OPEN BRIEF

(We stellen het op prijs als u deze brief wilt delen. Pdf onderaan het artikel)

bro-shake-fb

Den Haag, 14-7-2017 (revisie 6-9-2017)

Leden van motorclubs staan onterecht behoorlijk negatief in de belangstelling de afgelopen jaren. De staat, het ministerie van propaganda, is de clubs zelfs OMG’s (Outlaw Motor Gangs) gaan noemen. Motorclubs en hun leden worden gestigmatiseerd als mensen die zich niets van de wet zouden aantrekken (Outlaw, Engels voor “buitende wet”) Alles wordt uit de kast gehaald om leden van motorclubs af te schilderen als een gevaar voor de maatschappij. U wordt angstig gemaakt!

Nu stellen wij niet dat er geen criminelen lid zouden zijn van motorclubs. Maar ook binnen fanfarecorpsen, kerkbesturen, jeugdzorg, zwemclubs, hockey verenigingen, gemeentebesturen, de politie en zelfs binnen de gekozen regeringspartijen zitten mensen die beslist bewezen en veroordeeld crimineel zijn. Het lidmaatschap van een motorclub maakt een mens geen crimineel. Net zoals niet iedere pastoor een pedofiel is.

Eerder zijn door de Horeca van Sittard/Geleen, onder bedreiging van de Burgemeester, de politie en de Gemeenteraad van Sittard-Geleen, leden van een motorclub geweigerd op de terrassen van de

Ga daar maar even Grieks eten.

Ga daar maar even Grieks eten.

Markt van Sittard. Omdat ze hun motorvest aan hadden. Ja, zelfs mensen die geen motorvest aan hadden werden niet bediend. Omdat ze “erbij” hoorden! Vrouwen (zonder vestje) mochten zelfs geen gebruik maken van het toilet. Een patserig machtsvertoon van politie en overheid om leden van motorclubs te provoceren. De ingangen van een aantal restaurants waren geblokkeerd door een grote groep agenten, zodat er helemaal niemand meer binnen kon. Restaurant eigenaren overtraden onder bedreiging van de politie massaal de grondwet, die in het eerste artikel discriminatie verbiedt.

Sittard, stad van biker apartheid

De Markt vol politie.. Geweldig voor de omzet.

Iedereen, behalve mensen die een motorvestje droegen, kon gewoon plaats nemen op de terrassen van de Sittardse markt. Kennelijk is de politie doodsbang voor Motorrijders met een vest aan. Ieder die actief meewerkt aan het discrimineren van leden van motorclubs zou zich diep moeten schamen! U werkt mee aan het aanwakkeren van een ongekende bangmakerij en discriminatie van uw mede Nederlanders. Keiharde openlijke discriminatie van gewone mensen die graag motor rijden. In Enschede maakte de burgemeester het zelfs zo bont dat hij openlijk een ondernemer bedreigde met een inval en zware controles als hij Satudarah MC nog langer toeliet in zijn zaak.

Nu de motorrijders. En dan? Voetballers? Homo’s? Zwemleraren? Hockeytrainers? Scouting leiders? Mensen met Nike schoenen? Pastoors? Welke groep is de volgende die openlijk gediscrimineerd gaat worden zodat u bang van ze wordt en u zich onveilig gaat voelen?

Sittard, stad van Biker Apartheid

Captain van No Surrender MC

Politiewagens op de Sittardse markt

Politiewagens op de Sittardse markt

Want onze regering kweekt uw angst en uw gevoel van onveiligheid. Zodat U straks met liefde veel geld gaat betalen voor een schijnveiligheid die u moet beschermen tegen een onheil dat niet bestaat.
We leven in de veiligste tijden ooit. De criminaliteit is lager dan ooit en misdaadcijfers dalen, meer mensen dan ooit hebben een baan. Maar als ergens iets ergs gebeurt, krijgen we zo’n gebeurtenis uitgebreid via 30 TV kanalen, honderden internet sites, gedrukte media en radio dagenlang te horen. Steeds weer opnieuw brengen media u alleen slecht nieuws, oorlog, rampen, moord en doodslag, bedreigingen en zaaien ze angst. Goed nieuws verkoopt niet. U moet bang zijn. Bange mensen zoeken leiders en zijn bereid te betalen voor veiligheid. Zo word het volk gemanipuleerd. Nu dus ook door de massa bang te maken voor de zonen van Nederland, leden van motorclubs. Leden die gewone mensen zijn. Die slechts een clubvest dragen omdat ze trots zijn op hun club en op hun vrienden die bij dezelfde club lid zijn. Zoals kinderen het shirt van hun favoriete voetbalclub dragen. Of leden van een fanfare het uniform van de fanfareclub.

