Overal beginnen mensen, soms zelfs zonder motorrijbewijs, meestal zonder enige ervaring,  een MC. Ieder vind dat hij of zij het “recht” heeft om een MC te beginnen. T-Shirts met MC clublogo’s worden vrij verkocht. Ieder noemt je “BRO”, zelfs als je ze nog nooit gezien of gesproken hebt. Want, zo denken helaas veel wannabees, als je een motorjasje aan hebt is ieder die ook zo’n jasje of een motor heeft jouw “BRO” (afkorting voor Brother Ned: broeder) Er is immers geen “raad” meer en dan mag alles zeggen de “bro brullers”. We zijn eigenlijk radeloos dus. Op elke straathoek ontstaan clubjes die zich onbeschaamd MC noemen. Ze vinden dat ze geen toestemming nodig hebben. Ze trekken zelf aan wat ze zelf willen zeggen ze. En spugen zo op het respect voor Bikers en het motorleven. En nergens meer mensen om ze te corrigeren en ze uit te leggen hoe je een club start. Een stoere patch op de rug, MC ernaast en hoppaaa een nieuwe “broederschap” of MC is geboren. Het wordt gewoon gedaan zonder enige vorm van respect voor de leefwijze, de bikerwereld en respect voor Old School Bikers. Burgermannetjes rijden op de fiets of op de scooter of zelfs in het openbaar vervoer met MC patches op de rug. En ze vinden het nog volkomen normaal ook. Ze zijn bereid je aan te vallen als je er wat van zegt.

Wat opgebouwd is en VERDIEND werd door vele generaties mannen in de afgelopen pakweg 60 jaar, wordt binnen een paar seconden gekopieerd en respectloos vertrappeld. Onthoud, vele goede mannen zijn gestorven voor hun colours, respect en broederschap. In deze tijd denken teveel mensen dat, als ze MC op hun rug naaien en plaatjes over broederschap op hun facebook zetten, ze zijn zoals die echte mannen die de Biker broederschap hebben opgebouwd. Maar je wordt pas getaand als je lang en ver gereisd hebt!

Je word pas “Bro” als je elkaar door en door kent. Je word pas Biker als je het Bikerleven elke dag leeft. Als je dromen over verten en de horizon nooit stoppen. De laffe sloopacties van de overheid zullen door gaan. Enorme kindermisbruik clubs zoals de kerk, jehova getuigen, jeugdzorg, politiek, artiestenburo’s kunnen gewoon hun gang gaan. Maar een traditionele levenswijze, een old school generatie staat op het punt om “wettelijk” uitgeroeid te worden. De parallel met de 30’er en 40’er jaren is snel getrokken. De bikerapartheid is een feit. Er word zelfs gesproken over een wet die clubs verbied als een burgemeester dat nodig vind. Dan moet je als club gaan aantonen met een dure rechtszaak dan je geen criminele club bent. Je bent binnenkort schuldig tot jij je onschuld kunt bewijzen. Bikers worden met grof geweld van hun bed gelicht waarbij alles gesloopt wordt. De sensatiegeile haarloze persratten zijn vooraf ingelicht zodat het breeduit op TV en in de kranten zal komen. Het Openbaar Ministerie (O.M.) is geen instantie. Het is een secuur gebouwd wapen van de witte boorden. Een gekloond en gehersenspoeld leger, gemaakt om vrijheid te slopen. Denk na! Wat voor wereld laat je na aan je kinderen en kleinkinderen? Samenwerking is de sleutel. Control-Alt-Delete is nodig voor de motorwereld overal.

We wensen ieder wijsheid, twee vuisten in de wind en een altijd volle tank.
Robert Hageman

 

reacties
 1. Fred Dons schreef:

  Zo een club als no surrender dus. Ineens bestond het en opgebouwd uit veel oud leden en bad standing types, sommige zelfs 2 x bad standing. En en de bandidos in Holland, president met 2x bad standing. Toppertjes

  Like

  • DutchBikers schreef:

   En dat rechtvaardigt dus dat je als biker schuldig bent toto je je onschuld bewezen hebt? Overigens, “Bad Standing Types”? Douw ze in een hokje joh! Het lijkt alsof jij ze ook al schuldig verklaart zonder enige motivatie, anders dat wat je uit de kranten of bladen hebt. Jaaaa, jijlijkt ons een echte bikerkenner. Een originele 99%’er? Of iets met klok en klepel?

   Like

   • ikke schreef:

    Is dat je enige verweer op Fred zijn antwoord???
    Je kan niet ontkennen dat Bad standings zonder enig probleem worden ingelijfd bij alle grote MC’s.
    Je kan niet ontkennen dat mensen ‘soms zelfs zonder motorrijbewijs’ bij een club toegelaten worden..
    Weet je wat nog erger is dan mensen die een MC beginnen zonder de MC-regels te kennen?
    Mensen die de MC-regels WEL kennen en ze zonder blikken of blozen overtreden!!!

    En hou aub op met je gejank over de vooroordelen tegenover MC’s. Dat hebben ze de laatste jaren zelf in de hand gewerkt door ongure types toe te laten die ongure dingen te doen..
    Het is voor de politie gewoon statistisch beter om een biker tegen te houden en te fouilleren dan een ‘gewone’ burger… De kans om een inbreuk te vinden is veel groter..
    Dus dat doen ze..

    Nog enkele jaren en alleen DE ECHTE MC’s zullen over blijven. MC’s die de MC-regels volgen, krapuul in de hand houden of buiten gooien, elkaar en iedereen respecteren en die feesten en motorrijden.. veeeeel motorrijden

    Like

    • Observer schreef:

     Eens, jammer dat de redactie hier niet op wil reageren…Ik heb respect voor broederschap in de echte zin van het woord. Broeders door dik en dun, in weer en wind, al dan niet binnen de context van een MC. MC’s schieten als paddenstoelen uit de grond, vestje aan, breed lopen en boos kijken. Vooral in groepsverband. Veelal lui die geen olie door de aderen hebben kruipen, het avontuur van lange ritten en slapen onder een sterrenhemel niet eens kennen. Pannenkoeken wanneer ze zonder patch rondlopen, die een paar hersencellen missen en eerst doen en dan pas nadenken. Er zijn MC’s en leden daarvan die mijn respect hebben maar om de meerderheid moet ik lachen. Laten we eerlijk zijn, er schort wel het 1 en ander aan bepaalde clubs en kom bij niet aan dat het gedrag van een enkel individu niks te maken heeft met de club. Bepaalde clubs trekken dat soort figuren juist aan! Dankzij die wildgroei en word ik met enige regelmaat van de weg geplukt voor een controle. Lastig zeker, maar voor de rest heb ik er geen probleem mee, ik heb niks te verbergen. Heb wel moeite met het feit dat er blijkbaar een zwaar stigma rust op motorrijders, vooral diegenen die op een HD rondrijden. Maar dat is echt niet alleen de schuld van de pers of de overheid.

     Like