Je hebt het niet eens in de gaten. Je wordt langzaam, tergend langzaam “aangepast”. Je wordt geconditioneerd. Tot je de betalende geestloze productieslaaf bent die “ze” graag willen hebben in de maatschappij. Tot je een deel van de bestuurbare massa bent geworden. Je merkt niet dat je geest, je lichaam, je ademhaling, je inzicht vergiftigd wordt. Want het gaat traag. Maar efficient.

Via je mobiele telefoon worden je verplaatsingen bijgehouden. Maar ook je koopgedrag, je bestedingen, je mening, je leven (foto’s) en je gesprekken. orwell-1984Computer giganten als Facebook, Google, Apple, IBM, Lenovo (grootste computerbedrijf ter wereld) houden letterlijk alles bij wat je doet, eet, zegt, poept, bloed, tankt, drinkt, leest en ga zo maar door. Je word geleefd en je weet het niet eens. Je koopt kleding die “in” is. Omdat je er anders “niet bij hoort”(Wie bepaalt dat eigenlijk?) Je eet en drinkt wat volgens reclame gezond en goed is. Maar geen ene voedsel fabrikant interesseert het een bal hoe gezond je bent. Als je maar koopt en consumeert. Ze zouden de massa vergif kunnen laten eten met hun marketing en mindfucks. En je zou het schaterlachend opeten ook nog.

Banken houden via jouw betaalpasje bij wat je koopt, waar je het koopt, hoe vaak en hoeveel je koopt. Wat je te besteden hebt, waar je bent en hoe je er komt en teruggaat. Je gedrag wordt volledig bijgehouden, geanalyseerd en gestuurd. Er worden ziektes ontwikkeld terwijl de medicijnen ervoor al klaar liggen. Je krijgt trauma’s aangepraat en angsten opgedrongen zodat je bang wordt. En omdat ze jouw gedrag beter kennen dan jijzelf weten ze precies hoe ze je bang moeten maken.

Ze maken je bang voor je medelanders, voor ademen, straling, politiek, je buren, kinderen, ouders. Je spoelt je WC door met het water dat in andere landen ontbreekt.(!) We hebben last van obesitas, we eten teveel! Terwijl je beelden ziet van dorst, honger, terreur, onthoofdingen, (politie)schietpartijen, discriminatie, broedermoord. Je ziet ze op TV, je telefoon, je computer, in bladen en zelfs om je heen. We eten genetisch verkracht voedsel en weten mindcontrolniet wat dat met onze genen doet. Maar we worden er steeds voor gewaarschuwd. Politiegeweld word getolereerd, misstappen gaan in de doofpot. In de afgelopen drie jaar zijn 497 politieagenten ontslagen. Voor het plegen van misdaden, variërend van diefstal, wapenmisbruik en kinderporno tot moord en verkrachting. Deze eeuw zijn er niet eens zoveel motorrijders “op verdenking van” opgepakt. Het geeft weer hoe onze maatschappij in elkaar is gezet.

Angst kweken dus. Met als doel de mensen zo bang te maken dat ze zullen smeken om meer controle, meer “veiligheid”. Waar uiteraard weer voor betaald moet worden.  Wat jij met een glimlach gaat doen. Voor je eigen veiligheid! Om uiteindelijk terecht te komen in een maatschappij zonder initiatief, zonder eigen wil. Werken, je salaris inleveren, staats toegewezen woningen, een vast rantsoen eten en drinken en allemaal verplicht een TV en een mobiel apparaat dat verplicht aanstaat 24 uur per dag. Onzin? Toekomst! Er zijn nog wat kleine groepen die weestand bieden. Onder meer Bikers. Anders denkende vrije mensen, Reizigers. Maar die proberen ze zo klein mogelijk te krijgen. Ze beschikken daarvoor over onze belasting gelden, onbeperkte fondsen, eindeloos geduld en geslepen volksmenners die de onrust en angst geruisloos en gedoseerd aanwakkeren.

