Onlangs kreeg de redactie een uitnodiging om mee te rijden met de open openingsrit van No Surrender MC. brugrestaurantEen afvaardiging van de redactie wilde deze gelegenheid niet voorbij laten gaan. Ook al omdat de openingsrit van vorig jaar voor No Surrender slecht afliep. Totaal kregen ze rond 10 000 euro bekeuringen toen ze de rit naar Zandvoort ondernamen. We kregen de kans om met eigen ogen te zien of het bikertje pesten nu echt zo erg was en reden met het Den Haag chapter mee. Verzamelen in Wateringen op een parkeerplaats langs de A4 en rond 10:00 uur vertrokken we met het chapter richting Brugrestaurant aan de A4. Daar was het centrale verzamelpunt voor de rit. Mensen uit België, Heerenveen, Meppel, Amsterdam, enzovoort. Motorrijders waren van overal gekomen om deze No Surrender MC openingsrit mee te rijden. no surrender onderwegWe hadden nauwelijks de aanwezigen gegroet of de eerste politiewagen liet zich al zien, langzaam rijdend op het parkeerterrein. Na enige tijd stapten de twee inzittende agenten uit en riepen luid: ”waar is de roadcaptain…. de roadcaptain!” Een paar mensen liepen de agenten tegemoet. Hun vraag was wat de mensen daar deden. Het antwoord was dat we hier verzamelden om een stukje te gaan rijden. De agenten wilden weten waarheen en toen ze verteld was dat er waarschijnlijk richting Den Haag gereden zou worden, vertelden ze dat ze hun collega’s van de regio zouden waarschuwen dat de groep eraan kwam. Zodat we geen last zouden hebben van nutteloze aanhoudingen en extra controles. Fijn dat ze zelf zeiden dat er nutteloze aanhoudingen gedaan werden.

art03Er werd gestart, de groep werd opgesteld en een paar minuten later vertrokken we. Het werd een mooie rit. Prachtig weer, relaxed door Lisserbroek, Lisse, langs Voorhout, Noordwijk en Katwijk. Vervolgens door het vliegveld Valkenburg en Wassenaar binnendoor. Na nog een stukje Den Haag eindigde de rit in Scheveningen. Er was voor bewaakte stalling gezorgd aan de boulevard. De hele groep naar Zeezicht, heerlijk op het terras.
Koud drankje, happie eten beetje bakken in de zon. Op de achtergrond lounge muziek, vriendelijke mensen en een goed gesprek. Geen gezeur. De dag kon niet meer stuk. Toch…? Aan het eind van de middag stapte de groep op. Iedereen weer naar huis. De Hagenezen hadden nog een BBQ geregeld in Zoetermeer.

Agent 1755 Haagse Politie

Agent 1755

Toen de groep aankwam bij de stalling, stond er een Haagse fiets agent (Nummer 1755) onze perfect rustige middag volkomen te verzieken. Agent 1755 stond op het terrein van de stalling de kentekens van de motoren op te schrijven. Toen hem gevraagd werd waar hij mee bezig was vertelde agent 1755 dat hij dat deed om de motorrijders “in kaart te brengen”. Dus elke motor op dat stallings terrein werd vanaf dat moment in verband gebracht met No Surrender MC. Ook de motoren van mensen die er alleen gestald stonden. De eigenaar van het naastgelegen café en mensen die stil waren blijven staan stonden met verbazing te kijken. Een oudere Duitse man die tussen het publiek stond vroeg of het een Stasi Agent was. En ook de No Surrender mensen lieten agent 1755 duidelijk merken dat ze het een misselijke streek vonden om stiekem de kentekens op te schrijven en de groep lastig te vallen. Fiets nummer agent 1755Agent 1755 kreeg het wat benauwd van al die motorrijders die hij niets ten laste kon leggen. Via zijn portofoon liet hij zijn collega’s weten dat er boze motorrijders om hem heen stonden en dat hij zich niet geïntimideerd voelde maar dat wat hulp welkom zou zijn. Het was een domme nutteloze solo actie van agent 1755, hij was alleen en had de pech dat de hele groep juist op het moment dat hij stond te schrijven terugkeerde. Toch pesterij dus. Toen de groep Scheveningen uitreed, was er al gauw gezelschap van een aantal politiebusjes die zichtbaar probeerden te intimideren. Op de uitweg van Den Haag, de Utrechtsebaan, voegde een motoragent zichart07 bij de groep. Maar de mensen van No Surrender MC lieten zich niet intimideren, reden netjes in formatie de snelweg af. Agent 1755’s soloactie zorgde ervoor dat een heerlijke rustige dag op een terrasje aan het strand eindigde met een bittere nasmaak. Een misselijke pokkestreek van een duidelijk onervaren agent 1755.

