Er moet voor gewerkt worden
Je hebt het of je hebt het niet.

(Dit artikel was al hier geplaatst in Maart 2021 maar is om onbekende reden nooit gepubliceerd)

Wat een kreet he. Elke groep die zich motorclub of brotherhood noemt heeft een soortgelijke kreet. Met ‘FOREVER’ er in. In een eigen taal of op een eigen manier. Maar het betekent hetzelfde. Forever = voor altijd. En dan zie je in deze tijd hoe serieus dat forever genomen wordt. Teveel mensen zijn vandaag ‘forever’ trouw aan hun groep en waren eerder trouw aan een andere groep. Voor altijd! En als die opgeheven wordt, of een persoon of groep word uit de club gezet, zijn ze dan ineens ‘ forever’ trouw aan de nieuwe groep. Noem mij maar wat je wilt. Maar een man een man, een woord een woord. Forever is forever. Dat beloof je. En een belofte is een echte man heilig. Daar hou je je aan. Je beloofd zoiets ook pas als je full member bent bij je groep en je je colors verdiend hebt. Niet als je bij binnenkomst je colors kado hebt gehad. Als hangaround en/of prospect is het allemaal nog wat vrijblijvend. Jij kan aan de club wennen en de club aan jou. Je kunt zelf bepalen of je er ‘forever’ wilt zijn met die mensen. Of je ‘forever’ wilt rijden met juist die mensen. En die kunnen zien of je in de groep een toevoeging bent. Of ze ook ‘ forever’ met jou willen omgaan, rijden, feestje en sleutelen. Want het is niet niks, een belofte. Daar hou je je aan. 

Want na het opheffen van de raad lopen mensen net zo makkelijk over naar een andere pop up club. De eer, dat je er voor gewerkt hebt is verdwenen. Mensen willen er stoer uitzien en ook zo’n mooi jasje hebben. En zijn ze het effe niet eens met iemand of met een beslissing, dan lopen ze weg en hop, BS of niet, zo de volgende club binnen. Nieuwe clubs beginnen tegenwoordig met iemand die zich de rang van Captain/founder/first one aanmeet. Want dat zagen ze bij andere clubs en dat zijn stoere woorden. Dan komen er mensen die (Vice) President en Sergeant of Nomad worden. Eerst de kaderfuncties, dan heb je sneller mensen. En dan komen er leden. Hopen ze. En allemaal stoer ‘Forever Forever’ . Alsof het een plastic sticker is die je bij een lidmaatschap kado krijgt.  

Koop wat patches en je koopt mannelijkheid?

Je gaat niet bij een club als je er niet heel goed over nagedacht hebt.  Als je niet je proefperiode als hangaround en prospect hebt meegemaakt kun je nooit een echte full member zijn als je de ‘Old ‘School’ regels naleeft. Maar in deze tijd weet bijna niemand meer de originele betekenis van Old School. Velen doen maar wat en spelen stoer Sons Of Anarchy na.

De eer om je club colors te dragen is bij teveel mensen verdwenen. Sommigen kunnen zelfs het woord colors niet schrijven Kolers, koelers, koleurs, ik heb van alles voorbij zien komen. En dan clubhoppen. Ben je het even niet eens met iets, dan loop je weg. Jankend en klagend. Van de ene club naar de andere. Vooreffe Forever en dan naar de volgende Vooreffe Forever.  

Alles is te koop. Maar ben je wat je draagt?

Nog zo’n dingetje, zodra je bij een club binnen bent word je ineens door iedereen ‘ broer’. genoemd. Ik bedoel…. ‘Broer?’  Wie geeft je het recht? Omdat je bij dezelfde club zit. Broer, Bro zeg je alleen tegen mensen die je dan ook als broer of bro ziet. Die je behandelt als je bloedeigen familie. En na 1 week in een club is dat onmogelijk. Bekend spreekwoord:” don’t bro me if you don’t know me!” Want de meeste ‘bro roepers’ zijn over een tijdje verdwenen, lopen binnen bij de volgende plop up club en dan is daar ineens iedereen ‘bro’ of ‘broer’. Je hangaround tijd en het prospecten is echt voor de nieuweling een tijd om te zien of het wel de club is waar hij zich thuis gaat voelen. En voor de club(leden) om te zien of de nieuwe in de vriendengroep past en betrouwbaar is. Of hij je rug dekt als het nodig is. Maar er zijn teveel groepen waar mensen zomaar ineens bij binnenkomst full member jasjes aan krijgen. Zonder ervoor gepresteerd te hebben. Kader functies worden uitgedeeld alsof het chocolaatjes zijn. De 1% diamond heeft geen betekenis meer in veel (niet allemaal) nieuwe ‘clubs’ en is voor justitie het teken dat je crimineel bent. Onze trotse 1% is door justitie en media bewust zo weggezet dan mensen die zo’n mooie patch zien op een vestje, direct denken:” oh, oh…. Dat is een crimineel. Kijk maar naar dat 1% ding”. Het is net of je bij de mafia solliciteert en je een speldje krijgt om te laten zien dat je mafia lid bent. 

Te vaak gaan mensen die onbetrouwbaar bleken en uit een club gezet zijn, snel over naar een volgende club. Waar ze dan net zo onbetrouwbaar blijken te zijn als bij de vorige. De problemen die ze veroorzaakt hebben nemen ze mee naar de volgende club. De onervarenheid van bestuursleden laat ze dan gewoon binnen. Met alle gevolgen van dien. Veel clubs bestaan uit mensen zonder motor(rijbewijs). Scooterboys die stoerder willen lijken dan ze werkelijk zijn. Ik heb in de tram mensen gezien met een ‘ full color’ vest aan!

Forever dus. Niks ‘voor effe’. Voor onze redactie staat dat keihard. Als een huis. Een man een man, een woord een woord. Forever is een belofte. Staal, chroom en leer is onze levenswijze, eerlijkheid  en broederschap is verankerd in onze ziel. Hier blijft dat zo. 

Wat denk jij hiervan?

Robert Hageman 

reacties
  1. Hans Belt schreef:

    Hey Robert, je zegt niet gepubliceerd maar kan mij toch echt herinneren dat ik hem al veel eerder gelezen heb dan vandaag

    Like

  2. Henry schreef:

    Helaas maar al te waar, de woorden ‘forever’ en ‘respect’ zijn, door straatgebruik e.d. helaas vrijwel hun betekenis verloren. Ik ben blij dat er tenmiste nog wel mensen (clubs) zijn die deze termen serieus nemen en daarnaar handelen, dit zullen uiteindelijk ook diegenen zijn die overleven !!

    Geliked door 1 persoon

  3. Gerry schreef:

    Helemaal mee eens, bij de meeste van die clubhoppers staat het woord respect niet eens in het woordenboek.Forever betekend meer iets van ” tot ik het zat ben “. Het gaat om repect en loyalty tegenover elkaar maar die gasten komen alleen voor zichzelf en als er geen benefits meer te halen zijn trekken ze aan hun palen. Die gasten hebben meer een imagoprobleem omdat het wel stoer lijkt met colors te marcheren. Zie dat meer als in en in triest. RESPECT .

    Geliked door 1 persoon