Ik lees het te vaak. We vinden de biker discriminatie te gek voor woorden, kan niet en zo… We gooien met artikelen uit de grondwet, roepen over de straat op gaan en dat de clubs samen evil01“iets” moeten doen. (Gaat nooit gebeuren) Maar intussen laten we “ze” ermee wegkomen. De discriminatiegolf wordt groter, intenser en graaft zich dieper de samenleving in. Als een kankergezwel breidt het zich uit. Het is een voorbereiding op een totaalverbod van motorvestjes. Discriminatie is het “glijmiddel” dat wordt gebruikt om motorrijders uit hun vestjes te krijgen en uiteindelijk een verbod op clubs er door proberen te jetseren. Als we over een tijdje via alle staatspropaganda “gewend” zijn aan kleding discriminatie, maakt niemand zich er meer druk over. Verder glibbert de steeds in hele kleine stapjes groeiende inperking van vrijheid. Want laat er geen misverstand over bestaan. Vrijheid in elke vorm wordt door de staat bedreigt. We facebooken en appen onze frustratie en ergernis. En  regeerders lachen zich een tongbreuk over alle toetsenbord ridders die ze geschapen hebben. En over alle stoere plaatjes, zinnetjes, aangekondigde en afgeblazen acties. Waar we vroeger de straat op gingen en de regering duidelijk zag en soms voelde dat wij het met zaken niet eens waren, drukken we nu op waardeloze knoppies! rittelachtjpgWe moeten demonstreren! Maar als clubs dat zouden doen, moeten ze een vergunning. En die krijg je niet omdat er gevaar voor een (niet bestaande) bikeroorlog is en er gevaar is voor de openbare veiligheid. Wij zijn lam, zij hebben de wapens. Fysiek en wettelijk. Demonstreren… En dan op het Malieveld in Den Haag voor lul staan met 20 man. Terwijl de rest lekker thuis zit achter facebook. Wachtend op de foto’s en youtube telefoonfilmpjes over wat er is gebeurd. Dan kun je meepraten! Niemand durft nog.
Er zijn te weinig echte geuzen, echte hollanders die zich niet laten piepelen. We drukken trieste zielig of boos kijkende knoppies in en zijn zo geconditioneerd dat we denken dat het helpt. Dat een facebook aanmaken de oplossing is om onze vrijheid te redden. Je wordt geleefd. En je hebt het niet eens in de gaten.
Dagelijkse niet te stoppen stromen TV gelul en krantenleugens, elke dag van je leven. Het maakt ons slap, week, willoos. 40 uur werken en blij zijn dat je twee dagen (denk jij) vrij bent. We eten gif, ademen giftige lucht. We drinken chemicaliën, conserveermiddelen en zooi die onze genen aantast. We laten het toe. Bijna niemand weet nog hoe voor zich zelf te zorgen. En de paar die het weten worden behandeld als “outlaws”of uitschot.
We zijn bijna naar de kloten. Geen politicus die daar iets aan wil of kan doen. orwell-1984We kiezen onze eigen beulen en laten die de beste media menners huren om ons millimeter voor millimeter, seconde voor seconde te manipuleren tot we de brave willoze knoppen drukkers zijn die ze van ons willen maken. We zijn bang gemaakt. Voor alles waar ze ons bang voor konden maken.
Gesluierde vrouwen, motorrijders, voetbal, evenementen, motorclubs, moslims, eten, drinken, ademhalen, vliegen, rijden en lopen. Kinderen zijn bang voor hun ouders. Praten doen we via een app. Vrienden worden “ontvriend” of “toegevoegd” aan een digitale lijst. Die weer bekeken en verwerkt kan worden door de digitale overheid. Om zo je trouw en loyaliteit te kunnen beredeneren. Verkeerde woorden op je Twitter of Facebook en er staat een arrestatie team voor je deur.
Bikers. De laatste vrije mensen. Ze worden afgeslacht. Vanuit onze veilige (denk jij) huiskamer kijken allen via het scherm toe hoe dat “ver van ons bed” gebeurt. En denken dat we veilig zijn.

Ride safe!

Robert Hageman.

reacties
 1. legionsoftheskull@gmail.com schreef:

  Goed artikel, bij Huybregts in Helmond staan, volgens een ex-collega van mij die daar heeft gewerkt, zakken met grondstoffen met pictogrammen erop met doodshoofden, en kale boom met vis op het droge, oftewel, schadelijk voor mens en milieu.

  Zoals een van de reacties al zei, door er voor te zorgen dat steeds meer mensen kanker krijgen, proberen ze op een subtiele wijze wereldwijde genocide te plegen. Voedsel is allang niet meer gezond, een tomaat moet in 2 dagen tijd groot en rood zijn, maar smaakt melig omdat het allemaal gemanipuleerde troep is.

