Ze willen dat ik mijn vest uit doe. Dan schijn ik iemand anders te zijn. Mijn vest maakt mij tot een zichtbare crimineel, aldus de minister van V&J. Doe ik het uit dan leg ik die vermeende criminaliteit af kennelijk. En ben ik ineens weer een gewoon hardwerkend mens. Draag ik mijn ti-ta-tovervestvest, dan ben ik zichtbaar lid van een criminele organisatie, aldus de Minister van V&J. Ik hoor dan bij een organisatie die is opgezet om criminele activiteiten in groepsverband te plegen. Een “motorbende” noemen ze dat. Met nadruk op bende! Collectief rolt de ene schijnheilige politieke- of media mafkees over de andere om mensen met een motorvest aan een “bendelid” te noemen. Dat we allereerst onszelf beter willen beschermen door een extra laag stevig leer aan te trekken op de motor, tegen appende en telefonerende gekken, die regelmatig proberen ons dood te rijden, komt nooit in zo’n kop op.

Slechterik

Criminelen zijn herkenbaar aan hun kleding?

Even ter verduidelijking. Ik ben clublid, heb geen strafblad en ben nooit, zelfs niet “op verdenking van”, gearresteerd. Ik heb kinderen, inmiddels kleinkinderen en trouwde een geweldige “Bikerbitch”. Allen zonder strafblad, allen nooit opgepakt “op verdenking van”.

Als een groep zou worden opgezet om criminele activiteiten te plegen, ga je ze geen opzichtig herkenbaar uniform aantrekken. Want dan was bijvoorbeeld de mafia of de cosa nostra wereldwijd al lang opgerold. Je zou wel gek zijn. Je zou, als je “bendelid” van zo’n criminele groep zou willen zijn, je juist zo onopvallend mogelijk willen kleden. Zodat je je activiteiten zo ongezien mogelijk kunt plegen. Maar er zijn wel mogelijkheden. Zou je binnen de politie je misdaden willen plegen, dan scoor je een baan met politie uniform. Je krijgt een vergunning om zo gewelddadig als je kunt bedenken op te treden tegen ieder die jij niet aardig vind. Je krijgt zelfs een geladen wapen van je werkgever! Denk je groter? Wil je bijvoorbeeld je netwerk uit je studententijd gebruiken? Scoor een pak met stropdas en start de bijbehorende (politieke) carrière. Wil je je pedofiele lusten botvieren, dan kun je het zelfs schoppen tot secretaris generaal bij het ministerie van Justitie.Of je kunt een priester opleiding volgen of binnen jeugdzorg werken.

Die drie pedofielen van het bestuur van pedovereniging Martijn hadden het maar makkelijk. Want die droegen gewone kleren en die konden bijna overal rondlopen waar ze wilden. Onherkenbaar in hun C&A pakkies. Oké, tot ze hun lelijke valse rotkoppen een paar keer op TV lieten zien in een poging hun pedofiele gedachten te legaliseren. Toen waren ze ineens landelijk bekend en begon het einde van hun clubje.

pedopriester2

Zijn alle priesters pedofiel?

Zelf lopen ze nog steeds rond, doen hun ding met kinderen maar tot ze betrapt worden ziet niemand ze nog.

Kleren maken de man. Maar is dat zo? Dragen motorrijders hun kleren om herkenbaar als crimineel te zijn of dragen ze het omdat ze zichzelf willen beschermen als ze rijden? En willen ze met het dragen van colours laten zien van welke club ze lid zijn. Net zoals een fanfare in uniformen loopt. Of leden van een autoclub een logootje van hun favoriete auto op hun clubgekleurde colbertje hebben. Ook de weldoeners van het Leger des Heils lopen in opzichtige uniformen. Ze willen herkenbaar zijn als “heilssoldaat”.

De overheids gestuurde campagne om motorclubs te demoniseren en de leden consequent af te schilderen als crimineel, omdat ze een vestje met bepaalde patches dragen is te raar om zelfs maar te bespreken. En toch doen “onze” politici het. Motorclubs verbieden zal geen enkele crimineel minder misdaden laten plegen. Je kun net zo goed fanfares verbieden of carnavals verenigingen. Dat zal ook geen enkele misdaad voorkomen.motorjas1