Ik kies voor het Biker bestaan. Ik kan (nog) staan waar ik wil en gaan wanneer ik wil. Ook al word ik getraceerd, gevolgd, getapt en gecontroleerd. Mijn kleinkinderen zullen deze vrijheid niet kennen, niet weten dat deze ooit bestond. Het zet me aan het denken beste vriend(in). Ik hoop dat ik jou ook aan het denken heb gezet.

Robert Hageman

P.S.
Hier een gedicht van de motordichter Rob Zwerver, ik vond het mooi aansluiten bij het bovenstaande. Bedankt Rob!

 

niet-zeuren

reacties
 1. gedetineerde Geoff schreef:

  Beste mensen,

  Ik ben een jonge man van 23jaar die al sinds zijn 15e vast zit.
  Dit bericht is dus ook getypt op mijn verlof.
  Ik ben het eens met het feit dat dit land naar de klote is door het hele systeem en de regering.
  Ik heb de maximale jeugdstraf gekregen namelijk 2jaar jeugd detentie en jeugd tbs van 3tot 8 jaar.
  ik heb bijna heel deze straf uitgezeten voor een fout die ik heb gemaakt op mijn 15e.
  ik wil graag bij een MC als ik vrij ben omdat ik mij herken in de meningen en levenstyle van de bikers.
  Het is voor mij niet een onbekend terrein ivm mijn leven als woonwagen bewoner en familie leden die ook in een MC zitten.
  heeft er iemand tips voor mij? (alles is welkom, hoe meer ik weet hoe beter)
  Alvast bedankt allemaal!

  Met vriendelijke groet,
  Geoffrey.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   We denken dat je zulke vragen niet hier moet stellen Geoff. Maar dat je beter gewoon eens op bezoek kunt gaan bij een club die jou aanspreekt. “Hoe meer ik weet hoe beter” is geen goede vraag aan mensen die privacy hoog hebben staan.

   Like

 2. jetze schreef:

  Ik ga waar ik wil, ben ontslagen omdat ik gekozen heb biker te zijn. Maak weinig gebruik van zaken als facebook. Mijn telefoon is meer thuis dan dat hij meereist. Pinpas gebruik ik niet. Mijn kentekenplaat zit onder de olie en is vuil, erg vuil. ik draag een halsdoek omdat het op dit moment warmer is dan rijden met alleen het potje. Leuk detail is dat gezichtsherkenning moeilijk wordt. Camera’s lang Heerenwegen kunnen nou eenmaal niet door mijn zonnebril en halsdoek gluren.Ik draag geen colors maar ben wel een trotse supporter van mijn geliefde club. Voor normale mensen ben ik een outcast, men noemt mij crimineel omdat ik volgens de biker code leef. Ik geloof in de Brotherhood en draag dat uit. Mijn kinderen leren Respect Eer en Liefde maar vooral ook Loyaliteit. Soms heb ik geld, vaak ook niet. Ik bemoei me niet met geloof of politiek.

  Het maakt niet uit wie de biker is, wat hij is of gedaan heeft. Mijn huis staat altijd open voor een Brother in nood. Staat een rijder met pech dan stop ik, Staat er een kooi dan glimlach ik en rij door. Mijn kleding is versleten en daar ben ik trots op. Mijn motor ( Honda ) is van een vriend geweest die in gedachten met mij meerijd, hij is er niet meer maar zijn geest zit in mijn oude trouwe tweewieler. al 26 jaar. Ik heb lak aan de maatschappij en loop niet netjes in de rij.

  Dit betoog mijne heren slaat op de vrijheid die wij allen kennen. Slechts weinigen zullen ooit zo vrij zijn als wij. Ik rij door, mijn neus in de wind. Maar na mij? Ik probeer mijn kinderen te leren wat een biker is en waar hij voor staat. Wij zijn allen familie verbonden door 2 wielen en asfalt. Mijn vest laat zien wie ik ben en waar ik geweest ben. Het verteld een verhaal over mij. Iedere biker weet dat het vest het allerbelangrijkste kledingstuk is wat wij hebben. Ondanks de verschillende colors verbroederd dit kledingstuk ons allen.

