En zo kwam ik thuis. Doe mijn jas en mijn vest uit. Pak een kouwe klets en zak moe in een stoel. Pfff wat een rit, redactieruimt01wat een hitte. Inmiddels rijd ik (in augustus) pakweg 45 jaar. Ik ben vader van 4 geweldige kinderen, echtgenoot, schrijver, dichter, fotograaf, film editor en opa van 5 kleinkinderen. Ik werkte als Buddy en als vrijwilliger in palliatieve zorg. Ik heb schijnbaar onoverkoombare problemen opgelost. Ik heb vrienden en vreemden zien sterven en ik heb ze geboren zien worden. In mijn leven heb ik rond 30 littekens opgelopen. De “buitenwereld” kent me als iemand die duidelijk aanwezig is en die vaak klaarstaat als je er zelf niet meer uit komt. Ik ben vriendelijk, eerlijk, straight. Gewoon, omdat ik dat wil, als mens. Maar laat niet over me lopen. Denk niet dat mijn vriendelijkheid een zwakheid is. Ik ben vriendelijk tegen iedereen. Maar als je probeert me te fukken is vriendelijkheid niet datgene wat je als herinnering aan me zult overhouden….

Waarom dit verhaal? De oorzaak is een vest. Een leren vest? Jaja, lees even door…vest
Ik rijd graag motor. Dat doe ik in clubverband. Mijn motor leven lang zoek ik graag contact met mensen die, net als ik graag motor rijden. Een ander voetbalt of rijdt paard of fokt postduiven. Ik rijd motor. Niks mis mee.

Tot ik mijn Ti-Ta-Tover motorvest aantrek. Dit op het oog gewone motorvest is volgens de massa manipulators bij Justitie en de media een le-vens-ge-vaar-lijk vest. Gewoon gekocht in een kledingzaak werd het motorvest, toen IK het aantrok een Ti-Ta-Tovervest. Want volgens de staats raamstaarders en de media ben ik, met mijn Ti-Ta-Tovervest aan, een gevaar voor de samenleving. Ineens ben ik geen vader of opa meer maar een mensenhandelaar. Van vrijwilliger word ik, als ik mijn Ti-Ta-Tovervest aandoe, witwasser van geld en drugscrimineel. En van vrijwilliger die levens helpt verbeteren word ik als ik mijn Ti-Ta-Tovervest aantrek zomaar als bij toverslag een afperser en een intimiderende relschopper.  Ik heb al andere vestjes geprobeerd maar dat helpt niet. Alle motorvestjes zijn Ti-Ta-Tovervesten. dood rijderZe veranderen de drager, zodra hij het aantrekt in een waanzinnige gierende regelloze outlaw en straat demon. Tenminste, dat wil de regering je via de media laten denken. En die media, die sinds internet steeds minder verdienen, moeten toch verkopen. Dus verzinnen ze wat sensatie, doen er een snuifje fantasie en een paar druppels overdrijving bij en SimSalaBim! De gewone motorrijder is als hij zijn Ti-Ta-Tovervest aandoet ineens een “outlaw”. Een zichzelf buiten de wet plaatsende woesteling die alleen maar uit is op rellen, seks, drugs en vechten.  In de zelfvernietigingsstand, veroordelen de schrijvers en beeldmakers voor geld zelfs hun eigen vrienden en familie. Want ook daar zitten motorrijders tussen. Het is net alsof je tegen 700 000 motorrijders zegt: ”Jullie zijn allemaal misdadige outlaws. Alleen mijn vader, ook al rijdt hij motor, is het niet. De rest wel.”

