Vogelvrij! Knal er maar op los. Misbruik hun namen, sloop hun hobby, hun keus om op een motor te rijden. Verbied hun kleding, zet ze achter hekken. Besmeur hun namen, ontsla ze als ze op een motor blijven rijden. Haal de vrijheid weg, vernietig de vrije keuze om te rijden waarop ze willen en waarheen ze willen.  Maakt niet uit hoe je ze sloopt, als je ze maar sloopt! Motorrijders zijn tuig! Dat willen we duidelijk maken. Aldus een hoge raamstaarder bij justitie.  In een onlangs uitgelekte getapte sessie bij zijn therapeut waar hij onder behandeling is omdat vroeger een motorrijder een krasje op zijn driewieler had gemaakt. Hij zou de boel eens flink op stelten zetten in de motorwereld. En ze allemaal laten boeten voor dat krasje.

Effe alle gekheid op een stokkie beste lezer. 680 000 motorrijders in Nederland. Ze zijn zichtbaar anders dan andere Nederlanders. En… ze denken anders. Ze rijden op motoren. Dus bedacht een gefrustreerde raamstaarder: “omdat ze anders zijn, gaan ze eraan.” Want we hebben een zondebok nodig! Motorrijders zien er al eng uit, vallen op en is de perfecte groep om de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen in Nederland. Hoe je word bedonderd? Dit keer door de Volkskrant! Willem Feenstra en Elsbeth Stoker (toepasselijke naam…) schrijven en componeren een anti motorrijders artikel waar de honden geen brood van lusten. Lekker als je zo je brood moet verdienen. De Big Brother generatie staat klaar. Wat ze deden?

Let op! Boven het artikel een vriendelijke foto van motorrijders met een onderschrift als:” Goedwillende bikers bijeen om het door de media en justitie verziekte imago van de motorrijder te verbeteren.” Maar dan het artikel waar ze het bij plaatsen. jtc98De kop:”Limburg vreest escalatie van conflict tussen motorbendes”. En daaronder… “meer dan de helft van de Limburgse Burgemeesters vreest veel meer overlast als gevolg van “het conflict” tussen motorbendes”. (overigens ziet de andere helft dus geen probleem met motorrijders.) Maar conflict tussen motorbendes dus. Welk conflict? Dat conflict waar jullie nu al jaren over zeiken en wat maar niet komt? Iedereen heeft wel eens ruzie. Maar de door justitionele raamstaarders zelfverzonnen “bendeoorlog” blijft al tientallen jaren uit. Het artikel zelf stroomt over van overdreven woordgebruik om de toon van een artikel te zetten. De Volkskrant hield een enquete onder 33 limburgse gemeentes, meer dan de helft is bang voor meer overlast. Iets minder dan de helft van de gemeentes ziet geen enkel probleem met motorrijders. ’t Is maar met hoe je het vertelt.

Termen als outlawmotorclub, meerdere keren een explosief gegooid (kan ook een rotje geweest zijn, een handgranaat geeft serieuze schade, zie de foto). Maar ook lees je “vaak onrust, leden van motorclubs betrokken bij incidenten, mogelijk een licht explosief (daar is dat rotje weer).”  handgrenade-attackHet artikel gaat over Limburg maar de schrijvers vermelden omdat ze nieuwstekort over Limburg hadden dat er in Groningen een Satudarah lid is aangehouden, verdacht van een schietincident. Zo krijgt het bericht nog wat meer negatieve motor lading. Ook lezen we: Omstreden motorclubs, opsporingsdiensten, speciale werkgroep motorclubs aanpakken, bekende criminelen, criminele incasso, protectie tegen rippen, criminele incasso, felle strijd, granaat gegooid (dat rotje word steeds groter), uit de hand lopen, escalatie, een aanval op een woonwijk…. hoe demoniseer je een groep gewone mensen… Leer van de propaganda ministeries uit het voormalig oostblok en zet dat om in terminologie 2014.

Maak de mensen bang, hou dat vol en dan worden ze vanzelf banger. Het wachten is op de eerste idioot die een motorrijder van zijn bike rijdt (of erger) simpel omdat het een mens op een motor was. Een “vogelvrije outlawbiker dus. Want de overheid vertelt het. En die liegen toch niet? Onlangs een huiselijke ruzie, een No Surrender lid gearresteerd. Of drie mannen bij een schiet incident. 1 was Satudarah lid. De politie moet zich bezig houden met wetshandhaving. Het is totaal onbelangrijk dat die mannen lid van een motorclub zijn of receptionist of lid van het rode kruis zijn. Naming and shaming noemt de politie het. Wij vinden het pure discriminatie en een directe inbreuk op de privacy van mensen.

