Het kan belangrijk zijn dat je begrijpt wat een Motorcycle Club(MC) Outlaw Motor Group (OMG) of 1% club is. Een OMG/MC is een unieke kleine groep mannen die ervoor hebben gekozen om deel uit te maken van iets dat groter is dan zij zelf zijn. Ze zoeken een broederband die nergens anders gevonden kan worden. De originele samenstelling ontstond in de vorige eeuw in het leger. Daar komt ook de hiërarchie vandaan. In Nederland zijn er weinig 1% clubs. De eretitel 1%’er komt uit 1947 en is bedacht door de American Motorcyclist Organisation (AMA). Dat is een verhaal apart en terug te vinden op onze Dutchbiker blog. De eerste en bekendste outlaw was waarschijnlijk Jezus Christus. Want hij paste in zijn tijd niet in de religieuze en bestuurlijke basis, waar 99% van de mensen toen wel in pasten. Jezus, en zijn volgelingen waren de 1% die niet wilden buigen voor de reguliere maatschappij. Hij stelde zich buiten de wet maar was geen crimineel. Want als je een outlaw bent, betekent dat nooit dat je een crimineel bent. Je houd je gewoon aan de normale wetten en regels. Ook een outlaw biker moet stoppen voor rood licht, belasting en ziektekosten betalen en boodschappen doen. Het Outlaw zijn betekent alleen dat je niet wilt leven zoals de hele wereld wil dat jij leeft. Zoals de Geuzen bijvoorbeeld ooit de Spanjaarden niet wilden gehoorzamen en ze Nederland uit gooiden.

Motor Clubs hebben altijd een positieve, belangrijke grote rol gespeeld in de gemeenschappen waar ze leefden. Hun bestaan, hoe vreemd dit ook klinkt, heeft altijd ten dienste gestaan aan hun gemeenschappen op een positieve manier. Clubs komen voort uit die zelfde gemeenschappen. Hun leden zijn gewone leden van een gemeenschap die plezier hebben in het rijden op een motor. Maar een enkele twijfelachtige actie van een individueel lid wordt door de media, gestuurd door de overheid, in grote felle schijnwerpers gezet. Door het creëren van een constante stroom negatieve propaganda proberen ze de Motor Clubs, clubpatches (colours) en vesten van de clubs te laten verbieden. In Nederland worden de clubs behoorlijk hard tegen gewerkt, gediscrimineerd. Door zonder reden clubhuizen te sluiten of zelfs te slopen. Door beroeps- en gebiedsverboden voor motorrijders in te stellen en clubkleuren te laten verbieden op motor evenementen. Maar ook door negatieve en criminele propaganda breeduit in de pers uit te waaieren. Invallen, terecht maar ook heel vaak onterecht, worden live op TV uitgezonden en dagenlang negatief besproken. Maar als dezelfde mensen later vrijgesproken worden, is daar geen aandacht voor. Het gedrag van een paar individuen wordt dan een complete groep aangerekend. Door die individuen ook nog eens een groepsnaam te geven (OMG) praat je (hoe doortrapt gluiperig is dat) eigenlijk altijd over de groep zodra je een bericht over een individu schrijft.

Wat zelden of nooit belicht wordt is dat MC’s binnen hun clubs strikte regels naleven. Regels die ontstaan zijn in de tijd dat getraumatiseerde jongeren, overlevers van veldslagen, die verschrikkelijke dingen gezien hadden, terugkeerden uit de (2e wereld- en de Vietnam-)oorlog. veteran schipper van boxtelAls een lid de regels breekt of overtreed kan hij gestraft worden door zijn patches (voor een periode) van zijn vest te halen. Hij kan zelfs uit de club gezet worden. Het zou zomaar kunnen dat mensen binnen de regering angst hebben voor deze clubs. Omdat ze bestaan uit mannen die vasthouden aan hun overtuiging. Zelfs in de rechtszaal vechten ze voor de rechten van zichzelf en anderen. Meestal zijn het veteranen, vrije geesten, vaders, echtgenoten, broers, zonen, ooms. De vrijheid en het recht waar ze voor staan is hetzelfde als de rechten van mensen die geen lid zijn van een club en onrecht aangedaan wordt.

