prima opzet en alle inzet die nodig was om zo’n geweldige dag te organiseren. En voor het laten zien dat motorrijden nog steeds verbroedert.

Robert Hageman.

 

reacties
 1. Ed schreef:

  Zeer geslaagde dag door iedereen die er was. Proud to be a goodfella

  Like

 2. John K. schreef:

  Wat een gelul , er was een goede sfeer etc.
  Ook de MC’s vond ik relaxed en zag geen stress tussen hen.
  Heb wel eens anders meegemaakt.
  Complimenten aan de organisatie , Goodfellas en cornuiten , bedankt

  Like

 3. Ronald van Onlangs schreef:

  Goodfellasdag 2015!!
  Jammer dat er toch weer wat zwartgallige meningen worden gegeven over een dag die qua sfeer en organisatie in de geschiedenisboeken kan worden bijgeschreven. Het was druk, het was warm en het leek wel of iedereen er was. Er werd gelachen, er werd gegeten, er werd verkocht, er werd gekust, er werd gehugged en het was een grote brotherhood zoals je dat in Amerika ook vaak tegen komt. Geconcentreerde en trotse gezichten van Lou en Jan en de rest van alle medewerkers, waarvoor alleen maar hulde.Fantastisch georganiseerd. Ook de vertegenwoordigers van de motorclubs gaven deze dag een waardig aanzien. Voor de buitenstaanders en andere aanwezigen zijnde niet uit de motorwereld moet deze dag indrukwekkend zijn geweest. We lopen nu eenmaal niet in driedelig grijs daar, maar qua sfeer en muziek en kraampjes en aanbod van diensten en goodies en tatoes en al het andere gaat de Goodfellasdag 2016 de agenda in als een “Must See” en ” Don’t Forget”
  Ik kijk er alweer naar uit in ieder geval en voor de zwartgalligen zou ik zeggen. Volgend jaar gewoon een keer komen kijken. If you have bikers as friends you don’t need others!!!

  Like

 4. Beste Robert Hageman , bedankt voor je mooie verslag over onze zeer geslaagde Harley Dag. Je zult begrijpen dat een aantal leden hier veel voorbereiding aan hebben gehad. Ik moet je op 1 puntje corrigeren. Ik heb vooraf veel kontakt onderhouden met politie Rotterdam Z. Ze hebben zich sterk gemaakt om de vergunning af te geven ondanks dat ik had gezegd dat wanneer de zgn MC ’s uitgesloten zouden worden wij deze dag niet zouden organiseren. Daarbij waren ze ondanks de staking denk ik toch wel aanwezig. Kortom voor deze geslaagde HarleyDag heeft iedereen meegewerkt.. Gr Lou de Jager bestuur GoodFellas Rotterdam

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Lou, dat de politie zo goed meegewerkt heeft is een extra compliment voor jullie organisatie en doorzettingsvermogen. En hier dan extra: ‘dank aan de politie Rotterdam-Zuid voor hun inzet en medewerking, alle bezoekers hebben een geweldige dag gehad.’ En Lou, jij bedankt voor je compliment. 😉

   Like

 5. Treasurer,Sempre Omerta, Brotherhood No Surrender schreef:

  Heeeeel jammer dat ik het gemist heb i.v.m. Vakantie….. Maar wat ik aan foto’s heb zien langskomen en het commentaar en bedankjes aan goodfellas dan ben ik ervan overtuigd dat ik idd wat gemist heb !!!! ben trouwens wel al meer geweest in de vorige edities altijd toppie.

  Like

 6. Shovel-ed schreef:

  Harley club of motorclub; hier kan de gemiddelde voetbalclub een voorbeeld aan nemen. Petje af voor de organisatie!!! GEWELDIG.

