Mogen we even ons commentaar kwijt?
Want je word gehersenspoeld waar je bij staat. De suggestieve manier van schrijven door journalisten laat jou, de lezer, denken dat er heel wat is gebeurt daar in Tilburg. Dat het allemaal criminele drugsbezittende gevaarlijke MC leden waren die de lul waren. Dat er alleen clubleden gericht gecontroleerd werden. Niet is minder waar. Het ging om een gewone verkeerscontrole. In de buurt van de lokatie waar Satudarah een feest had. Dan heb je de meeste kans om clubleden te pakken te krijgen. Maar ook veel, heel veel anderen. We geven wat commentaar (in het blauw). De kop van het artikel:

Zeven aanhoudingen bij verkeerscontrole vanwege Satudarahfeest in Tilburg

 • Uit het Brabants Dagblad waar het geplaatst werd op  11 november 2016
 De politie voerde vrijdagavond een verkeerscontrole uit.
 • De politie voerde vrijdagavond een verkeerscontrole uit naar aanleiding van een feest van Satudarah.
 • Bij de controle werden een slagwapen en een bijl gevonden.
In verband met een feest van Satudarah hebben politie, Belastingdienst en de douane vrijdagavond (11-11) een verkeerscontrole gehouden op twee locaties rondom de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Daar is het clubhuis van de motorclub gevestigd. Bij die controle zijn vooralsnog zeven aanhoudingen verricht.
Zeven aanhoudingen. Maar niet allemaal Satudarah mensen. Ook al laat de manier van schrijven je dit geloven. Het gaat om 1 inzittende van een auto die aangehouden werd omdat hij zich “verzette” tegen de aanhouding. Hij kreeg ogenblikkelijk pepperspray in zijn gezicht. De andere zes aanhoudingen waren inzittenden van andere auto’s die ook gecontroleerd werden en die niets met Satudarah te maken hadden. Ze werden gewoon gecontroleerd. Dan zet de krant nog even als tussenkop:

Het feest van de club is een promo-avond. Dat houdt onder meer in dat nieuwe leden worden verwelkomd. Uit voorzorg worden de auto’s (elke auto dus! Een gewone politie fuik.) die in de omgeving van het clubhuis rijden, gecontroleerd. In één auto werden een bijl, een slagwapen en drie Satudarah-hesjes aangetroffen. De drie inzittenden werden aangehouden. Een persoon verzette zich daarbij, waarop de politie pepperspray gebruikte.
Dat was die ene auto dus. Waarin drie man zaten. Die auto is niet ingenomen. De eigenaar van de auto is meegenomen omdat er een bijl en een slagwapen achterin zijn auto lagen. Oke. Fout. Maar de andere twee die in de auto zaten zijn dus gewoon verder gegaan. Met die auto. En hebben gewoon hun avond gehad. (Red.)

Daarnaast werd iemand gearresteerd vanwege het overtreden van de opiumwet en arresteerde de politie één persoon omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. Bovendien werden twee personen aangehouden vanwege ‘openstaande vonnissen’.
Dit waren dus ook geen Satudarah mensen maar mensen die in de politiefuik aangehouden werden. Gewone voorbijgangers. Iemand had een zakje weed bij zich en een ander was zijn portemonnee vergeten en kon zich daardoor niet legitimeren. Deze manier van schrijven door de pers is onacceptabel. Het zet een eenvoudige verkeersfuik in een compleet maglitevals daglicht. Op deze manier suggestief schrijven laat het lijken alsof de simpele verkeersfuik gericht tientallen misdadige Satudarah leden van de weg gehaald heeft. (Red.)