Collectieve vernietiging van je eigen familie en leefomgeving. Voor geld. Sensatie verkoopt.pedopriester
Let wel, ik stel niet dat er geen misdadigers tussen motorrijders zitten. Misdadigers kom je overal tegen. Je weet nooit wie er voor je in de rij staat bij de supermarkt of dat er misschien een met bommen geladen idioot tussen de supporters van je korfbalclub staat. Maar het is te raar voor woorden te denken dat wanneer een motorrijder zijn vest uitdoet, hij iemand anders wordt. Of, wanneer hij zijn vest aandoet, hij ineens zichtbaar een misdadiger is. Dat zo’n vest als een soort oranje gevangenisoverall de misdadiger duidelijk zichtbaar maakt. “Kijk ik draag een leren vest. Bij mij kun je drugs kopen of geld witwassen.” De idiote gedachte dat een (motor)festival veiliger wordt als vestdragende bezoekers hun Ti-Ta-Tovervest uitdoen is te raar om enige realiteit te hebben. Gaan we dan ook alle petjes verbieden? Want die worden toch gedragen door scooterrijdende tasjesdieven! (M/V). En soutanes? Die worden gedragen door kerkleiders en die zijn toch allemaal pedofiel? Zo kan ik nog wel even doorgaan beste lezer. Ik vraag je om reel te zijn. Deel dit stuk op je facebook, Of de link naar dit stuk. Zet een discussie op. Laat je niet zielloos zonder strijd afmaken, leg je niet zomaar neer bij lamme discriminerende regeltjes maar doe er wat tegen.

Reageer, je mening is belangrijk!

Robert Hageman.

reacties
 1. Jij/jullie hebben helemaal gelijk wat een onzin. Ik word gek van al die aannames van zoveel mensen. Denk eens na voordat je je bij die massa aansluit

  Like

 2. Monne Defort schreef:

  volledig waar en ik weet dat je al volledig in mijn gratie valt 😉

  Like

 3. Bram schreef:

  Ach jullie vragen er zelf om ik heb geen probleem met motor rijders, maar kijk hoe ze er uitzien als ze samen zijn echt geen schatjes, en ook helemaal niet crimineel pfff en zeg niks verkeerd want heb je ellende, met zoveel man intimideert de gewone mens! Is niet alleen vestje is ook wat jullie uitstralen. Moeten mensen bang worden van jullie omdat jullie je sterk voelen met zo velen! Dat is vragen om moeilijkheden. Dus vaak schijnheilig doen maar ondertussen!!!!!

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Kennelijk ben jij schijtbang Bram. Want je vind Bikers intimiderend. Je durft niks te zeggen “dan heb je ellende” (wel eens geprobeerd, praten met een motorrijder?) Je bent al bang voor “wat ze uitstralen”. Je bent zelfs bang omdat je denkt dat motorrijders zich volgens jouw “alleen in groepen sterk voelen”. Jij vind dat “vragen om moeilijkheden”. Je bent schijtbang, stoere Bram. Rij lekker verder in je korte broek met slippers. En bedenk dat bikerkleding (vestje, jas, laarzen) de bescherming is die op de weg nodig is. Maar oke, ook jij hebt een mening. Daar is hier plaats voor. Maar eigenlijk zijn we een beetje bang voor je Bram. Onnozelheid is doodeng.

   Like

 4. Jeroen schreef:

  Bam, de spijker op z’n kop. Goed verhaal, top verwoord!

  Like

 5. Duncan schreef:

  Laten allemaal (net zo driftig als de media koeienpoep verkoopt) een hesje aan schaffen en dragen met de text: IN-LAW. Om duidelijk te maken, dat we niet meer dan andere binnen de wet hanteren. Daarnaast in veel gevallen en schoon familie hebben ;).
  Last but not least: Verzekeringsmaatschappijen “hanteren” binnen de wet.. maar is t eigenlijk niet crimineel dat ze steeds minder vergoeden, de prijs verhogen en dan ook nog gezamelijk de noclaim vrijwel te niet gedaan hebben. Waar is de “wet” daar dan nog?

  Like

 6. Guy VO schreef:

  Meer dan 1 woord valt er niet te reageren. RESPECT!

  Like

 7. Nico van Herpen schreef:

  Hear Hear

  Like

 8. Derhore Tinne schreef:

  Ik ben het eens… maar jammerlijk genoeg niet alleen mensen met een Ti Ta Tovervest veranderen eens ze die aantrekken… ik ben een alleenstaande fulltime (want de papa weet niet eens of het een zoon of een dochter is) mama van een super zoontje met beperkingen. En ik heb tattoos (die ik integenstelling tot het motorvest) niet kan uittrekken en daardoor wordt ik door een groot deel van de maatschappij beschouwt als een niet geschikte mama. terwijl ik alles, Job, sociaal leven, eigen hobby’s en ja zelfs een levenspartner heb laten staan voor zijn welzijn… zonder dat het voor mij als een opoffering aanvoelt.
  Jammer dat anno 2016 mensen nog zo kleingeestig kunnen zijn… Volgens mij evolueren we niet meer maar gaan we steeds verder en verder terug…

  Like

 9. Piet mantalover schreef:

  Respect !!! mooi geschreven en is de werkelijkheid !!!

