In deze tijd kan een motorrijder die je voorbij scheurt net zo goed gekleed gaan in een korte broek en slippers als in een spijkerbroek en legerschoenen. En de gemeenste motorrijder die net naast je stopt, kan evengoed een dokter of advocaat zijn met een Rolex om zijn pols. Daar is niks mis mee, als deze nieuwe rijders de code maar leren. Net zoals wij deden. Een motorrijder zijn, ging over de creativiteit om een oud wrak te verbouwen met slimheid en ouwe onderdelen zodat het uiteindelijk een unieke oogverblindende machine werd. Daarna ging je je leven riskeren op de weg op een motor die gebouwd was met trots. Bikers droegen leer en vet omdat ze wisten dat kooirijders ze net zo makkelijk zouden aanrijden als dat ze naar ze zouden kijken, ze moesten er dus wel stoer uitzien.

We waren een apart ras, zonder bond, zonder ondersteuning en in veel gevallen, zonder familie. (Daar werd je uitgegooid) We moesten het zelf maken in de wereld. Tegen alle regels in, tegen de maatschappij en tegen iedere kans in.

We overleefden en groeiden door de ongeschreven motorrijders code en we lieten niet met ons fucken. Zoals een ouwe motorzwerver ooit eens zei:”Het is iedere ouwe zwervers plicht om de jongeren op te voeden. Hoe kunnen ze anders een motor van een bromfiets onderscheiden?” Met dat in gedachten, geef ik je hier de basis biker code. Een ongeschreven wet, ontstaan uit eer en broederschap.

Laat je niks vertellen
Wees vriendelijk tegen vrouwen, kinderen en dieren maar laat je niks wijsmaken! Dit is een belangrijk deel van het motorrijder zijn. Het heeft te maken met respect en eer. Iedereen kan een opvliegerige zak zijn. Wees rustig, standvastig en steun wat je zegt met actie als het nodig is.

Nooit liegen, bedriegen of stelen
Oftewel, vertel altijd de waarheid. Motorrijders zijn altijd al de vettige slechterikken in films maar de echte motorrijder weet dat zijn wereld grenzen heeft. Jouw wereld is het enige dat je echt van jezelf hebt in je leven. Bewaak het en wees eervol, je bent tenslotte een echt mens.

Wees geen verrader
Als je iets fouts ziet, reken er zelf mee af als je iemand bent. Handel al je zaken zelf af en verraad nooit iemand. Verraders zijn de laagste levensvorm in de wereld, direct naast motordieven.

Zeur niet
Niemand houd van of respecteert een zeur. Een andere manier om dit te zeggen is: “hou je kop”. Of zeik niet over kleine dingetjes. De meeste kleine dingen in het leven verdwijnen vanzelf, of je nou zeurt of niet. Kop op verdomme! Je bent een motorrijder, niet een of ander weekdier!

Geef nooit op.
Of het in een gevecht is of in een zakendeal, hoe rot het ook gaat, een biker geeft nooit op!

Help anderen
Als een brother of sister met pech langs de kant staat, stoppen en helpen. Al geef je maar geestelijke steun, da’s altijd nog beter dan voorbijrijden. Ieder bleef kijkenDenk erom, leven gaat om de reis, niet om de bestemming. Jij bent er al. Help niet alleen motorrijders, laat de wereld zien dat we beter zijn dan ons imago ons laat zien. Vriendelijkheid kost niks en geeft veel terug.

Houd je woord
Doe wat je zegt dat je gaat doen, wees daar waar je zegt dan je zult zijn. Dat noemen ze “integriteit” en gaat terug naar het hebben van een eigen identiteit. Je moet ergens voor staan anders val je voor alles.

Leven is geen oefening
Ja, dit is geen toneelrepetitie. Dit is leven! Ga er in en neem er grote happen van. Je hebt geen tijd te verliezen en motorrijders staan niet te wachten tot het feest naar ze toe komt. Je rijdt maar èèn leven. Morgen kun je uitgesmeerd op de weg liggen door een zuiplap die achter het stuur in slaap viel. Leef je leven nu. Beleef ieder moment!

En nu…..stap op en ga rijden. Als je twijfelt… rijden! Dat is wat we het beste doen, rijden. En als je in een korte broek, met badslippers en een wijd hemd wilt rijden, doen. En als je eruit wilt zien als een idioot, gedraag je dan tenminste niet als een idioot.

Als je een motor koopt, ben je de bezitter van een motor. Maar een echte biker zijn is een manier van leven, een trotse manier van leven. Een leven waarin we een brandende hartstocht hebben voor de vrije open weg. Wat jij?

Als het niet past…. wordt het gelast!

Robert Hageman

reacties
  1. Ron schreef:

    Goed man ,wordt er blij van mooi gezegd

    Like

  2. Paul schreef:

    Ik mis die tijd, die mentaliteit.

    Like

  3. sandmannsmc schreef:

    Perfect gezegd! Niets aan toe te voegen.
    Sandman.

    Like