Doen we wel vaker. Beetje bellen met onze tipgevers, bekenden, clubleden. Vandaag wilden we een beetje babbelen met eigenaren van plekken waar we wel eens een bakkie doen of een uitsmijtertje eten. Horeca ondernemers.

Zo kwamen we terecht in Nunspeet. Bij een horeca ondernemer. Hij wil onbekend blijven want is bang dat als zijn naam bekend wordt er represailles van de politie en gemeente zullen volgen.  We stelden aan de mensen de vraag of motorrijders welkom waren in hun zaak en op het terras. Tot onze vreugde waren die werkelijk overal welkom. “Zijn gewone mensen” was het meest gehoorde antwoord. Maar die ene ondernemer was wat meer open. Hij vertelde ons dat wanneer er motorrijders op zijn terras gingen zitten, hij de opdracht had om direct 112 te bellen! Ook bij een aanvraag voor een besloten feest, gelijk 112 bellen!  In Sittard-Geleen is dit ook zo bijvoorbeeld. En zo zijn er nog wel een paar van zulke steden.

Gek? Volkomen doorgeslagen? Stomdronken? Foute pilletjes geslikt?

Stel je voor, we hebben een café in een van die steden. (Dit is een voorbeeld) Een mooie oud Hollandse zaak. In Nunspeet. Laten we het Cafe-Restaurant de Poffer noemen. Op een avond komt er een groep joden binnen. Ze willen een zaaltje huren voor een feest. Ik pak de telefoon en bel 112. De mensen horen me bellen en…. voordat je het weet vliegen de stenen door je ruit. Een rel is geboren. Je discrimineert immers? De volgende avond komt er een groepje moslims binnen. Ze willen een verjaardag vieren en een zaaltje huren. Ik pak de telefoon, bel 112 en meld het verzoek. De mensen horen me bellen en…. de volgende dag is mijn zaak voorpagina nieuws. Ik discrimineer immers! En… (ja het is druk) 2 dagen later komen er 5 uiterst donker getinte mannen op het terras zitten. Ze bestellen koffie en Spa. Ik mag ze niet bedienen van de politie en ik bel 112. Binnen 24 uur staat er een groep demonstranten voor mijn deur, de politie rukt uit als een leger, de M.E. staat stand by met 4 wagens. De zaak komt groot in het Journaal op tv en is voorpagina nieuws bij de kranten. Uitbater van cafe de Poffer discrimineert joden, moslims, donker gekleurde mensen.  Demonstraties, debatten op TV, aanklachten bij het meldpunt discriminatie. Kamervragen! En vul zelf verder maar in.

Nu is bovenstaand een voorbeeld. Alhoewel het voor motorrijders, leden van één van de bijna 500 motorclubs in Nederland de keiharde realiteit is. De media hebben het woord ‘clublid’ en ‘motorclub’ dusdanig gedemoniseerd dat burgemeesters spontaan in hun broek pissen van angst als ze alleen het geluid van een motor in hun dorpsstraten horen. Het woord motorclub heeft de lading gekregen van de sirene’s die in oorlogstijd loeien en je vertellen dat er gevaar aan komt. En dat je de kelder in moet.  Want motorrijders mogen ongestraft gediscrimineerd worden. Door staat en overheid worden ze uitgemaakt voor alles wat slecht is. Er is een bikerapartheid beleid ontwikkeld die zijn weerga slechts kent uit de tijden van de nazi’s en de apartheid in Zuid- Afrika. Ongestraft word geschreven en gezegd dat het allemaal criminelen zijn. Wapenhandel, mensenhandel, drugs, witwassen, je loopt ‘effe een motorclub binnen” en je hebt wat je wil. Zo schrijven en zeggen de media.

We hebben de sleepwet. Die niemand wilde, waar een meerderheid “tegen” stemde. Maar die we toch door onze strot geduwd kregen. Iedereen mag afgeluisterd worden en je internet mag afgetapt worde. De webcam mag aangezet worden zodat ze kunnen zien (en horen) wat je doet (en zegt). Je GSM gesprekken, je “Cloud” je whatsapp en je facebook, insta, reddit en ga zo maar door zijn al lang niet prive meer. We worden een totalitaire staat en we vinden het nog lekker ook! Want we kiezen steeds de politici met de mooiste beloften  en de politici die ze het minste nakomen.

