En zo was er die biker, die op een dag om een uur of half negen met zijn vrouw na een kinderverjaardag thuiskwam. Leuk feestje gehad. De biker had alcoholvrij gedronken, zijn vrouw vier glazen wijn. Toen ze de straat inreden stonden er brandweerauto’s en politie busjes. Brand in de flat waar ze woonden! In korte tijd al voor de vierde keer. Van onderaf leek de rook uit de woning op de bovenste verdieping te komen. Vanuit het huis van de biker en zijn vrouw. Vriendelijk vroeg de biker (clubvest aan) aan de voor de deur staande agenten waar de brand was. Omdat zij in die flat woonden. En of hun kat gevaar liep? De politie reageerde volledig overspannen. Ze hadden het clublogo op het vest van de biker gezien (kwam later ook terug in het proces verbaal) en een agent uit de groep begon tegen de biker “Weg..! Weg…! Ga Weg! “ te schreeuwen, zonder antwoord te willen geven. Hij raakte volledig in paniek bij het zien van het clubvest. De biker bleef rustig, deed verbaasd een stap naar achter en stelde netjes zijn vraag opnieuw. En weer begon de agent tegen de biker te duwen en te roepen dat hij weg moest gaan. De biker stelde nog een keer zijn vraag en nu trok de agent al gillend dat hij “weg” moest gaan, een busje pepperspray en richtte dat op de biker.

Stoere mannen!

Stoere mannen!

De biker’s vrouw stond aan de zijkant dit aan te zien en had maar 1 ding in gedachten. Hun huisdier. Als de brand in hun woning was, zou de kat kunnen verbranden. Ze zou -letterlijk als het moest- door het vuur gaan voor haar huisdier.

Zo kwamen ze niet verder. Ze kende haar man al twintig jaar, er zou niets gebeuren. Ze liep naar achteren en keek het van een afstand nog even aan. De zenuwachtig gillende agent had inmiddels zijn pepperspray weggedaan en trok dreigend zijn gummiknuppel. En achter hem trokken drie andere angstgedreven agentjes ook een knuppel. De biker stapte, verbaasd over zoveel agressie, naar achteren. Inmiddels had een bewoner hem verteld dat de brand niet boven maar beneden was in een transformator en dat de rook door de schacht van de lift omhoog trok. Zodat het leek alsof de brand boven was. De bikers vrouw had dit niet gehoord. Ze was behoorlijk boos over zoveel agressie en vond dat ze actie moest ondernemen. Ze liep naar de achterzijde van de flat omdat ze haar huisdier niet wilde laten verbranden. Ze wilde naar boven. Kijken of ze haar kat kon redden. Drie agentjes kregen melding dat ze daar naar binnen wilde, renden erheen en gooiden haar op de grond.

jonge agenten

Politieschool….

En de 1.57 m grote bikerbitch als ze is, stond ze op en gaf een van de agentjes een klap met haar schoudertasje. Direct doken de agentjes met z’n drieeën bovenop het kleine vrouwtje, boeiden haar en liepen terug naar de voorkant van de flat om haar mee te nemen naar het buro. Waar de biker ineens zijn vrouw, geboeid tussen drie(!) agenten afgevoerd zag worden. Hij liep naar de politieauto waar zijn vrouw ingeduwd was en vroeg wat er was gebeurd en waar ze heen gebracht werd. Direct stond daar weer agent pepperspray te gillen dat hij weg moest. Zeg dat maar tegen een echte biker. Dat hij zomaar zijn vrouw moet laten afvoeren, niet wetend waarom en waarheen. De biker bleef vragen wat er gebeurd was en waar zijn vrouw heen ging. Agent pepperspray bleef echter duwen tegen de biker, gillend dat hij “weg” moest gaan. De biker weigerde, liet niet zomaar zijn vrouw afvoeren. En om dit verhaal wat in te korten, ook de biker werd gearresteerd en beiden brachten een nacht door in de cel. Als de politie gewoon normaal antwoord had gegeven op de eerste vraag van de biker, dat de brand niet in zijn huis was en dat de rook door de liftschacht trok, was er geen probleem geweest. De onprofessionele houding van de politieschool agentjes, geleid door agent pepperspray zorgde dat een simpele vraag waar een simpel antwoord op was uitmondde in een dubbele arrestatie en een hoop werk.

potenhoog

Was de kat in gevaar?