  Like

 7. rinus schreef:

  was heel gezellig en geen gezeik met andere clubs sfeer was gebroederlijk mooi weer en goed eten en drinken .heb genoten van deze dag en van de mensen om mij heen niets dan lof voor de goodfellas iedereen was welkom .en daar gaat het om iedereen is gelijk met zijn of haar bike da’s pas broederschap .volgend jaar weer en bedank iedereen die het mogenlijk heeft gemaakt om dit evenement door te laten gaan .linda jan en de leden van de club bedank voor de mooie dag

  Like

 8. Barbara schreef:

  Ik ben dr ook geweest was reuze gezellig leuke band en kraampjes. Totaal geen spanning alle bikers liepen gewoon door elkaar zonder ellende. Ik ben gewoon dagjesmens vond t echt kicken en gezellig.

  Like

 9. Heel mooi geschreven, zou breeduit in de pers gemeld moeten worden. Maar ja, goed nieuws wordt niet beschouwd als nieuws. Daar kunnen mensen niet van smullen. Ga in elk geval door met je berichten. Gods zegen!

  Like

 10. joeg schreef:

  Was super gezellig. En idd als je zelf niet bent geweest kun je beter gewoon je bek houden.

  Like

 11. Nik schreef:

  Er valt niets negatiefs te zeggen. Was voor mij eerste keer dat ik bij Harleydag Goodfellas was. Was top, allemaal gezellig onder elkaar. Respect voor elkaar. Mooie mensen mooie Harley’s. Nog nooit zoveel mensen zien lachen. Locatie en weer top, en alles goed geregeld. Iedereen had het naar z’n zin, bikers kids vrouwen iedereen, muziek, eten, alles top geregeld. Ik zie uit naar volgend jaar.

  Geliked door 1 persoon

 12. Linda schreef:

  Superstukje, lekker positief en gewoon zoals het is…. Niet zoals justitie of politie het zou willen. De media geeft er altijd een nagatief beeld van, maar heel leuk om ook eens een positief stukje over bikers te lezen.😜👍

  Like

 13. herman vogel schreef:

  Goede sfeer en lekkere bands…. Volgend jaar wellicht onder de Euromast(?)
  Voor wie er niet waren: https://flic.kr/s/aHskhZmNmX

  Like

 14. gerard schreef:

  Nou ben ik zelf niet geweest maar twee van mijn vrienden wel. Zij hebben de sfeer als gespannen ervaren. Voor een gewoon gezin waarschijnlijk niet echt zichtbaar.
  Alles is er natuurlijk aan gelegen om te laten zien dat er hoegenaamd niets aan de hand is.
  Sowieso waren de Bandidos er niet. Daarnaast was de schietpartij in Eindhoven tussen leden van No Surrender en Satudarah.
  Laten we maar eerlijk zijn, ze hebben zich goed gedragen tijdens deze dag maar als de dagjesmensen er niet zouden zijn geweest was de kans op onderling geweld groot.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Bullshit! Je was er niet. Wij wel. Jij hebt het van horen zeggen. Wij van eigen waarneming. Niks spanning. Bullshit. Gewoon veel mensen die een leuke dag hadden. Jij stelt dat de dagjesmensen als een soort schild fungeerden tussen clubs? Wij stellen dat als je niks nuttigs te zeggen hebt, je beter niks kunt zeggen. En kom volgende keer zelf kijken!

   Like

   • Ruud schreef:

    Ik ben het met dutchbikers eens ik ben daar gewoon met me gezin geweest vele verklaarde mij voor gek maar was gewoon goed geregeld geen gezeur en alles liep gewon door elkaar heen grote complimenten voor de organisatie van de Goodfellas en volgend jaar ga ik er zeker weer heen met me gezin!!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

  • Linda schreef:

   He Gerard als je er zelf niet ben geweest, laat je dan ook niet zomaar iets aan lullen. Dit is nu al het 6e jaar dat het evenement neergezet word en nog nooit problemen geweest. De spanning die jouw vrienden voelden heerste er totaal niet!!!
   Dus neem eens de moeite om zelf eens de sfeer te proefen voor je commetaar onder zo’n eindelijk eens… positief stukje zet!!

   Geliked door 1 persoon

  • Wim Meulemans schreef:

   Haha, jij was er niet meer je vrienden wel. Laat je vrienden dan praten. Het was gezellig. En de Bandidos waren er niet.. Pffff, heb jij ze gezocht dan? En een schietpartij Eindhoven? What the fuck heeft dat met een gezellige Harleydag in Rotterdam te maken? Ben jij zo’n onruststoker, in dienst van de overheid? Zo een die alles moet afbreken om motorrijders te demoniseren? Man je was er niet eens bij. En toch zeiken! Beroeps zeikerd in overheidsdienst.