  Telkens als ik een groep rijders zie of zelf meerijd dan voel ik warmte. Dit is het leven waar ik destijds voor gekozen heb en nu nog steeds in geloof. De moderne maatschappij bestaat uit eenlingen die angstig is te verliezen wat zij niet hebben. De eenling met schulden die altijd meer nodig heeft. Klop bij die eenling niet aan voor hulp want het is er niet.

  Misschien dat de maatschappij ooit zal leren waar wij voor staan, waarschijnlijk niet.

  Ik weet het, de kids leren het maar of hun kinderen het zullen leren? Ik weet het niet.

  Wat ik wel weet;

  Ik ben een biker en daar ben ik verrekte trots op!

  Like

  • dutchbikers schreef:

   En terecht moet je trots zijn Jetze. Respect voor je stijl.

   Like

  • Frans schreef:

   maar ………. hoe gaat dat dan als je ouder wordt
   je zit gotverdomme in dezelfde verpleeginrichting als al die klootzakken
   die vroeger op je neerkeken: brave bange pisnichten,na het 8 uur journaal naar bed ………….
   waar zijn mijn brothers nu ?
   must the war go on in Huize Verrekmaar ?

   (is ook ’n werkelijkheid: NOT young forever !)

   Frans, former BIA

   Like

   • dutchbikers schreef:

    Gewoon lekker jezelf blijven. Blijf een rebel tussen die pisnichten! Zet een apehanger op je rollator, luister naar rock, blow als je wilt, zuip als je wilt! Leef elke minuut volledig! Laat je broeders op bezoek komen, bel ze voor feest, koop bier!

    Like

 3. Ron Veltman schreef:

  wat een verhaal, hoe goed verwoord ook, ik ben tien jaar geleden gevlucht uit nederland, heb een broertje dood aan mensen die mij willen vertellen hoe ik moet leven, ik leef nu in alle vrijheid en blijheid, niks moet alles mag, vriendelijker mensen en een lekkerder temperatuur, ik heb het verhaal gecopieerd en op mijn tijdlijn geplaatst, mooier en beter had ik het niet kunnen vertellen. Respect.

  Like

 4. truusje schreef:

  Ik blijf bij no surrender .niet elke club is t zelfde ,julie scheren alle motor rijders over een kam .is dit geschrevende gezet door iemand van een die bij de clubben was ? je weet zo veel of denkt maar IK BLIJF RESPECT

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Juist wij scheren niet alle clubs over een kam. Dat zie je volkomen verkeerd. Juist wij zijn voor vrijheid, diversiteit, clubleven. Onze redactie bestaat uit een aantal clubleden en rijders zonder club.

   Like

 5. Daniel schreef:

  Een echte biker kan staan en gaan waar hij wil.
  Niet de bikers die bij een MC zijn of een ander clubje.

  Geliked door 1 persoon

  • dutchbikers schreef:

   Schrijver is bij een ‘clubje’. Gaat en staat al zijn leven lang waar hij wil, niemand belemmert hem. Denk dat je een verkeerd beeld hebt van clubs.

   Like

   • Daniël schreef:

    Wat ik denk over een Club of MC
    – elke maand lidgeld (kan bij sommige MC hoog oplopen)
    – er is een (militaristische) Hiërarchie.
    – Clubregels
    Dan kun je toch niet zeggen dat je vrij bent?

    En nog iets over MC,s
    De MC’s klagen dat ze geviseerd worden door de overheid, maar jullie doen hetzelfde tegenover motorrijders die niet bij een MC zijn, om een voorbeeld te geven Ruglogo’s, de MC beslissen eigenlijk een beetje wat andere mogen en niet mogen.
    M.a.w, clubloze motorrijders moeten rekeninghouden met de overheid en met de MC….