  Like

 10. Herman schreef:

  Welke discrimeneerende REGELS gelden er bij het dragen van een vest? Ben me van geen een bewust.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Je mag het niet dragen als er een clubnaam op staat. Als het te intimiderend is (volgens de organisatie) mag je het niet aan. Lees de “regels” van de festivals. Er mag geen MC op de rug genaaid zijn, zelf een hele groep clubs wordt met naam en toenaam genoemd dat ze hun vest niet aan mogen op een Harleydag (zoek eens op de facebook van Dutchbikers) Ben jij in winterslaap geweest?

   Like

 11. René Denkers schreef:

  Tja wat kan je zeggen he.
  Mensen zijn makke schaapjes die alles geloven wat de media en de regering hun voor liegt.
  De RTL-4 kijkende medemens zeg maar.
  De mens die het ook zou geloven als er zou verteld worden bij Boulevard dat de huishoudbeurs eigenlijk 1 grote samenzwering tegen de man zou zijn.

  Mensen die wel kiezen voor vrijheid, kameraadschap en niet in de mainstream meelopen worden als gevaarlijk beschouwd. Want oei oei oei toch, er zou toch eens ergens een rotte appel tussen zitten. Nee stel je voor zeg.

  Ik rij zelf ook motor, maar zit niet bij een club omdat mij daarvoor gewoon de tijd ontbreekt.
  Draag je vest met trots man. Want op een dag is dat nog alles dat je hebt.

  Mooi geschreven overigens.

  Like

 12. willem schreef:

  Tja….. zoals ook de voorgaande topics hier, kunnen we wel blijven kankeren tegen de overheid, maar ik vraag me af of dit echt helpt. Ze hebben nu eenmaal, ‘in al hun wijsheid’, besloten om alles met een Ti-Ta tover vestje in één laatje te gooien, er de stempel OMG op te drukken, en deze groep dan met alle ter beschikking staande ( wettelijke? ) middelen aan te pakken, ook als dat zelfs over het randje van de wet is. Het is eigenlijk schieten met hagel in de hoop iets te treffen. En waar gehakt wordt, vallen spaanders, dus zullen er ook altijd onschuldigen hier de dupe van zijn.
  Of die bikers, binnen deze doelgroep of club, ook daadwerkelijk iets misdaan hebben maakt ze bij de overheid blijkbaar niet uit. “Ze hadden toch ook van dergelijke Ti-Ta tover vestjes!!”
  Het is alleen verdomd zuur voor die jongens die inmiddels onterecht hun baan zijn kwijtgeraakt wegens deze onzin. Dat tover je niet zo snel meer recht!
  In Duitsland is zoiets tegenwoordig wettelijk verboden en heet daar ‘ Sippenhaft ‘, en dit was destijds in de dertiger jaren ook bij de Nazi’s nog een goed gebruik. Plak een stempel op een groep en zorg dat de publieke opinie over deze groep kantelt, door deze constant in een kwaad daglicht te stellen door de pers te manipuleren. Het leidt de burgers af van andere mistanden in het land en vroeg of laat schreeuwen de burgers zelfs om actie. Simpel toch en het werkt altijd !
  Aangezien het in ons land maximaal maar circa 2000 man met die magische vestjes betreft en niet de 700.000 andere motorrijders in ons land, is men er vrijwel zeker van, dat er geen ( publieke ) ophef over zal ontstaan. Dat daarmee ook artikel 1 van onze grondwet ( gelijkheids-beginsel ) met voeten wordt getreden interesseert blijkbaar geen pers of politicus in dit land. De pers is sowieso alleen in ‘sappige’ verhalen geinteresseert, want dat levert omzet, en van de politiek hoef je, zoals we allemaal weten, op dit gebied al helemaal niets te verwachten.
  Tegenwoordig wordt het principe van ‘ Sippenhaft ‘ nog toegepast in veel landen, zogenaamd om terroristen en criminelen groeperingen en bendes aan te pakken. Ook bij dictatoriale regimes is dit tegenwoordig nog een goed gebruik. Zelfs in Australië, waarvan men altijd dacht dat dit een democratisch land was, pakt men tegenwoordig bikers op een dergelijke manier aan, zodat deze z.g. ‘declared people’ zelfs niet meer met elkaar mogen omgaan, iemand met een strafblad niet meer in hun huis mogen ontvangen, ook al is dit een familie lid, of zelfs niet meer met met meer dan drie ‘declared’ personen publiekelijk bij elkaar mogen gaan staan. Dit alles onder dreiging van gevangenis straf. Google hieromtrent maar eens op de ‘VLAD’ laws.
  Laten we hopen dat het hier niet zover komt, en er nog enkele met gezond verstand in Den Haag rondlopen, al heb ik daar al langer ernstige twijfels over. Ach ja, ik moet mijn vestje maar gewoon als vanouds blijven dragen, en het allemaal maar over me heen laten komen. Ten slotte heb ik een dik vel, en ze zullen bij de politie toch ooit genoeg foto’s van mijn rijbewijs en mijn motor hebben? Toch?