Het vest maakt geen misdadiger. Dat doet de mens zelf.

Wij verzoeken u na te denken voordat u zich aansluit bij de schaapskudde. Leden van Motorclubs zijn gewone mensen. Met een baan, een gezin, kinderen, kleinkinderen. Ze rijden graag op een motor. En goh… ze dragen ook een vest omdat ze trots zijn op hun motor en hun vrienden. Denk na! Laat u niet misleiden door uw overheid. Besluit zelf over uw eigen lot, laat u niet meeslepen door propaganda en manipulatie. Het leven is mooi in al zijn eindeloze variëteit. En mensen die een motorvestje dragen zijn gewone mensen.
Oh ja, Mylene. Je weet wel, die het overal bij alle clubs probeerde maar nergens slaagde. Ze wil een jaarlijkse open clubhuizen dag. Let op trutje! Van WELKE CLUBHUIZEN!? Bijna alle clubhuizen zijn weg. Gejat, gesloopt, onteigend. Geen club kan door de anti campagnes van mensen zoals jij (“journalisten”) nog een clubhuis huren. Onze feesten zijn  gesloopt, onze treffens afgelast, clubhuizen gesloten. En jij wil over de ruggen van de bikers in Nederland nog weer eens scoren door je aan te bieden als ambassadrice hiervoor? Zullen we John v/d Heuvel dan als ambassadeur vragen? Ik bedoel, hoe raar ben je dan Mylene? Hoe raar ben je dan?

 

Namens Dutchbikers
Robert Hageman

OPEN BRIEF (PDF Bestand)

reacties
 1. wim schreef:

  ben ik in mijn elect/rolstoel dan ook een crimineel omdat ik een hesje van de RSR aan heb

  Like

 2. Stefanie Martens schreef:

  Laatst met man en zoontje langs de weg hondjes aan het uitlaten, komt er een hele groep motorrijders tegemoet. Mijn zoon, en wij zelf ook trouwens, vinden motoren prachtig. We zagen al dat het een clubje was en we beginnen gewoon fanatiek te zwaaien (doen we altijd, vindt onze zoon prachtig). De meesten zwaaiden gewoon vrolijk terug of toeterde. Bleek het een groepje van satudarah te zijn. En maakt dat iets uit dan? Nee zijn gewoon vriendelijke en vaak socialer dan andere mensen. Dat is mijn persoonlijke ervaring, nog nooit problemen met die clubs gehad!

  Like

 3. Marij schreef:

  Nou ik persoonlijk vind dat je niet iedereen over een kam moet trekken. Soms zijn er mensen bij die t niet kunnen laten. Om herrie te schoppen. Maar dat doen mensen zonder vestje aan toch ook. Leef en laat leven zou ik zeggen

  Like

 4. Math schreef:

  Dan moet je wel foto s correct indertitelen. De laatste, met de politieauto s is niet van de markt in Sittard. Houd je informatie wel zuiver, dat houdt t schrijven geloofwaardig!

  Like

 5. Rita schreef:

  Als het om voetbal en hooligans gaat dan kan zo beetje alles. Wordt er overleg gepleegd voor risicowedstrijsen met de kopstukken (hooligans). Dat er wat gaande is binnen bepaalde motorclubs …. Niemand is Roomser dan de Paus !! Maar dit slaat nergens op is gewoonweg willekeur! Leden van MC moeten net als ieder ander een drankje kunnen doen en leven zoals zij dit willen in onze maatschappij. Als er iets gebeurd wat niet door de beugel kan dan pak je betreffende persoon of personen maar aan maar niet een gehele MC. Is puur discriminatie en vooroordeel!

  Like

 6. Bert Ruijzendaal schreef:

  Helemaal met je eens.