    Like

    • dutchbikers schreef:

     Wat je “denkt”…. Je rijd zelf. Al heel lang. Maar ben je er wel eens bij een club geweest? Heb je met mensen gesproken? Of gok je met wat je hier en daar opgepikt hebt? Oke… Jouw opmerkingen. Willen we toch even op ingaan. Als Belgische biker zou je eigenlijk dit moeten weten:
     Elke maand lidgeld.
     Ga je voetballen, betaal je dat ook, bij elke club betaal je lidmaatschapsgeld. Of je veel of weinig betaalt is je eigen beslissing. Niemand dwingt mensen om lid te worden van een (onverschillig welke) club. (Zelfs als je bier drinkt moet je betalen)
     Er is een Hiërachie.
     Dat is normaal. Elke club heeft een bestuur. Als je club pakweg 500 leden heeft door heel het land zet je afdelingen op, die geleid moeten worden. Alweer…lidmaatschap is vrijwillig.
     Clubregels.
     Tja, er moet een vorm van regels zijn waar mensen samenkomen. Zelfs als je in (alweer onverschillig welke) kroeg iets gaat drinken mag je er ook niet doen wat je wilt. Als je gaat voetballen zul je tegen de bal moeten schoppen, als je gaat basketballen zul je de bal moeten gooien en als je gaat tennissen zul je tegen de bal moeten slaan. Regels zijn overal. Je bent vrij om lid te worden, nogmaals niemand dwingt je.
     En wij doen hetzelfde tegen motorrijders die niet bij een MC zijn?
     Effe duidelijk, wij stellen geen regels op. Wij zijn een opinie website en geen wetgevend of regelgevend groepje. Wat je stelt is dus onmogelijk.We geven je slechts “a piece of our mind”. ’t is te nemen of te laten. Eigen vrije keus.
     En clubloze motorrijders?
     Moeten rekening houden met onderhouden van hun motor, de verkeersregels en dat ze op tijd tanken. Je hebt het bovenstaand artikel niet echt begrepen. Het gaat niet over de motorclubs. Het gaat over je leven, hoe het voor je bestuurd wordt. Maar dat heb je niet in de gaten volgens ons.
     En…zelfs clubloze rijders verenigen zich in clubs. Zoals Inferno 36 (FBA 621), Brothers Nation enz. “Live to ride, free in the wind” Allen dezelfde patch op de rug, gezamenlijk rijden. Maar geen regels? (Je hebt een mooie motor trouwens)

     Like

     • Daniël schreef:

      Hallo,
      inderdaad ik rij al heel lang, ongeveer 33 jaar, wat ook wil zeggen dat ik zeker al gesproken heb met MC leden, ben zelf een drietal jaar bij een MC geweest. (15 jaar geleden)
      En wat je schrijft is idd juist, niemand is verplicht of gedwongen om bij een MC te gaan.
      Maar zo is ook niemand verplicht om een Mobieltje, bankpas, Facebook, TV of computer te hebben, zo zul je al een stuk minder gevolgd worden en weet de overheid, bank enz… niet wat je eet drinkt en welke kleding je koopt. Daar ging het artikel toch over, maar je haalde zelf de motorrijders erbij dat was de rede van mijn reactie.

      Ik weet ook dat jullie met deze website geen regels opstellen, ik lees regelmatig jullie artikels en voel ook dat het geschreven wordt door mensen die bij een MC zitten, wat op zich geen probleem is hoor.
      Heb ook geen probleem met eender welke Cluc of MC en zeker niet met een motorrijder op zich, help iedereen verder voor zover mijn kennis het toelaat.
      Het enige wat ik spijtig vindt is dat MC vaak baasje willen spelen over alle motorrijders, maar die discussie is al vaak gedaan en wil daar hier niet verder op ingaan.
      Tot slot, FBA621 Brothers Nation , nee daar zijn geen regels, je draagt die patch en dat is het eigenlijk… niet meer of niet minder. Elk jaar zijn er een paar internationale bijeenkomsten waar je vrijblijvend kunt maar toe gaan.

      Greets Daniël.

      PS, bedankt voor een moto compliment 🙂 en het berichtje op mijn facebookpagina. Ooit zal de wond wel genezen:)

      Like

  • Easy schreef:

   ??????? Daniel

   Like