Er is een leuke American day en we gaan op de motor erheen. We verheugen ons er al een jaar op. Want vorig jaar was het een superday!

Het gaat om de bikes, niet om het bloed.

Al 18 jaar eigenlijk is de American Sunday in Uithoorn een leuk gezellig evenement. Met Amerikaanse trucks, auto’s, motoren. Amerikaanse muziek, kraampjes, burgers, booze & babes. Als je daar een paar keer geweest bent kun je je alleen maar verheugen op het volgende Amerikaanse evenement. Nooit een probleem, geen geouwehoer. Maar lekker, met liefhebbers vanuit heel Nederland een beetje slenteren, kijken en bekeken worden en een happie hier, een bakkie daar. We gaan!

Wat? WAT? Afgelast? Afgelast voor wat? Op advies van een landelijk adviesorgaan die Gemeentes adviseren? Want er zou een bikeroorlog uit kunnen breken?  Er zijn geruchten van spanningen onderling? Die propaganda leugen horen we nu al jaren. Er zijn geen spanningen, er komt geen

Gewoon rustig motortreffen ergens in Nederland.

bikeroorlog er is geen reden anders dan de onderdrukking van een groep Nederlandse vrijheids liefhebbers om zo’n evenement te verbieden. Dus nu kunnen alle (stads)bestuurders veilig vanachter hun buro een evenement wat al jaaaaren gewoon probleemloos is,weigeren en zich verschuilen achter een ‘adviesorgaan’. (Overigens, een orgaan is toch een lichaamsdeel? Is dit dan een soort lul met één hersencel of zo? Sorry, we dwaalden even af….). Nog een nieuwtje. De politie heeft instructie gekregen dat ze vanaf heden alle motorrijders die in groepjes rijden moeten aanhouden en controleren. Club of geen club, je wordt vanaf heden irritant nauwkeurig gecontroleerd. Als je met een groep vrienden rijdt of met je familie, of je rijdt voor God, kinderen, zieke mensen of gewoon voor je plezier. Deze zomer gaan de wouten je plezier vergallen. En de reden voor die irritante plaag controles is…. Dat er een dreiging is, bevestigd door betrouwbare anonieme bronnen.(Kunnen anonieme bronnen betrouwbaar zijn?) Dat er een oorlog tussen motorclub leden op komst is. Jaja, die al 20 jaar geleden door de ambtenaren aangekondigde ‘moeder van alle biker oorlogen’. Hij is weer uit de stofhopen van ongeldige excuses getrokken, afgestoft en word gerestaureerd gebruikt om motorclubs af te zeiken. Irritant controleren en dan zeggen dat dit gedaan wordt omdat er een bikeroorlog dreigt. Ze nou eens eerlijk beste lezer. Heb jij ooit last gehad van motorrijders? Bedoel ik niet die wheelie makende testosteron bommetjes maar die chopper rijdende grote gasten met getaande koppen die rijden op Harley’s en andere choppers?

Vuurpeloton voor voetbal supporters.

Geen oorlogsfoto maar een voetbal wedstrijd.

Voetbal = oorlog.

Dan gaan we voetballen! De Feijenoord-Excelsior wedstrijd in Rotterdam ligt ons nog vers in het geheugen! De Rotterdamse binnenstad gesloopt, rookbommen, gewapende geüniformeerde mannen tegen rellende burgers. Het lijkt wel oorlog! Knallen, vuur, gepantserde voertuigen, glasscherven en rennende mensen. De voetbal oorlog is een feit! Nu, dit weekend, bereid het land zich voor op wat een van de grootste veldslagen in Nederland na de 2e wereldoorlog kan worden.  Een heuse voetbaloorlog is in voorbereiding. Of Ajax of Feijenoord wint. Wie wint, verliest eigenlijk. Miljoenen zijn al uitgegeven aan beveiliging. In Rotterdam, Amsterdam en zelfs langs de weg van Tilburg (waar Ajax speelt) naar Amsterdam is een leger van beveiligers klaargezet. Zo’n kampioens wedstrijd gaat om miljoenen euro’s aan inzet en schade. Honderden gewonden zullen er vallen, vaak zelfs doden. En dan heb je het dus over voetbal. Een spel, een sport. Een motorfeest word afgelast vanwege veiligheids risico’s. Maar voor een voetbalwedstrijd woord een gewapend leger klaargezet en spreken de adviseurs van de burgemeester over aanvaardbare risico’s.

