Eerste bikervesten in beslag genomen. Op bevrijdingsdag!

Zo besloot Een groep bikers van No Surrender MC op bezoek te gaan bij Sergio Kleingeld, een 11 jarig kick boks talent uit Den Haag. Sergio is een veelbelovend talent maar kreeg  kanker in een spiergroep op zijn heup. Voorlopig dus geen kickboksen maar bestraling en zware behandelingen. Sergio kreeg eerder al steun van onder meer Badr Hari, Rico Verhoeven, vele zangers, TV bekenden en musiekmakers steunden de kleine grote man. Dit keer No Surrender MC. De motorclub had een man of 20 verzameld om Sergio te steunen met wat leuke cadeau’s.
Rijders uit het oosten en zuiden van het land en wat mannen van het Haagse Chapter zouden elkaar ontmoeten in Rijswijk en van daaruit naar de kleine man z’n huis te rijden. De Brabanders kregen onderweg al te maken met een chagrijnige politie controle. Ze kregen te horen dat ze hun vestjes niet zichtbaar mochten dragen en dat ze, als ze die niet uit zouden doen, ze gearresteerd zouden worden. Er zou in Den Haag een “noodverordening “zijn dat er geen club colours gedragen mochten worden.  Aangezien de mannen het bezoeken van Sergio belangrijker vonden, werd besloten de jassen over de vesten te doen en  verder te rijden. Een blauwe Volkswagen golf van de Brabo wouten is vervolgens de hele reis achter de groep aangereden. Eenmaal in Den Haag aangekomen was daar niets bekend (ook bij de politie niet!) van een zogenaamde noodverordening over colours. De Haagse politie was juist uiterst behulpzaam, informatief en vriendelijk voor de groep bikers. De groep werd netjes begeleid en van een verbod of noodverordening was geen sprake. Sergio werd bezocht en het doel, de jongen en de familie een leuke dag bezorgen, werd bereikt.

Toen de groep vertrok, werd besloten om nog even over de boulevard van Scheveningen te rijden. Scheveningen, precies waar de hel losbarstte. Op bevrijdingsdag. Een deel van de groep (5 man) werd aangehouden bij de Zwolsestraat. Met twee, drie busjes werd de groep tot stoppen gedwongen. Id’s , rijbewijzen, kentekens, alles werd gefotografeerd. Maar geen woord over colour verbod of noodverordening. De rest van de groep werd uiteindelijk tot stoppen gedwongen op de Wittenburgerweg, tussen Den Haag en Wassenaar. Het werd een complete omsingeling. 7 busjes vol wouten. Die, zo bleek, niets zeiden over een noodverordening of colourverbod.  Toen de groep weg mocht werd door de Brabo wouten, die grijnslachend aan de kant stonden, verteld dat ze nog niet weg mochten. Het aantal busjes bleef toenemen, 17 uiteindelijk. De Brabo wouten hadden geregeld dat de gevechtseenheid die net van het Malieveld kwam waar ze tegen demonstranten hadden gemat, even om kwam rijden om te intimideren. Uiteindelijk werden twee man gearresteerd. Zij waren verantwoordelijk volgens de wouten en ze moesten mee. Duidelijk werd dat de Haagse agenten er niets van begrepen en dat er geen enkele sprake was van een nood verordening of colourverbod. Wat ze niet tegenhield om de vesten van de twee gearresteerde mannen in beslag te nemen en ze pas laat op de avond, zonder vestje, weer te laten gaan.

De eerste biker vesten zijn dus, met veel machtsvertoon, in beslag genomen. 17 busjes vol wouten om uiteindelijk twee vesten in beslag te nemen. Op bevrijdingsdag 2020 kreeg  de vrijheid van de Nederlandse bikers corona. Het is maar afwachten of die vrijheid het overleeft. En of het bij bikers blijft.
No Surrender werd in 2019 verboden maar het vonnis werd “niet uitvoerbaar bij voorraad” verklaard. Wat zoveel betekent dat ze gewoon hun vestjes konden blijven dragen tot er een definitieve uitspraak was in hoger beroep (dat nog niet gediend heeft) of zelfs in cassatie. De actie van de wouten was dus wetteloos en tegen de uitspraak van de rechter in. En de Brabo wouten hebben laten zien dat ze de wet aan hun (dienst) laars lappen en als staatscowboys gewoon eigen regels verzinnen, een noodverordening bij elkaar liegen en gewoon doen waar ze zelf zin in hebben.

De vrijheid sterft langzaam. En we staan erbij, kijken er naar en laten het gaan. De wereld die we aan onze kinderen en kleinkinderen nalaten is geen mooie wereld.
Bevrijdingsdag? Oke, 75 jaar terug van de Nazi’s. Maar vrijheid zoals vrijheid is hoeft niemand meer te vieren. Bevrijdingsdag 2020. Toen begon het serieus gesloopt te worden.
Onthoud die dag. 5 Mei 2020. De dag dat de haat vrij los gelaten werd en de vrijheid stierf aan Covid19.