Vandaag was de rechtszaak tegen het vrouwtje. Ze had ze uitgescholden, beledigd en geen gehoor gegeven aan een bevel om weg te gaan. Het agentje dat ze een tik had gegeven had verder geen schade maar(stond zo in het proces verbaal) voelde zich voor paal staan tegenover zijn collega’s omdat hij van zo’n klein vrouwtje een klap met haar tasje had gehad. Hij vroeg daarom dik 100 euro schadevergoeding. Hij was gekomen met zijn hele klas van de politieschool. De tribune zat vol met agentjes in opleiding die wilden zien of de ego van hun klasgenoot met 100 euro van het vrouwtje hersteld zou kunnen worden. De officier eiste 80 uur werkstraf, te vervangen door 40 dagen gevangenisstraf als de taakstraf niet goed werd uitgevoerd en een boete van 500 euro. Het werd uiteindelijk 60 uur werkstraf en een voorwaardelijke boete van 250 euro met 2 jaar proeftijd. En het agentje kreeg zijn 100 euro schadevergoeding. En de bikervrouw haar strafblad. Zoveel kost dus het ego van een agentje in opleiding. 100 euro. De hele klas stond na de rechtszaak hun makkertje te feliciteren. De biker keek nog eens goed naar de koppies van de agentjes, de meeste hoefden zich nog niet te scheren, zo jong waren ze. Baldadig en lachend stonden ze daar bij elkaar. 100 Euro! En hij was nog in opleiding! En nu al 100 euro verdiend.

Als dit de mensen zijn die ons moeten gaan beschermen, gaat het somber worden voor onze maatschappij. Een agent die een tikkie van niks krijgt, krijgt een dikke schadevergoeding omdat zijn ego beschadigd was. Het vrouwtje was gestraft voor haar respectloze handelen. Een agentje in opleiding slaan met haar tasje. Agenten die haar respectloos behandelen uitschelden, dat zal haar leren! Taakstraf! Voorwaardelijke boete! Schadevergoeding voor een agent die voor paal staat!

Had dat agentje niet gewoon de ballen moeten hebben om de “risico’s van zijn vak” te accepteren? Had niet gewoon normaal gereageerd moeten worden op de eerste vraag “waar is de brand?”
Had de pepperspray niet gewoon aan de riem moeten blijven, de knuppels in hun foedraal? De dorpsveldwachters zagen een clubvest en raakten direct volledig in paniek. Handelden acuut vanuit hun opgefokte gevoel, vergaten wat ze hadden geleerd op school. Agent pepperspray was hun voorbeeld. En de bikers vrouw? Onze heldin! We kopen een draagbare strijkbout voor haar, voor in haar tasje.

Wij hebben alvast 25 euro gedoneerd. Als bijdrage aan de idiote schadevergoeding. Ook wij zijn bikers. Als 1 bloedt, bloeden we allemaal.

Wat een wereld!

reacties
 1. Aukepauke schreef:

  De politie hebben jullie zo te lezen niet geïnterviewd. Hun reactie: Brand. Taak politie: hulpverlening, evacuatie en helaas krachtig optreden tegen mensen die niet luisteren

  Aldus politie Velsen. (Even gevraagd)
  Maar de politie is de dader en slechterik in dit alles. Duidelijke zaak.

  Begrijp mij niet verkeerd, ik lees de artikelen hier vrijwel altijd met veel plezier. Alleen hier mis ik toch wat relativering. Wat op zich op weer niet slecht is, een tegengeluid kan nooit kwaad , vooral in deze tijden waarin motorrijdend Nederland redelijk gedemoniseerd word door de overheid en hun volgzame media.