 

art02Dus, motorrijders…. Wees gewaarschuwd. Je wordt “in kaart gebracht” als je ergens staat, parkeert, rijdt of in de zon ligt te bakken. De Haagse agent 1755 heeft duidelijk verteld dat hij kentekens opschreef om zo de eigenaren van de motoren in kaart te brengen. Een vervelende kinderachtige bevooroordeelde actie die rechtstreeks inbreuk maakt op je privacy. Maar kennelijk mag de Haagse politie zodra ze een paar motoren ziet, er van uit gaan dat de berijders “in kaart gebracht moeten worden” en denken ze in Den Haag dat privacy voor motorrijders niet in de wet is vastgelegd.

Onze fotografe heeft wat foto’s gemaakt zoals je ziet. Agent 1755 hebben we een balkje gegeven. We respecteren zijn privacy. Iets wat hij absoluut niet bij de groep motorrijders heeft gedaan. De redactie van www.dutchbikers.nl bedankt No Surrender MC voor de geweldige middag en de allerhartelijkste ontvangst. We hebben, ondanks agent 1755, genoten van een mooie rit, koude drankjes, prima eten en volop zonneschijn.

Je reactie, jouw ervaring of foto(s) zijn welkom.

reacties
  1. Ed. H. schreef:

    Als het nou een slimme hoofdagent was geweest, had hij via vialis alle kentekens opgevraagd die vanaf dat tijdstip tot dat tijdstip over die en die weg waren gegaan. Vialis levert alle verkeerslichten (stoplichten), maar ook alle camera’s die op de weg gericht staan(met kentekenregistratie).
    Maar ja.. als je de week ervoor tijdens een vergadering iets over 1%bikers hebt gehoord tijdens het whatsappen en slapen door.. (klepel en wat was dat andere ook alweer?) Dan doe je dit soort stomme acties.
    Ik denk dat agent 1755 niet voor brigadier opgaat aankomende jaren.
    Verder rij ik zonder vest, meestal alleen.

    Like

  2. Cana schreef:

    Zelf jaren voor de overheid gewerkt. In totaal 18 jaar.
    Ben weggegaan vanwege de bezuinigingen en alle ellende ervan.
    Jongens kregen geen hulp meer om terug te keren in de maatschappij en werden aan hun lot overgelaten. Dan vind men het raar dat men niets leert van hun detentie. Wie weet hoe het binnen een mc eraan toegaat weet dat er strikte regels zijn. Doe je iets fout heb je intern een probleem en wordt je ter verantwoording geroepen. Hou je je niet aan de regels kun je op pleuren. Kijk wat er gebeurt als een overheids functionaris over de scheef gaat! Dan wordt die persoon op een wachtgeld regeling thuis gezet. Vaag!!!! Nu lid van een MC. Ik ben er trots op! Eerlijkhied, broederschap en als er iets is weet ik dat er mensen zijn die je helpen op een positieve manier.
    Dit geldt uiteraard ook andersom. Fout gedrag wordt afgestraft!!! Dit is iets wat veel mensen niet weten en daar erger ik me dood aan. Iedereen wordt met vergif ingespoten met de naam media.
    Media moet een verlengstuk zijn van de bevolking en moet naar waarheid een verhaal schrijven. Nu neemt men klakkeloos alles over wat Justitie hun verteld. Sinds wanneer komt Justitie met waarheid naar buiten en hoeveel wordt er in de doofpot gestopt. Triest!!! I am proude to be a MC-er!

    Geliked door 1 persoon

  3. Nynke v. Houten schreef:

    Wij rijden buitenritten te paard en ik moet zeggen dat bijna alle groepen motorrijders altijd zeer correct reageren door snelheid te minderen, op een zo groot mogelijke afstand te passeren of in te halen en pas een stuk voor of achter ons het gas weer opendraaien. Nog nooit een probleem gehad…………….
    Jammer dat zo’n mooie hoopvol begonnen dag met zo’n kater moest eindigen. Ik wens jullie nog vele mooie motordagen.

    Like

  4. Bart schreef:

    Iedereen heeft het over agent 1755. Maar niemand over de agenten die vroegen waar ze naar toe gaan en wilden zorgen dat de rit zonder nutteloze staandehoudingen zou verlopen. Dat deden ze top.
    Met koningsdag kennis gemaakt met chapter Groningen en dat was erg gezellig, moet ik zeggen.