Clubhuis binnen 1 week gesloopt.

Er zijn heel veel positieve voorbeelden van deze MC’s, die door velen, veilig vanachter hun keyboard en hun anonieme IP adres, alleen negatief bekeken worden. Regelmatig worden overal in het land evenementen en ritten georganiseerd om kinderen te helpen. Misbruikte of mishandelde kinderen krijgen hulp van motorrijders. Kinderen en volwassenen die doodziek zijn krijgen hulp om een speciale behandeling voor genezing te krijgen. Als de regering of de verzekeraars die niet vergoeden willen. En er zijn heel veel verschillende motorclubs. Variërend van Christelijke clubs, Veteranen clubs, steunclubs, wereldwijde motorrijdende hulp clubs en uiteraard toerclubs, -verenigingen en uiteraard de MC’s. Allemaal clubs waarbinnen je motorrijdende mensen vind met een groot hart. Mensen die motorritten en evenementen opzetten voor slachtoffers van rampen, oorlog, brandwonden, kinderen en zelfs voor eenzame ouderen. En even duidelijk… Leden van Motorcycle Clubs zijn geen padvinders. Ze leven met een strikte code en regels “van de weg”. En soms doen individuen, net als overal in de maatschappij, dingen die niet door de beugel kunnen. Die worden als het een motorrijder of een clublid betreft, met bombastische woorden en geniepig taalgebruik groter uitgemeten dat ze werkelijk zijn. En met haast sadistisch genoegen worden bij een enkele overtreding van een individu, de complete geschiedenis van de club waar hij lid van is uitgebreid beschreven. Uiteraard worden dan ook club oprichters, mede oprichters en alles wat negatief kan klinken en de schrijver maar kan verzinnen uitgebreid opgeschreven.

De politie luistert een No Surrender MC clubhuis af. Ze horen onbekende geluiden en zetten die weg als ‘hak- en snuifgeluiden’ en slopen binnen een week het gehele clubhuis in Drenthe, waar Henk Kuipers de voorman is. In Haarlem wil de nieuwe burgemeester Jos Wienen effe een stempel drukken en sluit zonder fatsoenlijke reden het clubhuis van de Hells Angels. Evenementen die motorclubs al jaren probleemloos organiseren worden ineens “risico’s”. Omdat betrouwbare anonieme bronnen (??) hebben verteld dat er een ‘biker oorlog’ kan uitgevochten worden. Club kleding wordt verboden, motorrijders mogen niet meer met motorjasjes aan op een terras zitten of in bepaalde straten lopen. Niets is de propagandisten van het openbaar ministerie te gek om motorrijders te demoniseren. Maar een hoge ambtenaar van dat zelfde Ministerie die een kind aanrandde loopt na een paar dagen, met wachtgeld, al weer buiten.

Maar als meer mensen de moeite zouden nemen om zelf tijd door te brengen met deze motorrijders, konden ze met eigen ogen zien dat er juist heel veel goeds voor de omgeving en de gemeenschap gedaan wordt vanuit de clubs.

Wie is bang?

Moeder aller motorrijders?