   Like

  • Rink schreef:

   En zo is het . Ongecensureerd de naakte waarheid.
   Is hoogtijd dat in Nederland de harleydagen weer kunnen doorgaan.
   Aan alle burgemeesters vraag ik dan ook deze geslaagde dag als voorbeeld te nemen dat dit Wel kan!!

   Jongens bedankt

   Rink

   Like

 15. c.f. van hutten schreef:

  idd druk, niets gebeurd.
  alleen (en misschien zie ik het verkeerd) vond ik het voor mijn gevoel allemaal een beetje geforceerde vrijheid/blijheid.
  zit ‘m misschien in het ‘booskijken’ van sommige MCers….weet het niet, maar dat schrikt dus toch wel af bij sommige mensen.
  verder wel goed georganiseerd door HDC Goodfellas…….goed werk guys.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Pfffff is het weer eens ouderwets leuk, kom jij zeuren over booskijkende mensen. Tjeezzzz… Ik heb een heleboel juist lachende gezichten gezien.

   Geliked door 1 persoon

  • Linda schreef:

   Het boos kijken van sommige MCers moet je niet al te serieus nemen😜 zijn vaak hele jonge mannen die zich geen houding weten aan te geven!! Net als de heren die aan het staken waren denken ze in een vroeg stadium,iets te moeten bewijzen, tot ze weer terug gefloten worden door hogere hand.

   Like

  • Wim Meulemans schreef:

   Was jij erdoor afgeschrikt dan? Had je verwacht dat er “iets zou gebeuren?” Of ben jij ook zo’n stoker in dienst van de overheid, zo eentje die overal wat achter zoeken moet van zijn baas. Het was gewoon een leuke dag. Maar als je goed zoekt, meneer van hutten, vind je altijd wel een stok om mee te slaan. Perfecte dag, ouderwets leuk, en ja hoor, een echte Hollander die altijd wat te zeiken heeft. De dag is compleet!

   Like

  • Henk de Molenaar schreef:

   Dus dat sommige mensen niet aan het lachen waren, noem jij ‘booskijken”? En dat schrikt af bij sommige mensen? Bij wie dan? Oh ik begrijp het, die afgeschrikte mensen waren er niet. Ik heb alleen plezier. lol, lachen en een prima onderlinge verstandhouding gezien. Nou zie je eens zelf dat die opgeklopte door de overheid verzonnen ‘bendeoorlog’ onzinnig gelul is en zoek je toch wat om te zeiken. Ben je ook in overheidsdienst, om motorrijders af te zeiken? Het was gewoon een prima feest. Zoek niet overal wat achter man. Geniet!

   Like

 16. Wim Hoogerbrugge schreef:

  Jongens jullie laten zien dat het ook heel anders kan en dat politie helemaal niet nodig is!! I’m proud on the Goodfellas ….

  Like

 17. Carl schreef:

  Maar hier hoor je niets van op het nieuws 😦

  Like

 18. Tony schreef:

  Damn weer gemist
  Was weer rondjes rijden op me Z
  Jammer next time

  Geliked door 1 persoon

 19. jaap smit schreef:

  Was weer top. Trots dat ik een Goodfella ben.

  Like

 20. Cliff The Muss schreef:

  Was een topdag. Kwamen helemaal uit Woltersum en alles was 👍👍👍👍🍻🍻🍻Grtz. Grenade

  Like

 21. jacky haak schreef:

  wij zijn geweest het was een gezellige dag we hebben genoten van de bands en eten en drinken en naar al die mooie motoren was goed verzorgt toppiee goodfellas volgend jaar weer

  Geliked door 1 persoon

 22. hennievangilst schreef:

  TOPDAG !!!Jammer dat het niet in AD staat !!!

  Geliked door 1 persoon

 23. Paul schreef:

  Zulke berichten lees ik graag. 🙂

  Geliked door 1 persoon