Robert Hageman

reacties
 1. Jo schreef:

  Stop eindelijk deze waanzin…
  Dan liever NEXIT dan de huidige EU

  Like

 2. Hj blaauw schreef:

  Laat de motorclubs met rust eens komt de tijd dat we ze nodig hebben.
  Ze zijn gewoon bang voor de clubs.
  Laat ze die rotzooi schoppers die het voor eidereen verpesten.
  Maar daar doen ze niets aan .
  Schijt lijsters van déze politiek steeds meer van de asiel zoekers binnen halen .
  Ja want daar kunnen niets tegen zeggen de profiteurs .
  Ze moeten de bikers met rust laten .

  Gr hans uit Assen

  Like

 3. sandmannsmc schreef:

  Politiestaat, net zoals hier.
  Sandman.

  Like

 4. Piet schreef:

  Vaak treedt de politie correct en rechtmatig op. Dat is prima. Soms treedt de politie niet rechtmatig op. Daartegen kan je een klacht indienen bij Politie Nederland, inclusief eventuele schadeclaim. Een advocaat kan je hierbij helpen. Agenten kunnen dan worden gecorrigeerd door hun bazen en jij krijgt je vesten terug, als de procedure correct verloopt. Klacht indienen, aangetekend, per brief en/of bezwaar maken etc. Vaak loont dat beslist de moeite. Vergeet niet dat jaarlijkse vele mensen van politie en Koninklijke marechaussee ontslag krijgen wegens allerlei dingetjes, misdragingen, schending van integriteit etc. Keep on riding!

  Like

 5. Ilham en mandy schreef:

  Wij zijn ook super teleurgesteld in de politie . Alles ging goed en Sergio had de tijd van zijn leven. Leden van no surrender waren erg betrokken omtrent Sergio. En we willen ze nog steeds bedanken voor alles Wat ze gedaan hebben ❤️❤️❤️!

  Like

  • DutchBikers schreef:

   Het waren zo we begrepen alleen de brabantse wouten die de boel opfokten. Als officieel “excuus” geven ze aan dat de rit die ze over de boulevard wilden maken onverwacht was en een verstoring van de openbare orde. Dus 17 bussies uit de garage, volladen met wouten en intimideren maar….

   Like

   • Joop Lamers schreef:

    DutchBikers, was bij ons ook.We regelde een bijeenkomst op eigen terrein waar ik mensen uitgenodigd had om in verzet te komen en had daarin mannen opgeroepen die stevig op de pootjes staan en dames ehbo kundig.
    Weken mee geadverteerd en niks gehoord van dit mag niet dat mag niet en op de dag 29 april toen de mensen die genodigd waren kwamen ineens een hoop bombarie waarin de burgemeester een verbod had opgelegd dat we niet mochten doorgaan met de bijeenkomst.
    Maar ben er 1 die geef niet op na over en weer gesteggel gaven de wouten en burgemeester toch toe want een noodverordening is niet rechtsgeldig trouwens dit hele gebeuren van corona is grote onzin en is niet meer dan een flinke griep die trouwens in 2018 erger was dan die van dit jaar.
    Kinderen ouderen en zwakkeren in onze samenleving moeten beschermd worden en nu wil die vuile rat daar in den haag vanaf 11 mei de kinderen naar school doen met vooruitzicht dat ze buiten het toezicht van ouders die kinderen gaan vaccineren omdat daarin een nieuwe wet is aan genomen.
    Nou ik zeg mijn kleinkinderen blijven thuis nog niet misschien dat ik die naar de slachtbank breng om ze een spuit met allerlei troep in hun lichaampjes laat steken want die rotzooi die ze in willen brengen word door veel geleerden afgeraden.
    Daarom heb ik de oproep gedaan en zeg een ieder of dit nu een motorclub is een supporters groep oudstrijders veteranen zet jullie verschillen opzij want het gaat nu om onze kinderen en wie daar aan komt trek ik de kop eraf want me kleinkinderen zijn me heilig en denk dit bij jullie het zelfde is.
    En nee ben geen 8ste wereld wonder en kan dit niet alleen bewerkstelligen maar wel samen met wie dan ook mannen die samen 1 vuist maken tegen die idioten die er nu huizen daar in den haag en het enige omdat dat te realiseren is dat we een leger van burger mannen nodig hebben om door die muur daar in den haag door te komen!
    Groet Joop

    Like

 6. Germ schreef:

  5 mei, de dag dat de Gemeente Leeuwarden een bericht naar buiten deed dat men elkaar op feestdagen ook kon verlinken via een speciaal telefoonnummer. We zijn terug naar 80 jaar geleden met foute burgemeesters, ambtenaren, agenten en burgers. En ook de invloed van de gestuurde pers niet te vergeten.
  Ze doen het waarschijnlijk met opzet op 5 mei, en nog trappen er mensen met open ogen in.

  Like

 7. Chiel schreef:

  Het is een schandelijke vertoning moet ik zeggen. Ik ben van mening dat de rechter de politie ter verantwoording moet roepen en de in beslag genomen vesten moet teruggeven aan de mannen.

  Like

 8. Lesley schreef:

  ACAB kneuzen. Allemaal! Sterf & BEDERF!

  Like

Je reactie word, zoals altijd, zeer gewaardeerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.