Dus jij wil erbij horen. Je wil er uit zien als een focking toughguy. Stoer zijn maar er niks voor doen.…. Dus begin je een Brotherhood. Of een motor tour club of een Motor Vriendenclub. Je hebt de vesten van de grote clubs gezien en dat was wel stoer. En die zijn nu verboden. Logisch. Dat waren allemaal criminelen, stond in de kranten, bladen en werd op radio en TV verteld. Ze zijn weg. Maar jouw groeppie is niet verboden. Je kent ze allemaal en er zit geen crimineel bij. Dus kies je ervoor om op je rug zo’n stoere driedelige rugpatch te naaien. En als oprichter draag je natuurlijk een founderpatch en ‘original’ of ‘first one’. Je hebt het voor het uitkiezen. Toch?

En dan begint het. Want als je er uit wil zien als een stoere biker ga je ook de problemen krijgen van die stoere bikers. Voor de politie ben je sowieso een crimineel. Daar is niet over te discussiëren. Als je je kleedt als een crimineel ben je een crimineel. Dus je gaat aangehouden worden. En met je onervarenheid ga je teveel info weggeven. Dat weet je niet eens, dat je dat doet. Maar elk woord dat je zegt, elke keer dat je aangehouden wordt, elk kledingstuk dat je aanhebt, alles wordt in een dossier gedaan. Profileren heet dat. Dat is verboden maar de politie doet het gewoon toch. Niet alleen jij maar ook je werkgever wordt gecontroleerd en vaak geïnformeerd over jou. En je gezin? Je vrouw, ouders, kinderen, vrienden, de kroeg(en) waar je komt, je woning, alles wordt gecontroleerd en in een dossier gedaan. Ook je telefoon, internet, routeplanner, GPS, alles wordt getapt en gevolgd. Ben je op een uitvaart dan zul je camera wagens zien die je filmen. Want je wil er uitzien als een biker, dan krijg je ook de ‘Royal treatment’ van een biker. Jij wil er stoer uitzien? Dan krijg je de stoere mannen behandeling. Alles met 1 doel. Je club opheffen. Je zult soms een kroeg worden uitgezet als je je club vest draagt.

En nou niet gaan zeuren. Want je krijgt het compleet en rechtstreeks door je roodkoperen klarinetfluit geduwd. Want biker zijn is niet alleen een vessie en een motor. Biker ben je of niet. Meestal ben je het niet. 1% van de bikers begrijpt dat. 1% wil zich niet aansluiten bij de brave burgers en willen hun eigen leven leiden. Letterlijk. En die mensen hebben er de moeite voor over. Om een plek in de maatschappij te vinden waar ze geaccepteerd worden om wat ze zijn en niet om hoeveel konten ze kunnen likken of hoe hard je voor een baas werkt.

1% geniet van de wereld vanaf twee wielen. Niet met weekend ritjes of een keer een lange motorvakantie maar leven op de weg. Buiten. De wind in je porem, de regen in je ogen, stof in je keel en zwart staal, chroom en leer. Slechts weinigen zijn trots, onafscheidelijk, schaamteloos en trouw. Het zijn echte mannen die door de nieuwe groepjes nagedaan worden.

Je zult dus ook de lasten gaan dragen die een MC lid heeft. En daar moet je dan niet over klagen maar ze gewoon, als een echte man, moeten dragen. Dat wil je zijn toch? Een echte man. Niet zeuren dus als je gecontroleerd wordt aan alle kanten. Part of the fun of beeing an MC biker….

Niets ten nadele van nieuwe clubs die het wel op de juiste wijze doen. Hangaround, prospecten voor onbepaalde tijd. Kijken of jij een aanwinst bent voor de club en of de club iets voor jouw is. Hard werken, inderdaad. Maar ze doen het zoals het hoort, rijden en groeten en begeven zich in de motorwereld volgens de (daar zijn ze weer) de ongeschreven regels. Met respect voor de wereld waar ze deel van willen zijn. Zoals het hoort. Voor die mannen…. Respect.

© Robert T. Meijer

reacties
  1. Gerry schreef:

    Yep, damn right written. Zijn teveel wannabees die gaan lopen janken als t spannend wordt. No backbone!

    Like