  Het vestjesverbod….een typisch schoolvoorbeeld van een hautaine mentaliteit bij het “hogere managment” van ons land. Nutteloos ook, en discriminerend bovendien,

  Heel Nederland is Rutte en zijn bezettingskliek zat, maar voorlopig zit er geen noemenswaardige kans op een regime change aan te komen, anders dan verkiezingen in 2017….waarvan iemand anders al zei; het is te bezien met wie Geert gaat regeren.

  Ik vind een stoet motorrijders prachtig om te zien, en niet alleen de MC `s, ook gewone boerelullen die met een vriendenclub rijden

  Ik probeer altijd op de weg rekening te houden met motorrijders maar soms zitten ze langs, achter of voor je voordat je er erg in hebt en dan wil ik per ongeluk wel eens rijden op een manier die niet netjes is. Onbedoeld, allleen op dat moment wordt je verrast, omdat je even bent ingedut achter het stuur. Blijft toch opletten, want motorrijders zijn erg kwetsbaar.

  Ik wens jullie allemaal veel rijplezier toe, helaas heb ikzelf geen motor (wel een scooter, niet opgevoerd) ik hoop dat ondanks de natte Junimaand jullie toch nog een mooie zomer krijgen. Ride safe!!

  Like

 2. Mike schreef:

  We kunnen blijven klagen of reageren op sites zoals deze maar dat lijkt mij niet echt effectief.
  Tenslotte worden deze berichten voornamelijk gelezen door een bepaalde doelgroep.
  Bikers dus… (en niet te vergeten natuurlijk de lieden die ons proberen te stigmatiseren).
  We moeten ons laten horen en zien.
  Ik denk zelf dat een ride-out naar Den Haag meer zoden aan de dijk zet.
  Zeker als je met een grote groep komt opdagen zal de media er boven op zitten en krijgt dit probleem misschien de aandacht die het verdient.
  Het zou natuurlijk het mooiste zijn als dit herhaaldelijk zou gebeuren.
  Bijvoorbeeld met behulp van een initiatief als “join the caravan” kun je toch heel wat bikers bereiken.
  En het zou helemaal fantasties zijn als een grote groep met vertegenwoordigers van alle soorten motorclubs dit zouden doen.
  Full colour clubs, toerclubs, gelegenheidsclubs, free riders, merk gebonden clubs etc.
  Dan maak je pas indruk en kun je laten zien dat motorrijders een afspiegeling zijn van alle lagen en bevolkingsgroepen binnen onze maatschappij.

  Liked by 1 persoon

 3. Geen stigma schreef:

  Geweldig stuk!

  Kijkend naar bijvoorbeeld de protesten tegen de asielzoekerscentra die vaak een positief effect hadden moeten ook motorrijders de barricades op. Laat de jaren 80 herleven door ons te laten horen en zien, maar wel binnen de fatsoensnormen. Alleen dan kunnen we aantonen dat motorclubs geen motorbendes zijn.

  Laat het Malieveld voor wat het is en vergeet de vergunning, gewoon een Ride-Out met een stop op het Binnenhof, het liefste als de Minister van Veiligheid en Justitie aan het woord is. Met duizenden ronkende motoren stapvoets het plein oprijden en netjes in rij parkeren. Dan even gezellig bijkletsen met de verschillende motorclubs en zij die motorclubs een warm hart toedragen. Eén voor allen, allen voor één.

  Het zal een kwestie van seconden zijn voordat de media ons gebroederlijk naast elkaar spot en wij onze boodschap kunnen verspreiden: Motorclubs zijn geen criminele organisaties of motorbendes en alle Bikers zijn het zat gestigmatiseerd te worden door de politiek, die niet eens de moeite neemt om eens te komen praten. Stop de discriminatie, criminalisering en stigmatisering van motorclubs en behandel deze zoals men zelf ook behandeld wilt worden. Voor Bikers geldt: Get respect to give respect !!!

  LLH&R !!!

  Liked by 1 persoon

 4. Ron schreef:

  Waar wachten we op?

  Like

 5. Herrie schreef:

  Slik… slik… slik… slik… slik… slik… slik… slik…
  Tot ineens…
  KOTS!!!!

  Like

 6. Daniel schreef:

  Ik begin me af te vragen wat voor sommige het belangrijkste is ….
  Motorrijden of het leren vestje

  Like

  • paul schreef:

   Beiden zijn ondergeschikt aan de wens gebruik te mogen maken van de ‘vrijheden’ die ons voorgehouden worden.
   De vrijheid om je te mogen verplaatsen.
   De vrijheid om je te mogen kleden.
   Zoals je zelf wil.

   Like

  • Ron schreef:

   @ Daniel: Volgens mij snap jij het niet helemaal. Het gaat hier om basale vrijheden; de vrijheid om te dragen wat je wilt en het recht van vereniging.

   Like

   • Daniël schreef:

    Ik snap het heel goed, maar mijn vrijheid kunnen ze niet afpakken door mijn vestjes af te nemen, mijn vrijheid ben ik zelf, mijn geest mijn gedachten. Ik zou het ook erg vinden hoor maar ik maak er mij niet zo druk om.