Bikers weigeren. In Afrika hingen ten tijde van de apartheid bordjes met de tekst ‘slegs vir nie blankes’, binnenkort in Nederland slechts voor niet motorrijders? Dertiger jaren vorige eeuw. Het begin van de jodenvervolging. Ze werden zelfs niet meer bediend in winkels en terrassen! Nu is de Jodenvervolging veel erger geweest, ik wil ook geen vergelijk maken. Maar wel met de manier waarop een (bevolkings)groep buiten spel werd gezet. Motorrijders worden ook niet meer bediend als ze op een terras zitten. Nu al met of zonder hesje aan dus. Waar zijn nu de anti discriminatie demonstraties? De comite’s die roepen dat discriminatie verboden is? Waar zijn de bezwaren, protesten, rechtszaken die dit laten stoppen? Over een tijdje kun je weer stemmen voor de Gemeenteraad. Stem, als je er een kunt vinden, op een partij die het goed voor heeft met Motorrijders. En laat die gevestigde orde nu eens lekker barsten. Geef Rutte een signaal en stem lekker lokaal of zo.

Nederland 2018. Een land dat zijn eigen zonen discrimineert.

 

Robert Hageman

reacties
 1. Johan schreef:

  Heer Hageman/DB hierbij een citaat uit een artikel van de u zo geliefde kosher “nationalisten”,{kijk hier hoe ze over u doelgroep berichten}.

  *Het blad van Bron is pro Israël mogelijk treft u hier nog enkele lieden die u verder in slaap kunnen wiegen middels sprookjes vertellen,{jammer dat men hier op het blad niet wil/[kan] inzien door wie ze daadwerkelijk de “mond gesnoerd” worden.

  Ik zal er verder geen punt van maken daar dit geen Nationalistisch blad is,dus ook de discussie hierom trend niet verder aanzwengelen.Ik zou zeggen blijf vechten tegen de bierkaai,mogelijk word u nog eens wakker en steekt u de energie in de strijd van wat u echt bedreigd in u voortbestaan.

  Groet Johan

  Like

 2. eric schreef:

  Bij de Burgerking word je gewoon geweigerd .
  Ik was vandaag bij de BK Capelle ad ijssel en reed de drive thru in met mijn can am spider (jawel een driewielig voertuig).
  Na bestelling reed ik naar het betaalloket en daar word dan ff recht voor zijn raap gezegd dat ik de volgende keer geweigerd word omdat ik een motor rijd.
  Die kinderen van tegenwoordig kunnen geeneens wielen tellen.
  Maar goed een motor word geweigerd of de rede ????????????????????
  Dat heet in dit land discriminatie (is uitsluiten).
  Ik bepaal of ik in een zaak mijn hamburger eet of bij mijn voertuig net als de autobestuurders.
  Dus dames en heren bij de Burgerking mag je niet bestellen op je motor door nog onduidelijke rede maar die ga ik denk ik van BK van de week wel krijgen en anders ga ik het aanhandig maken.
  (Artikel 1
  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. ) en dus is er zonder goede geldende rede geen rede om iemand te weigeren.

  Geliked door 1 persoon

  • eric schreef:

   Intussen gebeld door BK en men geeft aan dat motoren enz. gewoon de drive thru mogen gebruiken.
   Foutje ,bedankt momentje.

   Geliked door 1 persoon

   • Ikke Benhier schreef:

    Het is toch ook te gek aan het worden, morgen mogen medewerkers van burgerkoning niet meer bij de Jumbo naar binnen omdat ze plofvlees gebruiken?

    Like

 3. Werner schreef:

  Kan mij anders goed vinden in de reactie van Johan, waren er maar meer van dergelijke mensen!

  Like

 4. Johan schreef:

  “Het begin van de jodenvervolging. Ze werden zelfs niet meer bediend in winkels en terrassen! Nu is de Jodenvervolging veel erger geweest, ik wil ook geen vergelijk maken.”

  Dat zijn uw woorden,er zijn er meerdere die daar een andere gedachte over hebben {de getallen zijn al met miljoenen naar beneden bijgesteld,de vermeende jodenvervolging word alleen maar gebruikt om er shekels uit te persen en repressie op andere toe te passen}.

  Ook onder apartheid was het beter voor een ieder in Zuid Afrika dan in het soepzooitje waarin het zich nu bevind,zelfs zwarte vermelden dat meer dan eens.

  Maar goed uw punt is gemaakt,zeer duidelijk zelfs,de realiteit is niet anders en zal alleen maar heftiger worden indien men hier niet adequaat tegen optreed.Bepaalde groepen in de Nederlandse samenleving mogen geen recht hebben op “vrijheids drang” van het zooitje puin dat ons “regeert”,hieronder vallen onder andere motorrijders en Nationalisten {het zou wat zijn als dergelijke groepen de handen ineen slaan en een eenduidig standpunt uitbrengen}.

  Groet Johan.

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Even ter verduidelijking, de mening van Johan over de joden vervolging en de apartheid is zijn mening en nadrukkelijk niet die van Dutchbikers en/of Robert Hageman.

   Like