Het steeds noemen van het lidmaatschap van een motorclub, zelfs als diegene op een markt een support shirtje heeft gekocht word er al gesproken van een lid van een motorclub, is misselijkmakend. En alle media nemen het klakkeloos over, niemand controleert of heeft een eigen ethische code. Niemand stelt meer vragen, geen journalist die kritisch naar zijn eigen teksten kijkt. De Politie stuurt een bericht, kopieren, plakken en publiceren. De politie is een verlengstuk van de politiek geworden. De feesten komen er weer aan, het seizoen staat voor de deur.

In Apeldoorn mag de Harleydag doorgaan. Eerst word de dag afgenomen, daarna weer teruggegeven. Met als restrictie dat de dag achter hekken moet gehouden worden en dat er geen colours gedragen mogen worden. Blij dat het doorgaat? Of beledigd dat motorrijders die jarenlang een geweldig feest hebben in Apeldoorn, nu als besmet vee achter hekken moeten. En dat de gemeente bepaalt wat je wel of niet mag dragen aan kleding. Mensen achter hekken, de staat bepaalt wat je draagt, beveiliging aan de toegangspoorten.

De nekharen gaan door dit soort handelingen collectief overeind staan. Triest wat er van ons mooie eens zo vrije land geworden is. Nederland is altijd het land van de vrijdenkers geweest. Nu is het een totalitaire staat aan de noordzeekust aan het worden. Het is aan onszelf of we dit zover laten komen. Doen we zelf iets aan deze idiote wetten en regels? Of wachten we weer tot de Canadezen komen?

Je reacties zijn zoals steeds zeer gewaardeerd.

reacties
  1. Nico schreef:

    Gewoon niet meer naar Harley dagen gaan is uiteraard ook geen oplossing. Want immers het interesseert die kliek daar in Den Haag geen ene moer of die nu wel of niet doorgaan. Die willen alleen maar lekker in het pluche zitten en hun eigen veilig stellen.

    Justitie gebruikt de media om clubs zoals Satudarah en No Surrender weg te zetten als enge mannen die alleen maar drugs en wapens verhandelen. Als het immers een lief stelletje motorrijders waren hadden ze nooit zo’n reputatie op kunnen bouwen. Maar wie heeft die reputatie opgebouwd…? En dan zijn we gekomen tot de kern van het probleem! Het is niet justitie maar de media die het nieuws en dus de publieke opinie vormt.
    Denkt u maar een terug aan de tweede wereldoorlog. Hoe gebruikte Hitler de propoganda machine en de mensen slikten het voor zoete koek. Nu staat de huidige situatie totaal in het niet bij de jodenvervolging maar het begin is wel het zelfde.

    Ook ik voel mij opgejaagd. Een motoragent die een tijd achter je rijd om daarna op een 80 km weg met wel 140 je voorbij te racen. (kenteken even nagetrokken en ik ben kennelijk onschuldig?)
    Mensen word wakker!!!

    Like

  2. jan( guppy ) postma schreef:

    dit is demonisatie van de bovenste plank. Politie die niet meer nadenkt en op de stoel van de rechter gaat zitten, media die niet meer nadenkt en alleen aan verkoop cijfers denkt. We zullen met z“n allen op stap moeten colors en all laat ze maar eens 10.000 bikers tegelijk oppakken. waar is de nederlandse moed gebleven waar we 200 jaar geleden zo bekend om stonden. hie rmoet een eind aan komen.

