Politiegeweld. Niet omdat het moet…maar omdat het kán.

Geplaatst: 30 maart 2016 in Regels en Respect, Roadkill, WTF!
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zo waren de redactieleden van Dutchbikers uitgenodigd door het Rotterdam Chapter van No Surrender MC. Ze hadden een gezellige avond georganiseerd in een bruin Rotterdams café. Café Promenade aan de Benthuizerstraat. Er zou een Nederlandstalige zanger komen en er was voor Chinese catering gezorgd. Motorrijders, muziek, eten, genoeg drinken, we hadden een BOB… een

Zo waren de redactieleden van Dutchbikers uitgenodigd door het Rotterdam Chapter van No Surrender MC. Ze hadden een gezellige avond georganiseerd in een bruin Rotterdams café. Café Promenade aan de Benthuizerstraat. Er zou een Nederlandstalige zanger komen en er was voor chinese catering gezorgd. Motorrijders, muziek, eten, genoeg drinken, we hadden een BOB… een leuke avond en een gezellig feest wachtte op ons.

Dat bleek anders te gaan dan we hadden verwacht. Rond 20:00 uur schoot er een bus de stoep voor het cafe op. Er waren pakweg een man of 35 in de kroeg. Vaste klanten, No Surrender leden en onze Dutchbikers redactieleden. Geen onvertogen woord, relaxed muziekje aan, biertje….. ineens een flits, fel licht, de deur knalt open en de schreeuwende gillende, stijf van de testosteron staande gemaskerde mannen van de Rotterdamse Politiebende stormden naar binnen. Schreeuwend duwen ze iedereen tegen de muur, delen klappen uit met gebalde vuisten en met de lopen van hun wapens. Felle lampjes op de wapens flitsen door het pand, gekleurde lichtstipjes worden zichtbaar op gezichten. Iedereen kreeg klappen. Mannen, vrouwen, politieplan1zelfs de chinees die juist op dat moment de catering kwam brengen (typisch verkeerde moment – verkeerde plaats) krijg een paar keiharde hoeken en word op zijn plaats gezet. Iedereen werd behandeld alsof ze misdadigers of terroristen waren. Mensen moesten drie kwartier tot een uur met de handen omhoog blijven staan. En vooral niet bewegen, je kreeg zo een klap met een geweerloop of je hoorde hoe een wapen werd doorgeladen als iemand door kramp bewoog. Het woord “pogrom” drong mijn hoofd binnen. Het Russische woord voor buitensporige gewelddadigheden, door militante groepen uitgevoerd. We stonden er midden in.

Er waren ruim 15 politie bussen en de uiteraard SWAT bus, voor 40 gewone cafe bezoekers en het personeel. Overkill heet dat. Er werd naar aanleiding van een tip gezocht naar vuurwapens die de No Surrender leden bij zich zouden dragen. Uiteraard werd er geen vuurwapen gevonden. Een zakmesje, dat wel. En achter de bar lag een katapult, door een kind vergeten. Een motorrijder had zijn legitimatie niet bij zich. Lag in de auto. Een andere had nogal veel geld bij zich. Had die middag zijn auto cash verkocht en was nog niet bij de bank geweest. Die mocht, op beschuldiging van witwassen, mee naar het buro. Dat was de hele oogst. Geen wapens, geen drugs, maar gewone mensen die een feestje hadden gepland. wapenwout02Rond 23:00 uur werd het cafe vrijgegeven en mocht ieder weer binnen (of buiten) en verdween de hele gewapende bende staats terreurzaaiers. Rond 00:30 waren er weer No Surrender leden binnen en gestaag kwam er toch nog een redelijke avond op gang. Uiteraard reden er met de regelmaat van de klok busjes langs het cafe. Controlerend en kijkend. Om 2 uur ging de deur op slot en de laatste glazen werden leeggedronken. Even over half drie in de ochtend waren de laatste mensen weg uit het cafe. En een paar minuten later kwam de hele terreurgroep weer aangereden. Zelfde busje, wapens, deur open getrapt, schreeuwend intimideren. Maar het cafe was zo goed als leeg, ze kwamen duidelijk een paar minuten te laat. De eigenaar kreeg nog toegeblaft dat ze moest opletten wie ze in haar zaak binnenliet en binnen een paar minuten was de bende net zo snel als ze gekomen waren weer vertrokken.