  Like

 13. Ger Breed schreef:

  Perfect verwoord. T is bij de beesten af dat discriminatie op deze schaal word uit gevoerd.
  Ook ik heb mn verhaal hieromtrent. Door domme mensen die me uitschelden voor Hels Angel tot lid van een criminele motorbende. En dat door mensen op leeftijd die ca 70 jaar geleden hetzelfde hebben zien gebeuren zij het in grotere mate. Als veteraan behoorlijk pijnlijk.
  Ik heb ze dan ook vriendelijk verteld dat ze dit mochten denken en zeggen omdat ik daarvoor heb geinvesteerd met een deel van mn leven zodat zij de vrijheid hebben. Maar dat ik t erg dom en kortzichtig vind.
  Ook ik ben vader van 4 kids, ondernemer en dat allemaal zonder strafblad.

  Like

 14. Ernst schreef:

  Zoek de splinter in een ander zijn oog maar zie je eigen balk niet

  Like

 15. Herrie schreef:

  Robert, Een fraai stuk!! Het is inderdaad zo dat zodra je op een motor stapt, ongeacht het merk, dat lijkt op… en je ook nog een vest (leer of niet) aan hebt tijdens je rit, je met argusogen wordt bekeken. (Ook zonder vest trouwens). Sterker nog, vorig jaar rond dezer tijd was ik aan mijn motor (VT800) aan het sleutelen, motor was afgemeld en ik stond ermee in mijn garage, kenteken leesbaar aan de garagepoort kant.
  Vreemd dat er bijna dagelijks motor agenten (die wijk dienders op een soort all terrain fiets) langs reden en nadrukkelijk keken. Soms zelfs 2 keer in een middag tijd.
  Vreemd, toch?
  Maar de soutane dragers (alleen tijdens hun officiele bezigheden) hebben mijns inziens de maatschappij meer schade berokkend dan wij weten.
  Ook onder de ‘geachte notabelen’; van menig dorp of stad bevinden zich lieden die ‘niet geheel’ koosjer bezig zijn. Naar het schijnt woont er een in Roermond. Maar ook in ‘;mijn’ Heerlen zijn er zaken waarvan elk weldenkend burger ziet dat er iets niet helemaal op zuivere koffie berust. Schoolbesturen (voorheen R.K.) hebben er ook een handje van om zich ter verrijken op manieren die niet helemaal legaal zijn. Kunstjes waarbij ex-directeuren vervroegd afscheid van hun school nemen om dan nog een fiks aantal jaren, tegen een ‘leuke’ vergoeding zitting in het bestuur te nemen…
  Maar de arme motorrijder met een vessie an is per definitie fout, crimineel, misdadiger…
  Fijn om in zo’n land te mogen wonen… Ooit tolerant, maar nu hopeloos het padje kwijt.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   En wie zet het weer goed? Ik kan me werkelijk geen enkele politicus op dit moment voorstellen die deze zooi kan rechtzetten. Geen èèn. (Nee ook Wilders niet)

   Like