Terwijl het resultaat dus was dat één (1) man is aangehouden omdat er een bijl en een slagwapen werden gevonden in zijn kofferbak. Het slagwapen bleek een grote zaklamp (3D maglight) te zijn. De journalistiek is niet zuiver meer tegenover motorrijders. Ik begrijp niet hoe die mensen nog rustig kunnen slapen na zulke chaos gecreëerd te hebben. Is dit wat ze geleerd word op de school voor journalistiek? Suggestief propaganda schrijven? Dat is dan een mooie klote opleiding. Niet integer de gebeurtenis beschrijven maar sensatiebelust inhakken op een groepering. Walgelijk! Hoe je bedonderd word waar je bij staat. Door de persmuskieten die venijnig kunnen steken. Hoe een gewone leuke feestavond door suggestief schrijven ineens lijkt op een bijeenkomst van onderwereld. Verbaasd besef ik dat er een parallel is met de Rise of Hitler. Een programma afgelopen weekend over hoe Hitler aan de macht kwam. Met suggestief schrijven en praten over communisten, joden, zigeuners, andere partijen. En als je dan maar lang genoeg volhoudt, gaan de mensen het vanzelf geloven, aldus de makers van dat programma. Hoe je bedonderd wordt terwijl je er zelf bijstaat.

Wij buigen voor niemand, zeggen nooit vaarwel, kijken nooit om.
Onze weg laat een spoor voor ieder die het volgen wil.
Robert Hageman

 

reacties
 1. Willem schreef:

  Ach… de pers is niet allang niet meer objectief en schrijft alles keurig op wat de politie perschef hun verteld. Hoor en wederhoor is bij de pers blijkbaar niet meer nodig. Sterker nog, bij meerdere recente arrestaties staat de pers al draaiende camera’s aan de voordeur om de ‘outlaw’ te filmen als deze geblinddoekt, in zijn nakie of onderbroek wordt afgevoerd. Ook deze vernedering is onderdeel van het beleid, aangezien de beelden en foto’s vrijwel direct online gaan.
  Alles heeft te maken met het beleid van ‘ naming en shaming ‘, waardoor het publiek week gemaakt moet worden tegenover alles wat motorclub heet of er mee te maken heeft. En het levert de pers sensatie en dus omzet op. Ik begrijp echt niet hoe deze journalisten hun werk serieus kunnen nemen, wetende dat ook zij door de overheid als speelbal gebruikt worden in deze onzinnige strijd tegen motorclubs. De journalistiek in dit land is tegenwoordig inderdaad onderdeel van de ‘Reichs’ propaganda geworden, en blijkbaar is het belang van omzet genereren en behoud van de eigen baan bij de krant of website, belangrijker dan de waarheid.

  Like

 2. Michel schreef:

  Het probleem van deze geslaagde hetze van overheid en media is, is dat de gemiddelde burger een mak schaap is dat zich nergens druk over maakt zolang het hem niet betreft, en zich nergens in verdiept. Heb het op de gemiddelde verjaardag maar eens over de privacy, en hoe die op een grove manier geschonden wordt. De meesten weten er niks van, en zeggen,( super dooddoener), “ik heb toch niets te verbergen”. Hetzelfde geldt voor motorrijders, ” het is allemaal tuig”, want dat hebben ze gelezen in de krant of op t.v. gezien bij bijvoorbeeld een pedant ventje als Pauw die probeert m.c leden belachelijk te maken en uitspraken te ontlokken. Bijna nooit worden de positieve kanten belicht. En zolang dat het geval is zullen motorrijders steeds meer gezien worden als misdadigers.
  Mijn advies aan iedereen is dan ook, stel vragen bij alles wat je ziet en hoort, vooral als het uit de richting van de overheid komt.

  Like

 3. willem van gool schreef:

  heel nederland is een oplichters bende geworden. Vooral als ze het idee hebben dat er mensen dingen doen die niet controleerbaar zijn. Ik kan er over mee praten . Je bent een nummer krijgt post waar je niet op kan reageren moet door mensen die door een rechter aangewezen worden geholpen worden en die in hun mooie pakje en dikke auto iedereen uitlachen en je aan je lot overlaten. En het wordt erger en erger Automaties moet het in dit land en in het gareel lopen en ze trappen er in ook nog!

  Like

 4. b schreef:

  SUPPORT YOUR LOCAL..

  Like