  Like

 7. marc schreef:

  RESPECT Robert respect
  Ik kijk altijd graag naar die stoere mannen en vrouwe op de motor die lekker veel kabaal maken en dan hoe oud ik ook ben er verschijnt altijd weer een big smile op mn gezicht als ik weer een dikke collone voorbij laat gaan me raampie gaat ope en het peace teke komt uit het raam vandaan en vaak krijg ik nog een groet terug ook en dat zelfde heb ik ook als ik op me scooter zit en netjes aan de kant ga om m er langs te laten altijd de “air-box” zoals ik dat noem…..dus wat nou criminele jij wil normaal behandeld worden dan zul je een ander ook normaal moette behandelen….nogmaals Robert RESPECT met dikke koeieletters

  Like

 8. annwnnl schreef:

  Tja. Je hebt wijken waar de politie al bijna niet meer durft te komen. Als er groepen mensen zijn die mensen bedreigen, vrouwen verkrachten, inbraken plegen en auto’s stelen, dan durven ze niet meer te komen. Kijk naar Ede Veldhuizen, kijk naar de Schilderswijk in Den Haag. Ze kunnen er niets tegen doen want dan zijn ze ineens “racisten” en dan mogen ze niets meer. Dan moet je toch wat doen. Dan kun je toch gewoon die vader of opa op zijn motor aanpakken omdat hij een hesje draagt. Staat zo stoer dat je een grote biker gepakt hebt omdat hij bijvoorbeeld een gevaarlijk groot mes bij zich had (je weet wel, dat botte mesje op zijn Leatherman multitool) waarna je hem met zijn multitool vrij moet laten. Dan kom je in het nieuws en laat je zien dat je die boze bikers echt hard aan pakt en dat je een gevaarlijke crimineel zonder strafblad hebt gepakt. Daarna staan ze dan weer zielig langs de weg om mensen die op een brommer of scooter naar hun werk gaan lastig te vallen en staan ze op een lege snelweg met een flitser. Want ja, dat is natuurlijk top prioriteit. Ik word echt steeds bozer op de politie. Niet op de agent op straat, die kan er echt niets aan doen, die krijgt alleen maar een opdracht en die mag het ook niet weigeren. Ik ben boos op het bestuur bij de politie, die zich graag bezig houd met onbelangrijke zaken die niet zorgen voor een veiliger land, maar alleen denken aan hun PR systeem. Dat is het probleem. Ze zouden zich primair met de veiligheid bezig moeten houden en niet met rollenbanken, motorrijders pakken en andere onzin.

  Like

 9. Koempels schreef:

  Vandaag uit protest en steun betuiging , tegen de discriminatie van motor clubs , (MC’s ) ( 1%) clubs, de Nederlandse vlag verwijderd van ons vest.

  Like

 10. Sjef timmermans schreef:

  Jullie hebben groot gelijk als een kind met ajax shirt in Sittard op terras gaat zitten moeten ze dat verbieden want het is provoceren tegenover fortuna belachelijk ik sta achter jullie en zal zeker delen succes

  Like

 11. Bertus van Asselt schreef:

  Een heel duidelijk stukje. Ik ben geen lid van een motorclub maar rij zelf wel op een BMW R1100RT. Ik begrijp ook niet waar die stigmatisering vandaan komt maar ik vind dat de motorclubs niet als criminelen kunnen worden neergezet. In de landen om ons heen zijn bikers bijna overal welkom, hier in Nederland moet je straks goed zoeken waar je nog terecht kunt als je op 2 wielen rijdt. Ik hoop dat er wel aangifte is gedaan wegens discriminatie?