En hou me ten goede, ik zeg niet dat er geen criminele motorrijders zijn. Er zijn tenslotte ook criminele politici of zelfs criminele heilssoldaten en douaniers. Zelfs bij de supermarkt staan de criminelen (onherkenbaar) in de rij. Ik stel wel dat er geen criminele motorclubs zijn. En dat motorclubs niet specifiek opgezet zijn om criminele activiteiten te ontwikkelen. Ik weet dat clubs intern een heel hoog “zelfregulerend vermogen” hebben en dat criminelen bijna altijd (in bad standing) uit de club verwijderd worden. Omdat het in zo’n club gaat om het samen zijn met gelijkdenkenden. De vrijheid, die de mensen millimeter voor millimeter en seconde voor seconde ontnomen wordt is voor motorrijders juist de reden van hun bestaan! Die vrijheid, te kunnen gaan en staan wanneer en waar je wilt. old skool bikerDe onderlinge broederschap die gaandeweg ontstaat tussen de leden. De gemeenschappelijke interesses in motorrijden, de goeie kroegen, slaapplekken, betaalbaar eten, de mooiste routes en de wereldwijde clubhuizen van je club of andere motorvrienden waar je altijd terecht kunt als je eens op reis bent. Het is een erfgoed wat Old Skool bikers nalaten aan de generaties die na hen komen. Eerlijkheid en geen bullshit geven of nemen. Azijnpissers en losers negeren. Geef respect, krijg respect!

Clubs verbieden betekent nooit dat ze verdwijnen. De vriendschappen onderling zijn oersterk en gestaald door het gemeenschappelijk gedachtegoed van vrijheid. Mag je geen vest met clublogo’s meer aan dan blijven de onbreekbare vriendschappen bestaan. Vrijheid, vriendschap, broederschap, respect, het is niet te vernietigen. De stammen, groepen en hele volkeren door de geschiedenis heen hebben steeds hun onderdrukkers weten af te schudden. En vrijheid heeft steeds gewonnen.

We geven het dus niet op RUKKERS! Liever een motorjas dan een stropdas! We zijn wie we zijn. Erfgenamen van de eerste vrije mensen. Onze geesten zoeken altijd achter de horizon. Onze ogen zagen zonsopgangen en zonsondergangen vanaf het zadel. We zijn trots, schaamteloos, onafscheidelijk en trouw. Dat blijft zo!

Ride safe!

Robert Hageman

reacties
 1. biker in spee (almost there) schreef:

  Leuk hoor zo’n politiestaat.. Doet mij alleen maar aansporen om een vest aan te trekken om een vuist te maken tegen de beleidsmakers.

  Like

 2. ikke schreef:

  Het grootste probleem (denk ik) is het feit dat jouw ti-ta-tovervest voor sommige anderen met een andere ti-ta-tovervest werkt als een rode lap op een stier..
  Je kan niet ontkennen dat bepaalde MC’s elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Diverse clubs staan elkaar naar het leven, zowel in binnen- als buitenland, gewoon al vanwege de ti-ta-tovervest..
  Spijtig genoeg weet de overheid niet welk effect op wie heeft… (en geef het toe, we weten het soms zelf ook niet echt (S.O.A-jongetjes ineen kloppen?? really???)). Dus ik kan begrijpen, om een dolle stier te vermijden, dat er een algemeen verbod geldt..
  Wie een betere oplossing heeft, mag die altijd geven.
  En dat de politie ons allemaal over 1 kam scheert is erg, maar eigenlijk doen wij net hetzelfde met hen (ACAB).

  Like

  • ik heb een goede kantoor baan schreef:

   alle keren dat ik een andere club tegenkom krijg ik een hand of groet vanaf de motor , geen boze gezichten niks , van het weekend in belgie geweest groote harly dag , een hele stad vol motoren , bikers mannen vrouwen toeristen opas omas kinderen , motorclubs van nederland belgie duitsland , van overal en heb geen ruzie gezien , een groot feest , als er clubs ruzie met elkaar zouden hebben dan is dat niet door zon vestje . maar omdat er iemand ruzie heb met een ander , het zijn geen ⚽️voetbal fans die elkaar naar het leven staan omdat ze van een andere ⚽️voetbal club zijn , word moe van die mensen die denken alles te weten , ruzie en oorlog is er altijd en dat heb niks met motorclubs te 🔧maken🔩 maar met de MENS , ik heb trouwens ook geen strafblad nooit aangehouden voor iets en nooit verdacht van iets , word alleen wel altijd in de gaten gehouden en gecontroleerd op alles , laat ons lekker met rust

   Like

   • ikke schreef:

    Je hebt gelijk.. Gelukkig is het veel minder dan 1% van de motorrijders die de boel verzieken (en dan nog een pak die wel MC dragen maar geen motorrijder zijn).

    Maar als het echt tussen individuen zou gaan en niet tussen MC’s, dan zou die schietpartij in vandervalk nooit kunnen gebeuren.. En dan nog zeker niet tussen personen met een verschillende titatovervest aan..