De nachtmerrie van de burgemeesters? Een voetbalteam met spelers van de grote motorclubs in de eredivisie. Met fans op motoren! Overigens viel het ons op dat de grote belangrijke clubs allemaal rood/witte ‘colours’ dragen. Binnenkort een rood/wit voetbalshirt verbod? Omdat het intimiderend is? Of gaan we ons verstand terugvinden. En laten we ieder in zijn waarde.

Wie aan de rand van een afgrond staat moet geen stap voorwaarts maken!

Robert Hageman.

 

 

reacties
 1. Michel schreef:

  Misschien moeten we elkaar eens “toevallig” ergens tegenkomen, en dan een bakkie koffie gaan drinken met een mannetje,(en vrouwtje natuurlijk), of honderd.

  Like

 2. Cor schreef:

  Triest….. maar wel jammer dat ik meer Japanners op de foto zie dan Amerikanen 😂😂😂 mss was dat het wel 😉

  Like

 3. verhoeven s schreef:

  ik voel me veiliger tussen de bikers, dan tussen de moslims of voetbal supporters,,

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Bij Moslims voelen wij ons ook veilig. Een religie is niets om je onveilig bij te voelen. Het zijn steeds individuen die het verzieken voor groepen. Zijn alle pastoors en dominees pedofiel?

   Like

 4. Peter schreef:

  Tja jaren naar motor treffens
  drank muziek
  Honderd en meer ruige gasten met vette bikes
  De enige vecht partij die ik heb meegemaakt is van bikers op een boomstam zittend elkaar met kussens bestookte
  broederschap gelijkgestemden motorrijden verbroederd
  Maar mijn punt is al houden ze me honderd keer aan op een dag ik laat me mijn plezier niet Verpesten en nu moet ik eerlijk bekennen dat ik weinig ben staande gehouden voor onzin
  Ik denk dat we het even moeten aanzien en als het uit de hand gaat lopen we een vuist moeten maken om het discrimineren van bikers te stoppen
  En dat geld verkwisten aan dat voetbal blijft belachelijk

  Like

 5. Peter schreef:

  Bikeroorlog een productie van de criminele organisatie in Den Haag werkend vanuit het torentje! En alle leuke meetings voor jong en oud vergallen!

  Like

 6. Henk schreef:

  Gore zieke regering die doet wat ze wilt en als motorrijder ben je absoluut niet gewenst in Nederland. Dit is zo duidelijk er is geen twijfel mogelijk alle motoren moeten weg uit Nederland Waarom,….. God mag het weten, en die bestaat niet! Als dat nieuwe cluppie met Groen Slinkse denkwijze geinstalleerd is wordt het allemaal nog veel erger! Straks maar afvoeren in treinen? Het begint er op te lijken. En wanneer gaan wij motorrijders de straat op zoals de voetbal lieverdjes dat doen? Een grote puinhoop schoppen want daar kom je mee weg dat mag, want er zijn er zoveel. die zondag lekker op de tribune zitten en met bommen gooien, maar dan rijden ze in ieder geval geen motor!

  Like

 7. rudi schreef:


  Let op de kinderen die in het water zitten te spelen en de bakstenen vliegen om hun oren dat ma in Nederland maar gezellig op een Harley dag rond lopen en Motoren kijken nee dat kan natuurlijk niet.

  Like