Onderstaand artikel is geschreven door Tony B. van TBM Nation Canada. Het is vertaald door mij, met toestemming van Michael Green (TBM Nation) Brutus James (the Boss) aka Big Pete, voormalig President van Outlaws MC en George Gus Christie Jr, voormalig President van Hells Angels MC. 

Normaal zet ik geen persoonlijke berichten in de TBM nation groep. Maar nu is het de tijd om dit wel te doen. Want ik word doodziek als ik zie en hoor wat er gebeurt in onze ooit grootse MC-wereld.
Ik ben een Old School Angel uit Amerika, of je dat nou leuk vind of niet. Ik ben vele jaren bij de Angels geweest en heb jaren met ze gereden. En ik vond het geweldig. Ik verhuisde naar Canada een paar jaar geleden met mijn vrouw en kinderen om daar rustig te gaan leven en dat doen we nu. Ik ben nu onderdeel van een geweldige organisatie, DE TBM NATION, en het is geweldig om

om te gaan met voormalige broeders en vrienden van verschillende clubs – zelf om met voormalige vijanden om te gaan, geloof het of NIET?

Ik ben er van overtuigd dat Old School Bikers zoals mijn oude broeder George Gus Christie Jr, en zelfs mijn ouwe rivaal Brutus James hetzelfde zeggen en voelen als ik – WAT de fuck is er gebeurd en wat ging er mis in de cultuur die we vroeger liefhadden?

In deze tijd zie ik een hele nieuwe generatie rondlopen die de goeie dingen kapot maken waar wij vroeger heilig in geloofden. Nieuwe brotherhoods en clubjes, in elkaar gezet door Patchjumpers. En zoals mijn goede vriend en broeder Michael Green (woordvoerder TBM Nation) altijd heeft gezegd – EEN GELOOF, EEN KLEUR.

In 1966 I walked into a world that no longer exists – George Gus Christie Jr., Former President of The Hells Angels MC

Veel van de huidige brotherhoods zijn opgezet door hebberige zogenaamde broeders. En loyaliteit bestaat bijna niet binnen die nieuwe brotherhoods.

In deze tijd zien we over de hele wereld dat regeringen een hoop MC clubs verboden hebben. En waarom? Omdat een nieuwe generatie de hele zooi kapot gemaakt heeft door te doen wat ze doen. En at is de waarheid, OF JE HET LEUK VINDT OF NIET.

Als de MC wereld wil overleven en gerespecteerd wil blijven worden – moeten we de rotzooi van binnenuit eens stevig opruimen bij een hoop clubs over de hele wereld. Toen ik nog jong en boos was, kostte het tijd om lid van een club te worden. Maar in deze tijd kun je via het internet al lid van een club worden! VIA INTERNET? Het lijkt een fucking SOAP te worden.

Als je bij een MC wilt, ga dat gewoon eens langs. Hang een beetje rond als dat kan, leer ze kennen. Leer hoe de dingen gaan binnen zo’n club.

Brutus James (The Boss) – Aka Big Pete, Former President Outlaws MC – Chicago, USA.

Het heeft tijd nodig om een brother te worden, dat gaan niet zo effe in een paar dagen. Je moet leren hoe je een broeder kunt zijn – iedereen kan een zogenaamde goede brother zijn en een vest met colours aantrekken. Maar dat maakt je dan geen brother of 1%’er. HELL FUCKING NEE VRIENDEN.

Een biker zijn en 1%’er is een levensstijl.

Een levensstijl die je niet kunt kopen- je bent een 1%’er of je bent het gewoon niet! Geboren om te rijden, leven om te rijden en rijden tot je sterft. In deze tijd hebben teveel zogenaamde 1%’ers zelfs geen motor – WTF! Ook rijden veel biker s hun eigen motor niet naar een run of rideot. Ze gaan met de auto en vervoeren hun motoren in een busje of op een aanhanger. Je maakt een geintje als je die mensen ziet als bikers met een bikerhart.

In een club rijdt je samen en je rijdt in formatie. Zo rijden echte bikers. Wat we niet nodig hebben in een geweldige MC en –bikerwereld? Wannabe bikers, TV bikers (en Keybord Bikers).

L&R

Tony B, TBM Canada

 

Robert Hageman
Dutchbikers

reacties
 1. Ikke Benhier schreef:

  zolang de supports maar gewaardeerd worden want (neem ik mezelf) ik mag en kán niet meer rijden (rug kapot en rijbewijs voorgoed ingenomen) ..maar ik zal altijd voor elke biker een plek hebben om een kop koffie te drinken,zn motor te maken..enz enz.. alleen vraag ik uit respect om dan de colors in de gang aan de kapstok te hangen want ik ben en blijf hoofdzakelijk 81 support

  Geliked door 2 people

 2. Bounty schreef:

  Mooi stuk!

  Like

 3. Andy schreef:

  Ach, in Nederland werd alles anders toen Satudarah koppig de Raad van 8 uitging. En nu zijn ze zelf hun eigen slachtoffer geworden. Met vele andere clubs. Als de Raad nog bestond was er niets aan de hand geweest. Allemaal old school bikers. Geen plaats voor club-hoppers. Je moest werken voor je colors. Je moest ze verdienen. Nu krijg je ze kado. Slimme zet van Satudarah. .heel slim

  Like

 4. Rink schreef:

  Ja hij heeft daar gelijk in, valt niets anders over te zeggen

  Like

 5. Henny Dumoulin schreef:

  Na 46 jaar Harley rijden heb ik het voor gezien gehouden in dit LEUKE wereldje. en als je wilt weten wat een echte MC is dan kjk maar naar rood wit. Daar hoor je niets meer van en die worden wel door iedereen gerespecteerd !!

  Like

 6. Willem schreef:

  De clubs hebben het dus echt zelf verziekt, en het is heus niet alleen een hetze van de overheid, zoals we in de laatste 20 topics hier hebben mogen lezen. Het is toch een lachertje dat er mensen bij een MC lopen, zonder A-rijbewijs, en dan met een Piaggio MP3 of trike driewieler mee gaan rijden.
  Een serieuze club stuurt die gastjes naar huis met de mededeling om later terug te komen, als ze droog achter de oren zijn, voorzien van een A- rijbewijs en een echte motor.

  Like

  • eric schreef:

   Je mag wel hetgene hebben in je hoofd dat ik heb hoor.
   Ga ik motorrijden zonder evenwichtsstoornissen.
   Beoordeel niet iemand die zoals ik die met veel plezier op een spyder trike rijd .

   Trouwens de eerste die motorfiets zei in de geschiedenis is een Fransman in 1887 en hier ging het over een driewielig voertuig.

   Like

 7. Danny en Sarina langeveld schreef:

  INDD. Niet iedereen wilt onder voetbal of carnavalsvereniging. Motorrijden zit in je hart en nieren. 👊🏻 Maar sws is normen waarden en respect tegenwoordig ver te zoeken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Frank schreef:

  quote In deze tijd zien we over de hele wereld dat regeringen een hoop MC clubs verboden hebben. En waarom? Omdat een nieuwe generatie de hele zooi kapot gemaakt heeft door te doen wat ze doen. En dat is de waarheid, OF JE HET LEUK VINDT OF NIET. unquote

  Goed verwoord door Tony! Al die krokodillentranen, het wijzen naar “corrupte politiek” onder het motto “en zij dan?” dat is niet de taal voor 1%ers. Those are the image killers!

  Like

 9. Paul schreef:

  Nou, dat, dus.

  Like