  Like

 12. JFK schreef:

  Niets aan toe te voegen!
  JFK
  IOCH lid

  Like

 13. Aukepauke schreef:

  Hedendaagse criminelen lijken nu eenmaal erg op bikers en motorclubleden inc. Kleding. Dus als je er dan zo bij wilt lopen, prima alleen de consequenties zijn gratis en erg aanwezig.
  Dus leer er mee leven of pas je aan.
  Marrokanen in audi’s en baardmannen in jurk en met rugtas op hebben hetzelfde probleem, de statistieken hebben ze nu eenmaal niet mee. Wees blij dat er wat aan potentiele gangsters gedaan word zou ik denken. Discriminatie en veiligheid zijn deze tijden eenmaal in elkaar verweven.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Dus moet je accepteren dat ergens vage mensen besluiten wat ik wel of niet mag aantrekken? Moet ik in lange jas en pak met stropdas gaan rijden omdat een onzichtbaar groepje castraten van achter een buro besluit dat mijn vestje dragen mij een misdadiger maakt? Pas je aan zeg je. De staatspropaganda heeft jou stevig te pakken, zo concludeer ik door je commentaar.

   Like

   • Aukepauke schreef:

    Jezelf aanpassen in gedrag wn kledingstijl betekend niet dat je in pak of poloshirt alleen nog maar de saaie lul moet uithangen he. Het leven is kleurrijk niet zwart wit.

    Like

    • DutchBikers schreef:

     Ieder draagt wat hij of zij wil dragen. Niet wat hem of haar verteld word wat hij/zij wel mag dragen of niet. Niemand moet zich aanpassen aan biker apartheid. Dat accepteren we nooit!

     Like

  • hailbaal schreef:

   Ik heb een koop huis en ik betaal netjes mijn hypotheek. Ik heb een goede baan. Ik heb al mijn voertuigen op mijn auto na zelf in elkaar gezet, voor zover ik weet keurig volgens de regels van de RDW. Ik rij door weer en wind, met mijn leren hesje aan. Ik kom graag bij feestjes, ook bij feestjes van motorclubs als het ergens in de regio is. Ik heb geen strafblad, maar, dat moet ik toegeven, ik heb een aantal jaar geleden een keer een boete gehad omdat ik een paar kilometer te hard reed. Ok, er staat bij mij geen gigantisch club logo achterop, maar toch. Ben ik dan nu een halve crimineel of een hele, omdat ik een hesje aan heb? Zou ik graag willen weten. De politie denkt in ieder geval dat ik een hele ben, aangezien ik vaak aan de kant word gezet. Ik kan na enkele minuten weer wegrijden, maar toch.

   Like

  • Wilhelmina schreef:

   Discriminatie om welke reden dan ook moet je nooit accepteren

   Like

 14. Soraya schreef:

  De foto van de ‘politie wagentjes op de Sittardse markt’, is er een van het Stationsplein in Roermond. Ondanks dat, is het de grootste onzin die er bestaat. Leven en laten leven. Net zoals niet iedere Siriër een Ali met een bomgordel is, is niet ieder lid van een MC gevaarlijk.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Is inmiddels aangepast, we hadden de verkeerde foto geplaatst. Dank voor je opmerkzaamheid.

   Like

  • Aukepauke schreef:

   En lekker blijven doen zou ik zeggen. Hartstikke mooi, alleen probeer te accepteren dat er wat nadeeltjes aan zitten ipv in de slachttoffersrol te gaan zitten en erin te blijven hangen. Maakt de artikels op deze site ook weer wat leuker 🙂

   Like

 15. jan postma schreef:

  Het is in strijd met de Nederlandse grondwet om bikers te weren op grond van hun kleding. iedere vereniging of club heeft recht op zijn /haar kleding voorkeuren. Het is van de zotte dat wij dit in Nederland accepteren. Ik protesteer hier dan ook tegen.En zal mij zeker aansluiten als er een protest actie komt.

  Like

 16. Baas de buur schreef:

  Support your local.

  Like

 17. havens john schreef:

  dus het vest boezemt angst in nou er zijn ook politievesten hoor ik kan dit niet zo goed rijmen want ook motorclubs bestaan uit mensen of moeten we de politie dan ook maar verbieden

  Like

 18. Ine schreef:

  Mooie brief, en helemaal waar, maar deze clubs forceren hun eigen (ongeschreven!) wetten al jaren op onschuldige zonen en dochters van Nederland,. dus ik ben niet bang, en heb ook geen medelijden eerlijk gezegd, dit zou helemaal niemand moeten overkomen in ons land … toch ? Soms snijd het mes van twee kanten.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Naar mijn mening Beetje onzinnig wat je zegt. Forceren?? Kom op. Ben zelf al lang clublid en meerdere redactieleden hier ook. Geen forceren te bekennen.