Dat ze altijd klaar staan om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Ze zouden de vriendschappen en broederschap die de leden van de clubs delen zelf kunnen ervaren. Maar ook de onderlinge vriendschappen tussen leden van verschillende clubs.  Deze mannen zijn juist de mannen die uiterst gemotiveerd broederschap, tolerantie, recht, vrijheid, trouw, trots en vrijgevigheid uitdragen. Daar geloven ze in. Met soms overtuigend intimiderende kracht. En kom nou niet weer met die paar individuen die ‘op verdenking van’ zijn opgepakt. Of die paar die inderdaad een misdaad hebben gepleegd, gepakt zijn en daarvoor een straf uitzitten.  Je kunt nooit een hele club, een complete gemeenschap verantwoordelijk houden voor het gedrag van een enkel individu. Er zijn zat kerkleiders die in de afgelopen eeuw honderden kinderen misbruikt en mishandeld hebben. Zijn alle pastoors en dominees dan pedofiel? Van de paar motorclub leden die in de handen van Justitie zijn, terecht of niet, kent ieder de naam. Maar ken je een paar namen van de honderdduizenden die het wél goed doen? Waar motorrijders zijn is vrijheid, vriendschap, trouw en eerlijkheid. Juist bij de leden van de clubs die door de overheid ‘Outlaws’ genoemd worden.

Zoals Nelson Mandela ooit zei” Als een man door wetten het recht ontnomen wordt om te leven zoals hij wil, heeft hij geen andere keus dan zich buiten de wet te stellen” (“When a man is denied the right to live the life he believes in, he has no choice but to become an outlaw.”)

Ride safe

Robert Hageman

reacties
  1. Jelle Dijkstra schreef:

    Op woensdag 7 juni zullen No Surrender MC en de politieke partij Rechtdoor samen de media oproepen om vooral de informatie vanuit de politiek, politie en Openbaar Ministerie te filteren, te onderzoeken en op juistheid te controleren.

    Aanleiding voor deze bijeenkomst met de pers is het volstrekt ongeloofwaardige verhaal van de (loco)burgemeester van Emmen, Bouke Arends.

    Het is een stap naar gelijkheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid voor leden van motorclubs. Houdt de berichtgeving in de media in de gaten👍

    Like

  2. Rob schreef:

    Vrijheid word altijd onderdrukt door mensen die zelf alles willen hebben en andere gebruiken zoals bepaalde instanties luister je niet ben je al snel 1 procent

    Like

  3. Vincent de Brey schreef:

    Goed geschreven stuk! Alleen een dingetje, volgens mij werd er in 1947, na het Hollister gebeuren een onderzoek gestart dat was opgezet door de Amerikaanse overheid om te onderzoeken hoeveel van de “bikers” crimineel waren, en of een strafblad hadden, daaruit bleek dat dat nog geen 1% was.
    Later hebben de “outlaw” clubs dit als een statement gebruikt. Ben zelf nog in Hollister wezen kijken, en het stelde weinig voor. Groeten, Vincent de Brey.

    Like

  4. Lone wolf schreef:

    Uit het gastenboek van de Animals mc

    bevrijdingsdag roermond
    Bericht ieder jaar 5 mei vieren wij traditiegetrouw net als vele mensen het bevrijdingsfeest in roermond ,we staan altijd op dezelfde plek en hebben nog nooit voor enige problemen gezorgd. Het is ieder jaar een soort reunie en vaak kom je oude bekenden tegen en is het onder het genot van een biertje altijd gezellig . Hoe anders dit jaar, gemeente roermond wil ons met onze herkenbare jasjes niet meer zien op het feest van de vrijheid !!! Blijkbaar is na 72 jaar de vrijheid om te zijn wie je wilt niet voor iedereen bestemd .jammer dat dit op deze manier moet en gemeente roermond SHAME ON YOU !! Voor mij is het niet te rijmen met waar ons “tolerante” land voor staat . Iedereen een mooie vrijheidsdag gewenst . morgan .animals mc roermond

    Geliked door 1 persoon

    • DutchBikers schreef:

      Vrijheid is selectief geworden. Gewoon rondlopen mag voor een beperkt publiek niet meer. Overigens was dat voor de rechter geweest en volgens ons was dat verbod weer ingetrokken? Discriminatie van een bevolkingsgroep juist op de dag van de herdenking dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Lege woorden, gebakken lucht.

      Like