    Like

  5. Roland schreef:

    Het is gewoon weg godsgeklaagd dat je als motorrijder (wel of niet georganiseerd in clubverband) van te voren al wordt veroordeeld. Het moet eens afgelopen zijn met Justitie om mensen dusdanig te benaderen terwijl ze gewoon genieten van hun hobbie en elkaar.
    En natuurlijk zitten er, wat minder brave, motorrijders tussen maar dat heb je ook met mensen die meedoen aan de fietsvierdaagse of de wandelvierdaagse.
    Gaan ze daar dan ook iedereen van in kaart brengen?
    No surrender en alle andere bikers “mijn zegen hebben jullie en laat je niet gek maken door de zgn. dienstkloppers”.
    Ik ken een aantal leden en heb alleen maar diepe respect hoe zij omgaan met hun medemens!

    Like

    • dutchbikers schreef:

      Zo heeft de redactie van dutchbikers het ook ondervonden Roland. Gewoon vriendelijke mensen die een ritje maakten en een terrasje aan het strand bezochten. Agent 1755 verziekte met zijn solo actie een leuke middag.

      Like

  6. paul schreef:

    was er jammer genoeg niet bij,hier in Groningen hebben ze de jacht een jaar geleden geopend .
    reed een avond rustig over de ring werd aan gehouden,en moest mee naar RDW daar werd mijn geluid gemeten en werd alles na gekeken heb een vrod muscle en ze wisten niet wat voor motor ik heb werd mij bij voor bat vertelt dat alles waar ze mij voor konden bekeuren dat ze dat ook gingen doen werd op internet gekeken hoe mijn motor er uit moest zien om dat het hun eerste keer was(dompies)achterlicht knippers in de spiegels hadden ze nog nooit gezien op een HD.
    toen kwam er een op het idee als het er op hoort dan staat er een E en NL merk in en ja hoor dat hadden ze gevonden kreeg wel een bon voor mijn geluid 396.80

    Like

    • dutchbikers schreef:

      Trieste mensen ook daar dus Paul. Maar je hebt niks gemist aan agent 1755. Gewoon een domme solo actie, een eenzame fiets agent die dacht te scoren maar in plaats daarvan een onvergetelijke herinnering erbij heeft.

      Like

  7. herman vogel schreef:

    Het hoort allemaal bij de ‘Politiestaat der Nederlanden’…
    https://hermanvogel.wordpress.com/2014/04/21/bikers-en-bange-burgemeesters/

    Like

  8. r.schuivens schreef:

    Als hij achter zijn pc-tje gaat zitten en inlogt bij rdw dan heeft hij in één klap allemotorrijders in kaart de eteerbak!

    Like

  9. Fred van Aalst schreef:

    Niks nieuw, als nette bikker van 64 jaar werd ik vorig jaar al van de weg geplukt omdat ik een pad van. Support 81 op mijn vest draag. Knulletje van pl/min 25 jaar steld mij wat vragen terwijl z’n gulperijker van pl/18-19 mijn papieren controleerde en gegevens opschreef. Mijn vraag wat zei daar mee ging doen antwoorde de bink ter controle. Voor de helderheid ik ben zelf justitie ambtenaar in ruste en had tijdens mijn actieve dienst al zo’n hekel aan dit machts gepeupel.

    Like

    • Gerard Balvert schreef:

      Hallo Fred, hebben we het over dezelfde Fred van de Willem 3 kazerne Amersfoort rond 1971 ?? Gr. Gerard, Frits, Bob, Kalkman

      Like

  10. Harrie de vries schreef:

    zal helaas veel vaker voorkomen.
    kinderachtig van de politie en hoewel ik geen lid ben van een mc ….
    All Haill to the 1% ers , no matter what gang you belong

    Like

  11. Emmie Honderd schreef:

    Zoals gewoonlijk is de politie kinderachtig bezig, ze hebben immers niets anders te doen dan “criminele” bikers te controleren..bikers die genieten van hun ritjes, zon op hun snuffert en de wind om hun oren. Bikers doen niemand kwaad, nou ja dat criminele zit tussen de oren van de politie en dat krijg je er niet zomaar tussenuit

    Bikers laat je niet kisten, gewoon doorgaan waar jullie goed in zijn ….rijden met jullie motors op de openbare weg…ook jullie betalen wegenbelasting!!!

    Like