   Like

 19. ik rijdt zelf geen motor, maar ik begrijp leden van MC’s heel goed.
  ik heb een “brother” bij een motorclub, een prima gozer, met tatoeages, met een prima baan, met een motorvest, een schat van een vrouw, met een Harley, en leuke kids.
  hij is zeker geen crimineel, maar kom niet aan datgene waar hij van houdt, en terecht.
  kom aan dat waar ik van houdt en ook ik laat me gelden……. motorclubleden zijn ‘in mijn ogen’ voor 90% prima mensen…… en ja, soms gaan ze ver en natuurlijk wordt er geld verdient op andere manieren dan met een ‘gewone’ baan……. maar dat geldt voor élke bedrijfstak.
  maar door de stigmatisering van MC leden krijgen zij de zwarte piet……. onterecht……

  Like

 20. Marco Samson schreef:

  Kijk, dit is een mooi stuk waarheid wat geschreven is. Thanks Robert, goed verwoord wat er heerst. Ik maak hetzelfde dagelijks mee. Ik heb een (mooie en verzorgde) baard en ben een grote vent. Als ik na het werk vermoeid in de metro zit dan durven weinig mensen naast mij te zitten. Want ik draag een stoer vestje en een zwarte werkbroek. Gelukkig, gelukkig zijn er mensen die daar geen probleem mee hebben. Vaak zijn het oma’s die geïnteresseerd vragen naar de tattoo’s die ze zien (ik lijk misschien op hun kleinzoon) en vaak volgen hier hele gezellige gesprekken uit. En dat zorgt weer voor een ontspannen sfeer.

  Like

 21. Ludo Lescrauwaet schreef:

  En terwijl agenten controles aan terrasjes doen om iemand te weren die op basis van zijn patch als gevaarlijk wordt gezien…is er ergens ene met een baard onderwegvmet een bom of een vrachtwagen om tientallen mensen te doden. Ben benieuwd of je op basis van dit feit voortaan mensen met een getinte huid en of een baard kunt weren uit je restaurant, terras of eender welke openbare gelegenheid. Oh ja ook de kale koppen want dat zijn toch neo-nazis he?…

  Like

 22. ankie Dijkstra schreef:

  Slaat nergens op!

  Like

 23. Martin Beeren schreef:

  word deze mooie brief ook naar het kabinet gestuurd en in div. kranten geplaatst ?

  Like

 24. Louis schreef:

  Ik heb toch verschillende politici gehoord die zeiden dat je bepaalde bevolkings groepen niet mag discrimineren. Wat gebeurt hier dan? Vraag me af in hoeverre deze discriminatie is toegestaan.

  Like

 25. Joop klepzeiketd schreef:

  Sorry hoor,
  Maar er is een dag en nscht verschil tussen gewone motorclubs en MC clubs.
  De MC clubs komen onaangekondigd aan bij gewone motorclubs om te zien wat er allemasl sperlt binnen de club. Die je “raar” dan komen ze wel even een “praatje” maken met wat leden.
  Ga nu niet roepen dat t allemaal brave jongens zijn, want dat zijn ze niet.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Zo, jij weet het allemaal al! Je besluit is al genomen. Ervaring? Want op onze redactie zitten mensen van verschillende clubs. Die werken gewoon normaal samen “Joop”. Jij stelt dat MC’s niks anders doen dan andere clubs intimideren onverwacht. Dat heet “vooroordelen” Joop. Daar zijn we juist tegen. Gelukkig begin je met Sorry hoor. Excuses aanvaard. 😉

   Liked by 1 persoon

 26. Roelie Bakker schreef:

  de burgemeester en politie van Sittard zou zie diep moeten schamen over deze discriminerende praktijken

  Like

 27. Aad Nuts schreef:

  Goed stuk Robert, ik hoop dat het bij de mensen de ogen opend. !!;-)) Thanks

  Like

 28. Pascal schreef:

  Vind het schandalig.
  Give respect to get respect
  Schandalig onze overheid…

  Like

 29. Pres east side nsmc schreef:

  Zo is dat robert!

  Sluit ik mij bij aan!

  Grt pres east side

  Like