  Like

  • Herrie schreef:

   Ok, je hebt ‘de politie Velsen’ gevraagd. Uiteraard zal ‘de politie’ haar misdragingen, ‘foutjes’, etc. Nooit met ‘de burger’ delen. Dat zou het eigen nest beschijten zijn. Het zou ‘de politie’ meer sieren om commentaar te heven op videobeelden. Maar nee, dat doen ‘ze’ dus niet. Mnsen op motoren negatief afschilderen, dat doen ‘ze’ wel.
   Bljft voor mij wel de vraag wat ‘krachtig’ (of DAADkrachtig) optreden tegen mensen die niet luisteren is. Wat is ‘luisteren’? I.i.g. Heb je daarvoor een 2e partij bij nodig aan wie jij je mening, opdracht, verzoek meedeeld. Als deze partij reageert, mag de 1e partij óók ‘luisteren’.
   Vervolgens kan hij of zij met agumenten, voorbeelden, duidelijkheid m.b.t. de ernst van de situatie, de ander aansporen om iets te doen of te laten.
   In dit geval had ‘de agent’ de burger kunnen, nee behoren te informeren over het ‘gevaar’ en wellicht kunnen geruststellen.
   Helaas achijnt dat element niet in de opleiding voor te komen.
   Aan den lijve ondervonden, op een Carnavals Zondag, enige uren na de grote optocht. Een plein met circa 3000 feestgangers in mindere of meerdere mate ‘onder invloed’.
   Er is een nrandweerwagen gearriveerd en staat zodanig dat ik op weg naar een eetgelegenheid belemmerd ben. De dienstdoende agent vraagt “waar gaan WIJ naartoe?” Ik kijk hem aan en zeg, ik ga iets eten, wat jullie doen is niet mijn probleem. De agent sommeert mij te legitimeren, is niet tevreden. Ik vraag of ik zijn naam mag weten, waarbij ik vriendelijk kijn hand uitsteek.
   Die nam hij aan, om die op mijn rug te draaien, mij te boeien en af te voeren.
   Ik werd wegens ‘openbare dronkenschap’ en ‘gevaar voor mijn omgeving’ in bewaring gesteld.
   De agenten op het bureau waren zeer toeschietelijk, verbaasden zich over hun collega.
   Ik dacht dat de hermandad stond voor
   Waakzaam en ……

   Geliked door 1 persoon

 2. Henk schreef:

  Lekker schelden op de politie. Weer helemaal in stijl. Alleen geloof ik niets van het verhaal. Weer lekker opgeblazen en eenzijdig.

  Like

 3. Aukepauke schreef:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25420586/__Motorbendes_op_de_vuist__.html

  Na het zien van dit filmpje zou ik ook bang worden. Maargoed, dit is een vrij eenzijdig en partijdig verhaal. Gekke agenten dat zeker, maar waarom niet gewoon luisteren naar de handhavers van de wet? Klein beetje uitlokking kan je het wel noemen.

  Like

  • dutchbikers schreef:

   Waarom als handhaver van de wet niet even dat vrouwtje gerust gesteld.” Mevrouw, de brand is beneden, uw huis in niet in gevaar” . Dat leren ze op de politieschool. Waarom, als handhaver van de wet gelijk in paniek als iemand rustig een normale vraag stelt, waarom gelijk pepperspray, knuppels? Waarom, als handhaver van de wet 100 euro afhandig maken van een vrouw in paniek, als je met een paar woorden de situatie had kunne de- escaleren? Uitlokking? Door de handhavers, zeker niet door de Biker of zijn vrouw.

   Like

  • dutchbikers schreef:

   En wat bandidos en red devils die matten te maken hebben met de vrouw uit ons schrijfseltje begrijpen we niet.

   Like

   • Aukepauke schreef:

    Ik scheer alle motorrijders even over 1 kam voor het gemak met dat filmpje. (Mezelf dus ook)

    Verder was ik er natuurlijk niet bij, bij dat fikkie. Raden kan ik wel, misschien waren er belangrijkere dingen dan een aangeschoten tasjesmepper gerust te stellen en te troosten? Een kat is van secundair belang, hoe gehecht mensen ook aan hun huisdieren kunnen zijn.
    Veiligheid gaat voor alles, persoonlijk en dan andermans veiligheid. Nog een gokje: voor de deur waar een brand kan zijn is het niet veilig.

    Alles wat ik probeerde te zeggen, ik ben geen schrijver en kom soms wat stuntelig uit mijn woorden maar elk verhaal heeft 2 kanten en de agenten worden hier wel heel erg gekleineerd.
    En een agent slaan, met of zonder handtas, hoort niet. Wat voor bizarre stakker het ook is.