    Like

  3. renegade schreef:

    ik vind dat alle clubs zich moeten verenigen,,angels,satudarah,no surrender ,,,en met zijn allen op de dam of in den haag samenkomen,dan zullen ze zien dat het allemaal een hoop,bla bla is dat de clubs mekaar naar de strot vliegen,,,,,,deze hetze tegen MC,s brengt ze niks,en de MC,s zullen hier echt niet door verdwijnen

    Like

  4. S, van Engelen.. schreef:

    Ik ( 62 jarige Opa ) Wil mijn Nederland terug . Inclusief Motorclubs die in alle vrijheid kunnen rondtoeren wanneer dat het hun het beste uitkomt..Heb meer vertrouwen in een Motorclub dan in die mafkezen ( zakkenvullers ) in Den Haag.. Ook zou ik de Politie van vroeger terug willen , die waren nog ietwat menselijk. Als op de dag van vandaag de Politie een ( onschuldig ) persoon doodschiet , en hij heeft een redelijk verhaal ( al of niet gelogen ) dan komt hij daar mee weg…Belachelijk dat men een hetze opvoert tegen Motorclub,s…Hoop echter van harte dat de ( machthebbers aan een Heeeeeel kort touwtje zullen trekken…..RESPECT ALWAYS AND FOREVER… ..Waalwijk…

    Like

  5. mariken van petegem schreef:

    Afgelopen zondag heeft een groep van 300 bikers de broer van mijn vriend een prachtige dag bezorgd. Hij heeft longkanker en heeft misschien nog n jaar te gaan. Er is een oproep geweest en ze hebben een tocht gemaakt van nijkerk – amerongen – oosterbeek -apeldoorn. Hij heeft genoten ervan.

    Like

  6. Willem schreef:

    Afgelopen weekend was ik in het Belgische Eupen, waar, zoals ieder jaar, de Harleydag gewoon doorgaat, en waar allerlei motorvolk van verschillende clubs en pluimage door elkaar heen loopt. Het is er veiliger dan op menige dorpskermis, met een leuke sfeer en veel gezeligheid.
    Pa, ma en de kids genoten van het motorspektakel. De overheid daar is blijkbaar niet zo schijterig, zoals bij ons, ondanks dat in België ook zaken gebeurd zijn tussen motorclubs. Drie politieagenten liepen er hun rondjes, zonder busjes met ME in de zijstraten achter de hand te hebben!

    Nu wil de burgemeester van Apeldoorn wel de inkomsten van de Harleydag komende week, maar gelijktijdig de halve motorwereld uitsluiten. Dat gaat dus niet gebeuren! Ik laat me sowiezo als biker niet achter dranghekken opsluiten, mijn zakken leegmaken of mijn vestje thuislaten. Ik zoek wel ergens in de ons omringende landen een andere leuke motor activiteit waar vrijheid, en gaan en staan zoals je bent, nog iets waard is.

    Like

  7. Piet schreef:

    Duidelijk stuk over de algehele boycot van anders denkenden. Vroeger bestaat niet meer, vrijheid is een illusie, en het is geld, wat aan de touwtjes trekt. Als we willen blijven bestaan, zullen we moeten aanpassen. Alles moet anders, en het roer moet volledig om, waarschijnlijk. En dat dit soort zaken, zoals boven heel duidelijk, en correct beschreven, niet kunnen, staat als een paal boven water. De kleuren moeten gaan mengen om sterker te staan, de drempel moet hoger, en we moeten met de activiteiten misschien wel onder de grond. We laten ons toch niet dood zwijgen zeker..!!! Het moment van de avondklok staat voor de deur, en de Stasi is weer nieuw leven in geblazen. En wat gaat het goed in Nederland. Sterkte dan maar voor iedereen op twee wielen, die ook graag in het leven staat. En van muziek en gezelligheid houdt, tot in de kleine uurtjes van de nacht. Zonder de raamstaarders overigens, want die hebben een andere gezelligheids beleving.

    Like

  8. herman vogel schreef:

    Het lijkt een nieuwe tactiek van deze VVD overheid. Maak iedereen bang en gebruik dan alle legitieme middelen die je als OM ter beschikking hebt…
    Gelukkig weten wij allemaal beter. De echte ‘boeven’ vang je bij KPMG, Rabobank of heten gewoon Loek Hermans.

    Like

  9. Henk Haarlem schreef:

    Alle Harley dagen die vrij zijn blijven bezoeken om te laten zien dat alles wat beweerd word een leugen is, alle dagen die volgens gemeente regels moeten en kleding voorschriften hebben boycotten.
    1%+99%=100% Bikers/ freedom

    Like

  10. R creathinx schreef:

    Alle bikers moeten zich verenigen en protesteren tegen deze gang van zaken, massaal aangifte doen, Alle HD dagen boycotten,Op alle pleinen in grote nederlandse steden een stil protest enz enz

    Like