Bakken geld gekost om een Rotterdamse motorclub te laten zien wat ze op de academie hebben geleerd. Slaan, schreeuwen, rammen en intimideren met wapens. De Biker apartheid ten top! Een inval met een verzonnen reden om te intimideren. Niks bereikt dus, hooguit zetten we onze hakken wat dieper in het zand nu. Vrijheid is een kostbaar goed. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Dat neemt niemand een biker af.

 

 

Groet,

Robert Hageman

reacties
 1. Bobbie schreef:

  No Surrender is geen MC maar bestaat uit gasten die voorheen nooit de ballen hebben gehad zich bij een echte MC aan te sluiten. Een vestje kopen maakt je nog geen biker bovendien is het alom bekend dat 95% geen eens een motor heeft, maar op driewieler scooter rijdt of gewoon per auto.

  Overigens hoor je weinig over de oude echte clubs in Nederland (oude raad van acht), deze komen nooit negatief in het nieuws. Valt dus op dat de nieuwe clubs zoals No Surrender of ook wel bekend als No Cilinder juist wel negatief in het nieuws komen. Er is geen controle zoals in een echte club, omdat elke dombo lid kan worden.

  En dan spreken zij over broederschap? Broederschap koop je niet maar verdien je door jarenlange omgang met elkaar. Deze site zou beter moeten weten dan dit soort nep MC’s een platform te geven. Natuurlijk zit justitie boven op dit soort clubs, en laten wij eerlijk zijn Klaas Otto of beter de no no heeft het slim gedaan. Die is rijk geworden met zijn verkoop van vestjes, nu is hij er uit gestapt maar heeft wel de hele motorwereld in NL verkloot.

  Dus medelijden met No Surrender laat mij niet lachen, het zijn een stel domme apen. Dat blijkt wel uit alle fouten die zij maken.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Ging niet om medelijden maar om de manier waarop de politie handelde. We waren uitgenodigd om eens te komen kijken en vielen met onze neus in de spreekwoordelijke boter. En fouten maakt iedereen. Daar hoef je geen motorrijder voor te zijn. En wat broederschap betreft, we zijn het volkomen met je eens dat broederschap nooit te koop is. Het gebeurt te vaak dat onverschillig waar iemand een motor scoort, een zwart leren jassie en dan ineens iedereen “Bro” gaat noemen.

   Like

 2. Waarheid schreef:

  Een paar jaar terug eens met leden van een niet nader te noemen MC mee geweest naar een feest waar “buitenstaanders” ook gewoon welkom waren. Ik ken deze jongens waar ik mee op stap was al jaren. Gewone jongens met een gewone baan. Hun kinderen spelen al jaren met de onze. Staan naast mekaar bij school de kids op te wachten. Voor hun MC leven vrienden dus tijdens hun MC leven ook maar oké, wij dus naar dat feest. Politie controle.
  Stapt u maar uit meneer en gelijk werd ik gefouilleerd. HUH?
  Waarom vroeg ik maar daar moest ik gespreid met mijn benen een erotische betasting ondergaan.
  Gelijk werd ik even doorgelicht bij de belastingdienst of ik nog wat los staan had.

  Hebben jullie nu GVD niks beter te doen. Ga eens die geitenkaasgrenzen beter bewaken.

  Like

 3. Mark 664565 schreef:

  Zoals altijd weer belachelijk politiegeweld tegen mensen die gewoon een gezellig legaal feestje hebben, laten ze eens de echte criminaliteit aanpakken, maar daar zijn ze te laf voor.

  Like

 4. Henny schreef:

  Wat leven we toch in een fijn land nietwaar, biker pesten schijnt de mode van deze tijd te worden.
  Syrie gangers die gemoord verkracht en wat al niet meer gedaan hebben kunnen dit kutland zo maar in en uit lopen, aanslagen voorbereiden etc. maar daar wordt niets aan gedaan.
  O en wat was er ook weer aan de hand in het politiekorps, veel uitval door overspannen dienders, konden de werkdruk niet meer aan, enzovoort.
  En die kunnen wel met overmacht een gezellige avond verkloten.
  In de media wordt door de overheid niets anders gedaan dan gelogen, ende gewone man wordt alleen maar genaaid.
  En de dienaren van Hermandad, onze politiemensen, die zorg moeten dragen voor onze veiligheid weten niets beters te doen met ons belasting geld dan een biker feestje vernachelen met een enorme troepenmacht.
  En dan vinden ze het gek dat je geen respect kunt opbrengen voor deze misselijk makende gekken.
  In wat voor kut land leven we tegenwoordig, bah.

  Like