    Like

    • dutchbikers schreef:

     Wij raden niet. Gokken niet. Wij lezen het proces verbaal en luisteren naar getuigen en naar de Biker en zijn vrouw. We spraken met een journalist en een brandweerman die er waren. En uit die samenstelling maakten we dit verhaal. Afijn we gaan er verder niet op in. De politie had moeten geruststellen, niet moeten duwen en dreigen. En die waren duidelijk volkomen fout bezig.

     Like

 4. jetze schreef:

  Als Biker heb ik een enorme voorliefde voor agentjes in opleiding. Om deze wereld wat dragelijker te maken wil ook ik 25 euro doneren voor dat strijkijzer. Kan deze vrouw een wat betere strijkbout kopen die na gebruik op de kop van een dergelijk agentje ook nog bruikbaar is voor andere zaken.
  Flesje beerenburg voor manlief erbij en brokjes voor het poezenbeest.

  Ik vraag me toch af waarom dat jochie zo bang was, worden ze tegenwoordig bang gemaakt door vrouwe Justitia wat ons Bikers aangaat? Ik ken geen beter, eerlijker en trouwer volk dan Bikers. Mijn hart gaat dan ook uit naar deze mensen en ik hoop echt van harte dat ze dit voorval snel mogen vergeten.

  Dat van die 25 euro, flesje beerenburg en kattebrokjes staat. Zeg maar waar het heen moet.

  Like

 5. Stan schreef:

  En hoe liep het af met de tansformator op de onderverdieping.
  Is er brand uitgebroken en zijn er mensen gestikt op de verdieping erboven omdat de piepjonge agentjes onderleiding van meneer pepperspray bezig waren om naam te maken ten koste van twee onschuldige mensen die houden van broederschap en motoren en daar voor uitkomen en de van schrik opkomende voor haar kat zorgende jongedame.
  Hoe is het nu met hun kat?
  Ik hoop niet dat deze agentje ooit in moeilijkheden komen omdat ik dan ff geen tijd heb omdat ik voor mijn chihuahua’s moet zorgen als deze veilig en verzorgd zijn denk ik erover om mischien maar eens naar hun te kijken.
  Mvg stan.

  Geliked door 1 persoon

  • dutchbikers schreef:

   Trafo is uitgebrand. Geen gewonden, alleen een beschadig egootje van een agentje. De kat was oke omdat de brand niet in het huis van de Biker was maar zes verdiepingen lager. En het vrouwtje baalt als een stekker.

   Like

 6. Herrie schreef:

  En danvraagt ‘de heilige hermandad’ zich af waarom ze geen respect krijgen.
  Tespect, in de echte vorm van aanzien, verdien je of dwing je af door een kordate, besluitvaardige houding.
  Vreemd genoeg hebben de meeste bikers dat, een besluitvaardige, kordate houding.
  Nee, 7 agenten met één ‘taser’, één verdachte ‘aanhouden’, tijdelijk uitschakelen…..

  Geliked door 1 persoon

 7. Henny schreef:

  En weer een voorval waar het de wereld op zijn kop is.
  Het is toch niet gek dat er geen enkel respect meer is voor oom agent.
  Die komen alleen in actie als ze geen enkel risico lopen.
  Want is er stront aan de knikker dan trekken ze meteen een pistool of ander wapen.
  Ja en je zou ze zo de hersens in willen slaan het stelletje lafaards .
  Nee als burger mag je je niet bewapenen, je moet je de hersens in laten slaan door het dievengilde,
  en ja dan zie je de politie niet.
  Die doen niets liever dan verbalen uitdelen als je een paar kilometer te hard rijdt, daar is wel tijd voor.
  Bah, wat een verschrikkelijk zootje.
  De dienaren van Hermandad zijn vergeten waarvoor ze in het leven zijn geroepen.
  O ja en het korps politie heeft veel last van stress en werkdruk, waardoor dan?

  Like

 8. Harry schreef:

  Wat een hufters en maar vragen waarom we steeds meer een hekel aan de k…t wouten krijgen

  Like