    Vergeet niet wat de eerste betekenis is van die titatovervest : broederschap, vriendschap en vertrouwen.. En wat doe je als je broer belaagd, aangevallen of bedreigd wordt?!
    Dus als het begint tussen 2 individuen begint, dan eindigt het steevast tussen een heleboel titatovervesten.
    De heroprichting van een raad van MC’s is de enige oplossing om dit gedoe te stoppen. Tot zo lang hebben de ‘ordehandhavers’ geen alternatief en modderen en koeieneren ze er maar op los.
    En je hebt gelijk, voetbalhooligans zijn erger, maar dat bewijst niet dat MC’s goed bezig zijn.

    Like

 3. Davy schreef:

  Hierbij geld hetzelfde als bijvoorbeeld voor marrokanen, een aantal verzieken het voor de rest, zolang je dat die ander laat doen, zal er nooit wat aan gedaan worden!
  Dus……
  Aanpakken die ander zou ik zeggen, dat is de enige manier om van die stigmatisering af te komen.

  Like

 4. z. Nils schreef:

  Topartikel weggezet!
  Groeten van een hoopje “nieuwe” generatie motorrijders!

  Like

 5. Sako schreef:

  Dat jij geen onderdeel bent van een criminele ‘motorbende’ snap ik, daar zullen er echt heel veel van zijn en ik ken genoeg mensen die inderdaad gewoon lekker op de motor willen zitten om te rijden.

  Maar ontkennen dat er criminele ‘motorbendes’ zijn is simpelweg achterlijk, dan kijk je niet goed genoeg. Of je wil niet goed kijken.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Er zijn geen criminele motorbendes. Er zijn wel criminelen binnen motorclubs. Net zoals ze in fanfarekorpsen zitten. En bij de politie, in de politiek, bij zwemclubs en hockey verenigingen of voetbalclubs enzovoort. Een motorclub word niet opgericht om misdaden te plegen. Het zijn clubs voor motorrijders. Bij de politie zijn in de afgelopen 3 jaar 497 agenten ONTSLAGEN vanwege criminele activiteiten. (LINK) maar de politie is niet opgezet om criminele activiteiten te plegen. En ik wil (en doe dat ook) goed kijken, geloof me.

   Liked by 1 persoon

 6. Ray schreef:

  Mooi verwoord….maar vechten tegen de bierkaai.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   We weigeren om niets te doen. We laten ons niet voor lul zetten door pennelikkers. Dat neem je van niemand. We zijn Hollanders! Vrij geboren mensen. We laten ons niet in een hoek drukken en wegzetten als crimineel omdat we een vestje dragen.

   Like

 7. Patje schreef:

  Leuk…en ben het ook voor een groot gedeelte met je eens…alleen jammer dat jij de minderheid bent in je club

  Like

 8. Joost schreef:

  Zelfde als met een IS vlag dus…

  Like

 9. drago schreef:

  Geweldig geschreven en de spijker op de bekende kop!!!

  Like

 10. Herrie schreef:

  Criminele politici zijn er, een gemeenteraadslid van het CDA te Kerkrade stal drank op PinkPop.
  Criminele politie (agenten) zijn er ook, artikel in de Volkskrant inzake ‘achterhouden’ ban bewijsmiddelen zoals wiet, coke, geld door agenten!
  Ergo, het CDA is een criminele organisatie (heb IK nooit aan getwijfeld )
  Het politiecorps is een criminele organisatie (twijfelt iemand daar aan?)
  In beide gevallen worden de individuen aangepakt, niet de hele ‘club’.
  Helaas zie ik het verschil niet.

  Like

 11. Vincent de Brey schreef:

  top geschreven! Ben het helemaal met je eens!

  Like

 12. willem schreef:

  Je leren vestje is voor de overheid niet echt belangrijk, maar datgene waar het voor staat. Het zou moeten staan voor Vrijheid, brotherhood, en het gezamenlijk met de brothers onderweg zijn op de motoren. Helaas is dat tegenwoordig soms ver te zoeken !
  Onlangs sprak ik een oldtimer, die al meer dan 40 jaar ‘on the road’ is, ook langdurig MC member is geweest, en die zijn beklag deed dat “er tegenwoordig nagenoeg geen echte bikers meer waren, maar alleen nog ‘vestjesdragers op vier wielen'” zoals hij dat noemde. “We zijn een uitstervend ras” hoorde ik hem nog zeggen, waarna hij zijn helm opzette, en ik de grijsaard op zijn ouwe HD de straat uit zag rijden.! Had hij helemaal ongelijk? Dacht het niet!
  Echte brotherhood en vriendschap bouw je niet op bij de wekelijkse pint aan de toog, maar door jarenlang samen met je brother, door weer en wind, op de motor onderweg te zijn.

  Liked by 1 persoon

 13. pikeboer schreef:

  en zo is het mooi verwoord en geschreven thx

  Like

 14. Aad Nuts schreef:

  Mooi verwoord Robert, liever een motorjas dan een valse stropdas. !!;-))

  Like