Je kunt als motorrijder of –club niet protesteren. Je kunt niet demonstreren. Als bikers kun je geen ludieke actie ondernemen. Je kunt nooit zeggen wat je echt bedoelt. Je bent al veroordeeld als je aankondigt dat je een actie gaat ondernemen. Als je wilt demonstreren, ben je direct ‘dat OMG tuig’. En als je eens terug wilt slaan, word de nadruk gelegd op dat slaan. Als ergens een clublid bij betrokken is, hoe simpel ook, dan zijn er 5 mannen gearresteerd en 1 lid van ….MC. Naming & Shaming heet dat.

Als er 1000 mafketels de weg op gaan en pakweg 250 daarvan gaan lopen stunten, wheelies maken, op topsnelheid tussen rijdende auto’s doorscheuren, tegen het verkeer inrijden, wordt er bijgeschreven dat er waarschijnlijk geen MC clubleden zichtbaar meereden.

Motorrijders mogen niet op een terras zitten met hun clubvest aan. God betere het, de mensen schijnen angst te hebben voor een leren vest! Dat is ze aangepraat. Zie je zo’n clublid met zijn vest dan is dat gevaarlijk. Geen bakkie drinken met je vrouw en kinderen op een terras in Geleen bijvoorbeeld. Als je je vest uitdoet, dan is het oke! Dan ben je dezelfde mens maar je draagt dat enge gevaarlijke Ti-Ta Tovervest niet.  Nu gaat zelfs Mc Donalds mee in de #bikerapartheid. Een vestiging langs de A12 bij Veenendaal die jaren als verzamelplek diende voor een motor evenement zal voortaan als dat een motor evenement gehouden gaat worden de deuren en zelfs het parkeer terrein afsluiten om de motorrijders te weren. In sommige Mc Donalds vestigingen (leiden bijvoorbeeld) wordt je als motorrijder in de McDrive geweigerd. Je mag binnen bestellen en eten maar buiten kun je niks bestellen als je op de motor bent.

En als motorrijder kun je er niks tegen doen. Als je dan boos maar netjes je verhaal wilt halen, plopt direct het vooroordeel omhoog. “Zie je wel, aggessieve gasten die motorrijders!” Politie bellen, arrestatie, verhoor, krantenartikel. Omdat je geen hamburgertje kan kopen als je op de motor komt.  Al die discriminatie, de #bikerapartheid, al die verzonnen lokale regeltjes tegen motorrijders zijn puur bedoeld om een enorm grote groep mensen naar de kloten te helpen. Miljoenen worden er uitgegeven om motorrijders als gevaarlijk af te schilderen. De rioolschrijver John van den Heuvel verdient zich een breuk aan #bikerapartheid. Net als ex onderwereld figuur Mick van Wely, die zich als journalist voordoet maar zijn zakken vult met allerlei lulverhalen over motorclubs.  Met staats subsidie is er zelfs een scheldnaam bedacht voor ons. OMG. Outlaws zouden we zijn. Wettelozen.

Maar de werkelijkheid is dat we juist die 1% zijn die de witte boorden criminaliteit zat is. Wij zijn de 1% die nog weet wat vrijheid is. En wij zijn de 1% die weet hoe kostbaar vrijheid is en wat je verliest als de azijnpissers en pennenlikkers het voor het zeggen krijgen.

We moeten ons laten piepelen. We doen niks. We proberen het uit te zitten, lamgeslagen, murw gebeukt en blind en doof gemaakt voor wat werkelijk op ons afkomt. We klikken op facebook op een boos kijken emoticonnetje als ergens iets staat wat ons niet bevalt. En that’s it.  Onze kop ligt op het hakblok, de beul scherpt zijn zwaard en wij blijven toekijken. Omdat we niets kunnen doen. Want als we actie ondernemen. Als we allemaal tegelijk met onze prachtige machines de weg op gaan om te protesteren, wordt het gelijk oorlog. Dan zet de staat gelijk arrestatieteams in, worden gewapende divisies vechtmachines van de politie ingezet en staan de kranten bol van de verzonnen superlatieven over het gelijk van de overheid over de monsters van de motorclubs.

#bikerapartheid. Laten we het toe? Of pakken we de handschoen die ons dagelijks in het gezicht slaat op? Wij zijn de laatste geuzen. Als wij ermee stoppen, sterft de echte vrijheid.

Ik krijg kippenvel bij het idee alleen al.

Een biker leert zijn leven lang leven!
Robert Hageman.

reacties
 1. Bounty schreef:

  Ieder zijn mening, en ieder zijn mening zou toch zeer gewaardeerd worden?? De prent hangt zeker niet in elk bureau of overheidsgebouw! En Mn mening is dat sommige clubs het zelfs verpesten. Als je een MC lid bent hoor je een motorrijbewijs te hebben en een motor! En heb je geen cursus boos kijken nodig! Laat een ieder in zijn waarde, zelfs mensen die met een Sons vestje willen rijden. Vooral als je zelf Art 1 grondwet belangrijk vind!! En als je niet wilt dat iedereen over 1 kam wordt geschoren, is dat visa versa, bv ACAB! Veranderen begint bij jezelf!! Er zullen er veel niet me eens zijn, maar de meeste motorrijders wel!!

  Like

 2. ikke schreef:

  Hier een copietje van de commentaar van Paul op het artikel : “Doodsbang voor bikers”.
  Dit is nog steeds het beste antwoord op dit soort artikeltjes.

  Paul schreef:
  13 juli 2017 om 18:48

  Bikers hebben zich, door explosief te groeien, flink in het vizier geplaatst.
  Daarnaast, alles wat gericht is op snel groter worden, boet in aan kwaliteit.

  Door ineens honderden ‘instant brothers’ uit een hoge hoed te trekken, ging de selectie achteruit.
  Dan heb je ineens veel beurze appels in je mandje. Dat trekt de aandacht.
  En in plaats van daarop te anticiperen, ging men vrolijk door nog meer ‘brothers’ ten tonele te toveren, nog vaker in het nieuws met wapenhandel, hennepkwekerijen, schietpartijtjes.
  Reuze stoer vonden die nieuwe brothers dat, schijnbaar. Ze wisten van geen ophouden.

  Elke old school motorrijder kan je vertellen: geef de overheid geen stok om mee te slaan, blijf onder de radar en leef in vrijheid.
  De instant ‘brothers’ hebben massaal in hun eigen nest staan urineren.
  En dat van anderen.

  Misschien eens om de tafel gaan zitten om dit probleem op te lossen?
  De oplossing kan alleen van binnenuit komen. Wijzen naar een ander gaat de situatie niet verbeteren.

  Like

 3. Rinse the Viking schreef:

  Mooi geschreven Robert, door het zo negatief mogelijk neerzetten van de motor rijders comunitie en de aanpak daarvan proberen de witte boord criminelen de problemen die er werkelijk aan de hand zijn voor de bevolking te verbergen…

  Like

 4. Jaap Smit schreef:

  Ik ga berichten niet meer delen omdat je dingen plaatst zoals een kaart met omg logos die in overheidsgebouwen zouden hangen. Volstrekte onzin die elke keer weer geplaatst wordt.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Wow! Dus ik krijg straf van je! Vreselijk!! Deel niks joh! Dat we inmiddels ruim 4 jaar knokken voor de motorrijder is gewoon vergeten. En straf die Hageman keihard voor het plaatsen van een plaatje. Nou, ik ga in een hoekie zitten janken nu.

   Like