    En als je tegen het verbieden bent van kledingstukken moet je consequent zijn en ook tegen het verbieden zijn van hoofddoek, bourka enz….

    En ik zie een negatief duimpje staan bij mijn reactie, mag iemand anders niet een andere mening hebben of iets in vraag stellen?
    Direct zo een duimpje is pubergedrag …!!!

    Like

    • DutchBikers schreef:

     Op het moment dat ze je keus om de kleding te dragen die jij wilt dragen afnemen, ben je je vrijheid kwijt. Ze ontnemen je de mogelijkheid om te kiezen. Geen voetbalshirts meer dragen? Van welke club wel en welke niet? Straks geen rode schoenen meer? Geen baarden en snorren meer? Pas op, je staat aan het begin van de big brother maatschappij en je hebt het niet eens door…

     Like

     • Daniel schreef:

      Ach ja, als je het zo wil zien is iedereen zijn vrijheid al kwijt.
      We zijn b.v. allemaal verplicht een helm te dragen en we zijn allemaal verplicht een nummerplaat op onze motor te hebben.
      En zo kan ik wel duizenden dingen opnoemen …

      Like

  • DutchBikers schreef:

   Wat denk jij zelf?

   Like

 7. phpstolle schreef:

  Agenda 21/2030. er is een kern van pedofiele genocidale Zion-Nazi (neoliberaal, neoconservatief zooi) oligarchen die heel de wereld onder hun controle willen hebben. het eerste wat opgeofferd dient te worden is je vrijheid, door je in andere vrijheid te dwingen.Je zal vrij zijn om drugs te gebruiken, ongeremd seks, sporten kijken, en elektronisch gevolgd naar afgebakende vakantie paradijzen te reizen, vrijheid om hun producten te consumeren. Je hoeft niet meer te denken, maar alleen hetgeen weten wat zij voor je hebben geprogrammeerd.
  En dat begint hier in het westen. En dat is al lang bezig, langer dan het verdrag van Rio (agenda 21)
  The New World Order heet dat.
  Door o.a. links is veel van de cohesie in onze maatschappij vernietigd. Hun gemeentes begonnen met het verspreiden van hechte buurten (Crooswijk laatst hier) en slopen.
  Je kan niets doen zonder eerst een vergunning aan te moeten vragen.
  Wat je zegt over al die gif zooi, als je ziet wat het doet, het is vooral zooi om je kanker te geven (kassa voor de farmaceutica) of je hersens aantasten en slomer worden. (ook kassa voor de farmaceuten).
  Daar bikers opvallen, daarom worden ze demonstratief intensief en hard aangepakt.
  Maar het is me opgevallen dat de ‘nette crack a jack bikers’ (geweldig artikel ‘Wannabees’) de meest asociale zijn, die met hun design pakjes en flitsende scooters. Die scheuren door wijken wil je niet weten.
  Maar daar ze “op motor agenten lijken” 😛 (rasechte burgertrutten) , worden ze met rust gelaten relatief gezien.
  Maar de echte, die door weer en wind op de motor zitten, die ook zelfgemaakte bob’s rijden, customs, of ratbikes, die worden als “asocialen” gezien.
  De politiek en haar instanties willen het liefst Barbie en Ken op eenhoorntjes scooters door regenboogjes zien vliegen. Met een hoog “Hello Kitty” gehalte fashion. Pink Ribbon and glitter petunia bikers. Dat willen ze. Op een elektrische regeboogglitter gekleurde scooter mat alle chips en GPS die nodig zijn om ze continu in de gaten te houden. Want stel je voor dat ze stiekem een jointje roken, of eens een zandpad nemen. Zo een scooter draai je uit op afstand via GPS als iemand stout doen en bestraft dient te worden.
  Met ministers die overal lijken met een joint tussen hun vingers zien, denk je dat we nog een toekomst hebben? Daar tegenover is een leider als Poetin helemaal vriend van het biker gebeuren. Dat het land zich ook weet te bevrijden van het oude mindcontrol sovjet juk, en een saamhorigheid toont, een vanuit hun hart, niet het ideologische, iets wat hier vernietigd wordt. Hier gaan we juist richting een versie van het Sovjet, beetje staatsie Oost Duitsland.
  Een natie gedijt door haar vrije geest.Zo niet, dan is die natie gedoemd. En zo ver zijn we hier in de EU. Ons geest wordt strakker in de boeien gezet.
  Die tijd is over, en we dienen het terug te eisen.
  Het gaat om heel veel meer dan het hesje.
  Het gaat om Heel Je Zelf, met of zonder hesje.
  Het gaat om het menselijke.

  Like

 8. Hans schreef:

  en zo is het wel, we blijven maar slikken, je hebt het zeer goed beschreven zoals het momenteel is en niet anders.

  Like