Die ‘F’ staat voor ‘forever’

Geplaatst: 7 januari 2019 in WTF!
Tags:, , , , , , , , , , ,

Bijna alle motorclubs gebruiken deze letter, de F. Het is de belangrijkste letter in de (motor)wereld. F. Word door leden van elke club gebruikt om aan te geven dat ze altijd (Forever)clublid zullen blijven. AFFA, NSFFNS, BFFB, RDFFRD, OFFO, GFFG, DFFD.( Zoek de club erbij.) En ga zo maar door. Altijd die F, forever. Voor altijd. Veel clubleden naaien zelfs een patch met die belofte op hun vest. Forever. Niks mis mee zou je zeggen. Maar die “F” heeft zijn kracht verloren in de loop der jaren. Voor altijd word door bijna niemand meer gezien als de belofte “voor altijd”.

Wat ik bedoel?  Ik bedoel dat een belofte, Old School ook een belofte is. Als je je club forever zult steunen en dat ook op je kleding draagt, dan is forever ook voor altijd. En niet tot er een andere club in het zicht komt waarbij jij je nog stoerder kunt gedragen.  Of voor weglopers die ‘het’ uiteindelijk niet konden vinden bij hun club. Het worden clubhoppers. En dat zijn niet de mensen die in een motorclub moeten rijden.  Forever is forever. Wees een man. De waarde van je woord is wie jij bent. We zien het veel te vaak. Mannen die stoer “clubnaam forever forever clubnaam” brullen. Op hun facebook en bij hun vrienden, forever! Paar maanden later zijn ze overgestapt naar een andere club die dan weer “forever” is.  De clubtrouw is compleet naar de kloten geholpen in de afgelopen jaren. Elke straathoek groep begint een motorclub. Ze  roepen kreten waarvan ze de werkelijke waarde niet kennen en verketteren met hun onwetendheid de club eer en –trouw. Bizar is ook dat clubs mannen aannemen als lid die ergens anders kennelijk niet gewenst zijn. Of die er uitgegooid zijn om redenen die kennelijk dusdanig zwaar waren dat de club ze niet meer als lid wilde hebben. Neem je zo iemand binnen, dan weet je dat je iemand binnenhaalt die broederschap, vriendschap en eer niet hoog heeft zitten. Iemand waarbij ‘forever’ best 24 uur kan zijn.  Mensen die bij een motorclub buitengezet worden hebben bijna altijd zware problemen. En die problemen nemen ze mee naar hun volgende (forever!)  motorclub. Die dan (forever!) de problemen krijgt waardoor iemand bij zijn vorige club niet meer welkom was.

Ik probeer hiermee duidelijk te maken dat het met dat forever slecht afloopt. Er zijn (te) weinig mannen die dit serieus nemen. Maar die unieke echte mannen verdienen ons respect.  Wij denken dat de motorwereld op zijn gat ligt. Een man een man een woord een woord is in deze tijd helaas een uitspraak uit het verleden. Colours zijn via Ali Express, facebook en zelfs via marktplaats te koop. Op elke straathoek worden MC’s gestart die alleen bestaan omdat de leden er stoer willen uitzien. Colours worden gejat, openlijk verbrand of versnipperd, ieder doet maar en niemand stopt deze wildgroei. Toetsenbord ridders hebben de grootste monden vanachter hun toetsenbord. Ieder denkt te weten wat mag of niet mag. Het is een grabbelton van clubjes geworden. De eer, het respect en de trouw aan de club is grotendeels naar de kloten geholpen. De goeden daargelaten uiteraard.

Forever dus. Hoe lang duurt forever volgens jou? Het zo simpel weglopen van een belofte is verraad aan jezelf. En geen enkele groep zal verraad van binnenuit overleven.

reacties
 1. rolf schiphorst schreef:

  100% mee eens

  Like

 2. JFK schreef:

  Clubhoppers, oftewel sprinkhanen…..
  Ze vreten alles kaal, nemen alle mongolen mee, die als de opperhopper dan toch eindelijk z’n eigen clubje gaat starten zich lekker laten manipuleren…..daar had tie ze in de eerste plaats ook al voor uitgezocht natuurlijk.
  De opperhopper heeft het bestaansrecht zolang er nog hoppertjes om hem heen staan te springen.
  De hoppertjes daarintegen zijn inwisselbaar voor hoppers die nog harder springen.
  De opperhopper juicht dit uiteraard volmondig toe…..zolang ze voor hem hoppen.
  Dan heb je ook nog de zogenaamde “shop” hoppers, die we ook wel shoppers noemen…..die gaan dan weer bij dit clubje en dan weer bij dat clubje rondhangen, net zolang dat er 1 clubje de meest gunstige aanbieding doet. lekker snel fullmember worden zonder enige vorm van betekenis, dat zijn de echte!
  Al met al is de MC wereld er niet beter op geworden……of lijkt dat maar zo?
  Misschien……heel misschien hoort dit wel zo te zijn, als er jacht (justitie, OM enz) wordt gemaakt op bepaalde groepen dan gaan die er even tussen uit, onder het maaiveld…..uiteraard nemen andere groepen die plekken maar al te graag in.
  Tot dat die groepen de volle laag gaan krijgen en dan?
  Nou dan is het ineens niet meer leuk en gaan ze elkaar voor leugenaars uitmaken, elkaar verraden en nog veel meer…
  Wat er dan overblijft? Nou niet veel meer dan dat er altijd gewoon nog was, maar nu weer ouderwets, old school, bier roepen en kut zuipen, je broeder een klap op zn muil geven omdat het net ff zo uitkwam….
  Tja old school, het kan nog, maar hou het dan ook old school.

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry schreef:

  Vroeger was bad standing er uit en bij niemand meer welkom nu stappen ze zo over naar een andere club dat mag en moet niet kunnen

  Like

 4. Charles schreef:

  Heb eerlijk gezegd dat “clubhoppen” nooit begrepen.
  Maar is ook gebeurd met (ex)leden van de gevestigde clubs. (Satudarah naar No Surrender, Hells angels naar Outlaws etc.)
  Ieder z’n meug, maar duidelijk niet mijn ding.

  Geliked door 1 persoon